2-pi-r 30.01.07, 13:43 cześć, zapala mi sie kontrolka ładowania w focusie, tzn. przez jakiś czas po zapaleniu się nie świeci (ok. 1 min.) a dopiero pozniej zapala. Czy wiecie co może być przyczyną? z góry dzięki Link Zgłoś Obserwuj wątek
niknejm Re: lampka ładowania w focusie 30.01.07, 14:40 Przyczyna może być prozaiczna - za luźny pasek napędu alternatora. Rano, kiedy jest wilgotno, pasek ślizga się. Po minucie zostaje osuszony wskutek tarcia, 'łapie przyczepność' i zaczyna działać normalnie. Sprawdź naciąg (powinno być napisane w instrukcji, jak to zrobić u Ciebie). Pzdr Niknejm Link Zgłoś
robert888 Re: lampka ładowania w focusie 30.01.07, 15:42 to robi sie jeszcze samochody bez napinaczy, w których "trzeba sprawdzać naciąg paska"? Link Zgłoś
niknejm Re: lampka ładowania w focusie 31.01.07, 09:29 robert888 napisał: > to robi sie jeszcze samochody bez napinaczy, w których "trzeba sprawdzać > naciąg paska"? Jestem przekonany, że takie samochody istnieją. Jak jest w Focusie, nie wiem. Ale może to pomoże założycielowi wątku. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
dewulot1 Re: lampka ładowania w focusie 31.01.07, 17:42 Ale u niego jest odwrotnie. Po minucie lampka sie zapala a nie gasnie. Link Zgłoś
niknejm Re: lampka ładowania w focusie 01.02.07, 11:58 dewulot1 napisał: > Ale u niego jest odwrotnie. Po minucie lampka sie zapala a nie gasnie. A! Słusznie. Opacznie zrozumiałem. Zatem moja 'diagnoza na odległość' jest błędna. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
marcint844 Regulator napięcia.... 31.01.07, 12:47 Witam...moi rodzice maja Focusa 1.8 całkiem nie dawno mieliśmy ten sam problem. świeciła się lampka ładowania. Problem tkwił w regulatorze napięcia przy alternatorze problem polega na tym iż, trzeba go kupić razem ze szczotkami bo jet to poprostu jedna część Link Zgłoś
darek9999 Re: lampka ładowania w focusie 31.01.07, 20:21 chcesz uczciwej odpowiedzi?to masz:masz walnięty stojan,wirnik,ptostownik lub regulator.poprostu nikt nie jest w stanie ci tego zdiagnozować na odległość.ba! nawet elektrycy nie potrafią na stole probierczym sprawdzić tego alternatora.lampka w focusie gaszona jest przez komputer.wystarczy brak jednej fazy i robi sie alarm.jak jestes z warszawy i masz możliwość samemu wymontowania,zapraszam.moja firma regeneruje takie urządzenia.pozdrawiam Link Zgłoś