ika081 17.08.06, 14:19 Hej dziewczyny! Czy kupowałyście kiedyć mulinę DMC za granicą na eBay? Bardzo dobre ceny, tylko ciekawe, jak z dostawą. stores.ebay.pl/Susannes-Little-Corner Może ktos ma jakieś doświadczenia lub pewne namiary na takie aukcje? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea975 Re: mulina z eBay 17.08.06, 16:07 Kupowałam kilka razy w Stanach i w Anglii. W tej chwili też czekam na przesyłkę i kupowałam właśnie w tym sklepiku - po raz drugi zresztą. Za pierwszym razem przesyłka trwała strasznie długo (z winy naszej poczty i być może niskich temperatur, jakie wtedy panowały), teraz... zobaczymy. W każdym razie wliczając koszty przesyłki wyszło mi niecałe 1,4 za motek, więc warto czekać. Odpowiedz Link
ika081 Re: mulina z eBay 17.08.06, 17:59 Beatko, a jak regulowałaś płatność, bo ja nie mam karty kredytowej, zresztą bym się bała płacić nia przez internet. Pozdrowienia Odpowiedz Link
bea975 Re: mulina z eBay 17.08.06, 21:32 Płacę za pomocą wirtualnej karty (ma ją w ofercie np. mBank, Inteligo). W moim przypadku, przed wykonaniem każdej transakcji doładowuję kartę do kwoty transakcji (a najlepiej z pewną nadwyżką ze względu na wahania kursowe i ew. koszty przewalutowania), a po rozliczeniu przez bank rozładowuję do zera. W takim przypadku bank nie powinien autoryzować żadnych transakcji, czyli jest to znacznie bezpieczniejsze od zwykłej kredytówki. W płatnościach pośredniczy oczywiście PayPal. Jeżeli będziesz miała kartę i kod CVV do karty, to pierwszą rzeczą jaką powinnaś zrobić, to założenie konta w tym serwisie. Odpowiedz Link
jola_ep Re: mulina z eBay 19.08.06, 15:31 > Czy kupowałyście kiedyć mulinę DMC za granicą na eBay? Ja kupowałam na eBay-u angielskim. Nie w sklepie, tylko w ramach normalnej licytacji. Mulinki (50 szt) weszły w kopertę i jako zwykły list szły około 4 dni. Podobnie jak wzory i zestawy, które zdarzyło mi się kupować. Wybierałam eBay angielski ze względu na szybkość i koszty dostawy. Kupowaliśmy też w USA i tu już bywało różnie. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link
ika081 Re: mulina z eBay 19.08.06, 23:02 Dzięki Jola za info, mam straszną ochotę spróbować, bo ceny kuszą. Też korzystałaś z PayPal? Pozdrawiam Odpowiedz Link
jola_ep Re: mulina z eBay 20.08.06, 19:21 Właściwie to nie ja, tylką mąż Oczywiście korzystałam z PayPal. Pierwszy raz kupowaliśmy na eBay-u, jak jeszcze Polska nie mogła korzystać z PayPal'a (teraz też tylko w ograniczony sposób) - było dużo trudniej. Płacimy "wirtulaną" kartą z mBanku. Pozdrawiam Jola Odpowiedz Link