Dodaj do ulubionych

do bborowka

28.03.08, 14:28
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20039&w=77307478&a=77533861
Obserwuj wątek
    • bborowka Re: do bborowka 28.03.08, 16:34
      Numerki oznaczają odpowiednio kolory
      1 to 762, a 2 to 3033, tak jak jest podane w legendzie
      jeżeli kolor zajmuje dużą plaszczyznę to na schematach można go zaznaczyć jednym numerem zamiast powtarzać co kratkę ten sam symbol,
      kontury świeczki to numer 3790, też jest zaznaczony na schemacie, przepatrz sobie na spokojnie cały schemat, zobaczysz te oznaczenia
      kontury to przeważnie 3790, co kawałek jest to napisane na schemacie
      po prawej stronie lichtarzyk na świecę ma też kontury kolorem 413 (tak to odczytałam)
      gałązki bluszczu to chyba 904, te numery są pisane pismem odręcznym i nie mam pewności
      jeśli chodzi o kontury to powinno się je robić 1 nitką (chyba, że zaznaczono inaczej) co jedną kratkę, ściegiem za igłą, ja czasami upraszczam sobie i wbijam co 2 lub 3 kratki
      na razie nie wgryzałam się w ten schemat, dopiero zamówiłam nici, teraz robię coś innego i jeszcze upłynie kilka tygodni zanim zacznę ten
      wtedy dopiero w trakcie będę rozgryzać problemy jeśli się pojawią
      pozdrawiam
      Basia
      • sylwia15a Re: do bborowka 28.03.08, 18:06
        dziękuję za odpowiedz-ja już troszkę tego wzorku wyszyłam,wyszywam ariadną a kontury zaczęłam robić dwoma nitkami czarnej muliny.Obrazek wyszywam trzema.Chyba jednak zostanę przy czarnych konturach-myślałam,że nie będzie pasować ale nawet mi się podoba.Pozdrawiam idę dalej wyszywać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka