Dodaj do ulubionych

O radę proszę tylko Niknejma lub Szwecję

IP: 192.168.6.* 02.02.02, 18:04
1 grudnia kupiłem felgi stalowe malowane chyba jakimś srebrnym lakierem +zimowe
Goodrich.Po dwóch miesiącach jazdy (tylko 800 km) spod dekla na całym obwodzie
felgi widać rdzę, czy to jest normalne czy ja się czepiam?
Sczyściłem to szmatą ale jestem zdziwiony. Czy ja przypadkiem nie kupiłem felg
regenerowanych? Felga 5x13 niestety producenta na fakturze nie podano. Pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: O radę proszę tylko Niknejma lub Szwecję IP: *.telia.com 02.02.02, 18:27
      Tak spostrzezenie jst trafne.>Felga musiala byc piaskowana i jej powierzchnia
      doprowadzona do perfekcji, nastepnie pomalowana niewlasciwym lakierem
      prawdopodobnie w celach oszczednosciowych.Tak ze po paru tygdniach i jezdie w
      roznych temperaturach i elektrolitach korozja sie odezwala.CO ROBIC? Narazie
      nic poczekac do konca sezonu zimowego ,potem zdjac opony i wypiaskowac felgi
      jeszcze raz i kupic hammarlitte lakier ten co reklamuja w TV z Harley Davidsson
      taki pordzewialy a potem taki piekny.I tym mazidlem wypendzelkuj
      uczciwie.Rowniez powierzchnie gdzie siedzi opona ,najwazniejsze jest miejsce
      klinczu.Klincz to jest kant gdzie jest kontakt uszczelniajacy pomiedzy opona i
      felga bezdetkowa.Pzdr.Michal z za malej wody.
      • Gość: 130rapid "Szwecja" się odezwała, "Czechy" przytakną IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 02.02.02, 18:51
        Rzeczywiście, Hammeritte nie jest przereklamowana. Droga, ale świetna.
        Właściciele zabytków pacykują tą farbą swoje cudeńka w trakcie restaurowania.
        • Gość: Mirek Ha ha... IP: *.lodz-marysin.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 19:20
          Jesteście pewni że reklama mówi prawdę, sami to sprawdziliście? Widziałem
          ostatnio na własne oczy, w Konstantynowie pod Łodzią stalowe ogrodzenie
          pomalowane tym świństwem - po niecałych 2 latach odłazi grubymi płatami razem z
          rdzą! A co tu porównywać warunki w jakich "pracuje" ogrodzenie z felgą. Ja
          swoje ogrodzenie 7 lat temu pomalowałem najzwyklejszą farbą silikonową,
          zupełnie zresztą nieprzeznaczoną do tych celów (ale mi została z innych
          zastosowań) i jest nieźle.
          Jaką farbą pomalować natomiast felgi? Dobre pytanie, ale było wyraźnie
          zastrzeżenie, że nie do mnie.
          • Gość: 123ryry Re: Ha ha... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.02.02, 00:10
            Popieram poprzednika ja też wiem jaką farbą pomalować, ale pytanie jest nie do
            mnie to nie odpowiem.
            Pozdrowienia
    • Gość: Funky Re: O radę proszę tylko Niknejma lub Szwecję IP: *.dip.t-dialin.net 03.02.02, 00:55
      No jasne kurwa ze sie czepiasz !!!
      Za 50 zl chciales 4 uczciwe felgi.
      Twoj sprzedawca.
      • Gość: ARAFAT Dyplomatą nie zostaniesz! IP: 10.10.10.* 03.02.02, 12:24
        Szkoda Panie Chrysler że gardzisz radą innych. No cóz idę troche się podszkolę
        to moze kiedyś wywołasz mnie do odpowiedzi.
        Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku
        • Gość: Michal Re: Dyplomatą nie zostaniesz! IP: *.telia.com 03.02.02, 13:39
          Alescie mu fajnie niechcacy przygadali.
          Osobiscie podmalowuje swoje felgi specjalna farba do wlasnie felg ,jest ladnie
          na poczatku ,ale po sezonie wylazi rdza,dlatego juz mam ten hamerlitte i bede
          pacykowal na wiosne.Tym lakierem wypacykowalem wszystkie elemnty nosne i belki
          osie zawieszenie,sanie na ktorych lezy motor w mojej Camrze,narazie trzyma sie
          bez zastrzezen.Nawet przewody hamulcowe.Jest okey.
          Pzdr.Michal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka