Dodaj do ulubionych

papież na czarnym tle

06.11.06, 21:32
Witam,
bardzo poszukuję dla mojej mamy wzór graficzny papieża wyszywanego na czarnej
kanwie. Jest on na zdjęciach z wystawy w Warszawie. Byłabym bardzo wdzięczna
jeśli ktoś mógłby przesłać mi go na skrzynkę gazetową. Gorąco pozdrawiam
wszystkie hafciarki
Obserwuj wątek
    • onika27 Re: papież na czarnym tle 06.11.06, 22:01
      show.7ya.ru/private.aspx?Rubrid=82251&p=2&ob=0
      czy chodzi ci o tego? wiem wiem powtarzam sie ale jest wyszukiwarka i ja po
      prostu wstukałam Jan Paweł no chyba że nie o tego ci chodzi smile
    • julita414 Re: papież na czarnym tle 07.11.06, 07:32
      a ja z zapytaniem, czy haftowałyście tego Papieża na czarnej kanwie czy z
      czarnym tłem, bo nie widziałam nigdzie czarnej kanwy w sklepie, a w necie
      jakoś nie mogę sie przełamać do zakupów?
      • wikcon Re: papież na czarnym tle 07.11.06, 08:30
        Ja haftuję w tej chwili ten motyw. Robie to na czarnej kanwie. Widziałam
        wyhaftowany na czarnej jak również jasnej kanwie z xxx tłem. Muszę Ci
        powiedzieć, że wcale nie ma porównania i gorąco polecam Ci jednak czarną kanwę.
        Przecież chodzi o to aby efekt Ciebie zadowolił. I jako klientka internetowej
        pasmanterii również polecam. Jest jeszcze jedna sugestia z mojej strony. W
        motywie tym są podane trzy firmy mulin. Polecam DMC. Ja wyszywam to Ariadną w
        tej chwili już nigdy nie zrobiłabym tego drugi raz tą nicią. Chodzi o to ze w
        DMC wyraźniej widać cień, kontury oczu i ust w Anchor trochę słabiej ale też
        jest nieźle w Ariadnie jednak mam jedną ciemną plamę a to nie o to chodzi
        przecież.
        • gretchen8 Re: papież na czarnym tle 07.11.06, 09:46
          Bardzo dziękuję za odpowiedź na moją prośbę. Zaraz spróbuję to
          wydrukować.Czarną kanwę widziałam w pasmanterii więc można ją normalnie kupić.
          • olivka_83 Re: papież na czarnym tle 08.11.06, 20:12
            ja wyszyłam tło czarna mulina i jest efekt. Niestety zdarza sie, ze czarna
            kanwa przebija przez białe nitki mulimy w efekcie powodujac szarawy odcien
            białej szaty Papy. Z reszta czarna kanwa daje efekt pustosci w tle
            • b.mamma Re: papież na czarnym tle 08.11.06, 22:56
              ja szyłam na czarnej i tak mi wyszło
              mojehaftowanie.blox.pl/html
              • gretchen8 Re: papież na czarnym tle 09.11.06, 09:53
                Bardzo mi się podobają wszystkie trzy obrazy z dziewczynami z Twojej wystawy
                tzn dziewczyny na rowerze, dziewczyna z książką i dziewczyna z psem. Czy
                mogłabym Cię prosić o schematy do tych obrazów???? Bardzo mi na tym zależy.
                • b.mamma Re: papież na czarnym tle 09.11.06, 13:02
                  streamfoto.ru/users/peperoni/59535/?page=5
                  dziewczyny są tu
                  • gretchen8 Re: do b.mamma 09.11.06, 16:08
                    Dziekuje za adres. Probowalam wydrukowac dziewczyny na rowerach ale strona z
                    opisem i numerami kolorow jest nieczytelna. Czy masz moze lepsza wersje lub
                    mozesz powiedziec jak to wydrukowac aby bylo bardziej czytelne????
                    • b.mamma Re: do b.mamma 09.11.06, 20:55
                      wyślę Ci mailem to co mam ja (nie wiem czy bardziej czytelne)
                      • gretchen8 Re: do b.mamma 10.11.06, 12:17
                        Dużo lepiej czytelne.Dziękuję.Mam jeszcze pytanie: Jakiej kanwy użyłaś i iloma
                        nitkami haftowałaś ten obraz? Pozdrawiam
                        • b.mamma Re: do b.mamma 10.11.06, 13:36
                          nici DMC haftowałam dwoma nitkami na kanwie 18 (ta kanwa to jakaś chyba
                          niemiecka była - nie pamiętam kobieta w pasmanterii mnie na nią namówiła, ale
                          jakość kawny rzeczywiście super)
                          • gretchen8 Re: do b.mamma 10.11.06, 13:42
                            bardzo dziękuję za pomoc smile)
                • marzena712 Re: papież na czarnym tle 10.11.06, 17:43
                  witam,ja również chciałabym się do Ciebie Marzenko uśmiechnąć o schemaciki tych
                  dziewczyn,stronka która mi jakis czas temu podałas ze schematami tych wzorów
                  dla mnie również jest nieczytelna,jeśli można to poprosze na mój
                  gazetowy,cieplutko Ciebie pozdrawiam.Marzena.
                  • b.mamma Re: papież na czarnym tle 10.11.06, 21:31
                    Marzena a o który schemat Ci chodzi? Który nie jest czytelny? Dziewczyny na
                    rowerach mam z innego źródła natomias z psem i z książką własnie ze strimfoto
                    więc jakość taka sama.
                    • marzena712 Re: papież na czarnym tle 11.11.06, 07:37
                      Wszystkie są śliczne ale najbardziej podoba mi sie dziewczyna z psem,w takim
                      razie jeśli schemat dziewczyn z rowerami jest czytelniejszy to bardzo bym
                      prosiła,bo tamtych nie odczytam,a tak wogóle jak Wy te schematy odczytujecie bo
                      dla mnie jesli schemat nie jest kolorowy to te czarno-białe są jedną mięszanina
                      plamek,kropek,kresek itp.z wielu wzorów musiałam zrezygnowac tylko dlatego że
                      nic tam niewidzę(wzrok mam b.dobry)może cała sztuka polega na odpowiednim
                      drukowaniu,bo jeszcze tak nie próbowałam,sama juz nie wiem.Pozdrawiam.
                      • b.mamma Re: papież na czarnym tle 11.11.06, 12:33
                        dziewczyny na rowerach wysyłam,
                        ja jeszcze nigdy nie szyłam na podstawie kolorowego schematu a te na strimfoto
                        wydają mi się czytelne
                        • marzena712 Re: papież na czarnym tle 11.11.06, 15:01
                          bardzo dziękuje Marzenko za wszystkie schematy,pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka