Dodaj do ulubionych

zegary w megane

19.09.06, 12:34
Witam
Może ktoś mi podać jakiś link gdzie byłoby pokazane jak wyjąć zegary, gdzie
odkręcić i co podważyć, w megane '98r
Pozdrawiam
Tomek
Obserwuj wątek
    • reniatoja Re: zegary w megane 19.09.06, 12:45
      Żeby przekręcić licznik do tyłu i odjąc kilkadziesiąt tysięcy kilometrów?
      Ech.....
      • tomek_211 Re: zegary w megane 19.09.06, 14:41
        Nie zawsze ten co wymienia licznik oszukuje. Może zdażyć się tak iż ulegnie on
        uszkodzeniu. I tak się stało w moim przypadku. Skacze mi wskazówka od
        prędkościomierza na równi z obrotomierzem. Miechanik powiedział, że trzeba by
        sie było dostać do zegaów od przodu co jest raczej niemożliwe bo przy próbie
        otwarcia pęknie szybka. Lepiej jest kupić używany zegar i go wymienić.
        Znalazłem uzywany zegar z przebiegiem różniącym się od mojego o 1000km co nie
        jest jakąś wielką różnicą. Chcę go wymienić więć zadaję pytanie jak to zrobić.
        Zanim więc kogoś oskarżysz i wkurzysz może najpierw zapytaj czemu to robi.

Tomek
        • mike68 Re: zegary w megane 19.09.06, 15:15
          w megane z 2001 czyli po lifcie odkręcasz śrubki dwie w maskownicach głośników
          w podszybiu na desce - potem podważasz 'parapet' z jednej strony i z drugiej aż
          wyjdzie z zatrzasków i do góry , minuta roboty , acha i kierownice musisz
          opuścić na dół - może w Twojej wersji jest tak samo
      • bluter Re: zegary w megane 19.09.06, 14:46
        Niekoniecznie, może chłop chce sam wymienić żarówki oświetlające zegary-
        czynnośc prosta a na stacji obsługi zapłaci sporo, może lubi sam "grzebać" przy
        samochodzie- też kiedyś miałem taką przypadłość, ale przeszło mi parę lat temu
        bo dobrać się do czegoś w nowych samochodach to trzeba połowę autka rozkręcić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka