parr 11.08.03, 08:59 Czy ktos Was jechał tą trasą?Interesuje mnie przede wszystkim odległość i ceny autostrad we Włoszech.Gdzie mogę sprawdzić ceny autostrad,cen benzyny i odległości? pzdr Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: vd Re: Samochodem W-wa - Rzym IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 09:17 parr napisał: > Czy ktos Was jechał tą trasą?Interesuje mnie przede wszystkim odległość i > ceny autostrad we Włoszech.Gdzie mogę sprawdzić ceny autostrad,cen benzyny i > odległości? > > > pzdr > ceny autostrad podzielone na ceny poszczegolnych odcinkow znajdziesz w biurach PZM, za przejechanie odcinka brennero-trento zaplacilem 8 euro , benzyna we Wloszech przy autostradzie kosztuje okolo 1,1 euro, poza autostrada nie zauwazylem zeby byla specjalnie tansza, pozdrawiam Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Samochodem W-wa - Rzym 11.08.03, 09:47 Gość portalu: vd napisał(a): > parr napisał: > > > Czy ktos Was jechał tą trasą?Interesuje mnie przede wszystkim odległość i > > ceny autostrad we Włoszech.Gdzie mogę sprawdzić ceny autostrad,cen benzyny > i > > odległości? > > > > > > pzdr > > > > ceny autostrad podzielone na ceny poszczegolnych odcinkow znajdziesz w biurach > PZM, za przejechanie odcinka brennero-trento zaplacilem 8 euro > , benzyna we Wloszech przy autostradzie kosztuje okolo 1,1 euro, poza > autostrada nie zauwazylem zeby byla specjalnie tansza, > pozdrawiam uzupełniajac szanownego przedmowce: do tego oplata za Brennero (bodaj 5euro). od Brennero do rzymu jedzie sie jednym ciągiem i placi za autostrade przy zjezdzie na GRA. w austrii koniecznie winietka, mozna kupic na kazdej stacji benzynowej poczawszy od monachium. paliwo najtaniej po drodze w austrii ( 90 i cos centow- rok temu) przed brennero rozsadnie jest zatankowac na full. Uwaga- moga byc problemy z platnoscia kartami typu maestro, visa-electron, nalezy miec kredytowa. Uwaga! na wloskiej autostradzie (zjezdzajac) nie wpakuj sie przypadkiem na pre- paidowa bramke oznaczona TELEPASS bo narobisz sobie obciachu i zrobisz korek szerokiej drogi pozdr. Link Zgłoś
parr Re: Samochodem W-wa - Rzym 11.08.03, 10:38 mrzagi01 napisał: > Gość portalu: vd napisał(a): > > > parr napisał: > > > > > Czy ktos Was jechał tą trasą?Interesuje mnie przede wszystkim odległo > ść i > > > ceny autostrad we Włoszech.Gdzie mogę sprawdzić ceny autostrad,cen be > nzyny > > i > > > odległości? > > > > > > > > > pzdr > > > > > > > ceny autostrad podzielone na ceny poszczegolnych odcinkow znajdziesz w > biurach > > PZM, za przejechanie odcinka brennero-trento zaplacilem 8 euro > > , benzyna we Wloszech przy autostradzie kosztuje okolo 1,1 euro, poza > > autostrada nie zauwazylem zeby byla specjalnie tansza, > > pozdrawiam > uzupełniajac szanownego przedmowce: > do tego oplata za Brennero (bodaj 5euro). od Brennero do rzymu jedzie sie > jednym ciągiem i placi za autostrade przy zjezdzie na GRA. > w austrii koniecznie winietka, mozna kupic na kazdej stacji benzynowej > poczawszy od monachium. paliwo najtaniej po drodze w austrii ( 90 i cos centow- > > rok temu) przed brennero rozsadnie jest zatankowac na full. Uwaga- moga byc > problemy z platnoscia kartami typu maestro, visa-electron, nalezy miec > kredytowa. > Uwaga! na wloskiej autostradzie (zjezdzajac) nie wpakuj sie przypadkiem na pre- > paidowa bramke oznaczona TELEPASS bo narobisz sobie obciachu i zrobisz korek > > szerokiej drogi pozdr. Dzięki za rady.Najwazniejsze informacje jakich szukam:ile kilometrów jest z Wawy do Rzymu.Ile kosztuje łącznie opłaty na autostradach we Włoszech( na trasie od granicy z Austria do Rzymu). pzdr Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Samochodem W-wa - Rzym 11.08.03, 11:00 no coz, ode mnie z dolnego slaska jest ok 1600 km Link Zgłoś
n0ras Re: Samochodem W-wa - Rzym 11.08.03, 11:53 Jeśli chodzi o odległość/wybór trasy polecam www.viamichelin.com Z tym, że jeśli będziesz używał w j. angielskim to poda Ci odległości w milach (więc daj j. niemiecki). Link Zgłoś
Gość: michał Re: Samochodem W-wa - Rzym IP: *.pkobp.pl 11.08.03, 13:51 ceny we Włoszech: Pb 95 - 1.05 eur LPG (GPL) - 0.50 eur ceny w Austrii: PB 95 - 0.95 eur (jeżeli dobrze pamiętam :) ) LPG (słabo dostępne) - 0.70 eur Odległość i koszt przejazdu przez Włochy wyliczysz na stronie www.autostrade.it Podajesz bramke początkową i końcową, a system wylicza odległość i dokładny koszt. Jeżeli jedziesz ze wschodniej lub centralnej polski polecam trasę przez Wiedeń i Graz. Link Zgłoś
mrzagi01 Re: Samochodem W-wa - Rzym 11.08.03, 14:18 Go�ć portalu: michał napisał(a): > Jeżeli jedziesz ze wschodniej lub centralnej polski polecam trasę przez Wiedeń > i Graz. zartujesz?! polowa podrozy to przebijanie sie krajowymi drogami przez czechy i korki w wiedniu. Link Zgłoś