Gość: Miszkiewicz Robert IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 16:11 Witam Mam pytanie jak najszybciej i najbezpieczniej dojechać do Bułgarii? Proszę o szybką odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
energy52 Re: Dojazd do Bułgarii 16.07.09, 21:44 Skąd startujesz i dokąd jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: Dojazd do Bułgarii 18.07.09, 17:09 mam ten sam problem , ponieważ 2 lata temu jechałam przez Rumunie i nigdy więcej/ znajomi nie mieli paszportów , więc nie moglismy jechać przez serbię/ w rumunii wogóle nie było dróg - dosłownie - od granicy do granicy jechaliśmy po tłuczniu , a droge wyznaczał tuman kurzu po przednich samochodach.W zeszłym roku jechaliśmy przez serbię i było ok. W tym roku niestety znowu musze jechać przez Rumunie , czy ktoś wie czy drogi już są wyremontowane ? Którędy najlepiej jechać ? Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: Dojazd do Bułgarii 19.07.09, 11:41 Jadę również przez Rumunię, ale nie ze względu na brak paszportu lecz walory wizualne. Dlatego min. planujemy przejazd Trasą Transfogarską. Nie spieszymy się, wyruszamy z PL 9 sierpnia, od 12 natomiast mamy zarezerwowane noclegi w okolicy Burgas. Pierwszego dnia chcemy dojechac do granicy węgiersko - rumuńskiej. Do Rumunii chcemy wjechać od strony miasta Oradea. Potem udajemy się na Cluj, nastepnie na wspomnianą, malowniczą górską szosę i nocleg w Bukareszcie. Trzeciego dnia udajemy się bezpośrednio do Burgas. Myślę, że można spokojnie dojechać na jeden nocleg po drodze, ale jak pisałem powyżej chcemy pocieszyć, zszargane wielkomiejskim widokiem, oczy czymś urokliwym, niekiedy totalnie wiejskim oraz czasem ekstremalnym Droga nie łatwa, ale warta poświęcenia nieco czasu. Oczywiście najszybciej jest przez Serbię. Odpowiedz Link Zgłoś
maranka Re: Dojazd do Bułgarii 19.07.09, 11:54 myślę , że czasowo to wyjdzie na to samo , ze względu na Turków na serbskih granicach , teraz jest strajk i kolejki się wydłużyły do kilku kilometrów, normalnie też nie jest lepiej napiszcie czy na drogach w Rumunii jest już przynajmniej asfalt - chodzi o te międzynarodowe Oradea ,Cluj itd. dwa lata temu był koszmar - chciałabym się przygotować psychicznie do trudów podróży ,bo widoki znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ENERGY52 Re: Dojazd do Bułgarii IP: *.icpnet.pl 20.07.09, 13:08 WWW.BULGARICUS.COM , POSZUKAJ, MOZE COS ZNAJDZIESZ W DZIALE "FORUM" Odpowiedz Link Zgłoś