marek.k72 09.03.07, 21:14 www.youtube.com/watch?v=LPuGvxt2WTg&mode=related&search= Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marek.k72 Re: drastyczny film 09.03.07, 22:09 Film znalazłem w internecie - jest straszny o czym ostrzegam. Jednocześnie myslę, że naprawdę dużo wnosi do dyskusji o tak zwanej aborcji. Szczerze współczuję wszysttkim kobietom które to przeszły. Myślę, że przynajmniej w niektórych wypadkach wynikało to z braku pełnej wiedzy o tym czym to naprawdę jest. Odpowiedz Link
szklanka_wody Re: drastyczny film 10.03.07, 14:15 nie mam zamiaru tego oglądać, wydaje mi się że wieszość z nas (na tym forum) nie chce tego oglądać. Odpowiedz Link
spokofacet Re: drastyczny film 10.03.07, 17:32 sa pokazane szczątki ludzkie małych dzieci kilkutygodniowych, liczac od poczęcia oczywiście. lepiej zamiast takich antyaborcyjnych ogladac te proliferskie. wkejam link. nie ma tam nic drastycznego! www.youtube.com/watch?v=cDJX5onFX5o&mode=related&search= Odpowiedz Link
marek.k72 Re: drastyczny film 10.03.07, 17:53 Nikogo nie można zmuszać do ogladania (są tam szczątki dzieci) ale za cenę pewnego wstrząsu ktoś potem moze uniknąć wyrzutów sumienia do końca życia. Tak myslę: przecież nieskończenie lepiej takie niechciane dziecko urodzić a potem oddać do adopcji, zostawić w szpitalu, nawet podrzucić? Odpowiedz Link
redudek Re: drastyczny film 10.03.07, 19:49 Te kobiety które dokonały aborcji lepiej niech tego filmu nie oglądają,bo i po co ? i tak maja wystarczająco dużo bólu do udzwignięcia,a film i tak nic już tu nie zmieni. Natomiast kobiety które zastanawiają się czy usunąć,powinny film obejrzeć,może dojdą wtedy do wniosku że lepiej urodzić. Odpowiedz Link
marek.k72 Re: drastyczny film 10.03.07, 20:02 Właśnie. Kobiety, które sa po i cierpią możel lepiej niech nie oglądają. Zgadzam się całkowicie z ostatnim zdaniem. Odpowiedz Link
zachod_slonca Re: drastyczny film 10.03.07, 20:44 Film jest faktycznie straszny. Również nie polecam go dziewczynom , po , ale jeśli którakolwiek z dziewczyn myśli, że aborcja to tylko hop siup i jadę do domu może niech spojrzy. Ostrzegam film nie jest miły dla oka i serduszka. Zwymiotowałam i nie byłam w stanie myśleć o niczym innym jak o . . . . , do tego jeszcze ta muzyka. Straszne. Marek wiem, że chcesz dobrze. To jest forum, które ma na celu pomoc w tzw. potrzebie. Są tu dziewczyny, które już dokonały aborcji i dla nich ten film może okazać się przysłowiowym gwoździem do . . . Owszem jest on właściwy dla tych kobiet, które myślą, planują bądź twierdzą, że aborcja to nic, normalne zjawisko w krajach tz. wysoko rozwiniętych. Niemniej jednak ten film skrzywdzi wiele kobiet. Ja osobiście wymiotowałam. Straciłam dziecko i to co zobaczyłam było straszne. Niestety, a tak wynika z twojego nicku jesteś panem i słabo widocznie rozumiesz psychikę kobiecą. Ten film w szczególności obejrzą takie jak ja i te, które już dokonały aborcji. Może więcej pomyślunku i szacunku dla innych. Mimo wszystko uważam, że jak oko zobaczy to może serce ruszy ale jak to zrobić żeby jednych nie urazić, a innych uświadomić ? Sama osobiście nie wiem. Może lepiej naprzód było spytać? . Odpowiedz Link
marek.k72 Re: drastyczny film 10.03.07, 20:57 Ruszyło mnie po tej informacji o tym dziecku we Włoszech... Zbulwersowało mnie, no bo jak można w majestacie prawa w szpitalu człowieka zabijać! Ludzie!!! Zacząłem grzebac w internecie no i wynalazłem. Naprawdę myślę o tych kobietach, które planują aborcję. Myślę, że wiele z tych co ją zrobiły nie mialy pełnej, rzetelnej informacji o wszystkim i to moze byc czynnikiem usprawiedliwiającycym. Przepraszam jeżeli ten film zaszkodził ale wtdaje mi się, że jest ważny w tej dyskusji Odpowiedz Link
zachod_slonca Re: drastyczny film 10.03.07, 21:33 Zgadzam się z tobą ale wciąż mam pewno ale. My kobiety czujemy i myślimy trochę inaczej. Mamy taki szum w głowie, którego wy panowie nie potraficie zobaczyć i odczuć. Inaczej też patrzymy w przeszłość i inaczej przeżywamy ból i cierpienie, nie to fizyczne ale to psychiczne. Ciąża przede wszystkim dotyczy kobiety. Ta, która roni i pozbywa się dziecka mimo wszystko myśli podobnie ale perspektywa na życie jest różna. O tym decyduje nasze poczucie bezpieczeństwa, hormony i pewnie wiele innych jeszcze czynników. Między innymi wy, panowie, którzy odgrywacie w tym procesie ważną jak i nie najważniejszą rolę. Może warto żebyś oprócz filmu dał z siebie trochę mężczyzny i upewnił nas, kobiety, że można na was liczyć. Ciąża to nie tylko kobieta ale nade wszystko owoc miłości, choć dziś to już nie pasuje do tego stwierdzenia, zasługa dwojga i każda ze stron powinna poczuwać się do odpowiedzialności. Zauważ, że piszą tu właściwie same kobiety, dlaczego? Bo panom problem wydaje się zbyt prosty bądź wszystko zależny od nas dziewuch. Właśnie w was i na was ciąży największa rola wspomagania nas dziewczynki, a nie osądzania. Cieszę się, że tu jesteś. Ale prócz filmu sam wyciągnij wnioski co posuwa kobiety do podjęcia takiej decyzji. Rodzice? Właściwie nie. Facet, który w chwili kiedy kobieta ogarnięta jest , hormonem strachu , pozwól że tak to nazwę, zostaje sama. Najczęściej usłyszy, ciąża twój problem. Może wy, bo cieszę się, że w końcu oprócz pokazania filmu zabieracie głos w dyskusji poinformujecie nas panie co i jak robić. Wy macie potrzebę bycia samcem alfa, a my kobietki mamy potrzebę was, panów. Absolutnie nie chcę się tu przyczynić to wojny damsko męskiej ale do dojścia do porozumienia. W końcu to, że kobieta usuwa ciążę nie jest w 100% zależne tylko od jej zachcianki ale od tej drugiej strony, która ją wspiera. Buziaki dla ciebie. Może w tym naszym troskliwym i dla was panów babińcu zrozumiesz, dlaczego kobieta dopuszcza się aborcji. Film, tak, ale nie na tym forum. Twoje pocieszenie i wsparcie męskiej ręki bardzo chętnie. Odpowiedz Link
iskierka40 Re: drastyczny film 10.03.07, 21:37 myślę,że jeśli kobieta chce dokonać aborcji to jej dokona i ten film nic tu nie pomoze niestety Odpowiedz Link
szklanka_wody Re: drastyczny film 11.03.07, 11:01 Chciałabym obejżec ten film, ale nie mogę się zmusić. Boje się że kolejne dni, mogły by być koszmarem, podobnym do tego, jaki przezyłam rok temu (bo to już prawie rok). Nie chce rozdrapywać u siebie starej, lecz nadal nie zagojonej rany... Odpowiedz Link
redudek Re: drastyczny film 11.03.07, 14:01 szklanka wody,nie oglądaj,nie ma tam nic ciekawego,nie oglądaj bo jeszcze bardziej sie pograżysz,po co ? Nie zmuszaj sie do tego. Odpowiedz Link
karolinka1116 Re: drastyczny film 11.03.07, 22:46 a mnie kreci, zeby zobaczyc po porodzie chcialam zabrac do domu swoje lozysko porod mnie skrzywil, i jak nigdy w zyciu zainrteresowala mnie aborcja jestem z WAMI od 3 miesiecy! Odpowiedz Link
iskierka40 karolina 11.03.07, 23:31 w jakim sensie cie kręci?? po co ci łożysko w domu?? pytam z ciekawosci??? Odpowiedz Link
madzia1708 Karolina 12.03.07, 08:50 Skoro Cię to kręci, to sobie obejrzyj, dodaj stronkę do Ulubionych i ogladaj w każdej wolnej chwili Odpowiedz Link
iskierka40 Re: Karolina 12.03.07, 09:21 nie wiem co w tym jest ,że cię kręci ,myślisz ,że fajnie patrzy się na zabijanie dziecka ,boszeeee paranoja Odpowiedz Link
spokofacet Re: Karolina 12.03.07, 11:13 ach ta nowomowa - "kręci" ma sie rozumiec jako: interesuje mnie temat, chetnie udzielam sie w danej dziedzinie, pogłebiam wiedze i przynosci mi to osobistą satysfakcje. raczej nie sądze żeby jej chodziło o "kręci" w sensie: zajebiste są te filmiki, ful wypas sobie pogawedzic o aborcji. ale czsem trzeba wiedziec kiedy i co powiedziec. przeciez i lekarze i ksieza i kazda grupa spoleczna ma swoje "branzowe" odzywki, ale uzywaja tego slownictwa w swoim kregu. Odpowiedz Link
iskierka40 spokofacet 12.03.07, 19:46 forum aborcja jest bardzo specyficzne i wiadomo z jakimi problemami się tu spotykamy, może jeśli chce się uczestniczyć w dyskusji należy być chodz trochę dojrzałym i umieć się wyrazić??? Odpowiedz Link
karolinka1116 Re: 12.03.07, 22:03 bo to forum jest nie dla mnie i zdazylam juz to zauwazyc u wszystkich zaczelo sie podobnie-niechcianą ciążą, tylko inaczej potoczylo... Odpowiedz Link
pyska32 Re: drastyczny film 13.03.07, 13:15 Film ogląda się podobnie jak wiadomośći o zwłokach niechcianych niemowląt na śmietnikach. Zamieszczanie tego typu filmów na tym forum uważam za ,delikatnie mówiąc - nietakt.Mogę Panów zapewnić ,że żadna z kobiet nie marzy o dokonaniu aborcji.Te które to przeżyły zasługują na wsparcie , a nie na "kopanie ". Ten film może uratować kilka nienarodzonych dzieci , może też wpędzić kilka kobiet w ciężką depresję - kto jest ważniejszy ? Odpowiedz Link
karolinka1116 !!!!! 13.03.07, 13:29 Kobieta, ktora decyduje sie na aborcje ma swiadomosc tego, jak ona wyglada skoro wie, ze jest, to pewnie-z lekka, wie ma czym ma polegac i nie mysle tu o zastnawianiu sie nad sytuacja plodu, tylko swoja Odpowiedz Link
marek.k72 Re: drastyczny film 13.03.07, 14:42 Mimo wszystko myślę, że warto uratować przynajmniej jedno nienarodzone dziecko nawet jeżeli ktoś przez to wpadnie w ciężką depresję... p.s. absolutnie nie miałem zamiaru nikogo "kopać" Myślę, że nawet kobiety po aborcji po obejrzeniu mogą sobie uświadomić, że miały błędne informacje o aborcji i w jakimś stopniu poczuć się lżej. Odpowiedz Link
kizdam47 Re: drastyczny film 13.03.07, 14:57 no nie kochany Marku, lżej to sie absolutnie nie poczułam. Ale uważam, ze masz jak najlepsze intencje. Odpowiedz Link
marek.k72 Re: drastyczny film 13.03.07, 15:35 Czy ja kogoś obrażam? Chyba, że za obrazę uznać powiedzenie prawdy. Niepokojące jest to, że za to można zostać delikatnie mówiąc niemile potraktowanym. Nie uważam, że winne są tylko kobiety nawiasem mówiąc. Może czasami najmnniej... Odpowiedz Link
marigomic33 Re: drastyczny film 13.03.07, 15:41 tylko wiesz...to jest bardzo trudne. Prawdy sie nie boimy, tylko uswiadamaiamy sobie, ze tego nie da się naprawić nijak. To przeraża i bardzo boli. wszystko otwiera, bo mało kto wytrzyma i tam nie zaglądnie. Odpowiedz Link
marek.k72 Re: drastyczny film 13.03.07, 15:50 w opisie forum pojawiają się lniki w stylu jak wyglada abortowane dziecko? Aborcja online!!! co prawda nie czynne ale wydawało mi się, że moja wypowiedź jest w duchu tego forum. Mnie ten film na tyle poruszył, że poczułem chęć podzielenia się z innymi. Najbardziej mnie denerwuje, że kobietom się wmawia, że aborcja w sumie to nic takiego (usunięcie zlepka komórek) a potem one cierpią strasznie... Odpowiedz Link
spokofacet Re: drastyczny film 13.03.07, 23:51 chlopie, juz wyluzuj. chciales dobrze, przeprosiles, temat zamkniety, wrzuc cos pozytywnego: ze pomogles w domu samotnej matki, ze przeczytales jedna z ksiazek o aborcji, ze posiedziales z dziecmi niepelnosprawnymi na swietlicy... nie daj sie wkrecic w pyskowke, bo stracisz impet. chcesz byc krzykaczem?! chcesz byc taki sam jak walczace feministki albo nawiedzone dewotki ?! jak cie tak ruszylo to poczekaj az ci przejdzie i potem pomysl co mozesz zrobic dla tych malych dzieci. staraj sie wiecej rozumiec i pytac niz pouczac. Odpowiedz Link
mratemenes Re: drastyczny film 24.03.07, 21:40 Uważałam, że decyzja o przerwaniu ciąży to sprawa kobiety do czasu, kiedy zobaczyłam film "Niemy krzyk". Po tym co tam widziałam, zyskałam świadomość czym jest aborcja i odtąd wiedziałam, że tego dobrowolnie nie zrobię. Jeśli kogoś taki film, jak ten zamieszczony, może powstrzymać od zabicia dziecka to warto go było zamieścić. Dokonuje się wielka rzeź jak widać, to pole bitwy, więc nie bądźmy dla siebie tacy delikatni. Skoro oni mogli to "przeżyć – nie przeżyć", to tmy możemy o zobaczyć. Żadnego dziecka nie można tak rozrywać na strzępy. Jednak to, co się już stało to się nie odstanie, żal powinien zaowocować czynem, trzeba pomóc dzieciom, które można jeszcze uratować. Osoby wierzące mogą podjąć Duchową Adopcję Dziecka Poczętego -jutro Dzień Świętości Życia. Odpowiedz Link