filo.cream 11.07.07, 17:02 Czy są jakieś gazety (oprócz Haftów Polskich),w których można znaleźć schematy? Widziałam ostatnio w Empiku gazety do szydełkowania, robienia na drutach, ale ze schematami znalazłam tylko Hafty Polskie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edysia79 Re: Z jakich gazet korzystacie? 11.07.07, 17:14 Jest jeszcze "kram z robótkami", "burda-wydania specjalne" i "anna" chyba też Odpowiedz Link
sigga7 Re: Z jakich gazet korzystacie? 11.07.07, 17:31 Ja oprócz "HP" czasem kupuję "Haft Gobelinowy" i "Kram z robótkami" Mam też chyba 3 "Anny". Odpowiedz Link
artjoasia Re: Z jakich gazet korzystacie? 11.07.07, 19:52 Jednak głównie "Hafty Polskie". Kupuję też "Kram z robótkami", a zwłaszcza "Haft gobelinowy" (to jest dodatek specjalny "Kramu..."), ale dość rzadko - wzory wydają mi się takie raczej prymitywne i prawie zawsze w zbyt jaskrawej kolorystyce. Często są tam obrazki robione wełną gobelinową a nie muliną, może to dlatego. Chociaż wyjątki się zdarzają. "Anny" mam tylko kilka numerów - też rzadko się tam zdarza coś ciekawego, bywają raczej małe formy, a to mnie zupełnie nie interesuje. Za to droga upiornie - w każdym razie w stosunku do zawartości. "hafty Polskie" też mają swoje wady - też są takie trochę "na jedno kopyto" (np. drzewa są zawsze haftowane tymi samymi odcieniami zieleni. Jakby inne nie istniały) ale jednak prawie w każdym numerze jest coś, co mi się przynajmniej trochę podoba. A w ogóle odkąd odkryłam tę skarbnicę wzorów, jaką jest to forum, przestałam kupować wszystkie "Hafty" jak leci. Wybredna się zrobiłam. Odpowiedz Link
lucyna112 Re: Z jakich gazet korzystacie? 11.07.07, 20:00 Czasami na bazarkach w zbiorach ze starymi gazetami za 5 zł można kupić Susanę, rico albo inne( w empiku po 20-30 zł),zaglądaj też do tzw. lumpeksów - można kupić nawet książki z wzorami. Odpowiedz Link
kolins2 Re: Z jakich gazet korzystacie? 11.07.07, 22:50 Ciekawe. W " Lumpeksie" czasopisma ? Zacznę chyba tez szukać. A ANNA chyba już nie wychodzi w wydaniu polskim?. Odpowiedz Link
lucyna112 Re do kolins 12.07.07, 09:23 kolins -w lumpeksie nie czasopisma a książki dotyczące haftu, robótek itp.,bywa,że są i nici do haftu.Można kupić również wełnę do haftu gobelinowego ,ale nie wszystkie sklepy tego typu prowadzą taką sprzedaż- poszperaj ,bo warto(ciekawostka -książki kupuje się tam na kilogramy) Odpowiedz Link
interlady Re: Allegro 12.07.07, 11:44 Na Allegro sa rozne zagraniczne o polowe taniej niz w Empikach.trzeba zaglądac. Pozdrawiam Odpowiedz Link
artjoasia Re: Allegro 12.07.07, 13:28 No niby są, ale jak się wysyłkę doliczy, to wcale nie wychodzi taniej. Odpowiedz Link
artjoasia Re: Allegro 12.07.07, 13:33 ... zresztą to jest takie kupowanie kota w worku - jest zdjęcie okładki, ale nie wiadomo, co jest w środku. I czy w ogóle jest coś ciekawego. Chyba że się szuka konkretnego numeru konkretnego czasopisma. Odpowiedz Link
dexterowa Re: Allegro 12.07.07, 14:24 ja kupiłam teraz na allegro 7 numerów HP z wysyłką wyszło mi 28 zł. Czyli po 4 zł za sztukę Odpowiedz Link
interlady Re: Allegro 12.07.07, 16:19 Niekoniecznie to kot w worku.Zawsze mozna poprosic o dodatkowe zdjecia pisma na maila prywatnego i zawsze sie je dostaje,nawet strona po stronie. A czasami mozna upolowac czasopima,ktorych nie ma w Empikach ,np swietne francuskie (glownie dla zwolenniczek haftowania na plotnie ale nie tylko) Pozdrawiam Odpowiedz Link
jasmin62 Re: Z jakich gazet korzystacie? 12.07.07, 23:27 Zanim nie dotarłam do tego forum kupowałam gazety np.Annę mam jeszcze od niemieckiego wydania kilka dobrych roczników, przestałam kupować ostatnio bo bardzo się pogorszyła zabrakło ciekawych wzorów a to co było to bardzo proste ciągle tylko dla początkujących.Mam trochę i polskich gazet, kilka egzemplarzy Susany ale obecnie jest strasznie droga - dokładnie 26zł dzisiaj oglądałam, podobały mi się w niej firanki z makami ale dla jednego haftu nie zapłacę takiej sumy. Odpowiedz Link