barmosk 26.10.09, 19:07 Witam, jestem tutaj po raz pierwszy i mam takie pytanie dotyczące oznaczeń przy mulinie DMC np. 975 Golden Brown- DK ; 976 Golden Brown- MD ; DMC 3072 Beaver Gray- VY LT; ( nie wiem co oznaczają symbole na końcu) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jola_ep Re: nici DMC 26.10.09, 19:48 > 975 Golden Brown- DK ; 976 Golden > Brown- MD ; DMC 3072 Beaver Gray- VY LT; DK - dark - ciemny MD - middle? - średni LT - light - jasny VY LT - very light - bardzo jasny pozdrawiam Jola Odpowiedz Link
barmosk Re: nici DMC 27.10.09, 21:43 Dziękuję wszystkim za odpowiedź, ale czy dobrze rozumiem wybieram odpowiedni numer z palety kolorów i jeszcze musze zwracać uwage na odcień i wybrać np. ciemny, jasny.Szczerze mówiąc myślałam,że wystarczy odpowiedni numer nici, a tutaj taka niespodzianka Odpowiedz Link
gra.60 Re: nici DMC 26.10.09, 19:56 Witaj dodatkowe oznaczenia muliny DMC przy nr muliny oznaczają orientacyjnie nasycenie koloru tzn np. ciemny, DK /dark/ bardzo ciemny V DK /very dark/ średni, M /middle/ jasny, LT /liht/ bardzo jasny, V LT /very ligt/ barmosk napisała: > Witam, jestem tutaj po raz pierwszy i mam takie pytanie dotyczące > oznaczeń przy mulinie DMC np. 975 Golden Brown- DK ; 976 Golden > Brown- MD ; DMC 3072 Beaver Gray- VY LT; ( nie wiem co oznaczają > symbole na końcu) Odpowiedz Link
barmosk Re: nici DMC 27.10.09, 21:44 Dziękuję wszystkim za odpowiedź, ale czy dobrze rozumiem wybieram odpowiedni numer z palety kolorów i jeszcze musze zwracać uwage na odcień i wybrać np. ciemny, jasny.Szczerze mówiąc myślałam,że wystarczy odpowiedni numer nici, a tutaj taka niespodzianka barmosk Odpowiedz Link
jola_ep Re: nici DMC 27.10.09, 21:49 Wystarczy numer, odcienie i nazwy kolorów wyłącznie dla Twojej wygody Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link