akszeinga1977 30.01.11, 13:01 W dniu tak pięknym i wspaniałym dzielę się dziś sercem całym tymi oto wzorami: flash-fantasy.ru/krestik.html bo niby dlaczego trzymać to dla siebie,kiedy i Wasze serduszka mogą się radować.Miłego buszowania Wam życzę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tesa77 Re: Skarbnica dla Was 30.01.11, 16:48 Tylko do oglądania nic nie można rozpakować Teresa Odpowiedz Link
vichta Re: Skarbnica dla Was 30.01.11, 17:09 Klucz do archiwów podany jest na stronie przy każdym wzorze: "flash-fantasy.ru" Pobrany przeze mnie przypadkowy plik ma format pat. To jest chyba do otwierania PC-Stichem. Nie wiem, jakie rozszerzenia mają inne schematy. Odpowiedz Link
tesa77 Re: Skarbnica dla Was 30.01.11, 17:25 Mam ten program i nic się nie otwiera. Chyba, że robię coś nie tak. Teresa Odpowiedz Link
bernadetta6921 Re: Skarbnica dla Was 30.01.11, 17:28 Niestety ja również nie mogę rozpakować pobranego pliku. Moje akurat mają rozsz. rar. Przy każdym rozpakowywaniu prosi o podanie hasła. Może coś przeoczyłam. Odpowiedz Link
bernadetta6921 Re: Skarbnica dla Was 30.01.11, 17:32 Już wiem! Hasło do rozpakowania: flash-fantasy.ru. przymajmniej przy moich schematach Odpowiedz Link
tesa77 Re: Skarbnica dla Was 30.01.11, 17:37 Ja nic nie mam. Jest tam dodatkowo limit 2 pobrań. A nic nie mam i już dziś nic nie sprawdzę. Teresa Odpowiedz Link
bernadetta6921 Re: Do Teresy 30.01.11, 17:40 zgadza się, są tylko dwa pobrania. To hasło jest przy obrazku, napis na czerwono "Ключ к архиву: ....". po dwukropku jest hasło do rozpakowania. Zyczę juto powodzenia. Odpowiedz Link
tesa77 Re: Do Teresy 30.01.11, 17:47 Owszem ,jest ale mnie ten klucz nie otworzył. Może źle wpisałam. Teresa Odpowiedz Link
vichta Re: Do Teresy 30.01.11, 19:58 To może tak po kolei: Najpierw trzeba znaleźć wzór, który nas interesuje. Obok obrazka jest napis: Скачать схему вышивки. Tam klikamy. Otwiera nam się strona pobierania. W okienko na dole wpisujemy kod pobierania, który podany jest ciutkę wyżej. Kod jest trzyznakowy. Teraz klikamy: подтвердить код и скачать i wybieramy na komputerze lokalizację zapisu pliku. Mamy już plik na komputerze. Jest on w formacie rar albo zip. To znaczy, że jest to archiwum. Archiwa otwieramy programem Winrar. Prawym przyciskiem klikamy: wypakuj. I tutaj jest nam potrzebne hasło, czyli klucz. Jest on podany przy każdym obrazku na stronie z wzorami i brzmi: "flash-fantasy.ru". Podałam je już w poprzednim poście. Po rozpakowaniu archiwum mamy pliki z wzorem. Są to fotki obrazka i schemat, który w przypadku pobranego przeze mnie wzoru miał format pat. I dopiero teraz potrzebny jest nam program PC-Stich, który otworzy nam schemat. Do tego już żadne hasła nie są potrzebne. Podsumowując: rar to format plików zwanych archiwami (to takie "worki", w które spakowane są nasze wzory), a pat, to format pliku, w którym zapisane są schematy i do otwarcia których potrzebny nam jest PC-Stich. Schematy w formacie xsd otwieramy Pattern Markerem, w formacie jpg dowolnym programem do edycji zdjęć, np. Irfanview, itp... Jeśli macie problem z otwarciem pliku pat, to może to być spowodowane brakiem tego programu na Waszym komputerze. A hasła do archiwów najlepiej wpisywać metodą kopiuj-wklej. Wtedy nie ma problemu z pomyłką. Odpowiedz Link
tesa77 Re: Do Teresy 30.01.11, 21:52 Dziękuję za instrukcję. Robiłam wszystko tak jak trzeba, pomimo to się nie otworzyły. Umiem czytać po rosyjsku. Może instrukcja przyda się tym, którzy nie znają. Teresa Odpowiedz Link
vichta Re: Do Teresy 30.01.11, 22:13 Co Ci się nie otworzyło? Archiwa czy schematy? W jakim formacie masz schematy? Odpowiedz Link
rw114 Re: Do Teresy 02.02.11, 09:37 Witam Znalazłem nową stronę do ściągania filmów plikasz.pl mam prośbę o opinie czy warto z nimi być oraz jak byście się rejestrowali o wklejenie tego linka: www.plikasz.pl/user,122.htmlDzięki Pozdrawiam Odpowiedz Link
tesa77 Re: Do Teresy 02.02.11, 21:07 Nie odpowiem Ci nic na temat tego programu. Sprawami technicznymi komputera zajmuje się mój syn, mogę spytać. Ja tylko używam. A jeżeli chodzi o stronkę to chyba za dużo razy próbowałam ściągnąć i stąd ten problem. Teraz działa jak należy. Odpowiedz Link
domatorka-4 Re: Do Teresy 02.02.11, 22:55 Masz rację wstawiłam hasło flash-fantasy.ru i wzór się otwiera Odpowiedz Link