amadobo 30.03.07, 18:47 Chciałabym zamówić komplet muliny madeira do wyhaftowania obrazka. Mam pytanie. Czy ta mulina połyskiem przypomina DMC czy jest matowa jak ariadna? Może jest tu ktoś, kto haftował tą muliną ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka9912 Re: Mulina madeira 30.03.07, 19:30 Pytaj figaro, ona szukała madeiry więc napewno zna tę mulinkę "namacalnie" Odpowiedz Link
figaroo Re: Mulina madeira 30.03.07, 20:35 Niestety nie znam Ale sama ją chcialam wypróbować, ponieważ jest niedroga, ma więcej metrów, i podobno jest super rozwiązana sprawa przechowywania tej muliny (chodzi o te opakowania w jakich jest sprzedawana). A i kolorów też jest sporo. No ale niedługo sobie ją kupię i już wtedy to będę ją znała Odpowiedz Link
silje_1982 Re: Mulina madeira 31.03.07, 07:55 Witaj. Madeira nie jest matowa. Połysk ma taki jak DMC. Do tego jest tańsza o jakieś 40-50gr na motku, i jest jej o 2m więcej. Kolorystyka jest zbliżona do DMC. Jakość też (a może nawet ciut większa). Od jakiegoś oku wszystkie wzory, które mam nie w Madeirze przerabiam na tą własnie mulinę. Lepiej mi się nią pracuje.. Spróbuj. Gorąco polecam. Pozdrawiam, Silje Odpowiedz Link
amadobo Re: Mulina madeira 31.03.07, 13:11 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Zaraz zamówię tę mulinę. Zamawiam ją w Wojtku, bo tam najtaniej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link