Dodaj do ulubionych

Nowy Leon FR-benzyna

07.03.07, 15:38
Czy ktoś jeździ tym cudem?
Chodzi mi o model z 200-konnym silnikiem benzynowym
Jak wrażenia?
I w ogólne jakie opinie na temat tego auta?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • adh Re: Nowy Leon FR-benzyna 07.03.07, 22:26
      Nikt nic nie wie?
    • ms775 Re: Nowy Leon FR-benzyna 08.03.07, 08:05
      www.leonclub.pl
      tu masz największą szanse na info
      autko dość krótko na rynku
      pozdrawiam
      • mameja21 Re: Nowy Leon FR-benzyna 08.03.07, 08:12
        Użytkuję w tej chwili inne auto z tym silnikiem, więc jeśli masz konkretne
        pytania na temat samego silnika chętnie odpowiem.
        • mameja21 Re: Nowy Leon FR-benzyna 08.03.07, 09:14
          A czy nie lepiej rzucić się - o ile oczywiście stać Ciebie - na Cuprę?
          • adh Re: Nowy Leon FR-benzyna 08.03.07, 16:00
            Zainteresował mnie leon fr-coś mocnego, ale jednocześnie nie aż tak "ostrego"
            jak nowa cupra.
            Bardzo proszę o opinie na temat tego silnika (TFSI 200KM)
            Chyba w aucie o masie leona powinien radzić sobie doskonale?
            Czy jest bardzo paliwożerny (oczywiście zdaję sobię sprawę, że musi palić
            trochę jak na tę moc)
            W jakims amwerykańskim rankingu widziałem, że to jeden z lepiej ocenianych
            silników.
            Pozdrawiam
            • mameja21 Re: Nowy Leon FR-benzyna 08.03.07, 19:32
              Nie wiem i nie chce mi się sprawdzać jaka jest różnica w cenie między FR a
              Cuprą,ale jeżeli stać Ciebie to bierz Cuprę.
              Silnik jest bardzo fajny, elastyczny, dynamiczny, przełożenia są dobrze dobrane,
              turbodziury prawie się nie odczuwa, dżwięk silnika podoba mi się - przy wyższych
              obrotach brzmi dosyć agresywnie.
              Kiedy jadę sam i przy 60 km/h wrzucę V bieg, auto w miarę odczuwalnie
              przyspiesza i nie ma mowy o dławieniu się - co przy silnku turbodoładowanym nie
              jest takie oczywiste.
              Jeśli chodzi o spalanie to przy jeździe około 60-70 % miasto, 30-40% trasa
              z chwilami bardzo dynamicznymi, pali około 10,5 - 11 litrów.
              Prędkości maksymalnej nie sprawdzałem ( nie było do tego warunków ), tylko
              przez chwilę puściłem się 225 km/h.
              Odczucia subiektywne są różne: w zasadzie bardzo wiele zależy czym wcześniej
              jeździłeś - znajomy, który również kupił podobne auto a przesiadł się z pojazdu
              1,6 110 KM jest po prostu w szoku, z kolei ja jeździłem wcześniej stosunkowo
              mocnym samochodem nie jestem pod specjalnym wrażeniem.
              • arekata Re: Nowy Leon FR-benzyna 08.03.07, 22:43
                Cześć

Mam Alteę FR ale ze 170 konnym dieslem, bardzo fajny i udany motor mało pali a
                elastyczność jest wyśmienita.
                Zastanów sie nad takim motorem.
                Jeśli wolisz benzynę to bierz Cuprę, auto już prawie kultowe i różnica w cenie
                niewielka.
                Pozdr.
                • adh Re: Nowy Leon FR-benzyna 08.03.07, 22:53
                  Różnica w cenie między fr a cupra wynosi 10 tys pln.
                  Nie wiem jednak, czy niższe zawieszenie cupry, felgi 18 (w porównaniu do 17-fr)
                  nie sprawią, że jazda po naszych dziurawych drogach będzie męcząca.
                  Jeżdzę teraz hondą civic 1.6 110 km, więc chyba 200 koni fr zupełnie wystarczy,
                  raczej nie potrzebuję az 240 w cuprze.
                  Pozdrawiam
                  • arekata Re: Nowy Leon FR-benzyna 08.03.07, 23:00
                    Powiem ci że miałem przyjemność jeździć nową Cuprą i jestem w szoku. Auto jest
                    zajebiste normalnie szacunek.
                    Felgi, cóż zawsze można je zamienić. Powiem ci że FR-ka też nie jest za wysoka
                    i miekka.
                    Chcesz kupic auto krajowe czy sprowadzone.

Pozdrawiam
                    • mameja21 Re: Nowy Leon FR-benzyna 09.03.07, 08:02
                      Ciekawostka: Seat przynosi grupie Volkswagena znaczne straty,auta po prostu źle
                      się sprzedają. Był moment, że w prasie motoryzacyjnej pisano o możliwej
                      sprzedaży Seata Fiatowi.W tej chwili będzie wprowadzany plan naprawy, który ma
                      zapewnić Seatowi jakieś perspektywy.Jedną ze składowych tego planu jest
                      redukcja zatrudnienia.
                      Z kolei Skoda przynosi dochody i rok za rokiem bije swoje rekordy sprzedaży i
                      zysków.Planowane jest zatrudnienie znacznej grupy nowych pracowników, aby
                      nadążyć z produkcją.
                      • moderator10 Re: Nowy Leon FR-benzyna 09.03.07, 08:24
                        mameja21 napisał:

> Ciekawostka: Seat przynosi grupie Volkswagena znaczne straty,

Bez przesady , to jest chyba ok 40 mln euro czyli nie tak duzo w
                        sosunku do zyskow calej grupy .
                    • adh Re: Nowy Leon FR-benzyna 09.03.07, 14:45
                      Krajowe, nie mam zaufania do "lekko zarysowanych" sprowadzanych:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka