Dodaj do ulubionych

Prawda o Poloni w Kanadzie

08.02.19, 21:16
Jesli nie miales unijne pracy dzisia masz gora 1350 dolarow emerytury na reke.Polacy w Kanadzie to dziady mowie o tych zlat 80 i 90 siatych.Szczytem mazen na starosc jest mieszakanie supsdioowane.
Obserwuj wątek
    • jackk3 Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 11.02.19, 05:10
      A ty maŻycielu szkołę jakąś ukonczyłeś?
      • ken-ya Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 16.03.19, 20:57
        Burno 5 . zgadzam sie . Kiedys widzialam , na wikipedi - dochod roczny Kanady. Dzisiaj nie pamietam ,szkoda ze nie zapisalam. Teraz tej strony nie moge znalezc. a to co pamietam ze byla na przodzie liczba-a potem zera,prawie na szerokosc ekranu komputera. Od duzo Kanadyjczykow slyszalam ze Kanada to biedny kraj. ale ja pochodze z Polski I mam porownanie. Ludnosc prawie ta sama , A w bogactwie to nie ma porownania. Gospodarka w Kanadzie pod psem . rabunkowa .Tysiace jezior a na polkach hodowlany salmon. Czesto w sklepach mamy stare kilku letnie kabaczki, powyciagane z jakis magazynow.zaopatrzenie marne. A bedzie jeszcze gorzej , bo fabryk nie ma ,a chinczycy juz nie chca za darmo pracowac. Ludzie co naprawde kochaja ten kraj to Indianie. Niestety Indianow zniszczyly sklepy alkocholowe, ktore zawsze znajdowaly sie blizko nich. [ czy , nie przypomina Wam to Polske. U nas tez alkocholu nie brakowalo. A przybysze maja juz expiryns , nie jeden kraj doprowadzili do ruiny. To Indianie tez jak Polacy sklepy alkocholowe mieli i maja pod reka. Skad my to wszystko znamy ?
        • jackk3 Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 17.03.19, 16:58
          Czytając twoje kretyńskie wypociny nie dziwie się ze o Polakach nadal kawały w stanach opowiadają.
          • ken-ya Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 18.03.19, 00:07
            jackk Daruj sobie . Mowisz kretynskie ?-Napisz mi w takim razie w ktorym miejscu napisalam nie prawde . Znasz powiedzenie '' Uderz w stol a nozyce sie odezwia. Lepiej bylo by gdybys sie nie odezwal. Ja Ciebie nie prosilam o dyskusje.Bo po tych Twoich slowach wiem kim jestes Ciesza mnie tylko ludzie prawdo mowni a, Tobie do tego dalekoI .
    • archi26 Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 25.08.19, 20:19
      Najlepszym rozwiązaniem z taką emeryturą byłoby przyjechać do Polski. Tutaj za 1350 dolarów miesięcznie po przeliczeniu na złotówki jest już ładna sumka.
      Tylko ciekawe czy nie ma jakiś obostrzeń od kanadyjskiego zusu, żeby tam nie mieszkać i pobierać emeryturę mieszkając w Polsce?
      • ken-ya Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 29.03.20, 19:54
        Dziecko nie pisz rad jak sie kompletnie na tym nie znasz. Emigrant to
        • steph13 Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 07.02.22, 17:06
          Czytajac twoje wypowiedzi nasuwa się refleksja …… czy wszystkie polskie tumany o zerowym wykształceniu osiedliły się w Kanadzie. Poor Canada.
          • jackk3 Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 07.02.22, 18:56
            To jest oczywiscie idiota… ale ‘Poor Canada’ to taki polski-angielski tak się nie mówi.
          • ken-ya1950 Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 09.12.22, 23:33
            steph 13 -n trafilam w dziesiatke. Tumanem to jestem ja ze przyjechalam do Kanady i na dodatek jeszcze zabralam swoje dzieci. Moje dzieci powinny zostac w Polsce w swojej ojczyznie , A JA WIDZAC SWOJA POMYLKE LATWIEJ BY MI BYLO WROCIC DO POLSKI GDZIE ZOSTALO MOJE SERCE.
    • marta25now Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 30.12.20, 10:30
      nikt Ci nie da jesli sam nie zapracujesz....
    • dr_pitcher Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 07.01.21, 22:05
      Tylko wowczas gdy nie odkladales na emeryture
      Nuaczyciele, pracownicy szpitali czy duzych firm maja emerytury w zakresie od 50 do 100% zarobkow z najlepszych 5/6 lat.
      • jackk3 Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 12.01.21, 19:37
        Bzdura.
    • jasio1231 Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 20.02.22, 02:25
      Bo w Kanadzie "emerytura" to dodatek na wino do obiadu.
    • polonus5 Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 08.07.22, 00:34
      nie zgadzam sie z toba ,jestem na emeryturze i 1300 to tylko czesc tego co dostaje
      • ken-ya1950 Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 10.12.22, 01:05
        iLE LUDZI ZMARLO NA KOWID W POSZCZEGOLNYCH KRAJACH?
    • jasio1231 Re: Prawda o Poloni w Kanadzie 20.01.23, 08:10
      Bez przesady

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka