Dodaj do ulubionych

Fenomen "GOLDENÓW"

09.01.09, 14:21
Witam!
Od ok. roku jestem zafascynowana xxx.Po zrobieniu kilku prac marzy mi się coś ambitniejszego i mam na myśli coś z kolekcji Golden Kite.Są takie piękne...ale mam wrażenie ,że otacza je jakaś szczególna aura. Stąd moje pytanie :na czym polega fenomen tych projektów??? Może są zbyt trudne dla właściwie początkującej?
Prośba do bardziej doświadczonych koleżanek - podzielcie się swoją wiedzą na powyższy temat...
Pozdrawiam - Jola
Obserwuj wątek
    • weisefrau Re: Fenomen "GOLDENÓW" 12.01.09, 19:30
      Aura mówisz je otacza, hm, Są trudne, bo składają się z porozsypywanych
      krzyżyków. Sprawność jest wymagana w zakresie:
      1)sporych pieniędzy za wzór i jeszcze większych za materiały.
      2) przechowywania posortowanych nici i igieł - zwykle około 120 odcieni
      3)umiejętności rozpoczynania i kończenia nici bez supłów i zachowania płaskości
      obrazka, tych ogonków z tyłu jest mnóstwo
      4)nie wspominając o takich drobiazgach jak czas, cierpliwość własna i rodziny itp.
      A jak już to wykonasz to jeszcze musisz się przekonać, ze Ci się ten
      komputerowiec podoba. Niestety nie każdy wzór jest u nich dobrze zrobiony.
      okiemgackowej.blox.pl/html/1310721,262146,20.html?13 Porównaj te obrazki.
      Ja nie wiem, czy to aura, to raczej wciśnięta w programie konwertującym opcja
      łagodzenia kolorów.
      • jol.anta Re: Fenomen "GOLDENÓW" 13.01.09, 12:10
        Dziękuję za odpowiedż, trochę mi się rozjaśniło.Jednak to spore wyzwanie...
        Gratuluję pomysłu na organizację igieł, duże ułatwienie.
        Pozdrawiam - Jola
        • lacrima_2 Re: Fenomen "GOLDENÓW" 13.01.09, 15:21
          Mnie także podoba się pomysł z igłami. Bardzo ułatwia pracę. Pozdrawiam smile
        • filew Re: Fenomen "GOLDENÓW" 13.01.09, 20:01
          Fakt ,że trud wielki, ale jaki efekt. Są tacy co ich nie zraża
          wysiłek i tu ich mamy www.haftyewy.pl.tl
          • jol.anta Re: Fenomen "GOLDENÓW" 14.01.09, 11:32
            Oj jestem pod wrażeniem i chylę czoła ...przepiękne są te prace i chyba poczułam wyzwanie. Pozostaje tylko wybrać wzór,znależć go /tylko jak??? podpowiedzcie proszę / i brać się do roboty.
            Pozdrawiam
    • weisefrau Re: Fenomen "GOLDENÓW" 13.01.09, 21:44
      Jeszcze raz podaję linka, bo wtedy nie umiałam tego dobrze
      zrobić:okiemgackowej.blox.pl/2008/12/Nie-wstapie-do-klubu-Golden-Kite.html#ListaKomentarzy
      • lacrima_2 Re: Fenomen "GOLDENÓW" 15.01.09, 15:16
        Blog " Okiem Gackowej" bardzo mi się podoba i czytam go z dużym zainteresowaniem. Pisany jest piekna polszczyzną i Gackowa ma dużo do powiedzenia. I sa to ciekawe rzeczy, które z zainteresowaniem się czyta. Pozdrawiam Gackowa smile
        Jeżeli chodzi o Goldeny to rzeczywiście drzewo życia tez podoba mi sie bardziej w wersji HED. Ale lubię Goldeny i podobają mi sie bardzo jak i niektóre HAED.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka