iwonaa1 07.05.05, 13:45 Acotam njeh majom Teras mąm czaz naneta. Baszcz ógrajińzki - ómjeće? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
umfana Re: Zópe ógoto wałam 07.05.05, 15:45 Ifonko ja ómiem tylgo ógotofać fodem na cherbatem, ale czenzto terz jom pżypalam (( Odpowiedz Link
bei Re: Zópe ógoto wałam 07.05.05, 18:43 som takje storepki dobre zópy.....albo srestaóracji...tylko nie sbaró mlecznego......bo tam to pewnie nietrendi jezd Qpowac na wykfintny objat.... Odpowiedz Link
nat.ka Re: Zópe ógoto wałam 09.05.05, 12:14 ale ja to potobno suyszauam, rze to właźnie jezd dżezi tera, jag siem czuowiek lansóje z torpom od dolcze gabany i rajztopą od praty, wuaźnie f tagim baże mledżnym, bo to tagi kątrazd jezd! a co do sópy...ale to dzo, ze ókrajny jezd? jag to?? i co tam f niei jezd, jagieź kozaki zaporozkie?? Odpowiedz Link
iwonaa1 Re: Zópe ógoto wałam 09.05.05, 16:06 a jósz myźlałą sze nik ńe sapyta skond mienso na sópe ókraińzkom wzięłą. Wot sagatka! Na Ukrainu jechać musiała... Pozdrawljajet Iwąka Odpowiedz Link
iwonaa1 Re: Zópe ógoto wałam 09.05.05, 17:54 Ficiałą jesztsze zimom, ale tęras ńe wię dzie som. Pewno f kartóńe f szafje. Ale mą problę, bo widzem sze wy ruszofe lubjiće, a moje takje sfykłe, tscharne... Odpowiedz Link
ja22ek Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 11:27 Alesz to ńeproblę, Iwąko. Weś se lakera do pasnogci i polakerój na rurzowo. Odpowiedz Link
henryk.log Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 00:56 Pa2no "umfano" cóyź menji śejn fić ysz stey samey karkotłótrzń sommy yezd cóyź take ftrzem yezdm ńetopotrupki. Panji miua, ilęszbymj ya y jleykrojtźbymj siejn ńe za yay na mniekko warzeńje prauu, lony safszstky tffarte y tfarrte. ;-( Odpowiedz Link
nat.ka Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 08:01 ale to jag to, skoro som tfarte, to czeba dalej gotowadź, bo morze bżóh rosboledź!! Odpowiedz Link
henryk.log Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 18:48 tasz y menji ńe tsha tóó razy potfaszatź, ńehtre skópli tferćo, ish ya sooparth. Eekh fkońcó kiejś she muś pofieszcz ) Odpowiedz Link
ja22ek Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 11:30 Chęryg to hyba jakiź kózyn suynnego po eta Jana Ko-Hanoskjego. Taki ma jenzyg ztaromodny. Zópeuńe jag bym trzytau frarzki "na lipe" i te pe... Odpowiedz Link
aga_piet Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 18:58 Mje naj bardziej w bódzie zrószały wjarsze jego o Orszóli, ale to chyba nie otej pjosękarce tylko innej nawet pamjętam "wjelkieś póstki uczyniła w domu mojim moja droga Orszólo tym zniknieńciem swojim". Ale to chyba do końciku poetyskiego... Odpowiedz Link
henryk.log Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 19:03 Jana Ko-Hanoskjego...Jana Ko-Hanoskjego...??? - sapij KOZMO-bojzie-ńe - pomnę, kćałeq szetz ysh plishshe menji som, fsp.. fpsu..współc.. thfooo!!-napsaurok,na pal liho!!, pułtrzesne tforce, napsz. ńeyaqi Reyman,..ećetera. Odpowiedz Link