Dodaj do ulubionych

nowe modele Mitsubishi

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.03, 17:19
Postanowilem zalozyc taki watek bo ostatnio firma ta troche odswiezyla swoja
oferte rynkowa (nie wszystkie modele beda szybko w sprzedazy w Polsce) a w
polsce jest jakby troche zadziej zauwazana (troche za sprawa juz dosc
wiekowych konstrukcji, poza Pajero moze).
Najpierw calkiem nowa oferta, to jest Mitsubishi Outlander:
www.autogt.pl/modele/outlander/index.shtml
dostepny juz w Polsce, choc cena podstawowej wersji w okolicy 100 tys zl nie
powala na kolana. nie mniej mi sie podoba stylistyka tego samochodu (czarny
na ulicy prezentuje sie calkiem przyjemnie). Niestety wada jest tylko jeden
silnik.

Drugi samochod to juz niebawem dostepny nowy Lancer:
www.autogt.pl/modele/lancer/index.shtml
(ktory juz oficjalnie wyprze z rynku Carisme, ktora ponoc ma byc produkowana
tylko do Maja 2004) na razie w wersji kombi. Wiedzialem na ulicy (chyba to
byla wersja z testu dziennikarskiego) i jesli chodzi o stylistyke to nie
wiem, ale jakas taka malo przemawiajaca do mnie. tu juz dostepne dwie wersje
silnikowe i cena podstawowej wersji to 58 tys zl co promocja tez nie jest bo
brak zarowno bocznych poduszek powietrznych jak i kurtyn. Dopiero za 71 tys
zl jest prawie kompletnie wyposazone auto.

Kolejne auto ktore niebawem powinno znalezc sie w sprzedazy (u nas pewnie
jeszcze nie predko to nowy Colt:
www.autogt.pl/modele/colt/index.shtml
Tu szczegolnie przypada mi do gustu projekt wnetrza. jak na japonska deske
kreslarska to calkiem ladnie sie prezentuje. Niestety poza zdjeciami na razie
nic wiecej nie wiadomo :(

No i na koniec nowy Van (chba to ta klasa samochodu) Grandis:
www.autogt.pl/modele/grandis/index.shtml
ktory u naszych dalekowschodnich braci ponoc cieszy sie sporym
zainteresowaniem (tam juz sprzedawany od jakiegos czasu). Ciekawe kiedy bezie
w polsce i za jakie pieniazki
Miejmy nadzieje ze po wejsciu do UE ceny tych samochodow troche spadna bo
widac ze Mitsubishi ostatnio troche odswieza swoja oferrte a niektorym te
samochodziki moga przypasc do gustu. Colt sadzac ze zdjec moglby byc dobra
konkurencja np dla C3.

I jeszcze cos dla naszych amerykanskich braci, nowy Mitsubishi Galant:
www.edmunds.com/news/autoshows/articles/96999/page006.html
Wlasnie, jak w stanach postrzegany jest galant i mitsubishi ogolnie, czy sa
widoczne czy to raczej zadkosc i egzotyka na drogach?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: nowe modele Mitsubishi 16.09.03, 17:24
      Szczerze mówiąc, to nie wiem, co myśleć o tym Lancerze. Gdyby miał chociaż
      napęd na 4 koła. Brak diesla to poważny minus w Europie. Samochód jakby z innej
      epoki.

Pozdrawiam
    • Gość: cracovian Re: nowe modele Mitsubishi IP: *.bankofamerica.com 16.09.03, 17:38
      Mitsubishi w Stanach to niestety drugorzedna (nawet trzeciorzedna) marka. Sam
      zasuwam juz od nastu lat Mitusbishi Mighty Max :-) wiec zawsze mam do tej marki
      sentyment, ale trzeba sie pogodzic z mysla, ze to tania i popularna wsrod
      murzynow marka.

EVO zaiskrzyl wielu osobom oczy, ale jest za drogi i nie powoduje zwiekszonej
      sprzedazy innych modeli Mitsubishi. Montero Sport (SUV bazowany na L200) byl
      przez pewien czas hitem, ale czas mija i konkurencja nie spi. Montero (Pajero)
      ma duzo zalet, ale w Stanach ludzie wola wieksze samochody z V8 za ta sama
      cene. Lancer, Galant i Diamante prawie nikogo poza murzynami za bardzo nie
      podniecaja. Na Diamante to bym na pewno sie skusil, bo dilerzy wciskaja go po
      $20K, ale nikt go nie chce bo nie ma bocznych poduszek. Wersja 2004 tez ich nie
      ma (!!!) 2003 Galanty widzialem w gazecie po $12K - cena dobra, ale poduszek
      brak, wiec no deal.

Outlander pokazal sie za pozno i jest za slaby. Endeavor byc moze sobie w
      sprzedazy poradzi, ale watpie - Mitsubishi na pewno cos znowu spieprzy.

Marketingowo Mitsubishi zrazil do siebie ogromna ilosc ludzi. Nie bede wdawal
      sie w szczegoly, ale ich finansowa oferta 0-0-0 przez rok wprowadzila wielu w
      bankructwo i o tym bylo w mediach dosc glosno, ze zlodziejskie taktyki uzywaja.

• Gość: Marek Re: nowe modele Mitsubishi IP: *.atlanta.ga.us 16.09.03, 18:42
        Poza tym jakosc Mitsubishi do czolowki nie nalezy. Nowe
        Eclipse bylo przez moment modne, ale jakos sie szybko
        opatrzylo. Poza tym ma wolnossacy V6 zamiast
        turbodoladowanej czworki i tuningowanie jest trudniejsze.
    • Gość: Radek Re: nowe modele Mitsubishi IP: 209.194.207.* 16.09.03, 18:10
      > Wlasnie, jak w stanach postrzegany jest galant i mitsubishi ogolnie, czy sa
      > widoczne czy to raczej zadkosc i egzotyka na drogach?
      > Pozdrawiam

Pelno jest Pajero Sport a wsrod mlodzierzy Eclipse (szczegolnie duzo dziewczyn
      jezdzi Eclipsami), troche tez Lancerow jezdzi.
      • Gość: cracovian Re: nowe modele Mitsubishi IP: *.bankofamerica.com 16.09.03, 18:15
        Ale to wiekszosc staroci - Nowe Sport i Eclipse bardzo slabo sie sprzedaja.
        • Gość: Radek Re: nowe modele Mitsubishi IP: 209.194.207.* 16.09.03, 18:35
          > Ale to wiekszosc staroci - Nowe Sport i Eclipse bardzo slabo sie sprzedaja.

U mnie na wsi jezdzi pelno nowych Eclipsow i Montero Sport. Nowego Eclipsa (w
          najnowszej budzie) mial jeden z moich kolegow z pracy (wyprowadzil sie do
          Californi wiec nie wiem czym teraz jezdzi) i moja sasiadka.

• Gość: cracovian Re: nowe modele Mitsubishi IP: *.bankofamerica.com 16.09.03, 21:31
            No przeciez pare ich musza gdzies wreszcie sprzedac... Ja bym nie mial nic
            przeciwko Montero Sport (wreszcie to nastepca mojego pikapa :-) ani nawet
            Eclipse, ale za takie ceny i z takimi pieknymi alternatywami to sa to zakupy
            zupelnie nieracjonalne. Podsumowujac, nie zobaczysz juz ich w ilosciach
            podobnych do Nissana Xterra, Pathfinder albo Acury RSX, przynajmniej tu na
            poludniu...
            • Gość: Radek Re: nowe modele Mitsubishi IP: 209.194.207.* 16.09.03, 21:54
              > No przeciez pare ich musza gdzies wreszcie sprzedac... Ja bym nie mial nic
              > przeciwko Montero Sport (wreszcie to nastepca mojego pikapa :-) ani nawet
              > Eclipse, ale za takie ceny i z takimi pieknymi alternatywami to sa to zakupy
              > zupelnie nieracjonalne. Podsumowujac, nie zobaczysz juz ich w ilosciach
              > podobnych do Nissana Xterra, Pathfinder albo Acury RSX, przynajmniej tu na
              > poludniu...

Nie wiem o co Ci chodzi z tymi cenami, Montero Sport jest duzo tansze od
              Pathfindera, a X-terra w podobnej cenie ma silni 4 cylindrowy i reczna skrzynie
              biegow.
      • Gość: pryka Re: nowe modele Mitsubishi IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 16.09.03, 18:17
        jezdzilem kiedys troche matuli mirage, 1.5 silnikiem i automatem przy A/C on,
        to auto stalo w miejscu, poza tym jakos cieko skrecone to auto bylo, jej nowa
        protege jest o niebo lepsza,(wiem ze troche inna klasa, ale roznice kolosalne)
        pyrka
    • Gość: mundek Re: nowe modele Mitsubishi IP: *.rutgers.edu 16.09.03, 19:56
      Jezdzilem Accordem 94, Camry 95, 626 95, a teraz jezdze Galantem 98, wszystkie
      4 cylindrowe, oprocz mazdy, i uwazam ze mitsubishi nie jest takie zle,
      przynajmniej wsrod tych samochodow ktore wymienilem. Duzo przyjemniej jezdzi mi
      sie Galantem, niz Camry, ktora jest samochodem niesamowicie mulowatym. A jesli
      chodzi o jakosc wykonania, to wszystkie z nich sa maja podobny standard, moze w
      Hondzie to najlepiej wszystko wyglada.
      • Gość: mundek Re: nowe modele Mitsubishi IP: *.rutgers.edu 16.09.03, 19:58
        > chodzi o jakosc wykonania, to wszystkie z nich sa maja podobny standard, moze
        w
        >
        > Hondzie to najlepiej wszystko wyglada.

Jakosc wykonania wnetrza, oczywiscie.
      • Gość: cracovian Re: nowe modele Mitsubishi IP: *.bankofamerica.com 16.09.03, 21:39
        Ale my przeciez mowimy o nowych (tzn. "starych") modelach Mitsubishi, ktore
        mogly sobie konkurowac jako tako w latach dziewiedziesiatych, ale teraz, nie
        zmieniajac sie praktycznie wcale, moga sobie tylko pomarzyc o dynamice,
        jakosci, opcjach i bezpieczenstwie Hondy albo Toyoty. Wiekszosc ludzie wybierze
        masowke Mitsubishi JEDYNIE z powodu nizszej (albo zludnie nizszej) ceny i tyle.
        • wowo5 Re: nowe modele Mitsubishi 17.09.03, 02:59
          Widzialem nowego Galanta na wystawie w Nowym Yorku i mi sie wcale nie podobal.
          Silniki za to ma miec dosc mocne, podobnie jak Altima, ale Altima mi sie
          bardziej podoba (poza wnetrzem). Mitsubishi ustepuje jakoscia Toyocie, Hondzie
          i Nissanowi. Mitsubishi powinien porzucic sny o potedze i nastawic sie na nisze
          tak jak Subaru i Mazda. Jako konkurencja dla Hondy i Toyoty nie ma szans.
          • Gość: cracovian Mitsu Endeavor IP: *.bankofamerica.com 17.09.03, 16:17
            Problem w tym, ze ten "nowy" Galant (i tak samo Diamante) poza paroma blachami
            od "starego" sie nie rozni - az wstyd... Podoba mi sie Endeavor - zostal
            calkowicie zaprojektowany i wyprodukowany w Stanach, ma niezly silnik i duzo
            miejsca; tylko te zasrane poduszki boczne tylko do Limited wkladaja - mam juz
            tego dosc, bo Subaru i Mitsubishi robia z tych poduszek jakis najwiekszy k.
            luksus...

autos.msn.com/vip/gallery.aspx?modelid=10718&pictureid=3&usage=image&src=vip
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka