michasik 04.10.06, 00:30 hmm, to w pewnym sensie tłumaczyłoby, dlaczego francuskie samochody szybciej się psują. Jak mają się nie psuć, skoro się o nie nie dba?! Link Zgłoś Obserwuj wątek
bugmenot Re: Najbardziej zadbany samochód 04.10.06, 03:30 Ale nie wyjasnia dlaczego Jaguary to takie awaryjne samochody :-) Poczytaj sobie consumerreports, szanowane amerykanskie czasopismo konsumenckie i dowiesz sie ze jaguar to beznadziejna marka jezeli chodzi o bezawaryjnosc. Podobna sytuacja jest z mercedesem /zwlaszcza S/ i audi a6 i a8, A4 jest przecietne. Za te samochody placi sie majatek a jezdza jak same chca. Skonczyly sie czasy kiedy blacha niemieckiego samochodu byla "jak z czolgu". Jaguar S-Type i X Type to auta nekane plaga usterek silnika, skrzyni biegow, systemu elektrycznego, z reszta nie chce mi sie wymieniac. Zauwazylem ze jedyne co tam jest porzadne /duzo powyzej przecietnej/ to wydech. Wg. consumer reports europejskie auta to najbardziej awaryjna grupa samochodow na amerykanskim rynku. A sprzedawane sa tu tylko auta niemieckie i angielskie /z europejskiego mainstreamu/, ktore w Europie uwazane sa przez wielu za bezawaryjne. Mam nadzieje ze kiedys Japonczycy naucza sie projektowac wyglad samochodow jak Europejczycy a Europejczycy zbuduja auto rownie bezawaryjne jak japonskie. Ciekawe czemu nie mozna tych dwuch rzeczy zgrac w jednym produkcie? Ciekawe rowniez ze Polacy wiedza jakie auta sa bezawaryjne, kupuja nudne ale niezawodne toyoty. W kraju niewielu ludzi stac na nowe auto ale jezeli ktos juz kupuje to chce zeby jezdzilo bez problemow i wydatkow na mechanika przez 10 lat. Pozdrawiam Link Zgłoś
do.ki Re: Najbardziej zadbany samochód 04.10.06, 06:57 michasik napisał: > hmm, to w pewnym sensie tłumaczyłoby, dlaczego francuskie samochody szybciej > się psują. Jak mają się nie psuć, skoro się o nie nie dba?! Auto nie jest do dbania, tylko do jezdzenia. Dbac to mozna o kochanke. Link Zgłoś
przemekthor Re: Najbardziej zadbany samochód 04.10.06, 08:57 Eee tam. Ja mam peugeota i chyba obchodze sie z nim jak z tym jaguarem. Dwa razy bylem u lakiernika z wgnieceniami i raz oddalem auto ekstra na przeglad, bo silnik nierowno chodzil. Lubie, jak auto jest czyste i kompletne. Link Zgłoś
korespondent1 Najbardziej zadbany samochód 04.10.06, 21:21 No nie wiem...Znam Brytyjczyka,który swoim Jaguarem X-Type wozi zaopatrzenie do swojego sklepu(są to torby,torebki,plecaki itp.).Śmieci ma pelno na dywanikach,kurz na kokpicie,plamy na jasnej skórze...A auto sprząta mu żona,ale tylko wtedy,gdy mają jechać nim razem np.na wakacje,bo o swojego Volkswagena Polo Classic dba ona na codzień... Link Zgłoś