tomek_211 19.09.06, 12:34 Witam Może ktoś mi podać jakiś link gdzie byłoby pokazane jak wyjąć zegary, gdzie odkręcić i co podważyć, w megane '98r Pozdrawiam Tomek Link Zgłoś Obserwuj wątek
reniatoja Re: zegary w megane 19.09.06, 12:45 Żeby przekręcić licznik do tyłu i odjąc kilkadziesiąt tysięcy kilometrów? Ech..... Link Zgłoś
tomek_211 Re: zegary w megane 19.09.06, 14:41 Nie zawsze ten co wymienia licznik oszukuje. Może zdażyć się tak iż ulegnie on uszkodzeniu. I tak się stało w moim przypadku. Skacze mi wskazówka od prędkościomierza na równi z obrotomierzem. Miechanik powiedział, że trzeba by sie było dostać do zegaów od przodu co jest raczej niemożliwe bo przy próbie otwarcia pęknie szybka. Lepiej jest kupić używany zegar i go wymienić. Znalazłem uzywany zegar z przebiegiem różniącym się od mojego o 1000km co nie jest jakąś wielką różnicą. Chcę go wymienić więć zadaję pytanie jak to zrobić. Zanim więc kogoś oskarżysz i wkurzysz może najpierw zapytaj czemu to robi. Tomek Link Zgłoś
mike68 Re: zegary w megane 19.09.06, 15:15 w megane z 2001 czyli po lifcie odkręcasz śrubki dwie w maskownicach głośników w podszybiu na desce - potem podważasz 'parapet' z jednej strony i z drugiej aż wyjdzie z zatrzasków i do góry , minuta roboty , acha i kierownice musisz opuścić na dół - może w Twojej wersji jest tak samo Link Zgłoś
bluter Re: zegary w megane 19.09.06, 14:46 Niekoniecznie, może chłop chce sam wymienić żarówki oświetlające zegary- czynnośc prosta a na stacji obsługi zapłaci sporo, może lubi sam "grzebać" przy samochodzie- też kiedyś miałem taką przypadłość, ale przeszło mi parę lat temu bo dobrać się do czegoś w nowych samochodach to trzeba połowę autka rozkręcić. Link Zgłoś