Dodaj do ulubionych

Zópe ógoto wałam

07.05.05, 13:45
Acotam njeh majom
Teras mąm czaz naneta.
Baszcz ógrajińzki - ómjeće?
Obserwuj wątek
    • umfana Re: Zópe ógoto wałam 07.05.05, 15:45
      Ifonko ja ómiem tylgo ógotofać fodem na cherbatem, ale czenzto terz jom pżypalam
      sad((
      • bei Re: Zópe ógoto wałam 07.05.05, 18:43
        som takje storepki dobre zópy.....albo srestaóracji...tylko nie sbaró
        mlecznego......bo tam to pewnie nietrendi jezd Qpowac na wykfintny objat....
        • nat.ka Re: Zópe ógoto wałam 09.05.05, 12:14
          ale ja to potobno suyszauam, rze to właźnie jezd dżezi tera, jag siem czuowiek
          lansóje z torpom od dolcze gabany i rajztopą od praty, wuaźnie f tagim baże
          mledżnym, bo to tagi kątrazd jezd!
          a co do sópy...ale to dzo, ze ókrajny jezd? jag to?? i co tam f niei jezd,
          jagieź kozaki zaporozkie??
          • iwonaa1 Re: Zópe ógoto wałam 09.05.05, 16:06
            a jósz myźlałą sze nik ńe sapyta skond mienso na sópe ókraińzkom wzięłą.
            Wot sagatka!
            Na Ukrainu jechać musiała...

Pozdrawljajet
            Iwąka
            • nat.ka Re: Zópe ógoto wałam 09.05.05, 17:29
              ale kozaka Ty fidziauaź, czy nje?
              • iwonaa1 Re: Zópe ógoto wałam 09.05.05, 17:54
                Ficiałą jesztsze zimom, ale tęras ńe wię dzie som. Pewno f kartóńe f szafje.
                Ale mą problę, bo widzem sze wy ruszofe lubjiće, a moje takje sfykłe, tscharne...
                • ja22ek Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 11:27
                  Alesz to ńeproblę, Iwąko. Weś se lakera do pasnogci i polakerój na rurzowo.
      • henryk.log Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 00:56
        Pa2no "umfano" cóyź menji śejn fić ysz stey samey karkotłótrzń sommysmile
        yezd cóyź take ftrzem yezdm ńetopotrupki.
        Panji miua, ilęszbymj ya y jleykrojtźbymj siejn ńe za yay na mniekko warzeńje
        prauu, lony safszstky tffarte y tfarrte. ;-(
        • nat.ka Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 08:01
          ale to jag to, skoro som tfarte, to czeba dalej gotowadź, bo morze bżóh
          rosboledź!!
          • henryk.log Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 18:48
            tasz y menji ńe tsha tóó razy potfaszatź, ńehtre skópli tferćo, ish ya sooparth.
            Eekh fkońcó kiejś she muś pofieszcz smile)
        • ja22ek Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 11:30
          Chęryg to hyba jakiź kózyn suynnego po eta Jana Ko-Hanoskjego. Taki ma jenzyg
          ztaromodny. Zópeuńe jag bym trzytau frarzki "na lipe" i te pe...
          • aga_piet Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 18:58
            Mje naj bardziej w bódzie zrószały wjarsze jego o Orszóli, ale to chyba nie otej
            pjosękarce tylko innej nawet pamjętam "wjelkieś póstki uczyniła w domu mojim
            moja droga Orszólo tym zniknieńciem swojim". Ale to chyba do końciku poetyskiego...
          • henryk.log Re: Zópe ógoto wałam 12.05.05, 19:03
            Jana Ko-Hanoskjego...Jana Ko-Hanoskjego...??? - sapij KOZMO-bojzie-ńe - pomnę,
            kćałeq szetz ysh plishshe menji som, fsp.. fpsu..współc.. thfooo!!-napsaurok,na
            pal liho!!, pułtrzesne tforce, napsz. ńeyaqi Reyman,..ećetera. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka