Gość: Winer IP: *.kalisz.dialup.inetia.pl 09.03.03, 00:55 Hello, muszę szybko wybrać firmę leasingową która zaproponuje niezłe warunki dotyczące zarówno oprocentowania jak i ubezpieczenia (czyli np. dobra umowa z PZU). Czy ktoś może coś doradzić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Andy Re: Jaki leasing? IP: *.chello.pl 09.03.03, 09:52 Spróbuj BRE leasing. Dopiero z nimi zaczynam, więc nie mam jeszcze dużego doświadczenia, ale warunki finansowe ( zwłaszcza we frankach ) wydają się być rozsądne. Jest jeszcze EFL - ponoć znośny. Znajomi bardzo odradzali orix. Z resztą podobno nie ma dobrego leasingu... Link Zgłoś
samosia2 Re: Jaki leasing? 09.03.03, 15:34 Najlepiej taki o stabilnej sytuacji finansowej, najlepiej też taki, za którym "stoi" bank. Pamiętaj, ze nie jesteś właścicielem takiego samochodu, więc ponosisz pewne ryzyko, że firma leasingowa stanie się niewypłacalna i pewnego dnia dostaniesz list, że auto, które "spłaciłeś" w 90% zostaje zajęte przez komornika. Często jest tak, że dealer ma dobre układy z jedną firmą, więc większość formalności załatwi za Ciebie. Najtańsze zazwyczaj są oferty we frankach szwajcarskich - to też waluta w miarę stabilna i nie sfiksuje jak euro ostatnio, wiec nie dostaniesz nagle faktury o 200 złotych większej. Spróbuj zapytać w Reifeisen Leasing, trzeba jednak pamiętać, że dobrze sprawdzają klientów pod względem finansowym, co ma taką zaletę, że nie podpisują ryzykownych umów. Przeczytaj uważnie umowę, czy nie ma jakiś "haczyków". Pozdrawiam i życzę owocnych wyborów. Link Zgłoś
Gość: bajek Re: Jaki leasing? IP: *.acn.waw.pl 09.03.03, 20:49 Znajomy brał ostatnio 2 auta w Raifaissen Leasing i mówi ,ze zaproponowali mu najkorzystniejsze warunki. Powodzenia Link Zgłoś
Gość: człek Re: Jaki leasing? IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.03.03, 21:20 Gość portalu: bajek napisał(a): > Znajomy brał ostatnio 2 auta w Raifaissen Leasing i mówi ,ze zaproponowali mu > najkorzystniejsze warunki. Powodzenia A ja bym na Twoim miejscu spytał jeszcze w BZ WBK Finanse & Leasing, w Kaliszu jest siedziba banku więc tam też chyba będą mogli Ci pomóc. Spółka leasingowa banku więc kasa bez pośredników, powinno być rozsądnie... Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Jaki leasing? IP: 80.51.240.* 03.05.03, 23:49 Bardzo interesuje mnie jak wygląda spawa kradzieży samochodu leasingowanego i jakie "haczki" należy wziąść pod uwagę w umowie leasin.Czy ktoś może mnie uświadomić. Link Zgłoś