Dodaj do ulubionych

Nie ukradli mi samochodu

31.08.06, 16:43
Dziś podczas pobytu w centrum handlowym, złodzieje próbowali przywłaszczyć sobie mój samochód. (Mazda 3 2.0 sport sedan złoty 6miesięcy)
Przychodzę po 30min. Samochód otwarty, plastikowa konsola wyłamana, zamek w drzwiach i stacyjka wyłamana. Blokada skrzyni biegów też rozbrojona! Alarm wyje (nie udało im się wyłączyć ! ) Podpiąć do własnego sterownika też im się nie udało.
Szkoda na jakieś 2-3tys zł. Na części, mam czekać miesiąc zanim sprowadzą.
Nie ukradli bo zastosowałem kilka własnych patentów, których nie będę zdradzał, tyle tylko, że własne zabezpieczenie za 15zł jest bardziej czasochłonne niż coś seryjnego.
Obserwuj wątek
    • kodem_pl Re: Nie ukradli mi samochodu 31.08.06, 16:49
      Nie chcieli ci zabrac za to gwarancji? Bo ja wole stracic auto w pierwszym roku
      (jak masz dobra umowe pakietowa to daja przez rok z AC kase jak za nowy) i miec
      gwarancje, niz nie miec gwarancji, a miec auto:-D Po roku mozna sie bawic w
      zabezpieczenia. Nawet jak masz gwarancje na 4 lata, po roku ubezpieczenie nie
      zwraca odpowiedniej ilosci pieniedzy...
      • kodem_pl Re: Nie ukradli mi samochodu 31.08.06, 16:50
        Aha, moglbys napisac jaki masz alarm (model) bo chce sobie jakis sprawic, a ten
        przeszedl test skutecznosci:-D Moze byc na priv.
      • ramonka27 Re: Nie ukradli mi samochodu 31.08.06, 16:51
        A ja wolę mieć wyłącznik za 4,5zł niż później udowadniać ubezpieczalni, że
        samochód był odpowiednio zabezpieczony. A czy będziesz jeździć do momentu jak
        łaskawie zwrócą ci odszkodowanie??? rowerkiem???
        :P:P
        • kodem_pl Re: Nie ukradli mi samochodu 31.08.06, 16:57
          Sek w tym, ze jak tlok wyjdzie bokiem bo im zle odlew wyszedl, to naprawa
          kosztuje ladnych pare zlotych... a za wszelka cene beda chcieli udowodnic, ze to
          przez Twoje nieregulaminowe zabezpieczenie.
      • wielki_czarownik Gwarancja 31.08.06, 17:20
        Ja się w salonie umówiłem, że mi mechanik zamontuje ukryty pstryczek za parę złotych odcinający prąd do odbiorników (bez straty gwarancji). Złodziej prędzej się zesra niż go znajdzie :D Sensorowy jest - nie widać go, ale starczy klepnąć gdzie trzeba i prąd jest. Potem znów klep i prądu nie ma :)

Taki sam ojciec miał kiedyś (z 10 lat temu) w innym aucie i też złodziej spasował.
      • tkjaaa Re: Nie ukradli mi samochodu 31.08.06, 17:30
        kodem_pl napisał:

> Bo ja wole stracic auto w pierwszym roku
        > (jak masz dobra umowe pakietowa to daja przez rok z AC kase jak za nowy)

ciekawe gdzie to daja za auto roczne ktore stracilo kilkadziesiat procent na
        wartosci ,jak za nowe !!!
        bo ja wiem ze w warunkach AC jest zapis ,ze placa do wartosci ubezpieczenia ale
        nie wiecej niz jest warte w momencie kradziezy
        • kodem_pl Re: Nie ukradli mi samochodu 31.08.06, 17:45
          Ubezpieczenie pakietowe, umowa podpisana w salonie Forda, auto Ford Mondeo,
          ubezpieczyciel Allianz. W wypadku szkody calkowitej lub kradziezy dostajesz
          pelna kwote powiekszona o max 5%. Jak bardzo chcesz to moge poszukac i przepisac
          dokladna tresc owego paragrafu. Niestety teraz minal juz rok i zrobilo sie 55
          tysiecy...
        • ktosiek33 Np. opcja GSU w Warcie 31.08.06, 17:55
          Wiele firm ma opcje do rozszerzenia AC. W Warcie nazywa sie to GSU
          Gwarantowana suma ubezpieczenia przez caly rok obowiazywania polisy.

www.warta.pl/dynamic/common/Artykul.jsp?aid=12107&page=2&active=366
          Mialem w PZU taka opcje i mam teraz w Warcie.
    • bishopandroid Re: Nie ukradli mi samochodu 31.08.06, 16:50
      w którym CH to było ?

gdzieś w Wawie ?
      • dlugopisem Re: Nie ukradli mi samochodu 31.08.06, 17:07
        w Jankach

ja na swój samochód czekałem 4miesiące, żeby mi sprowadzili odpowiedni kolor i wyposażenie, jedyny taki w Polsce, po drugie udało mi się wynegocjować sporo dodatków za darmo (mi.in. skóra), więc raczej ryzykowne żeby tutaj ktoś dobrze wyszedł z ubezpieczycielem
        po trzecie Mazda nie ma przedstawicielstwa w Polsce, więc sprawa gwarancji, bardziej tutaj zależy od prywatnego serwisu z którym mam dobre układy
        • kodem_pl Re: Nie ukradli mi samochodu 31.08.06, 17:46
          W takim razie zrobiles wszystko tak jak powinienes i nie mam zastrzezen co do
          pstryczka elektryczka.
    • iberia30 Re: Nie ukradli mi samochodu 31.08.06, 17:02
      lapy powinni ucinac....a swoja droga to ciekawe, ze polaszczyli sie na dosc
      oryginalne auto...pewnie mieli takie zamowienie :-(
      • kodem_pl Re: Nie ukradli mi samochodu 31.08.06, 17:46
        Jak mieli takie zamowienie to go zwina w max miesiac... Tym bardziej, ze kolega
        napisal, ze ma full niemal opcje...
        • wielki_czarownik Dobra myśl 31.08.06, 17:51
          Powinien to podpowiedzieć gliniarzom. Może zostawią mu w aucie GPS i namierzą tych sku..eli z lepkimi rączkami.
          • iberia30 Re: Dobra myśl 31.08.06, 19:21
            wielki_czarownik napisał:

> Powinien to podpowiedzieć gliniarzom. Może zostawią mu w aucie GPS

ze jak?Ze niby niebiescy mu gpsa zaloza?hahahaha, a swoja droga na powaznie na
            miejscu autora watku bym sie zastanowila nad szpiegiem np.takim:
            www.samset.pl/
            daja na miesiac do testu za ok.400zl.

• kodem_pl Re: Dobra myśl 31.08.06, 19:27
              Dokladnie, nie pisalem nic o psiarni, bo nie ma szans na taka akcje:-D
            • wielki_czarownik Nadajnik 31.08.06, 20:09
              Mogą przecież zostawić w aucie prosty nadajnik i auto namierzyć z radiowozu. To się chyba LoJack nazywało i było kiedyś dość popularne (zanim GPS się nie upowszechnił).
              • iberia30 Re: Nadajnik 31.08.06, 20:41

> Mogą przecież zostawić w aucie prosty nadajnik i auto namierzyć z radiowozu.
                To się chyba LoJack nazywało i było kiedyś dość popularne (zanim GPS się nie
                upowszechnił).

czlowieku w jakim Ty swiecie zyjesz?Przeciez autor watku SAM powinien tych
                zlodzieji zlapac i wlasnym autem przywiezc na policje a i to by niczego nie
                zagwarantowalo....
          • etom Re: Dobra myśl 31.08.06, 22:55

> Powinien to podpowiedzieć gliniarzom. Może zostawią mu w aucie GPS i namierzą
            > tych sku..eli z lepkimi rączkami.

Czegos tu nie rozumiem. :-((
            Jak mozna namierzyc GPS - to przeciez GPS namierza sygnaly z kilku satelitow i
            na tej podsytawie potrafi okreslic swoje polozenie.
            Sam GPS nie wysyla zadnych sygnalow by mozna je namierzac.
            • wielki_czarownik Skrót myślowy 31.08.06, 22:59
              Są nadajniki które można namierzyć i o to mi chodziło. Np. są takie alarmy które wysyłają sygnał lokalizujący w przypadku kradzieży.
            • conveyor Re: Dobra myśl 31.08.06, 23:04
              Moze byc to nadajnik GSM, sprzezony z odbiornikiem GPS, wysylajacy informacje o swoim polozeniu.
    • grogreg Re: Nie ukradli mi samochodu 01.09.06, 08:06
      Co? Przerywasz obwodu.

Tez mam.
    • swoboda_t Re: Nie ukradli mi samochodu 01.09.06, 10:11
      Mam prośbę - jakbyś miał trochę czasu i chęci, to podeślij mi na gazetowego
      maila opis tych Twoicch patentów. Szukam jakiegoś nieszablonowego pomysłu na
      skuteczne i zarazem nieuciążliwe zabezpieczenie. Będę wdzięczny ;)
    • hogo1 Re: Nie ukradli mi samochodu 01.09.06, 10:21
      Mama prośbę, napisz dokładnie jak rozbroili w samochodzie blokadę skrzyni
      biegów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka