Dodaj do ulubionych

Chciałbym sobie pohaftować

28.04.07, 16:39
Tylko nie mam narzędzi.
Gdzie kupię najlepsze przybory, ew. gdzi i kto organizuje jakiś kursy
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • artjoasia Re: Chciałbym sobie pohaftować 28.04.07, 19:16
      Witaj! Naprawdę bardzo mnie cieszy, że mężczyźni też mają takie zainteresowania...
      Radziłabym Ci zacząć od miejscowego Domu Kultury. W większości takich ośrodków
      są jakieś kluby rękodzieła artystycznego. Nawet jeżeli nie będzie akurat haftu
      krzyżykowego, to na pewno spotkasz tam jakieś osoby zorientowane w tym temacie.
      Druga rada - postaraj się kupić jakieś poświęcone temu czasopisma - na przykład
      "Hafty Polskie" albo "Kram z robótkami". Oprócz wzorów znajdziesz tam adresy
      internetowych sklepów, gdzie możesz kupić wszystkie potrzebne rzeczy. Możesz też
      porozmawiać ze sprzedawczynią w najbliższej pasmanterii, na pewno coś Ci doradzi.
      Odezwij się jeszcze i napisz, jak Ci idzie!
      Serdecznie pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości!
      Joanna
      • kazimierz_pupko Re: Chciałbym sobie pohaftować 29.04.07, 22:48
        Dziękuję bardzo
    • mama_idalki Re: Chciałbym sobie pohaftować 28.04.07, 21:51
      Przede wszystkim- pasmanteria. Dobra pasmanteria smile Ja ostatnio zaczęłam
      szydełkować i nic- net, książki, gazety nie pomogły mi tak jak pani z mojej
      pasmanterii smile) Nie bój się zadawać wszystkich pytań, jakie Ci przyjdą do głowy
      smile Jeśli trafisz na fajną sprzedawczynię, która wie co sprzedaje i do czego się
      tego używa wink a i być może sama haftuje- doradzi Ci we wszystkim. Materiały,
      "sprzęt", pewnie podsunie jakieś gratisowe wzorki do nauki smile Kocham moje Panie
      z pasmanterii, dlatego tak zachęcam big_grin
      • kazimierz_pupko Re: Chciałbym sobie pohaftować 29.04.07, 22:50
        Wielkie dzięki.
        Pójdę jutro do pasmanterii, niestety najbliższą pasmanterię mam tuż pod nosem,
        chyba będę musiał założyć maskę...
        • matrix_owa Re: Chciałbym sobie pohaftować 30.04.07, 13:12
          a do czego sie przymierzasz?? (jesli to nie tajemnica...) wklej linka z tym, co
          chcesz wyszyc, bedziemy mogly zaczac poznawac Twoje gusty smile)
        • kasiaba1 Re: Chciałbym sobie pohaftować 30.04.07, 19:48
          kazimierz_pupko napisał:

> Wielkie dzięki.
          > Pójdę jutro do pasmanterii, niestety najbliższą pasmanterię mam tuż pod nosem,
          > chyba będę musiał założyć maskę...

Cha cha
          To zapodam "patent" mojego męża (też haftuje), wchodzi do pasmanterii i rzuca
          hasełko "żona mi kazała kupić...", przeważnie litościwe panie obsługują dwojąc
          się i trojąc wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka