25.03.06, 17:36
www.allegro.pl/item93918760_nowy_antyradar_passport_8500.html
Obserwuj wątek
    • kodem_pl Wyrzucanie pieniedzy.,. 25.03.06, 18:10
      Kupcie CB (nowy zestaw antena magnetyczna + radio to okolo 300zl), skutecznosc
      bez porownania wieksza!
      • speedy1000 Re: Wyrzucanie pieniedzy.,. 25.03.06, 19:31
        zgadzam sie, anty radar ma jednak olbrzymia wade, dziala gdy droga jest
        ruchliwa lub gdy jedziemy za kims kto jedzie szybko to wtedy ostrzeze nas przed
        radarem jednak gdy droga jest pusta owszem wtedy zadziala ale bedzie juz po
        fakcie i zaplacimy... tej wady nie ma cb radio, wiec goraco polecam :D
        • do.ki Re: Wyrzucanie pieniedzy.,. 25.03.06, 20:27
          Antyradar ma jeszcze jedna wade... tutejsza policja ma prawo zarekwirowac
          samochod na poczet kary, jesli znajdzie antyradar w samochodzie.
          • mariusz-ef Re: Wyrzucanie pieniedzy.,. 25.03.06, 23:34
            olej antyradary - miałem to kiedyś i chwaliłem, ale tylko dlatego, że nie
            wiedziałem co to CB-Radio
            Odkąd mam CB w aucie wiem, że antek to nietrafiona inwestycja

kupuj CB i jeździj bezpiecznie - antek CI tego nie gwarantuje
          • speedy1000 Re: Wyrzucanie pieniedzy.,. 26.03.06, 10:14
            do.ki napisał:

> Antyradar ma jeszcze jedna wade... tutejsza policja ma prawo zarekwirowac
            > samochod na poczet kary, jesli znajdzie antyradar w samochodzie.

hmmm powaznie... ale chyba nie u nas w kaczym panstwie ?? U nas moga tylko
            zarekwirowac antyradar ale jesli zlapia Cie na goracym uczynku... wtedy sprawa
            trafia takze do sadu grodzkiego.

pozdr
            • mariusz-ef Re: Wyrzucanie pieniedzy.,. 26.03.06, 10:28
              wystarczy, że antek bedzie leżał w miejscu "wskazujacym na możliwośc jego
              użycia" (jakoś tak) i wystarczy by honorowy pan policjant ci toto zabrał
              • speedy1000 Re: Wyrzucanie pieniedzy.,. 26.03.06, 10:34
                nic dodac nic ujac i dlatego zdecydowanie CB...
                • barwro135 Re: Wyrzucanie pieniedzy!!! 26.03.06, 10:38
                  Ja mam CB radio i zaden tam antyradar nie jest dobra inwestycja. Lepij kupic
                  nawigacje GPS i w niej jest system ostrzegania o radarach.
    • piotrpenar Re: antyradar 26.03.06, 13:58
      nie wiem dlaczego ale antyradary gupieja w polsce... przywiozlem passporta ze
      stanow gdzi etam mi sluzyl pol roku :) jeden mandat a jezdzilem jak chcialem.
      A w polsce piszczy byle gdzie sam nie wiem co z nim jest tak samo z cobra ktora
      mam moj tato wydaje mi sie ze wszytskie sprzety ze stanow a passport 8500
      wlasnie stamtad jest CB ma duzo lepsza skutecznosc
      • mariusz-ef Re: antyradar 26.03.06, 14:22
        powinienens przestawić antka na CITY-Mode
        bo szlaje z powodu czujników ruchu zamontowanych np w automatycznych drzwiach
        lub np w kamerach przemysłowych

jak napisałem wyżej - kiedyś woziłem antka w aucie i chwaliłem go, ale odkąd
        mam CB-Radio dopeiro jeżdże bezpiecznie - nie stresuje mnie jakiś wąsach jadący
        za mną mondeo, nie musze jak dzika fretka obserwowac poboczy dróg - Cb
        informuje mnie gdzie czaii sie gó*no i dzięi temu cała moja uwaga skupiona jest
        na szosie a nie na okalających ją rowach i krzaczorach
        • biala119 Re: antyradar 26.03.06, 14:38
          Mam antyradar i pomógł mi przez rok tylko 3-4 razy. Raz wykrył "trójnóg" z 1
          km. Kilka razy na "gierkówce" jak "władza" strzelała na zakręcie to pipnęło.
          Ale już wiem, że na prostej jak strzelą z suszarki to nie mam szans. Czy są
          jakieś przenośne CB, żeby na czas delegacji w autku służbowym sobie szybko
          zainstalować?
          • kodem_pl Re: antyradar 26.03.06, 14:54
            Sa przenosne CB, ale ani one skuteczne, ani wygodne. Maly zasieg, nieporeczne itp.

Moim zdaniem lepiej kup zwykle z antena magnetyczna. Bedziesz mial dodatkawa
            siateczke, ale to naprawde gra warta swieczki. CB podlaczasz do gniazda
            zapalniczki, antene na dach i... szerokiego;-)
        • instruktor-zalogowany Re: antyradar 26.03.06, 14:47
          Czy duzo uzytkownikow ma CB-radio i zdaza w pore powiadomic? czy chodzi o
          policyjne czestotliwosci?
          • kodem_pl Re: antyradar 26.03.06, 14:52
            Kazdy kierowca TIRa ma CB, i to glownie oni ostrzegaja i siebie i nas, kierowcow
            osobowek, za co jestem im dozgonnie wdzieczny. Wszystkie tego typu informacje
            otrzymasz na kanale 19.
            • mariusz-ef Re: antyradar 26.03.06, 14:56
              no własnie - piszę o CB i piszę a nie daję linków:
              usenet.gazeta.pl/usenet/0,48200.html?group=pl.rec.radio.cboraz
              www.cb-radio.pl/phpBB/portal.php
              2 najlepsze miejsca w sieci - kopalnia wiedzy o CB
              warto przejrzeć starsze dyskusje chocby po to by nauczyć sie slangu cb-radiowców

(na 4um z 2 linki warto poczekać - rewelacyjne miejsce, nie umiejszając grupie
              dyskusyjnej oczywiscie)
              • kodem_pl Re: antyradar 26.03.06, 15:37
                Eeee, to nie jest konieczne;-D Kazdy lotny czlowiek nimal od razu pojmie ten
                slang;-)
        • piotrpenar Re: antyradar 26.03.06, 14:54
          a za kogo ty mnie masz ... szaleje w polsce i tyle w stanach wlaczal sie przy
          drzwach od supermarketow i na niektorych swiatlach a w polsce (wroclaw) wyje co
          5 min

ps potrafie przestawic na city
          • mamciak Re: antyradar 29.03.06, 09:55
            Ludzie!!! To jest tylko dodatkowy "gadżet" , który czasami może uratować nam
            tyłek. Zwłaszcza jeżeli ma się już sporo punktów. Parametry tego sprzętu są ok,
            cena też bardzo obiecująca zwłaszcza, że w Stanach to kosztuje około 400
            dolków!!!
            • mariusz-ef Re: antyradar 29.03.06, 11:57
              e tam, za 300$ kupisz (okolo 1 000 zl)

natomist niezly zestaw CB to wydatek 400 zl (oczywiscie mozna wydac duzo mniej
              na dobry zestaw)

uwierz komus kto mial antyradar a teraz ma cb-radio - KUPUJ CB RADIO!!! taniej,
              bezpieczniej, pewniej - szczerze
          • squaree Re: antyradar 23.08.06, 10:03
            a ja chcialbym sie dowiedziec, jak takie antyradfary sprawuja sie w miescie
            (chodzi mi o wykrywanie straznikow miejskich z ustawionym trojnogiem). czy to
            rzeczywiscie dziala, czy taki antyradar glupieje i tylko piszczy
    • ano.nim Bezpieczni(ki) 29.03.06, 13:50
      Nie mam nic przeciwko komunikowaniu się przez CB we wszystkich sprawach, także
      ostrzeżeń o patrolach policyjnych z radarem.

Ale bardzo uprzejmie proszę o nienadużywanie słowa "bezpiecznie".

Może i poświęcacie więcej uwagi na drogę nie marnując jej na przeszukiwanie
      kraków, ale nie piszcie, że jeździcie bezpiecznie!

Łamiąc wszystkie ograniczenia zarówno durne jak i uzasadnione, wprowadzacie
      ogromne zagrożenie tym większe, im dłużej wasze CB skutecznie ostrzega was
      przed "g..nem", "psiarnią" i tym podobnymi.

Tak więc z całym szacunkiem - nie czuję się przy was bezpieczniej na drodze.

A z inwestycji w spokój mandatowy polecam fabryczny prędkościomierz i lekturę
      kodeksu drogowego.

pozdr.
      a.
      • kodem_pl Re: Bezpieczni(ki) 29.03.06, 14:00
        > A z inwestycji w spokój mandatowy polecam fabryczny prędkościomierz i lekturę
        > kodeksu drogowego.

To nie dziala:-D

Ja jezdze tak samo(nie bezpieczniej, nie niebezpieczniej), ale sam czuje sie
        bezpieczniej, pewniej majac CB.
    • m824 widziałam takie coś w USA 29.03.06, 14:07
      widziałam takie coś w aucie kolegi w USA. nie wiem, czy te antyradary działają
      tak samo, tamten piszczał, jak w jakiejś odległości był radiowóz. faktycznie,
      jeszcze panów sheriffów ;-) nie było widać, a już było wiadomo że gdzieś są.
      nie wiem na jakiej zasadzie to działa, ale jednak. pytanie tylko po co ci to,
      jeżlei jeżdzisz przepisowo? (mnie to by sie raczej taki "antyradar" na straż
      miejska przydał. taki, który wyczuwa blokady na koła i informuje mnie, żeby
      wyjśc i przeparkować auto ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka