jackk3 15.02.26, 05:26 Co tutaj tak cicho? Talent na następne kilka lat dominacji… Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vogon.jeltz Re: OT Super Kacper 15.02.26, 08:11 Jako troll, buc, przegryw i chüj jėbany powiem tak, Jasiu-pozerze: talent w robieniu rzeczy ultramegabezużytecznej. Bo czy jest coś głupszego - wśród i tak już skrajnie głupiego sportu profesjonalnego - niz skakanie na nartach? To już curling jest lepszy, bo może go uprawiać każdy i nie trzeba do tego idiotycznych skoczni budowanych są ciężkie miliony z publicznej kasy. A jeszcze teraz będziemy typa z tej kasy utrzymywać do końca życia fundując mu tzw. "emeryturę olimpijską", choć jeśli okaże się drugim Małyszem, to ta emerytura będzie mu na ćhüj potrzebna, bo na reklamach zarobi wielokrotnie więcej A najlepsze jest to, że chłopak zdobył medale srebrny i brązowy. Czyli przegrał. Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: OT Super Kacper 15.02.26, 11:41 Nie bierzesz zupełnie pod uwagę ważnej funkcji dla zdrowia psychicznego społeczeństwa. Igrzyska i kupa innych przepłaconych tematów jest potrzebna, nie jesteśmy zwierzętami vogon. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Super Kacper 15.02.26, 15:04 Z punktu widzenia teologii, to nie jesteśmy zwierzętami. Ale biolodzy mają inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: OT Super Kacper 15.02.26, 15:10 Już same takie rozkminy coś świadczą. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT Super Kacper 16.02.26, 11:41 vogon.jeltz napisał: > Jako troll, buc, przegryw i chüj jėbany powiem tak, Jasiu-pozerze: talent w rob > ieniu rzeczy ultramegabezużytecznej. Bo czy jest coś głupszego - wśród i tak ju > ż skrajnie głupiego sportu profesjonalnego - niz skakanie na nartach? To już cu > rling jest lepszy, bo może go uprawiać każdy i nie trzeba do tego idiotycznych > skoczni budowanych są ciężkie miliony z publicznej kasy. A jeszcze teraz będzie > my typa z tej kasy utrzymywać do końca życia fundując mu tzw. "emeryturę olimpi > jską", choć jeśli okaże się drugim Małyszem, to ta emerytura będzie mu na ćhüj > potrzebna, bo na reklamach zarobi wielokrotnie więcej > > A najlepsze jest to, że chłopak zdobył medale srebrny i brązowy. Czyli przegrał > . Ja, może przez to, że sam uprawiałem rożne sporty (i moje młode też) mam podejście diametralnie inne. Patrzę z ogromnym podziwem na osoby, które są w czołówce światowej w swojej dyscyplinie. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: OT Super Kacper 16.02.26, 15:47 > Ja, może przez to, że sam uprawiałem rożne sporty (i moje młode też) mam podejście diametralnie inne. Patrzę z ogromnym podziwem na osoby, które są w czołówce światowej w swojej dyscyplinie. Ja tak samo. A zwłaszcza na te, które się wybiły bez zaplecza finansowo-sponsorowskiego. I takie, które wracają po ciężkich kontuzjach lub innych problemach i dają radę, jak L. Vonn, Fede Brignone czy Ola Król-Walas. Albo Kubica. Albo siatkarze, którzy po kontuzjach walczą długo, żeby wrócić do grania w najlepszych zespołach. Kto nie trenował jakiegoś sportu choćby pół-zawodowo, niewiele wie o wyrzeczeniach i wysiłku, który trzeba wykonać. > A najlepsze jest to, że chłopak zdobył medale srebrny i brązowy. Czyli przegrał Przegrał z tymi, którzy zajęli miejsce 1 i 2. Wygrał medal i z całą resztą, którzy go nie zdobyli. Idąc tym tokiem rozumowania, to np. w firmie/korporacji liczą się tylko ci, którzy osiągną najlepszy wynik, a reszta to przegrywy. Czyli każda firma powinna być jednoosobowa 🤣. > To niestety częsta przypadłość wśród prostych chłopków-roztropków, jakimi zwykle są zawodowi sportowcy. Niezłe uogólnienie, ja prdle, nie wiadomo jak to skomentować. Skąd autor ma taką wiedzę? BTW, proste chłopki-roztropki (niezależnie od profesji) to bardzo często ludzie prezentujący się w życiu i kontaktach z innymi znacznie lepiej niż przeintelektualizowane jednostki o "wybitnej inteligencji". Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Super Kacper 16.02.26, 16:16 > Przegrał z tymi, którzy zajęli miejsce 1 i 2. Wygrał medal i z całą resztą, którzy go nie zdobyli. > Idąc tym tokiem rozumowania, to np. w firmie/korporacji liczą się tylko ci, którzy osiągną najlepszy > wynik, a reszta to przegrywy. Nie, bo praca w korporacji to jest coś zupełnie innego niż sport. Już to wyjaśniałem. W korporacji każdy ma jakąś rolę (teoretycznie przynajmniej) i liczy się łączny wynik, na który pracują razem. W sporcie rywalizują i wygrywa jeden (zawodnik lub drużyna). Nieprzypadkowo klasyfikację medalową robi się w ten sposób, że kraj, którego sportowcy zdobyli tylko jeden medal, ale za to złoty, jest wyżej niż kraj z 13 srebrnymi i 29 brązowymi medalami. > Niezłe uogólnienie, ja prdle, nie wiadomo jak to skomentować. Weź pod uwagę KOMU odpowiadałem. Trolla trollem. Odpowiedz Link Zgłoś
nousecomplaining Re: OT Super Kacper 16.02.26, 17:37 > Trolla trollem. OK, aj si : ) Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT Super Kacper 16.02.26, 18:14 vogon.jeltz napisał: > > Przegrał z tymi, którzy zajęli miejsce 1 i 2. Wygrał medal i z całą reszt > ą, którzy go nie zdobyli. > > Idąc tym tokiem rozumowania, to np. w firmie/korporacji liczą się tylko c > i, którzy osiągną najlepszy > > wynik, a reszta to przegrywy. > > Nie, bo praca w korporacji to jest coś zupełnie innego niż sport. Już to wyjaśn > iałem. W korporacji każdy ma jakąś rolę (teoretycznie przynajmniej) i liczy się > łączny wynik, na który pracują razem. W sporcie rywalizują i wygrywa jeden (za > wodnik lub drużyna). Nieprzypadkowo klasyfikację medalową robi się w ten sposób > , że kraj, którego sportowcy zdobyli tylko jeden medal, ale za to złoty, jest w > yżej niż kraj z 13 srebrnymi i 29 brązowymi medalami. > > > Niezłe uogólnienie, ja prdle, nie wiadomo jak to skomentować. > > Weź pod uwagę KOMU odpowiadałem. Trolla trollem. Najmłodsze dziecko spośród pięciorga rodzeństwa, ministrant, z gorliwie katolickiej wzajemnie zużytej, wspierającej się rodziny. Tomasiak to żywe zaprzeczenie wszystkiego tego co oficjalnie i między wierszami wspiera nasza Uśmiechnięta władza. Okazuje się, że rodziny katolickie, wielodzietne, zakorzenione w tradycji są źródłem siły i nadzieja na odrodzenie Polski. Żebyś ty coś podobnego tu reprezentował. Oprócz marudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Super Kacper 16.02.26, 18:16 Lecz sie, to jest chore ,co bredzisz Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: OT Super Kacper 17.02.26, 11:07 Piłeś, nie pisz, bo bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Super Kacper 17.02.26, 12:34 boggi_dan napisał: > Najmłodsze dziecko spośród pięciorga rodzeństwa, ministrant, z gorliwie katolic > kiej wzajemnie zużytej, wspierającej się rodziny. Tomasiak to żywe zaprzeczenie > wszystkiego tego co oficjalnie i między wierszami wspiera nasza Uśmiechnięta w > ładza. Okazuje się, że rodziny katolickie, wielodzietne, zakorzenione w tradycj > i są źródłem siły i nadzieja na odrodzenie Polski. Żebyś ty coś podobnego tu re > prezentował. Oprócz marudzenia. Rodziny katowickie są oczywiście ważne ale też ważne są opolskie i psiepolskie i szczecińskie. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszapanitodd Re: OT Super Kacper 17.02.26, 12:39 tbernard napisał: > Rodziny katowickie są oczywiście ważne ale też ważne są opolskie i psiepolskie > i szczecińskie. Tak to jest, jak ktoś w szkole był prymasem :P Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT Super Kacper 17.02.26, 14:30 tbernard napisał: > boggi_dan napisał: > > > Najmłodsze dziecko spośród pięciorga rodzeństwa, ministrant, z gorliwie k > atolic > > kiej wzajemnie zużytej, wspierającej się rodziny. Tomasiak to żywe zaprze > czenie > > wszystkiego tego co oficjalnie i między wierszami wspiera nasza Uśmiechn > ięta w > > ładza. Okazuje się, że rodziny katolickie, wielodzietne, zakorzenione w t > radycj > > i są źródłem siły i nadzieja na odrodzenie Polski. Żebyś ty coś podobnego > tu re > > prezentował. Oprócz marudzenia. > > Rodziny katowickie są oczywiście ważne ale też ważne są opolskie i psiepolskie > i szczecińskie. Nie bądź głupi na jakiego nie wyglądasz. Wszystko dzięki trenerowi Słoweńców, który zażądał obniżenia rozbiegu o trzy belki. Trochę to trwało aż zaczął padać opatrznościowy śnieg. Domen Prevc w tym śniegu poległ, podobnie jak Tomasiak i Polska znalazła się na 5 miejscu, bo Niemiec przypadkowo skoczył dobrze, podobnie jak Japończyk, akurat mu powiało pod narty. W tej sytuacji, ponieważ gęsty śnieg nadal padał, konkurs przerwano, a Kamil Stoch jako pierwszy (jeszcze przed dziennikarzami TVN-u) dowiedział się, że ostatnią serię skasowano i obowiązuje wynik w serii poprzedniej. Czyli Polska na drugim miejscu, za Austriakami. Stoch inteligentnie i w żartach, zacytował klasyka: "Jam to, nie chwaląc się, uczynił". Na koniec zauważę, że 19-letni Tomasiak (jeszcze styczniu miał lat 18) zdobywca w lutym br. trzech medali olimpijskich jako jedyny żegna się przed każdym skokiem, oczywiście naruszając tym samym neutralność światopoglądową skoczni. Dziennikarz Polsatu nie bez satysfakcji wyjaśniał, że Tomasiak pochodzi z normalnej katolickiej rodziny, należy do służby liturgicznej i na Mszach św. czyta Pismo Święte. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Super Kacper 17.02.26, 17:48 > jako jedyny żegna się przed każdym skokiem, Dziwnym nie jest. Jakbym miał skoczyć z czegoś takiego, też bym się ze wszystkimi na wszelki wypadek pożegnał. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Super Kacper 18.02.26, 12:48 boggi_dan napisał: > Na koniec zauważę, że 19-letni Tomasiak (jeszcze styczniu mi > ał lat 18) zdobywca w lutym br. trzech medali olimpijskich jako jedyny żegna s > ię przed każdym skokiem, oczywiście naruszając tym samym neutralność światopo > glądową skoczni. Czyli oszukuje innych korzystając ze niedopuszczalnego wspomagania? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Super Kacper 16.02.26, 22:56 hukers napisał: > Ja, może przez to, że sam uprawiałem rożne sporty (i moje młode też) mam podejś > cie diametralnie inne. > Patrzę z ogromnym podziwem na osoby, które są w czołówce światowej w swojej dys > cyplinie. Mam jak Hukerski. Ja nie uprawiałem sportu w klubie tylko amatorsko, natomiast moje pociechy też uprawiają sport a jedno to właśnie trenuje w klubie, to widzę ile jest pracy i ludzi na dole, żeby mógł wyrosnąć jeden medalista. A być w czołówce światowej, to w ogóle ogrom determinacji, wyrzeczeń i ciężkiej pracy (i nieraz ciężkiej kasy jak u tenisistek). Bardzo się cieszę z sukceow tego Kacpra i naszych pozostałych medalistów i bardzo im gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT Super Kacper 17.02.26, 09:32 bywalec.hoteli napisał: > A być w czołówce światowej, to w ogóle ogrom determinacji, wyrzeczeń i ciężkiej > pracy (i nieraz ciężkiej kasy jak u tenisistek). Ogrom determinacji to jeden z czynników, ale dochodzą jeszcze dwa do tego. Wybitne predyspozycje do uprawiania danej dyscypliny i żelazne zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: OT Super Kacper 17.02.26, 12:38 hukers napisał: > Ogrom determinacji to jeden z czynników, ale dochodzą jeszcze dwa do tego. Wybi > tne predyspozycje do uprawiania danej dyscypliny i żelazne zdrowie. Zapomniałeś o najważniejszym. Nie dać się złapać. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Super Kacper 17.02.26, 20:42 hukers napisał: > Ogrom determinacji to jeden z czynników, ale dochodzą jeszcze dwa do tego. Wybi > tne predyspozycje do uprawiania danej dyscypliny i żelazne zdrowie. O, to też. Ale np tacy ludzie jak Ronaldo przekonują że to jednak 1% talentu i 99% ciężkiej pracy składa się na ich sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: OT Super Kacper 17.02.26, 20:55 no nie wiem, bywalcze. Tomofumi Naito nigdy nie będzie Ryoyu ;) Pewnych rzeczy nie przeskoczy (nomen omen), choćby się na smierć zaharowal. Talent, predyspozycje i oczywiście również- cięzka praca. Ale talent i predyspozycje (fizyczne i psychiczne) są jednak ważniejsze tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Super Kacper 17.02.26, 21:16 A jak się nazywa ten japończyk, który w wieku 45 lat skakał i nawet zdobył jakiś medal albo coś w pucharze 4 skoczni w tym wieku? Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: OT Super Kacper 17.02.26, 21:25 Noriaki Kasai- nie tc co prawda, tylko najstarszy medalista olimpijski- i indywidualnie i druzynowo. On zreszta nadal skacze, ale już przez kwalifikacje rzadko kiedy przechodzi ;) Aha, piłka nożna ( bo daleś przykład CR7) "wybacza" więcej niż skoki. W skokach musi być i waga odpowiednia i każdy najmniejszy bład się mści. W piłce masz wiele minut, aby się zrehabilitować za danie tyłka, w skokach: sekundy koncentracji decydują... Każdy zawodowy sport jest okrutnie ciężki, ale skoki narciarskie- wyjatkowo Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT Super Kacper 18.02.26, 10:20 bywalec.hoteli napisał: > hukers napisał: > > > Ogrom determinacji to jeden z czynników, ale dochodzą jeszcze dwa do tego > . Wybi > > tne predyspozycje do uprawiania danej dyscypliny i żelazne zdrowie. > > O, to też. Ale np tacy ludzie jak Ronaldo przekonują że to jednak 1% talentu i > 99% ciężkiej pracy składa się na ich sukces. Pierdolenie o szopenie. Jakby wziąć stu przypadkowych chłopaczków z pierwszej klasy poznańskich podstawówek i kazać im trenować dokładnie tak jak Ronaldo w ich wieku, to ilu z nich zostanie wybitnymi piłkarzami? Okrągłe zero. Natomiast jeżeli bierzemy pod uwagę jakąś wyselekcjonowaną już grupę nastolatków w klubie czy szkółce piłkarskiej, o odpowiednich cechach typu szybkość, zwrotność, wydolność, wytrzymałość, to wtedy ciężka praca ma duże znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT Super Kacper 15.02.26, 10:13 jackk3 napisał: > Co tutaj tak cicho? Talent na następne kilka lat dominacji… Zdolny do tego katolik. A już myślałem, że mnie nikt w skokach nie zaskoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT Super Kacper 15.02.26, 15:50 boggi_dan napisał: > jackk3 napisał: > > > Co tutaj tak cicho? Talent na następne kilka lat dominacji… > Zdolny do tego katolik. A już myślałem, że mnie nikt w skokach nie zaskoczy. Wszystko przed nim. A Gąsienica-Daniel? Tak wysokie miejsce w kraju gdzie narciarstwo alpejskie leży… Właśnie oglądam ‘dual moguls’ co ci faceci wyprawiają to się w palę nie mieści… Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT Super Kacper 15.02.26, 19:51 jackk3 napisał: > boggi_dan napisał: > > > jackk3 napisał: > > > > > Co tutaj tak cicho? Talent na następne kilka lat dominacji… > > Zdolny do tego katolik. A już myślałem, że mnie nikt w skokach nie zaskoc > zy. > Wszystko przed nim. A Gąsienica-Daniel? Tak wysokie miejsce w kraju gdzie narci > arstwo alpejskie leży… > Właśnie oglądam ‘dual moguls’ co ci faceci wyprawiają to się w palę nie mieści… To niesamowity sukces tego młodego człowieka. Jeszcze pół roku temu mało kto o nim słyszał. W letnim GP brylował Maciej Kot. Podobno latem upadł na skoczni i jak się wykurował to zaczął coraz lepiej skakać. Oby tylko był jak Małysz i Stoch a nie jak Fortuna. Najlepsza polska łyżwiarka szybka Kaja Ziomek-Nogal w rozmowie z komentatorem i ekspertem Eurosportu Bartoszem Pisarkiem w relacji prowadzonej na żywo skarżyła się na brak pomocy w przygotowaniu do Igrzysk ze strony ministerstwa sportu. Przez ostatni rok nie miała za co finansować trenera i musiała się przygotowywać sama. Niektórzy nie mają tyle szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Super Kacper 15.02.26, 21:59 To nie ona sie skarzyla, tylko jej kolezanka, co totalnie przegrala i zwalala wine na zwiazek Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Super Kacper 15.02.26, 22:04 Zapewne katolik, bo z malopolskiej czesci Bielska-Bialej Ale Malysza i Zyle twoj komentarz wku.wi Co ma wyznanie do skokow ???? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT Super Kacper 16.02.26, 18:08 wislok1 napisał: > Zapewne katolik, bo z malopolskiej czesci Bielska-Bialej > Ale Malysza i Zyle twoj komentarz wku.wi > Co ma wyznanie do skokow ???? Przynajmniej byś sobie poczytał. A ty dla zamiast dla zdrowotności naklepałeś mnóstwo nie potrzebnych postów. Tomasiak na olimpiadzie zdobywa medale. Ministrant staje na podium, zgroza, u lewaków. wścieklizna... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Super Kacper 16.02.26, 18:11 Rece opadaja.. Wszedzie widzisz wymyslonych lewakow To sa urojenia Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT Super Kacper 17.02.26, 10:47 wislok1 napisał: > Rece opadaja.. > > Wszedzie widzisz wymyslonych lewakow > > To sa urojenia O co biega. Jedynym prawakiem to jestem ja. Brawo Kacper. Mamy godnego następne Małysza i Stocha. Dwaj nasi wielcy mistrzowie nie mieli takich sukcesów w wieku 19 lat. A przed Kacprem dopiero początek kariery. Nikt nie liczył że zdobędzie medal , a zdobył trzy. Natomiast kompletnie zawiedli nasi panczeniści. W niedawnych mistrzostwach Europy zdobyli 10 medali i wygrali klasyfikacje medalową. Jeden medal na olimpiadzie chluby raczej nie przynosi, apetyty były większe. Ambicji i walki nie można im odmówić, ale chyba nie trafili z formą. Cóż, może za 4 lata będzie lepiej. Nie zdrowo się podniecasz. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Super Kacper 16.02.26, 21:31 > Ministrant staje na podium, zgroza, u lewaków. wścieklizna... Nie, tawariszcz. Zwisa mi to smętnym kalafiorem. Gdyby był buddystą, ateistą albo satanistą, też by mi zwisało. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Super Kacper 15.02.26, 22:47 > do tego katolik To niestety częsta przypadłość wśród prostych chłopków-roztropków, jakimi zwykle są zawodowi sportowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: OT Super Kacper 16.02.26, 17:21 boggi_dan napisał: > Zdolny do tego katolik. A już myślałem, że mnie nikt w skokach nie zaskoczy. Ha, ha...Chcesz powiedzieć, że Karol skacze, a wyższa siła nosi? Strach pomyśleć co by się działo, gdyby był ateistą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Super Kacper 15.02.26, 21:56 Gratulacje Swietny koles W sumie juz 3 medale Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT Super Kacper 16.02.26, 11:10 wislok1 napisał: > Gratulacje > Swietny koles > > W sumie juz 3 medale W UK też trzy medale i też jeden zawodnik de facto ogarnął dwa (drugi w parze, ale musiał trochę nadrobić co partnerka straciła). Ale tu wszystkie złote i ekstaza, bo wynik najlepszy w historii (poprzednio w najlepszym trazie tylko jedno złoto było). Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Super Kacper 16.02.26, 12:29 A i tak z brytyjskich sportowców na zimowych igrzyskach do końca świata pamiętany będzie tylko Eddie "The Eagle" Edwards. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69x Re: OT Super Kacper 16.02.26, 13:18 vogon.jeltz napisał: > A i tak z brytyjskich sportowców na zimowych igrzyskach do końca świata pamięta > ny będzie tylko Eddie "The Eagle" Edwards. Trudno powiedzieć czy bardziej on, czy Torvill i Dean tańczący Bolero w Sarajewie. Ale zgadzam się, że jest w absolutnej czołówce. Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: OT Super Kacper 16.02.26, 17:27 Jakaś nadzieja na następcę jest...ze sceny schodzą Stoch, Kubacki, Żyła, pojawia się Kacper w dobrym momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Super Kacper 16.02.26, 18:15 No, Kacper pojawil sie w idealnym momencie Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 No i kolejny medal Kacpra 16.02.26, 22:08 Gratulacje! Tym razem sniezyca o malo co nie uniemozliwila sukcesu.. Na szczescie ktos sie polapal, ze w tych warunkach dalsze zawody nie mialy sensu Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No i kolejny medal Kacpra 17.02.26, 16:29 Teraz Niemcy jecza, ze jury moglo poczekac 15 minut, z dokonczeniem konkursu itp, glupoty. Tyle ze raczej pol godziny, bo dopiero wtedy przestalo sypac.... A czas telewizyjny to uniemozliwial, w kolejce czekaly reklamy i nastepne audycje w czasie najwiekszej ogladalnosci.. Anulowanie calej trzeciej serii bylo sprawiedliwe, bo w dwoch pierwszych seriach wszyscy mieli takei same warunki... PS; gdyby to Polacy byli na miejscu Niemcow, to by protestowali IDENTYCZNIE Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: No i kolejny medal Kacpra 17.02.26, 16:45 wislok1 napisał: > PS; gdyby to Polacy byli na miejscu Niemcow, to by protestowali IDENTYCZNIE Polacy ano. Niemcy (i Japonczycy) jak najbardziej moga sie czuc skrzywdzeni. Czas antenowy, mowisz? To moze trzeba bylo go przeznaczyc na przedluzenie konkursu, kosztem transmitowania wywiadow i dekoracji? ;) Tak tylko bawie sie w adwokata diabla, bo jednak w tej sytuacji po stronie jury jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No i kolejny medal Kacpra 17.02.26, 17:55 Skoki to jest loteria i wielokrotnie byli podobnie skrzywdzeni Polacy czy Austriacy... Trzeba to uwzglednic przy zawodach i trenerzy dokonale o tym wiedza... W ostatniej sprawie raczej chodzilo o Austriakow, nie o Polakow.. Prowadzili caly czas i byli zdecydowanie najlepsi... Gdyby ich najlepszemu kazali skakac po naszym, to by spie.. skok i by nie mieli medalu... Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: No i kolejny medal Kacpra 17.02.26, 18:07 wislok1 napisał: > Gdyby ich najlepszemu kazali skakac po naszym, to by spie.. skok i by nie mieli > medalu... Coś nieuważnie ogladałeś :P Austria miala taka przewagę, że medalu by na pewno nie straciła. Pewnie nawet złota by nie stracili. Zwłaszcza, że zakładamy, ze cała koncówka skacze w tych fatalnych warunkach. ale tego przeciez nikt z narzekaczy nie postulował! zawodnicy i trenerzy sa rozzaleni, ze nie poczekano i nie puszczono ostatmich skoczkow w warunkach w miare dobrych i rownych. a to naprawde byla kwestia 15-20 minut przerwy Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No i kolejny medal Kacpra 17.02.26, 19:49 Uwaznie To byla kwestia minimum pol godziny przerwy,zeby warunki byly znow normalne.. A jeden spartaczony skok to byla dla Austrii utrata medalu, co dopiero zlota Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Super Kacper 16.02.26, 22:51 I dorzucił z kolegą trzeci medal 🥈 brawo dla chłopaków Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT Super Kacper 17.02.26, 10:04 Z tym Tomasiakiem to w ogóle niezła jaja. Wyskoczył jak królik z kapelusza i zdobył trzy medale na jednej olimpiadzie. Nie udało się to Małyszowi, Stochowi ani Kubackiemu. Nikt, absolutnie nikt się tego nie spodziewał. W pucharach świata nigdy nie stanął na podium. W ogóle forma Polaków w tym sezonie, przedolimpijskim, to był dramat. dlatego też, turniej skoków narciarskich na olimpiadzie zapowiadał się dla nas imprezą niezbyt atrakcyjną i ciekawą. Ja sam, jako wierny kibic zwycięzców, nie miałem zamiaru niczego oglądać, no może oprócz finału w hokeja, gdzie drużyny takie jak USA czy Kanada składają się w zasadzie tylko z graczy NHL, co sugerowało wysoki poziom tych zawodów. Miałem nie oglądać, ale zanęciła mnie Zofia. Nie pamiętam już co robiłem,ale na pewno coś niesłychanie intrygującego (czyli układałem kostkę rubika, grałem w szachy albo bawiłem się wyścigówką, którą kupiłem w promocyjnej cenie na Shellu, po zgromadzeniu 5 naklejek). I wtedy Zofia, ubrana cała na biało, pyta: "Nie oglądasz skoków?". Odpowiadam dość dziarsko, że nie, bo nie mają szans na medal i szkoda czasu. Ale coś mnie tknęło i włączyłem tv. Uruchomił się po 2 minutach, bo ma jakieś funkcje eko-sreko i nie uwierzycie, ale akurat na belce siedział Tomasiak. Przypadek, nie sądzę. Odpalił petradę, potem drugą i tak się zaczęło olimpijskie wgapianie w ekran, które skończyło się dopiero wczoraj wieczorem, a w zasadzie w nocy, bo obejrzałem z rozpędu jeszcze wszystkie wywiady. Firma Adidas miała kiedyś (a może nadal ma) hasło reklamowe "Impossible is nothing" Tomasiak (stojący trzy razy na podium w bluzie Adidasa), jest niewątpliwie żywym uosobieniem tego hasła. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszapanitodd Re: OT Super Kacper 17.02.26, 11:19 hukers napisał: > Z tym Tomasiakiem to w ogóle niezła jaja. Wyskoczył jak królik z kapelusza i zd > obył trzy medale na jednej olimpiadzie. > Nie udało się to Małyszowi, Stochowi ani Kubackiemu. Nikt, absolutnie nikt się > tego nie spodziewał. Jak nikt? Trener Maciusiak mówił, że jadą na olimpiadę po medalE. Liczba mnoga. To ludzie sie w glowe stukali i pytali, co on ćpie ;) Ludzie małej wiary, w tym- ja. (Tutaj publicznie biję sie w suchą pierś i odszczekuję, com naszczekała na trenera. Było tego trochę ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Super Kacper 17.02.26, 16:23 Tak to nie wyskoczyl Mial bardzo dobre wystepy w tym sezonie, nie na 1 miejsce, ale bardzo blisko... Przed olimpiada trener go zabral na spokojne przygotowania i to dalo efekt... Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT Super Kacper 17.02.26, 17:42 wislok1 napisał: > Tak to nie wyskoczyl > > Mial bardzo dobre wystepy w tym sezonie, nie na 1 miejsce, ale bardzo blisko... > > Przed olimpiada trener go zabral na spokojne przygotowania i to dalo efekt... Klepiesz frazesy..Gratulacje Tomasiakowi. Bez niego była by medalowa posucha. Nalezą sie miliony i emerytura. A ten Semirunnyj, to lepszy cwaniak, uciekł przed wojskiem. Stąd nie mógł startować jako Rosjanin pod neutralną flagą. Jest takich prywatnych Rosjan na olimpiadzie ponad tuzin. A cwaniaków setka. Rosjanie startując jako ekspresowi obywatele innych krajów. Bardzo kochających nowe ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Super Kacper 17.02.26, 17:58 Ja go chwale, jesli chwalenie ambitnego i bardzo zdolnego mlodziana to klepanie grazesow, to wysiadam.. Rosjanin mial do wyboru dac sie zabic na froncie albo uciec do PL Trudno mu sie dziwic Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT Super Kacper 18.02.26, 19:39 No to mam nadzieję że oglądałeś dzisiejszy mecz Kanada z Czechami bo warto było… my gramy dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT Super Kacper 19.02.26, 10:48 jackk3 napisał: > No to mam nadzieję że oglądałeś dzisiejszy mecz Kanada z Czechami bo warto było > … my gramy dalej! Nie zamierzałem oglądać, bo myślałem że będzie mecz do jednej bramki, bo do tej pory Czesi grali straszną padakę, ale jak zobaczyłem na flashscore, że po dwóch tercjach jest 2:2, to zacząłem. I nie żałuję, bo meczyk bardzo dobry, Czesi się mocno postawili głównym faworytom do zwycięstwa i mieli nawet ze dwie piłki (czy tam krązki) meczowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Super Kacper 19.02.26, 11:51 Czesi sa dobrzy w hokeja... W Trzyncu po czeskiej stronie granicy jest czolowy klub hokejowy w Czechach i tam tlumnie na mecze chodza take Polacy z drugiej strony granicy. A miejsowi z Trzynca mowia gwara polsko-czeska O czym swiadczy hymn klubu Hymna HC Oceláři Třinec / J. Nohavica. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT Super Kacper 19.02.26, 14:43 wislok1 napisał: > Czesi sa dobrzy w hokeja... > Zgadza się, Czesi są dobrzy w hokeja, ale Kanadyjczycy są najlepsi i w fazie grupowej rozklepali Czechów 5:0 Więc wczorajsza bardzo wyrównana walka jest bardzo dużą niespodzianką. Jakbyś u buka postawił wczoraj tysiąc złotych na zwycięstwo Kanady to byś wygrał na czysto całe 130 pln, a za zwycięstwo Czechów 12 tys. pln. do ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT Super Kacper 19.02.26, 17:16 > > Czesi sa dobrzy w hokeja... > > > Zgadza się, Czesi są dobrzy w hokeja, ale Kanadyjczycy są najlepsi i w fazie gr > upowej rozklepali Czechów 5:0 > Więc wczorajsza bardzo wyrównana walka jest bardzo dużą niespodzianką. > Mało brakowało aby był niezły skandal. U mnie to oczywiście wychwycili że nie powinno być trzeciej bramki dla Czechów tylko kara 2 minut… www.sportsnet.ca/olympic-men-hockey/article/czechia-had-six-men-on-ice-during-ondrej-palat-goal-vs-canada/ Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Ogladam Kanada-Finlandia 20.02.26, 19:03 Ladna walka Sedziowie tym razem nie slepi, ale znowu emocje Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Super Kacper 23.02.26, 11:23 jackk3 napisał: > Mało brakowało aby był niezły skandal. U mnie to oczywiście wychwycili że nie p > owinno być trzeciej bramki dla Czechów tylko kara 2 minut… Co się stało, Jackk i Jeepster, że przerąbaliście w hokeja z Enginowcami? Zarówno u facetów jak i u babek. Jak to zostało odebrane - narodowa żałoba dziś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
jackk3 Re: OT Super Kacper 23.02.26, 18:53 > Co się stało, Jackk i Jeepster, że przerąbaliście w hokeja z Enginowcami? Zarów > no u facetów jak i u babek. > Jak to zostało odebrane - narodowa żałoba dziś? :) Jest żałoba - od wczoraj. Przecież nie wygranie złota i porażka z USA to katastrofa dla naszego hokeja. Mecz się zaczął u nas o 6 rano a wszystkie puby już były pełne, rządy prowincjonalne musiały wydać specjalne zarządzenia pozwalające serwować alkohol tak wcześnie… Co do meczu to jak widziałeś to nie będę komentowal tylko powiem że na mój gust za duzo gwiazd w kanadyjskiej drużynie jak to się mówiło gdzie kucharek sześć itd. No ale czapki z głów bo Amerykanie zagrali świetnie i chociaż my atakowaliśmy przez większość spotkania i powinniśmy wygrać to w hokeju lepszym jest ten co strzeli o jednego gola więcej. Być może była za duża presja a to zawsze podcina skrzydła choćby nie wiem jakim gwiazdom. Najlepszy był koniec chyba nikt lepszego nie wymyśli Jack Hughes traci zęby po tzw. high stick Kanada gra w osłabieniu przez 4 minuty (double minor) ale nie traci gola w trzeciej minucie kary ten sam Hughes (ten bez zębów) zaczepia Kanadyjczyka (też w okolice twarzy ale tym razem nie ma krwi więc jest tylko 2 min kary dla Amerykanów i pomimo że mamy okazję wygrać nie strzelamy i jest dogrywka. No i kto strzela zwycięskiego gola w overtime? Zgadłeś - Jack Hughes strasznym kiksem w tzw. Five-hole czyli pomiędzy parkanami zmylonego bramkarza. Tak - hokej to gra dla twardzieli i dzięki Bogu nadal jest… Na pocieszenie był to najlepszy finał na tym poziomie w historii hokeja i nie jest to moja opinia. Tyle gwiazd nie zobaczymy prędko a może już nigdy. Bo dla propagandy hokeja to chyba nawet lepiej że wygrali Amerykanie, just saying…😢 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Super Kacper 24.02.26, 08:21 Jackk3, fajnie to opisałeś :) Ja nie oglądałem finału, ale dzięki twojemu opisowi jakbym oglądał. znalazłem cytat z bezzębnego bohatera meczu (na szczęście tylko 2 stracił): "- Pochodzę z najwspanialszego kraju na świecie. Mamy też świetnych dentystów. Mam szczęście, że jestem Amerykaninem, poskładają mnie w mig - śmiał się." Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: OT Super Kacper 24.02.26, 09:29 Amerykanie na tym turnieju szli jak burza.. Prezydent Donald Trump pogratulował hokeistom USA zdobycia złotego medalu zimowych igrzysk olimpijskich w Mediolanie. Na oficjalnym koncie Białego Domu pojawiła się grafika przedstawiającą amerykańskiego orła duszącego berniklę kanadyjską😁 Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Super Kacper 25.02.26, 19:09 trampek to idiota, musi ponizac, wysmiewac Kanadyjczykow i oficjalnie glosic, ze ich wcieli do USA... Taki sojusznik to koszmar Kanady Arcydebil Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT Super Kacper 24.02.26, 13:35 jackk3 napisał: No i kto strzela zwycięskiego gola w > overtime? Zgadłeś - Jack Hughes strasznym kiksem w tzw. Five-hole czyli pomiędz > y parkanami zmylonego bramkarza. Strasznym kiksem? Wyglądało mi to na czysty, silny, soczysty strzał, chyba, że inaczej rozumiesz słowo kiks. Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: OT Super Kacper 18.02.26, 09:42 A naszą małą łyżwiarkę, Jekaterinę ktoś ogladał? Lubię ją, ale kurcze, brakuje jej lekkości i płynności według mnie. Są tacy łyżwiarze (dawniej Pluszczenko, teraz- nieszczęsny Malinin), którzy płyną po lodzie. Ona nie należy do tego grona. Za to sprytnie dobrała muzykę, bo wyszło, że tak miało być- drrramatycznie, nie finezyjnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT Super Kacper 18.02.26, 09:49 duchprzeszlychswiat napisał(a): > A naszą małą łyżwiarkę, Jekaterinę ktoś ogladał? Lubię ją, ale kurcze, brakuje > jej lekkości i płynności według mnie. Są tacy łyżwiarze (dawniej Pluszczenko, t > eraz- nieszczęsny Malinin), którzy płyną po lodzie. Ona nie należy do tego gron > a. Za to sprytnie dobrała muzykę, bo wyszło, że tak miało być- drrramatycznie, > nie finezyjnie ;) A jak akurat oglądałem przez przypadek i było to moje pierwsze oglądanie łyżwiarstwa figurowego, czy jak to się tam zwie, od czasów Grzegorza Filipowskiego. A zacząłem oglądać, bo wpadła mi w oko ta Szwajcarka. Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: OT Super Kacper 19.02.26, 20:08 dziewczynę hukersa wypizgało po lodzie, aż żal było patrzeć. nasza ok. Chinka najlepsza po pierwszej grupie. mnie się na lodzie niskie panie bardziej jakos podobają, te wysokie ciut pokracznie się prezentują. Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: OT Super Kacper 19.02.26, 23:15 kuswa. za Japonką byłam, wygrała Amerykanka. Jak dla mnie Azjatki najpiękniej jezdziły i wyglądały. Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: OT Super Kacper 19.02.26, 15:15 film o Małyszu będą kręcić. przewiduję, że wyjdzie straszne gó... :/ wszystko się rozbija o to, jak to zostanie nakręcone... bo tak naprawdę, dobry film można o każdym zrobić. nawet o takim na przykład enginie, o. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: OT Super Kacper 19.02.26, 16:13 Marek Brodzki powinien reżyserować. Jego dzieło z 2001 roku do dzisiaj wywołuje dreszcze. Moglby połączyć doświadczenia z tamtej produkcji i dorzucić Małysza. Podbilibysmy świat Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: OT Super Kacper 19.02.26, 16:29 oj juz nie badz taki zlosliwy ;) moja pierwsza mysl, to, ze malysza powinien zagrac mlodziutki barcis- z czasow "znachora". mlodych aktorow w ogole nie znam, ten wybrany do glownej roli niepodobny ni uja. ale boje się, że to i tak będzie najmniejszy problem tej produkcji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: OT Super Kacper 23.02.26, 19:17 Wyjdzie straszny gniot, tak jak film o Zenku Martyniuku Co za idiotawpadl na taki pomysl ? A dlaczego jeszcze wiekszy glupek dal na to kase ? Ludzie nie trawia filmow kreconych wylacznie dla kasy, robionych na odpie.... Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 No i po olimpiadzie 22.02.26, 18:47 Dzeiki Kacprowi, jescze 2 chlopakom, to sie nie skonczylo wtopa... BRAWA dla nich.. Reszta slabo, trudno tu miec pretensje do poszczegolnych sportowcow, widac waraznie, ze system szkolenia jest z grubsza do d... Kasa dla sportowcow jest, a wyniki poza medalistami slabe.. www.google.com/search?q=klasyfikacja+medalowa+zimowych+igrzysk+olimpijskich&oq=klasy&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUqDAgBECMYJxiABBiKBTIGCAAQRRg5MgwIARAjGCcYgAQYigUyBggCEEUYQDIGCAMQRRg8MgYIBBBFGDwyBggFEEUYQTIGCAYQRRhBMgYIBxBFGEHSAQg5NDUyajBqN6gCALACAA&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Klasyfikacja medalowa pokazuje przepasc miedzy PL a czolowymi reprezentacjami... I nie tylko czolowymi ... Wiaodmo, ze PL to nie jest kraj alpejski, ale Czesi maja 2 zlote medale.. Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Dla porownania Pekin 2022 22.02.26, 18:56 Klasyfikacja medalowa pl.wikipedia.org/wiki/Zimowe_Igrzyska_Olimpijskie_2022 Wtedy PL tylko 1 brazowy medal Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: No i po olimpiadzie 22.02.26, 20:58 wislok1 napisał: > Dzeiki Kacprowi, jescze 2 chlopakom, to sie nie skonczylo wtopa... > > BRAWA dla nich.. > > Reszta slabo, trudno tu miec pretensje do poszczegolnych sportowcow, widac wara > znie, ze system szkolenia jest z grubsza do d... > > Kasa dla sportowcow jest, a wyniki poza medalistami slabe.. > > Klasyfikacja medalowa pokazuje przepasc miedzy PL a czolowymi reprezentacjami.. > . > I nie tylko czolowymi ... > > Wiaodmo, ze PL to nie jest kraj alpejski, ale Czesi maja 2 zlote medale.. I co, przyjemnie Ci Wisłok? Wynik PL w porównaniu do Norwegii czy Kanady czy innych zimowych potęg jest bardzo słaby, ale biorąc pod uwagę, że we wszystkich dotychczasowych zimowych olimpiadach Polska zdobyła zaledwie 20 parę medali, to 4 krążki, to wynik całkiem niezły. Nie jesteśmy ani nigdy nie byliśmy krajem sportów zimowych. Bródka musiał trenować gdzieś za remizą a nie jak Holendrzy na zajebistych profesjonalnych torach łyżwiarskich a dowiózł złoto - to jakiś ewenement. Mamy skoczków, mieliśmy gwiazdę Kowalczyk. I tu wielki szacun dla Kacpra. Wielu nawet wybitnych sportowców całą karierę nie jest w stanie zdobyć medalu olimpijskiego, ten wjeżdża jako 19 latek i od razu trzy. Szacun dla pozostalych dwóch chłopców, ktorzy przywieźli z Włoch "blachę". Powiedz lepiej czy w niemiexkixh sportach zimowych jest tak jak w letnich, że więcej medali przywodzą Ossi niż Wessi? Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 Re: No i po olimpiadzie 23.02.26, 19:14 Teraz to trudno juz dzielic na ossich i wessich, bo mnostwo sportowcow sie przenioslo z dawnej NRD na Zachod po zjednoczeniu.... Do tego ci, co sie przeniesli zaraz po zjednoczeniu, dzisiaj maja czesto przeszlo 40 lat... Wiec raczej nikt nie robi takiego zestawienia... Ale np sportowcy z Bawarii zdobyli sporo medali Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszapanitodd Re: OT Super Kacper 05.03.26, 09:42 Dziś mistrzostwa świata juniorów. Chyba to będzie pojedynek Tomasiaka z Embacherem. Nie wiem, czy nie ostatnie ciekawe rozstrzygnięcie w tym sezonie. Bo w pucharze świata i lotach Domen tak odsadził konkurencję, że wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszapanitodd Re: OT Super Kacper 05.03.26, 19:08 Embacher pierwszy (zdaje sie, ze po raz trzeci ten tytul zgarnia!) Tomasiak drugi, Colby trzeci. Odpowiedz Link Zgłoś
hukers Re: OT Super Kacper 06.03.26, 08:46 pierwszapanitodd napisał(a): > Embacher pierwszy (zdaje sie, ze po raz trzeci ten tytul zgarnia!) Tomasiak dru > gi, Colby trzeci. > Za rok Embachera nie będzie, to może będzie złoto, jak utrzyma formę. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszapanitodd Re: OT Super Kacper 06.03.26, 08:55 vogon.jeltz napisał: > > Colby trzeci. > > A Carrington? Za mloda jestem, zeby takie zarty lapac ;P P.s. Alexis chyba juz powoli do setki dobija i ma 30 lat mlodszego chlopa. Wzor do nasladowania! Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Super Kacper 16.03.26, 09:49 pierwszapanitodd napisał(a): > P.s. Alexis chyba juz powoli do setki dobija i ma 30 lat mlodszego chlopa. Wzor > do nasladowania! Alexis kończy w tym roku 93 lata. Clint kończy 96. Sophia 92. Gene Hackmann dociągnął do 95. W latach 30 rodzili się długowieczni ludzie. Co do piątego mężusia Joan Collins, to wyliczyłem, że pobrali się w 2002 kiedy Alexis miała 69 lat a on miał 37. Facet zapewne nie liczył na szybki spadek :D Tymczasem minęło prawie ćwierć wieku, mężuś się zestarzał a spadku ani widu ani słychu XD Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: OT Super Kacper 16.03.26, 09:57 bywalec.hoteli napisał: > Co do piątego mężusia Joan Collins, to wyliczyłem, że pobrali się w 2002 kiedy > Alexis miała 69 lat a on miał 37. > Facet zapewne nie liczył na szybki spadek :D Tymczasem minęło prawie ćwierć wieku, mężuś się zestarzał a spadku ani widu ani słychu XD przegrał życie chłop. ale tak się kończy handlowanie tyłkiem ;P Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: OT Super Kacper 16.03.26, 10:03 duchprzeszlychswiat napisał(a): > przegrał życie chłop. ale tak się kończy handlowanie tyłkiem ;P A może się zakochali w sobie :) Z tym, że ciekawe jak z konsumpcją. Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: OT Super Kacper 16.03.26, 10:13 bywalec.hoteli napisał: > A może się zakochali w sobie :) tak się w niej zakochał, jak ten od kobiety z pokoju 237 w "Lśnieniu" :P > Z tym, że ciekawe jak z konsumpcją. nie przy sniadaniu, ku...aaa! fujka Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Super Kacper 16.03.26, 14:49 > W latach 30 rodzili się długowieczni ludzie. Nie, to po prostu survivorship bias. 99% urodzonych w latach 30. już nie żyje. Oraz to, że wymienieni, będąc bogaci i sławni, mogli sobie pozwolić na najlepszą opiekę medyczną itd. Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: OT Super Kacper 16.03.26, 08:40 czorajszy konkurs to już była jakaś komedia. Wszyscy lubią Tomofumiego Naito, niech się cieszy ze zwycięstwa, ale tak po prawdzie, to ono niewiele warte...brawo dla Raimunda za prawidłową reakcję na ten cyrk ;) w skokach są potrzebne zmiany. te dyskwalifikacje z duupy wyjęte, te loteryjne konkursy na dziwnych obiektach- za dużo trochę tych fkurfiających rzeczy dla prostego kibica. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Super Kacper 16.03.26, 14:48 > w skokach są potrzebne zmiany. te dyskwalifikacje z duupy wyjęte, te loteryjne konkursy na dziwnych > obiektach- za dużo trochę tych fkurfiających rzeczy dla prostego kibica. Przestałem to w ogóle śledzić od kiedy wprowadzono te debilne bonifikaty: za wiatr, za belkę etc. I od tego czasu jest tak, że zawodnik może skoczyć łącznie ze 6 metrów dalej od zwycięzcy i nawet nie być na podium. Rekompensata "za wiatr" to jest praktyczna realizacja hasła "złemu tancerzowi prącie w tańcu mrowi". Jak ktoś jest naprawdę dobry, to se poradzi w każdych warunkach. Tak było z Nykaenenem, Weissflogiem, Małyszem, Ammanem. Im wiatr nie przeszkadzał. A potem odjebali tę manianę. Oceny za styl były zawsze, ale jeszcze w czasach Małysza było tak, że generalnie kto leciał dalej, ten wygrywał (z jakimiś ewentualnymi odstępstwami o 0,5-1 m). Bo jak ktoś leciał daleko, to zwykle też dostawał wyższe noty. Albo jak już ktoś całkiem odleciał i lądował na plaskacza, to miał wprawdzie oceny obniżone, ale przewaga punktowa za odległość na luziku tę stratę niwelowała. I praktycznie już w momencie wylądowania było jasne, czy ktoś wygrał, czy też nie. A dzisiaj xuja wiadomo i jeszcze czeka się nie wiadomo ile na ostateczny werdykt. Nie da się tego gónwa oglądać. To już łyżwiarstwo figurowe jest pod tym wzlędem bardziej uczciwe i obiektywne. Odpowiedz Link Zgłoś
duchprzeszlychswiat Re: OT Super Kacper 16.03.26, 15:08 przeliczniki za wiatr muszą być, nie cofajmy dyscypliny do średniowiecza :P ale mierzyć i ważyć zawodnikow od stop do ch...a i nazad, powinni przed zawodami. bo dyskwalifikowanie zwycięzcy, który zdystansował konkrentów, bo jest o 100 gramów za lekki (Domen) to absurd. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: OT Super Kacper 16.03.26, 15:15 > przeliczniki za wiatr muszą być, nie cofajmy dyscypliny do średniowiecza :P Nie, nie muszą. A nawet nie powinny. W innych dyscyplinach nie dostaje się rekompensat za to, że ktoś startuje na gorszym torze albo ma słabsze warunki na trasie niż ktoś, kto startował przed nim. Takie debilizmy to tylko w skokach. Odpowiedz Link Zgłoś