zoltafarba 01.02.06, 16:36 medium royal blue (floss) 797 light rust (floss) 3776 pearl blending filiament 032 Jaka to firma i gdzie moge te muliny kupić? pozdrawiam Atomi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea975 Re: hełp mi!!! 01.02.06, 17:47 Wydaje mi się, że dwa pierwsze numery to DMC. Natomiast ostatni to Kreinik Blending Filament 032. W Polsce te ostatnie nici są chyba niedostępne. Odpowiedz Link
silje_1982 Re: hełp mi!!! 01.02.06, 17:53 Witaj. Pierwszy kolor to niebieski, a raczej granatowy DMC. Dostępny w większości pasmanterii w cenie 2,2-3,0 zł za motek (8m muliny). Co do pozostałej dwójki to nie mam pojęcia Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link
silje_1982 Re: hełp mi!!! 01.02.06, 17:54 Drugi numer wygląda na DMC, ale ma inną nazwę - Mahoney, czy jakoś tak. K Odpowiedz Link
stasia51 Re: hełp mi!!! 02.02.06, 06:31 Odnosnie trzeciej nitki, to miałam kiedyś w zestawie taką nić na aureolę MB z Dzieciatkiem ,Była to cienizna mieciąca sie wszystkimi kolorami tęczy dpkładało sie ja do białej nitki. .Mozna było ją w moim przypadku spokojnie zastąpić DMC metalik białe złoto.Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
bea975 Re: hełp mi!!! 02.02.06, 09:33 stasia51 napisała: > Mozna było ją w moim przypadku spokojnie zastąpić DMC > metalik białe złoto. Stricte 032 nie ma swojego odpowiednika w DMC. Wczoraj udało mi się znaleźć tabelę konwersji tych nici: www.thesophisticatedstitcher.com/fibers/dmc2kmetal.php Niestety oferta DMC jeżeli chodzi o muliny metalizowane jest bardzo uboga w porównaniu do Kreinik. Dlatego często w zestawach normalne muliny są DMC lub Anchor, a te do zadań specjalnych właśnie Kreinik. A tutaj znajdziesz ich paletę kolorów: www.kreinik.com/articles/color_cht A swoją drogą to ciekawe, że nikt ich do Polski nie sprowadza. Fakt faktem, że byłyby prawdopodobnie bardzo drogie, bo w brytyjskich sklepach kosztują w przeliczeniu ok. 10 zł za szpulkę 50m. Odpowiedz Link