kazimierz_pupko 28.04.07, 16:39 Tylko nie mam narzędzi. Gdzie kupię najlepsze przybory, ew. gdzi i kto organizuje jakiś kursy Z góry dziękuję za odpowiedzi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artjoasia Re: Chciałbym sobie pohaftować 28.04.07, 19:16 Witaj! Naprawdę bardzo mnie cieszy, że mężczyźni też mają takie zainteresowania... Radziłabym Ci zacząć od miejscowego Domu Kultury. W większości takich ośrodków są jakieś kluby rękodzieła artystycznego. Nawet jeżeli nie będzie akurat haftu krzyżykowego, to na pewno spotkasz tam jakieś osoby zorientowane w tym temacie. Druga rada - postaraj się kupić jakieś poświęcone temu czasopisma - na przykład "Hafty Polskie" albo "Kram z robótkami". Oprócz wzorów znajdziesz tam adresy internetowych sklepów, gdzie możesz kupić wszystkie potrzebne rzeczy. Możesz też porozmawiać ze sprzedawczynią w najbliższej pasmanterii, na pewno coś Ci doradzi. Odezwij się jeszcze i napisz, jak Ci idzie! Serdecznie pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości! Joanna Odpowiedz Link
mama_idalki Re: Chciałbym sobie pohaftować 28.04.07, 21:51 Przede wszystkim- pasmanteria. Dobra pasmanteria Ja ostatnio zaczęłam szydełkować i nic- net, książki, gazety nie pomogły mi tak jak pani z mojej pasmanterii ) Nie bój się zadawać wszystkich pytań, jakie Ci przyjdą do głowy Jeśli trafisz na fajną sprzedawczynię, która wie co sprzedaje i do czego się tego używa a i być może sama haftuje- doradzi Ci we wszystkim. Materiały, "sprzęt", pewnie podsunie jakieś gratisowe wzorki do nauki Kocham moje Panie z pasmanterii, dlatego tak zachęcam Odpowiedz Link
kazimierz_pupko Re: Chciałbym sobie pohaftować 29.04.07, 22:50 Wielkie dzięki. Pójdę jutro do pasmanterii, niestety najbliższą pasmanterię mam tuż pod nosem, chyba będę musiał założyć maskę... Odpowiedz Link
matrix_owa Re: Chciałbym sobie pohaftować 30.04.07, 13:12 a do czego sie przymierzasz?? (jesli to nie tajemnica...) wklej linka z tym, co chcesz wyszyc, bedziemy mogly zaczac poznawac Twoje gusty ) Odpowiedz Link
kasiaba1 Re: Chciałbym sobie pohaftować 30.04.07, 19:48 kazimierz_pupko napisał: > Wielkie dzięki. > Pójdę jutro do pasmanterii, niestety najbliższą pasmanterię mam tuż pod nosem, > chyba będę musiał założyć maskę... Cha cha To zapodam "patent" mojego męża (też haftuje), wchodzi do pasmanterii i rzuca hasełko "żona mi kazała kupić...", przeważnie litościwe panie obsługują dwojąc się i trojąc Odpowiedz Link