Dodaj do ulubionych

Pytanie o mulinę

02.12.11, 10:33
Ponawiam pytanie, bo wczorajsze znikło gdzieś. Czy ktoś z was wyszywał jeden obrazek dwoma rodzajami mulin, np DMC i Anchor? Czy nie widać różnicy np. w grubości nitek lub ich jakości?
Obserwuj wątek
    • danusiek416 Re: Pytanie o mulinę 02.12.11, 11:40
      najlepiej wyszywac tylko jednym rodzajem muliny. nici roznych firm sa rozne i inaczej sie zachowuja np w praniu polecam tylko jeden rodzaj muliny tzn. tej samej firmy. moga sie roznic odcieniami, gruboscia nitki co sie czesto zdara.a nawet sprezystoscia /juz to przerabialam/ potem szkoda pracy i straconego czasu. danuta
      • okruszek444 Re: Pytanie o mulinę 02.12.11, 13:16
        Ja kiedys szylam wylacznie ariadna, potem anchorem ale od lat juz preferuje DMC. Mam jednak zapasy anchora i ariadny , a wiadomo ze DMC tania nie jest wiec jesli potrzebuje jakis kolor a mam ten odcien w anchorze lub ariadnie spokojnie nimi sobie szyje i kompletnie nie widac zadnej roznicy. Dodatkowo ze wzgledow oszczednosiowych biala i czarna muline kupuje wylacznie ariadny- tansza a kolor przeciez taki sam.
        Z moich doswiadczen wynika ze spokojnie mozna szyc mieszajac te 3 gatunki ( o innej mulinie sie nie wypowiadam bo nie uzywalam)
        Jedno mam ostrzezenie- moze sie zdarzyc farbujaca nieco mulina ariadny czerwona. Z czerwona ariadna radze uwazac!! Ale tylko z tym kolorem.
        • madziurku Re: Pytanie o mulinę 02.12.11, 13:51
          No właśnie mam zamiar pomieszać DMC i Anchor i nie wiedziałam jak to wyjdzie z grubością nitek. Ale jeśli okruszek444 ma doświadczenie w tym zakresie i pisze, że można mieszać, to się biorę do roboty. Dziękuję! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka