piotrek_ok 10.01.08, 19:13 Heh to już gdzieś, kiedyś w Obrotach było;) P.s. jeśli chodzi o spalanie to naprawdę ciekawa sprawa... Link Zgłoś Obserwuj wątek
fast_eddy Re: Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi 10.01.08, 23:02 Aż tyle wad? Dobrze, że się nie skusiłem. A na poważnie, to dodałbym jeszcze jedną (wadę): zimą trzeba uważać, by nie okręcić pikapa na latarni. Co właśnie zrobił mój kumpel tak zachwalaną przez autora Navarą... f_ Link Zgłoś
mageillusionist To ma być recenzja? 11.01.08, 17:22 Co to ma być, że autor zamiast obiektywnie opisać samochód całkowicie pomija jego zalety? Można z tej recenzji wyciągnąć wiele niewłaściwych wniosków, tylko dlatego, że autor miał z nimi parę problemów. Kicha a nie recenzja :/ Link Zgłoś
matejkuch Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi La.. 11.01.08, 11:23 No no, gratuluję nerwów ze stali jak się pżejeżdża kolejne miejsce do parkowania, w którym zmieściłaby się S-klasa - a tu lipa. Link Zgłoś
rekmare PYT.: O czym chcial nas poinformowac Autor? 11.01.08, 16:50 1) O tym, ze kupił samochod? 2) O tym jaki kupił samochód? 3) O tym jaki jeszcze ma samochód? 4) O tym jaki chciał kupić samochód? 5) O tym, że jest w Rybniku firma, która jest godna zaufania i sprowadza samochody z USA, ze robi to od wielu lat i pomaga Klientowi nawet po zakupie? ********************************************************************** Artykul, jak artykul, jednym sie spodoba, innym nie. Mnie sie spodobal, bo od wielu lat cenie sobie sposob pisania Panow z WO, ktory (to jedynie domniemanie) maja po swoich "motomagazynowych" korzeniach. Czemu jednak marnotrawicie talenty na promowanie wlasnej osoby (red. Frankowski) czy artykuly bedace w istocie kryptoreklama (jak powyzej). Zenada. Nawet jesli "firma z Rybnika" przy nastepnym aucie da monstrualany rabat. Link Zgłoś
fakej Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi La.. 11.01.08, 17:11 Założę się, że mój stary bez problemu objechałby tą kupę złomu swoim tarpanem Link Zgłoś
jackk3 Re: Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi 11.01.08, 17:23 Kupa zlomu???? Ten artykul to belkot. W zasadzie to on tego auta nie testowal w ogole. Byc moze wcale nim nie jezdzil (na to wyglada). Link Zgłoś
priller referencje 11.01.08, 18:41 ze o wybor padl na rama, bo tacoma miala smetny wyglad lepiej nie wspominac, bo to czysty obciach. przeciez to chrysler, jezu... zreszta, wspominka o nissanie swiadczy o niskich aspiracjach (albo raczej o smaku). Link Zgłoś
trrapez Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi La.. 11.01.08, 19:57 Czy autor jezdził tym autem? Ma problemy z parkowaniem - ciekawe co by było przy ramie 3500 (nie pamietam koncowki - ale chodzi o tego najdluzszego) z silnikiem diesla... i na podwyższeniu - podłoga na wysokości ok 120 cm... - jakby co to takim jezdziłem i parkowałem... :P ciekawe ile mialby palic ten Ram z takim silnikiem... no tak... moze spodziewal sie ze jakies 7,8/100km to sie pomylil... PS. jak autor faktycznie ma takie autko i zle mu sie nim parkuje... chetnie przyjme i zaplace mu te $42k Enjoy Link Zgłoś
kitchener Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi La.. 11.01.08, 21:31 Drogi Arturze, moj chlopcze, bardzo prosze , jesli piszesz o samochodach amerykanskich - nie uzywaj slowa "felga" - w slowniku jezyka polskiego ( technicznego ) jest kilka eleganckich i precyzyjnych. Link Zgłoś
dr_pitcher Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi La.. 11.01.08, 22:25 'specjalista" porownywanie Cadilacca Escalade do Dodge'a to "apples to oranges" Link Zgłoś
kstoj Kilka problemow z recenzja 11.01.08, 22:27 Problem #1: Co do jakosci samochodu maja problemy z jego rejestracja w danym kraju. Moze to problem kraju a nie samochodu. Bazujac na takich zasadach rower jest najlepszy bo nie trzeba go rejestrowac. Problem #2: Jak jakosc samochodu ma sie do "efektu cieplarnianego", napisalem w cudzyslowiu nie na darmo. Dla mnie to jest lewacka propaganda a nie cos godnego uwagi. Chsesz miec taki samochod to nie patrz na efect cieplarniany tylko jak on sobie proadzi w sniegu i na lodzie moze wtedy recenzja bedzie miala sens. Problem #3: Silnik 5.7 litra ( 8 garow ) a recenzent narzeka na spalanie. Co bedzie nastepne, moze spirytus 90% tez zly bo zatyka gdy sie do pije. Link Zgłoś
franki8 Re: Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi 11.01.08, 23:49 No ale o jednym przekonujemy się na pewno: akcje Agory muszą stać dobrze, skoro jej pracowników stać na takie ekstrawagancje i ich utrzymanie. Konkurencja na pewno zrozumiała... Link Zgłoś
aholowacz Dlaczego lepiej kupić RAM ? 12.01.08, 00:07 Dlaczego lepiej kupić RAM'a ?? Bo jest większy od Navary !!!! Link Zgłoś
350zzzet Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi La.. 12.01.08, 01:58 no nie ladnie, w Detroit by tego nie lubili ze sie przedstawia tylko wady tego auta, coz mam nadzieje ze to tylko 'skromnosc' autora... bo prawde mowiac jesli ktos kocha pickupy to nie kupi innego auta - patrz cale Michigan, Texas i kilka innych stanow Link Zgłoś
stribog [...] 12.01.08, 02:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
wowo5 Re: Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi 12.01.08, 05:23 Kiepski artykul. Niewiele sie z niego mozna dowiedziec. Ani slowa jak sie tym jezdzi poza glupotami o parkowaniu. Jak sie to auto sprawuje w terenie, czy kabina jest wygodna, itp. Poza tym najlepszym pickupem w Stanach jest Silverado. RAM juz jest nieco starszawy. Jazda i parkowanie to kwestia przyzwyczajenia. Jak ktos jezdzil Smartem to rzeczywiscie sie zszokuje ale ktos kto jezdzil vanem nie powinien miec problemow. Oczywiscie trzeba pamietac, ze nie w kazde miejsce parkingowe da sie wcisnac ale trudno cudow oczekiwac. Link Zgłoś
wio4litery Re: Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi 12.01.08, 11:01 stribog napisał: > A w teren (zwłaszcza mokry) w ogóle się nie nadają, bo są za ciężkie i za mało > zwrotne na leśne drogi. Zgodnie z tym tokiem myślenia (jeśli można to tak nazwać) taki Hummer H1 ważący 3300 kg i mierzący 221 cm szerokości to bulwarówka, która powinna trzymać się z dala od wszelkiego terenu. w4l wallenrode napisał: > zdjęcia moga być ale opis to żenada - zreszta nawet go nie czytałem jola_z_dywit_2006 napisała: > rozwiazania Nissana sa na poziomie amerykanskim (Nissan jest > wlasnoscia Forda) Gość portalu: MJ napisał(a): > Mam nadzieję, że kiedyś w tym kraju będzie drogówka stać co kilometr. Wtedy > będzie miło jeździć Link Zgłoś
hmp_inc Re: Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi 12.01.08, 13:39 To na prawdę dziwne, że wielki pick-up z usa jest cięzko zaparkować. Spodziewałem się bardziej ambitnych refleksji. Przypomina mi to opis nowego użytkownik dacii logan, która jest jego pierwszym porządnym autem w życiu. Pan redaktor chyba nigdy nie jeździł autem dostawczym (ot lublin) ze skrzynią ładunkową skoro skręcił sobie nogę... Może jakiś koszty serwisu itepe? Jak radzi sobie w terenie (kąty itd)? Relacja z odbioru nowego auta nie jest specjalnie interesująca. Link Zgłoś
simonewa1 Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi La.. 24.06.08, 09:36 jezdze dodgemchwale go sobie tylko mam maly problem,spalil mi sie wlacznik swiatel.Moe ktos wie od kogo moglbym kupic .Zaczely sie wakacje a ja musze siedziec bo nigdzie sie nieda ruszyc bez swiatel ,pomocy.A chcac kupic nowy to trzeba czekac tygodniami. Link Zgłoś
piter.1 Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi La.. 28.02.09, 16:21 Co za brednie. Mam takie auto. Jezdze nim codziennie od roku. Napisze co nieco dla ciekawych tematu. Kupujac auto majace 8 cylindrow i 352 KM nie ma mowy o oszczednosci !! Ale im nowsze tym mniejsze spalanie tzn : 5.7 hemi z 2004 spala okolo 24-26 litrow a z 2006 21-23 (miasto). Mamy dwa takie auta wiec mam porownanie. Oba maja instalacje gazowe !! POLECAM ! Swietnie sie to sprawdza . Aby wszystko gralo radze zalozyc dwa reduktory . Spalanie 2004 rok okolo 30 litr gazu 2006 - 24-27 . (miasto) . Dla ciekawych dodam ze nie mam lekkiej nogi wiec nie sa to wyniki przy jezdzie ekonomicznej ! To tyle o spalaniu . Silnik ? Rewelacja !! Auta sa dynamiczne - mysle ze wynik okolo 7,5 sek do 100 zadowoli wybrednych ... Dodam ze auto z 2006 to wersja sport - skrzynia automatyczna caly czas ustawiona w tym trybie pracy . Auta maja ograniczniki predkosci wiec nie mam pojecia ile by "poszly" ... 2006 ma na 192 km , a 2004 ... hmm tu schody . Tak naprawde to nie polecam auta ponizej 2006 roku . Dlaczego ? Ano dlatego ze nie ma co tu porownywac . Sa to tak naprawde zupelnie rozne auta ! Auto ponizej w/w roku ma zawieszenie na drazkach skretnych a to oznacza ze nie da sie prowadzic powyzej 80 km/h . Mowiac otwarcie prowadzi sie samo : podskakuje , buja i co tam jeszcze chcecie ... Za to od 2006 - bajka . Auto jest cichutkie ! Prowadzi sie swietnie ! Jazda nim to sama przyjemnosc ! Jadac 192 km/h nie czuje sie zupelnie predkosci . Dobrze trzyma sie drogi . Jedna zasada : musi byc sucho ! Auta te ze wzgledu na moc i gabaryty "nie lubia" deszczu ! Przy mocniejszym nacisnieciu gazu natychmiast obracaja kolami w miejscu co powoduje stawanie bokiem . Potrafia to zrobic nawet powyzej 60-70 km/h ! Trzeba uwazac . Parkowanie . Hmm .. Rozpatrzylbym to tak : napewno trudno go wcisnac w centrum miasta na waskiej uliczce miedzy inne malutkie samochodziki ale za to ze wzgledu na wysoki przeswit mozna go postawic tam gdzie nikt nie wjedzie . A ze wzgledu na 20 calowe felgi male jest prawdopodobienstwo na policyjna blokade kola ... Tak na prawde nie mialem z tym nigdy wiekszego problemu . Wrecz przeciwnie .. Zawieszenie ? Idealne na nasze drogi . Auto jest troszke miekkie ale dzieki temu nie czuc ani nie slychac "dziur" . Dodatkowo nadmienie ze wszystko w nim jest na klucze powyzej 20 mm a to oznacza ze teoretycznie jest ogromne i niezniszczalne . Zadnych wymian koncowek czy tym podobnych ... Wnetrze ? Coz nie ma tu fajerwerkow . Ale nie ma tez tragedii . Proste i baaardzo przestronne wnetrze . Plastykowe ale nie trzeszczace . Zaleta jest to ze sie nie brudzi . :) Kwestia gustu . Osobiscie mi odpowiada ale nie bede zachwalal . Podsumowujac Najwazniejsze to to ze mam je prawie rok i procz przegladu serwisowego (oleje , swiece , filtry) nic przy nim nie robilem !! NIC !!! Czyli tankuje i jezdze . A to najwazniejsze . Zadnych dodatkowych kosztow utrzymania . A wrazenie jakie to robi na ludziach ? Bez komentarza ....... Link Zgłoś
robert888 ktoś co tym jeździ musi mieć poważniejszy feler 28.02.09, 17:31 W cieżarówce 192/godz i "nie czuć zupełnie prędkości" he he. To co niby czuć wtedy w takim wielkim pudle z paką za plecami? Anielskie chóry? Niezłe brednie:) Wrażenie na ludziach - skąd ty to wziąłeś? Baba z brodą też robiłaby wrażenie. Całkiem podobne:) Na ludzi, którzy czuja potrzebę pałętania się po mieście czymś takim i "parkowania gdzie inni nie mogą wjechać" (ciekawe gdzie to jest - między klombami czy na schodach?) patrzę z politowaniem. Trudno to nazwać "wrażeniem". Podobne uczucie towarzyszy mi na widok Civica z iluminacją podwozia. Ale rozumiem, że są nacje, na których to robi piorunujące wrażenie he he:) Link Zgłoś
jackk3 Re: ktoś co tym jeździ musi mieć poważniejszy fel 28.02.09, 17:54 > W cieżarówce 192/godz i "nie czuć zupełnie prędkości" he he. To co > niby czuć wtedy w takim wielkim pudle z paką za plecami? Anielskie > chóry? Niezłe brednie:) Trudno w to uwierzyc, co? Przejedz sie kiedys czyms takim (a nie Nyska) to wtedy pogadamy. Silniki HEMI sa legendarne. Link Zgłoś
piter.1 Re: ktoś co tym jeździ musi mieć poważniejszy fel 28.02.09, 19:38 Posluchaj kolego . Nie napisalem tego aby cos udowadniac . Jest to napisane po to aby przyblizyc temat zainteresowanym . Ty nie jestes \i ok . Ale twoja opinia nie ma tu znaczenia . Jestes biedny i ograniczony i nie zrozumiesz tego o czym pisze . A o taim aucie mozesz pomazyc poruszajac sie swoim maluszkiem . Prawda jest taka ze twoja zona szybko mi sie odda ale ty tego nie zrozumiesz pozdro ... Link Zgłoś
competer1 Re: ktoś co tym jeździ musi mieć poważniejszy fel 28.02.09, 20:04 Robert postrzega świat jak jakiś komunista. Po prostu nie mieści mu się w głowie, że można jeździć czymś innym niż on. Link Zgłoś
wio4litery Re: Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi 02.03.09, 11:12 piter.1 napisał: > Mamy dwa takie auta wiec mam porownanie. Oba > maja instalacje gazowe !! POLECAM ! Swietnie sie to sprawdza . Aby > wszystko gralo radze zalozyc dwa reduktory. Akurat mój znajomy niedawno sciagnal sobie 2-letniego RAMa. Z początku chciał F150 ale silnik tamtego Triton 5.4 bardzo źle znosi gaz. A HEMI 5.7 nie ma z tym problemu. Poza tym jest mocniejszy. Miałem okazję się przejechać. Faktycznie jest b. cichy. > sek do 100 zadowoli wybrednych ... Dodam ze auto z 2006 to wersja > sport - skrzynia automatyczna caly czas ustawiona w tym trybie > pracy ??? Co to znaczy? > by "poszly" ... 2006 ma na 192 km Bo ma ogranicznik przy 180 km/h. > Najwazniejsze to to ze mam je prawie rok i procz przegladu > serwisowego (oleje , swiece , filtry) nic przy nim nie robilem !! > NIC !!! Czyli tankuje i jezdze . A to najwazniejsze . Zadnych > dodatkowych kosztow utrzymania . A gdzie serwisujesz? W Chryslerze? Pozdr, w4l Link Zgłoś
piter.1 Re: Z notatnika użytkownika: Dodge Ram 1500 Hemi 05.03.09, 19:52 Pozdrawiam . Skrzynia w trybie sportowym ? Fajna rzecz . Jesli delikatnie uzywasz gazu przerzuca biegi nisko ale jesli wcisniesz do "deski" od razu zrzuca dwa w dol i kreci az do odciecia zaplonu . Malo ekonomiczne ale fajne . A co do predkosci max : odcina na 192 km/h . Serwis ? Prywatny Dodge . Morsk w Gdyni na wysokosci oslawionej Bodegi :))))) Jeszcze raz pozdro ... Link Zgłoś