olensia 28.12.06, 14:15 Mam problem zaczela moja pierwsza prace idzie mi bardzo dobrze ale mam problem z pentelkami bo zaczyna mi sie wszystko pruc ( jak to robic zeby wszytsko bylo ok. Posiada ktos jakies linki do stron ktore tlumacza jak tego dokonac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorfi123 Re: mam problem 28.12.06, 15:13 A gdzie robisz te pętelki? Nigdy nie robiłam pętelek w hafcie krzyżykowym. Odpowiedz Link
olensia Re: mam problem 28.12.06, 15:20 No wlasnie chodzi o to ze jak koncze robic linie krzyzykow i chce to zakonczyc zeby sie nie prulo to jak to zrobic? Nie mam sie kogo zapytac zeby mi pokazal wiec licze na was Odpowiedz Link
b.mamma Re: mam problem 28.12.06, 15:34 ja nie robię zadnych pętelek ani supełków po prostu przekładam nitkę po inną oczywiście na lewej stronie robótki mniej więcej tak samo jak przy zaczynaniu Odpowiedz Link
dorfi123 Re: mam problem 28.12.06, 15:53 Dokładnie. Przeciągasz igłę na lewej stronie pod 4 lub 5 krzyżykami i odcinasz. Odpowiedz Link
olensia Re: mam problem 28.12.06, 18:40 no wlasnie a ja przeciagalam tylko pod jednym krzyzykiem i dlatego tak sie dzieje Odpowiedz Link
dorfi123 Re: mam problem 29.12.06, 18:12 Musisz przeciągnąć pod większą ilością krzyzyków, żeby w trakcie użytkowania robótki końcówka nitki się nie wysunęła. Węzełków się nie robi, gdyż przebijają na prawą stronę. Odpowiedz Link
olensia Re: mam problem 29.12.06, 18:17 Moglam odrazu o to zapytac Dzieki wielkie za porady juz zaczelam wszytsko naprawiac... Odpowiedz Link