Dodaj do ulubionych

Oprawa obrazka

03.05.08, 00:21
Przepraszam, jeśli ten temat się już pojawił, ale nie mogłem nic znaleźć w
wyszukiwarce. Gdzie w Warszawie ładnie oprawiają hafty krzyżykowe?
Obserwuj wątek
    • nutilka Re: Oprawa obrazka 03.05.08, 07:52
      a mnie się udało odnależć ten wątek
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20039&w=64960596&a=64960596
    • jmyzik Re: Oprawa obrazka 03.05.08, 16:56
      Mnie chodziło o jakieś konkretne punkty w Warszawie, gdzie można zanieść,
      zapłacić i mieć profesjonalnie oprawiony obrazek. W tamtym temacie niestety nie
      znalazłem takiej informacji sad.
      • nutilka Re: Oprawa obrazka 03.05.08, 21:49
        Była to zahęta do samodzielnego oprawiania a oddać mozna w Hipermarketach budowlanych.
        Ja nie oddaje , szkoda mi kasy
    • harpatkaa Re: Oprawa obrazka 03.05.08, 23:55
      Mozna np. w galerii artystow plastykow, przy Mazowieckiej 11. Jest sklep gdzie
      mozna wybrac cos z gotowych ramek. Jesli nie z gotowych to mozna tez chyba
      zamowic pod wymiar. Pas portout mozna kupic gotowe, ale mozna tez poprosic o
      wyciecie pod wymiar konkretnego obrazka i do konkretnej ramki. Jak sie juz ma
      wszystko to mozna to samemu zlozyc do kupy, ale mozna tez poprosic, zeby zrobil
      to ktos za nas. Proponuje sie tam przejsc i zorientowac co i jak dokladnie. Po
      wejsciu do budynku trzeba sie schodami skierowac na dol.
      Widzialam tez kiedys chyba na Kasprzaka (na pewno to bylo przy skrzyzowaniu, ale
      nie pamietam czy z Karolkowa czy z Plocka. W kazdym razie jak sie jedzie w
      kierunku Bemowa to po lewej stronie) taki maly zaklad, gdzie pan oprawial
      obrazy, ale ceny jakie mi przedstawil byly kosmiczne jak na moja kieszen...
      • figaroo Re: Oprawa obrazka 04.05.08, 10:52
        Oprawić prace można wszędzie tam gdzie jest oprawa obrazów. Najłatwiej jest
        znaleźć w hipermarketach budowlanych. Tyle, że tam dość długo się czeka. A ja
        ostatnio oprawiałam na Targowej. Nie pamiętam jaki numer. Ale to było po prawej
        stronie ulicy jadąc w stronę centrum. Na wysokości wiaduktu z torami kolejowymi.
        Chyba tuż za nim są takie pawilony z boku. I tam jest ramiarz. Jeśli chodzi o
        mój obrazek to cena oprawy była podobna do ceny jaką mi powiedzieli w Castoramie
        ale było o wiele szybciej.
        Poszukaj w Panoramie Firm. Napewno coś znajdziesz.
    • gra.60 do artjoasi i nie tylko 04.05.08, 13:15
      W podanym wątku z dnia 28.06.07 artjoasia
      napisałaś, że sama robisz passe-partout, wycinając gilotynka w kartonie lub nawet ze zwykłego papieru. No dobrze, ale powiedz mi proszę jak wycinasz wewnętrzne okienko gilotynką, czy to jest jakaś specjalna gilotynka, bo ja mam "zwykłą", którą mogę równiusieńko ściąć, ale tylko zewnętrzne brzegi.
      I następne moje pytanie czy wycięcie okienka wewnętrznego można zrobić "po skosie" domowym sposobem. Bo to może potrzebna jest jakaś wyrzynarka.
      Proszę o odpowiedzi artjoasie i inne Panie
      • fenice0 Re: do artjoasi i nie tylko 04.05.08, 15:04
        Witam
        Do wycinania passe-partout w domu można użyć Olfa 45 Przyrząd do
        cięcia pod kątem MC-45 www.mojehobby.pl/szczegoly.php?
        aukcja=&grupa_p=9&przedm=314451&grp=&f_pkt=
        Ja mam cierpliwego męża, który lubi takie precyzyjne robótki.
        Przykład bonzai w moim albumie poniżej. Wycina (bez kąta) nożami z
        dobymi ostrzami (stanley) kupionymi w marketach budowlanych.
        Pozdrawiam Beata
        • gra.60 Dziękuję bardzo za odp. 04.05.08, 17:29
          Będę widzieć już czego szukać w marketach, ...a passe-partout do bonzai - precyzyjna robota. Kąt zachowany i równiutko przycięte.
          Prace piękne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka