Dodaj do ulubionych

Przyciemnienie szyb przednich

IP: *.eltur.com.pl 25.09.06, 08:14
Witam. Chciałbym przyciemnić szyby w aucie, ale poczytałem trochę o
przepisach i jestem w kropce.
Jakie rozwiązanie najlepiej zastosować? Chodzi mi o szyby przednie boczne.
Zainwestować w droższą folię tak, aby z wewnątrz auta była jak najbardziej
jasna, przy zachowaniu ciemnego koloru z zewnątrz, czy zastosować jaśniejszą
folię, czy też sobie odpuścić. Jest może ktoś kto zna to z autopsji?
Obserwuj wątek
    • ramonka27 Re: Przyciemnienie szyb przednich 25.09.06, 20:02
      70% przepuszczalności światła. Wszystko co mam mniej nadaje się na zerwanie.
      Madnat lub brak przeglądu.
      • swistak1235 Re: Przyciemnienie szyb przednich 26.09.06, 08:23
        dokładnie a to ze z zewnatrz bedzie jasno nic ci nie da bo przyzad do mierzenia
        jest przykładany od srodka i od zewnątrz szyby
        • Gość: funiasty Re: Przyciemnienie szyb przednich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 22:28
          Mam folie foliateca w tak samo ciemnym odcieniu i przepuszczlaność na poziomie
          7,2 % zmierzoną maszynką i takie przepisy to tylko idioci mogli wymyślić.
          Przyciemnij ile potrzebujesz i na nic się nie oglądaj, tak naprawdę jesli
          wpadniesz to Cię to będzie koło 100 zł kosztować zabawa w odzyskanie dow. rej.
          czyli niewiele jak za komfort jaki dają takowe szyby.
          • des4 Re: Przyciemnienie szyb przednich 26.10.06, 12:48
            Szybki numerek z tirówką 50 zl, bilet na gminną dyskotekę 10 zł, mandat za
            zaciemnione szyby 100 zl, lans i zrobione na laskach wrażenie bezcenne....za
            wszystko inne zapłacisz tygodniówką z budowy, hehe....
            • maciek_1982 Re: Przyciemnienie szyb przednich 26.10.06, 21:52
              No ja niewiem, czy to taki super komfort mieć oklejone przednie szyby.
              Moim zdaniem powinno się tego zupełnie zabronić (oklejać przednich szyb, mam na
              myśli). Tak samo jest z brewkami i bad lookami, po kiego grzyba zasłaniać sobie
              reflektory. Bo łądniej wyglądają?:|
              • Gość: funiasty Re: Przyciemnienie szyb przednich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 00:22
                A co Ci to przeszkadza?
                • Gość: Maciek Re: Przyciemnienie szyb przednich IP: 217.116.100.* 05.11.06, 11:45
                  To mi przeszkadza, że tacy ludzie zasłaniają sobie w samochodach elemanty które
                  maja ogromne znaczenie jezeli chodzi o bezpieczenstwo. A poźniej taka pussy
                  ktora zaspawał sobie badlukiem lampy widzi swiatło reflektorow 5m przed autem,
                  bo reszta sałonieta.
                  • Gość: Spostrzegawczy Re: Przyciemnienie szyb przednich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 12:55
                    Jak jeszcze do tych BAD LOOKów dodasz sobie przyciemnione przednie szyby na MAX
                    (nie dopuszczlne 30%), do tego pierdzący tłumik, do tego głośną muzykę - to nie
                    tylko nie widzisz świateł przed sobą ale także w ciemne jesienne wieczory nie
                    widzisz dobrze tego co się dzieje w około ciebie. Jak jeszcze zapuscisz sobie
                    TUBE lub SKRZYNIE to już wcale nie wisz co się dzieje - nie widzisz i nie
                    słyszysz sytuacji na drodze. Dodatkowo głośna muza uniemozliwa ci koncentrację
                    i wzmaga agresję na drodze.
                    Dlatego właśnie tacy ludzie popełniają najwięcej błędów na drogach stwarzając
                    niebezpieczeństwo nie tyloko dla siebie - ale także dla innych. I to jest sedno
                    sprawy.
                    • lolek632 Re: Przyciemnienie szyb przednich 10.11.06, 19:46
                      a odp jakiemus mądrali troche wyżej na pytanie co to przeszkadza taki tuning
                      odpowiedam - mi to cholernie przeszkadza bo nie chce miec wypadku przez takiego
                      głąba co nic nie widzi ze srodka i przed soba z reszta tez, bo brewki na
                      lampach i zarowki niby ksenony... ludzie, przeciez to jest smieszne i
                      zalosne...
                      • lolek632 np matiz orurowany :] 10.11.06, 19:48
                        albo maluch z halogenami na dachu ;D, kadet ze spojlerami takimi ze przy mocy
                        200KM mógłby latać, polonez z podniesionym zawieszeniem :) chyba zaczne tworzyc
                        sobie katalog `najfajniejszych` stuningowanych aut, pewnie nie jeden stad by
                        sie znalazł ;D
                      • Gość: funiasty Re: Przyciemnienie szyb przednich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 18:45
                        Ja się bardziej boje tych, którzy nie widzą dalej niż czubek własnego nosa.
                      • Gość: tomtom Re: Przyciemnienie szyb przednich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 10:59
                        Smiszne i załosne powiadacie Pany...

A czy siedzieliscie w samochodzie z profesjonalnie przyciemnionymi szybami ??

i nie mówie o tandecie sprzedawanej na ryneczku lub allegro po 100plnów ??
                        Odzywacie sie mając w swiadomosci kretynów którzy za 500pln chcą zrobić mega
                        wyglad furze na łajno (stare kadety, CC, polonezy nie uwłaczajac godnosci ich
                        włascicieli :P ) ciemne szyby, niski na zawieszeniu, najlepiej stroboskopy w
                        swiatłach neony pod autem, nagłosnienie rodem z wiejskiej przytupówy..

moze i podoba sie Jebudubudu, ale nagłosnienie np. Bosal-a gdzie słychac
                        wszystkie tony od wysokich do niskich bez uzywania smiesznych TUB BASOWYCH i
                        muzyka do jazdy a nie Pozerska (czyt. wiesniacka) z basem słyszalnym kilometr od
                        łajna...

przyciemnianie...
                        zaden a raczej mały procent z wysmiewajacych przyciemnienie nie
                        siedziało/jechało/użytkowało auto z przyciemnionymi szybami (nawet boczne z
                        przodu!! ) natryskowo, wypalane...

otóż drodzy wysmiewacze!! w połączeniu LATEM z klimatyzacją ustawioną minimalnie
                        wy ociekacie cuchnącym potem.

Z wewnatrz jest minimalnie ciemniej (nie przeszkadzają w normalnym uzytkowaniu
                        jesienną mokra aurą)

mniejsze nagrzewanie sie wewnątrz auta!! (latem)
                        potencjalny złodziej nie widzi jak na dłoni czy lezy 5zł bo wyleciało Ci z
                        kieszeni, mniejsze promieniowanie szkodliwego UV

Widocznosc wewnatrz auta nie rózni sie od nie przyciemnionego...

zresztą co tu duzo, legalnie mozna przyciemnić nawet przednią szybę tyle ze
                        profesjonalnie wykonana ta czynnosc kosztuje 1500pln i policja moze Naskoczyć!

• Gość: tomtom ksenony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.07, 11:02
                        czy taki to duzy koszt kupic xenony do montazu ??
                        koszt od 400 do 1000pln-ów a jaka wygoda uzytkowania, jechał któryś samochodem
                        na xenonowym osprzecie ??

skoro zarówki typu alaXenon są dopuszczone do produkcji znaczy ze spełniają
                        normy i poprawiają widocznosc
                        a to ze sie wqrwiacie swiatczy tylko o czyjejs frustracji...
            • Gość: konix Re: Przyciemnienie szyb przednich IP: *.chello.pl 26.11.06, 16:09
              Tylko atestowane zakladaj!
          • Gość: konix Re: Przyciemnienie szyb przednich IP: *.chello.pl 26.11.06, 16:10
            Dokladnie. Niebagatelna tez jest kwestia bezpieczenstwa, jak bedzie ciemniej.
      • Gość: borys Re: Przyciemnienie szyb przednich IP: *.chello.pl 02.08.07, 20:07
        W tym kaju - zapomnij.
      • Gość: Radzio Re: Przyciemnienie szyb przednich IP: *.chello.pl 03.08.07, 11:29
        ramonka27 napisała:

> 70% przepuszczalności światła. Wszystko co mam mniej nadaje się na zerwanie.
        > Madnat lub brak przeglądu.

Dokładnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka