nienietoperz 11.07.06, 15:08 arts.guardian.co.uk/news/obituary/0,,1817952,00.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cze67 Re: Szalony diament przestal lsnic... 11.07.06, 15:11 O kurcze... Smutna wiadomość. Odpowiedz Link
mechanikk Re: Szalony diament przestal lsnic... 11.07.06, 16:42 No to nici z i tak nierealnych marzeń, że kiedyś zagra z Watersem na kolejnym ostatnim koncercie PF. Odpowiedz Link
grimsrund Re: Szalony diament przestal lsnic... 11.07.06, 18:43 Oby mu lepiej było tam, gdzie się udał, niż tutaj... Odpowiedz Link
ilhan Re: Szalony diament przestal lsnic... 11.07.06, 19:24 "He was very famous once upon a time But no one knows even if he's alive But I know where he lives and I visit him In a little hut in Cambridge I know where he lives Cause I know where Syd Barrett lives" Przykre. R.I.P. Syd. Odpowiedz Link
d84 Re: Szalony diament przestal lsnic... 11.07.06, 19:46 Bez bicia przyznam, że wielkim fanem PF nigdy nie byłem. Ale najbardziej ceniłem sobie wczesny okres ich twórczośći - wtedy rządzili, bez zbędnego patosu. I naprawdę bardzo mnie ta wiadomośc poruszyła :( Odpowiedz Link
ktmajcher Re: Szalony diament przestal lsnic... 11.07.06, 23:31 d84 napisał: > Ale najbardziej > ceniłem sobie wczesny okres ich twórczośći ja jakoś w przeciwieństwie do wielu osób wolę PF bez Barreta, mam dla niego jednak szacunek, bo gdyby nie on, to może teraz nie czekałbym na koncert Gilmoura (cały czas nie podają info o cenie biletów) Odpowiedz Link
neandertalski (`) 12.07.06, 07:54 i dla mnie PF w fazie startowej to był absolutny odjazd, z Barrettem moim zdaniem porażali świeżością, natomiast bez niego popłynęli w psychodelię barokową i wygenerowali naprawdę ciężki odłam gatunku, nigdy nie mogłem przełknąć tego ich późniejszego ciężkostrawnego sosu/patosu. Zawsze chyba uważalem za ich najlepszą płytę "Relics" - która myślę jest ich najbardziej skrzywdzoną płytą poprzez odgórne zrzucenie jej do szufladki z napisem "składanki" a moim skromnym zdaniem jest nawet lepsza od ich debiutu. Odpowiedz Link
mr.glam Re: Szalony diament przestal lsnic... 12.07.06, 13:24 zajebisty kolo. jeden z najbardziej cool gości w muzyce. reszta zepołu nie dorastała mu do pięt. no i pewnie dlatego sukces zrobiła. smutne to wszystko. Odpowiedz Link
mr.glam [*] kilka słów od Bowiego 12.07.06, 17:29 "I can't tell you how sad I feel. Syd was a major inspiration for me. The few times I saw him perform in London at UFO and the Marquee clubs during the sixties will forever be etched in my mind. He was so charismatic and such a startlingly original songwriter. Also, along with Anthony Newley, he was the first guy I'd heard to sing pop or rock with a British accent. His impact on my thinking was enormous. A major regret is that I never got to know him. A diamond indeed." David Bowie, July 11th 2006 Odpowiedz Link