24.06.04, 21:44
Bede w Toronto wkrotce. Mam ciekawych znajomych i mam nadzieje sie dobrze
bawic. Poszukuje info na temat imprez polonijnych a takze polskich grup w
Toronto.

Jak macie kool kontakty, let me know smile)

Buzka
Obserwuj wątek
    • ana1p Toronto - jak tam jest? 20.08.04, 20:03
      poszperaj na tej stronie - Polonijna Witryna w Kanadzie (Toronto)
      www.canpol.com
      Jak sie zyje w Toronto? To najwieksze skupisko Polakow w Kanadzie.
      Trudno jest mi wyobrazic sobie jak tam jest.
      Jesli ktos zna:
      Pozytywy .... (to dokoncz)
      Negatywy .... (to dokoncz)

pozdrowka
      • kveldulv Re: Toronto - jak tam jest? 20.08.04, 22:52
        W Toronto jest fajnie ( tak zeby bylo wiadomo o co chodzi smile).

Najwiecej Polakow mieszka w Mississaudze ( czyli tzw. Greater Toronto Area ), a
        nie w samym Toronto. Generalnie czysto, przyjemnie, wszystko co potrzebne pod
        reka. Jedyne co mnie drazni to ilosc samochodow - gdzie i o ktorej godzinie sie
        nie pojdzie to jest ich zbyt wiele. Jest za to sporo terenow zielonych -
        rozmaitych parkow, skwerow itp itd.

Mieszkam calkiem niedaleko polskiej ulicy ( zwana Roncza Wolka ), gdzie jak sie
        chce to mozna wszystko zalatwic po polsku - na na malej przestrzeni jest duzo
        sklepow z ciuchami, restauracji, biur podrozy, ksiegarni, aptek, zwiazkow
        kombatanckich, stowarzyszen i pare jeszcze innych przybytkow. Tylko warzywniaki
        sa chinskie smile Czasami tam zagladam, chociaz polonija kanadyjska ( bez urazy
        dla nikogo - ostro tutaj generalizuje ) mnie nie przekonuje.

W ogole w Toronto szacuje sie ze 47% populacji to osoby urodzone poza Kanada (
        czytaj : imigranci ), wiec czlowiek nie czuje sie nigdy jak jakis intruz - w
        koncu praktycznie kazdy tez skads przyjechal. I slychac to wyraznie na ulicach -
        ktos powiedzial, ze Toronto to najgorzej mowiace miasto po angielsku sposrod
        wszystkich miast.
      • 1alicja553 Re: Toronto - jak tam jest? 16.01.14, 12:06
        Cześć
        Jak się robi zakupy w Toronto, czy ceny są takie jak w USA? Ciuchy, elektronika?
        Co tam można zobaczyć interesującego turystycznie.
        Dzięki za info
        Pozdrowienia
        • donnie123 Re: Toronto - jak tam jest? 24.02.14, 22:51
          W usa zeczy sa okolo 30% taniej, ale to zalezy co kupujesz. Ja z rodzina przejezdzam do Nowego yorku czesto na zakupy bo tez wiecej zeczy maja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka