woman808 24.06.04, 21:44 Bede w Toronto wkrotce. Mam ciekawych znajomych i mam nadzieje sie dobrze bawic. Poszukuje info na temat imprez polonijnych a takze polskich grup w Toronto. Jak macie kool kontakty, let me know ) Buzka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ana1p Toronto - jak tam jest? 20.08.04, 20:03 poszperaj na tej stronie - Polonijna Witryna w Kanadzie (Toronto) www.canpol.com Jak sie zyje w Toronto? To najwieksze skupisko Polakow w Kanadzie. Trudno jest mi wyobrazic sobie jak tam jest. Jesli ktos zna: Pozytywy .... (to dokoncz) Negatywy .... (to dokoncz) pozdrowka Odpowiedz Link
kveldulv Re: Toronto - jak tam jest? 20.08.04, 22:52 W Toronto jest fajnie ( tak zeby bylo wiadomo o co chodzi ). Najwiecej Polakow mieszka w Mississaudze ( czyli tzw. Greater Toronto Area ), a nie w samym Toronto. Generalnie czysto, przyjemnie, wszystko co potrzebne pod reka. Jedyne co mnie drazni to ilosc samochodow - gdzie i o ktorej godzinie sie nie pojdzie to jest ich zbyt wiele. Jest za to sporo terenow zielonych - rozmaitych parkow, skwerow itp itd. Mieszkam calkiem niedaleko polskiej ulicy ( zwana Roncza Wolka ), gdzie jak sie chce to mozna wszystko zalatwic po polsku - na na malej przestrzeni jest duzo sklepow z ciuchami, restauracji, biur podrozy, ksiegarni, aptek, zwiazkow kombatanckich, stowarzyszen i pare jeszcze innych przybytkow. Tylko warzywniaki sa chinskie Czasami tam zagladam, chociaz polonija kanadyjska ( bez urazy dla nikogo - ostro tutaj generalizuje ) mnie nie przekonuje. W ogole w Toronto szacuje sie ze 47% populacji to osoby urodzone poza Kanada ( czytaj : imigranci ), wiec czlowiek nie czuje sie nigdy jak jakis intruz - w koncu praktycznie kazdy tez skads przyjechal. I slychac to wyraznie na ulicach - ktos powiedzial, ze Toronto to najgorzej mowiace miasto po angielsku sposrod wszystkich miast. Odpowiedz Link
1alicja553 Re: Toronto - jak tam jest? 16.01.14, 12:06 Cześć Jak się robi zakupy w Toronto, czy ceny są takie jak w USA? Ciuchy, elektronika? Co tam można zobaczyć interesującego turystycznie. Dzięki za info Pozdrowienia Odpowiedz Link
donnie123 Re: Toronto - jak tam jest? 24.02.14, 22:51 W usa zeczy sa okolo 30% taniej, ale to zalezy co kupujesz. Ja z rodzina przejezdzam do Nowego yorku czesto na zakupy bo tez wiecej zeczy maja Odpowiedz Link