Dodaj do ulubionych

drastyczny film

09.03.07, 21:14
www.youtube.com/watch?v=LPuGvxt2WTg&mode=related&search=
Obserwuj wątek
    • marek.k72 Re: drastyczny film 09.03.07, 22:09
      Film znalazłem w internecie - jest straszny o czym ostrzegam. Jednocześnie
      myslę, że naprawdę dużo wnosi do dyskusji o tak zwanej aborcji. Szczerze
      współczuję wszysttkim kobietom które to przeszły. Myślę, że przynajmniej w
      niektórych wypadkach wynikało to z braku pełnej wiedzy o tym czym to naprawdę
      jest.
      • szklanka_wody Re: drastyczny film 10.03.07, 14:15
        nie mam zamiaru tego oglądać, wydaje mi się że wieszość z nas (na tym forum)
        nie chce tego oglądać.
        • karolinka1116 Re: drastyczny film 10.03.07, 15:16
          prosze o opis filmu
          • spokofacet Re: drastyczny film 10.03.07, 17:32
            sa pokazane szczątki ludzkie małych dzieci kilkutygodniowych, liczac od
            poczęcia oczywiście. lepiej zamiast takich antyaborcyjnych ogladac te
            proliferskie. wkejam link. nie ma tam nic drastycznego!
            www.youtube.com/watch?v=cDJX5onFX5o&mode=related&search=
    • marek.k72 Re: drastyczny film 10.03.07, 17:53
      Nikogo nie można zmuszać do ogladania (są tam szczątki dzieci) ale za cenę
      pewnego wstrząsu ktoś potem moze uniknąć wyrzutów sumienia do końca życia. Tak
      myslę: przecież nieskończenie lepiej takie niechciane dziecko urodzić a potem
      oddać do adopcji, zostawić w szpitalu, nawet podrzucić?
    • redudek Re: drastyczny film 10.03.07, 19:49
      Te kobiety które dokonały aborcji lepiej niech tego filmu nie oglądają,bo i po
      co ? i tak maja wystarczająco dużo bólu do udzwignięcia,a film i tak nic już tu
      nie zmieni.
      Natomiast kobiety które zastanawiają się czy usunąć,powinny film obejrzeć,może
      dojdą wtedy do wniosku że lepiej urodzić.
      • marek.k72 Re: drastyczny film 10.03.07, 20:02
        Właśnie. Kobiety, które sa po i cierpią możel lepiej niech nie oglądają.
        Zgadzam się całkowicie z ostatnim zdaniem.
    • zachod_slonca Re: drastyczny film 10.03.07, 20:44
      Film jest faktycznie straszny. Również nie polecam go dziewczynom , po , ale
      jeśli którakolwiek z dziewczyn myśli, że aborcja to tylko hop siup i jadę do
      domu może niech spojrzy. Ostrzegam film nie jest miły dla oka i serduszka.
      Zwymiotowałam i nie byłam w stanie myśleć o niczym innym jak o . . . . , do
      tego jeszcze ta muzyka. Straszne.

Marek wiem, że chcesz dobrze.
      To jest forum, które ma na celu pomoc w tzw. potrzebie. Są tu dziewczyny,
      które już dokonały aborcji i dla nich ten film może okazać się przysłowiowym
      gwoździem do . . .
      Owszem jest on właściwy dla tych kobiet, które myślą, planują bądź twierdzą, że
      aborcja to nic, normalne zjawisko w krajach tz. wysoko rozwiniętych. Niemniej
      jednak ten film skrzywdzi wiele kobiet. Ja osobiście wymiotowałam. Straciłam
      dziecko i to co zobaczyłam było straszne. Niestety, a tak wynika z twojego
      nicku jesteś panem i słabo widocznie rozumiesz psychikę kobiecą. Ten film w
      szczególności obejrzą takie jak ja i te, które już dokonały aborcji. Może
      więcej pomyślunku i szacunku dla innych.

Mimo wszystko uważam, że jak oko zobaczy to może serce ruszy ale jak to zrobić
      żeby jednych nie urazić, a innych uświadomić ?

Sama osobiście nie wiem. Może lepiej naprzód było spytać? .

• marek.k72 Re: drastyczny film 10.03.07, 20:57
        Ruszyło mnie po tej informacji o tym dziecku we Włoszech...
        Zbulwersowało mnie, no bo jak można w majestacie prawa w szpitalu człowieka
        zabijać! Ludzie!!! Zacząłem grzebac w internecie no i wynalazłem.
        Naprawdę myślę o tych kobietach, które planują aborcję. Myślę, że wiele z tych
        co ją zrobiły nie mialy pełnej, rzetelnej informacji o wszystkim i to moze byc
        czynnikiem usprawiedliwiającycym. Przepraszam jeżeli ten film zaszkodził ale
        wtdaje mi się, że jest ważny w tej dyskusji
        • zachod_slonca Re: drastyczny film 10.03.07, 21:33
          Zgadzam się z tobą ale wciąż mam pewno ale. My kobiety czujemy i myślimy trochę
          inaczej. Mamy taki szum w głowie, którego wy panowie nie potraficie zobaczyć i
          odczuć. Inaczej też patrzymy w przeszłość i inaczej przeżywamy ból i
          cierpienie, nie to fizyczne ale to psychiczne. Ciąża przede wszystkim dotyczy
          kobiety. Ta, która roni i pozbywa się dziecka mimo wszystko myśli podobnie ale
          perspektywa na życie jest różna. O tym decyduje nasze poczucie bezpieczeństwa,
          hormony i pewnie wiele innych jeszcze czynników. Między innymi wy, panowie,
          którzy odgrywacie w tym procesie ważną jak i nie najważniejszą rolę. Może warto
          żebyś oprócz filmu dał z siebie trochę mężczyzny i upewnił nas, kobiety, że
          można na was liczyć. Ciąża to nie tylko kobieta ale nade wszystko owoc miłości,
          choć dziś to już nie pasuje do tego stwierdzenia, zasługa dwojga i każda ze
          stron powinna poczuwać się do odpowiedzialności. Zauważ, że piszą tu właściwie
          same kobiety, dlaczego? Bo panom problem wydaje się zbyt prosty bądź wszystko
          zależny od nas dziewuch. Właśnie w was i na was ciąży największa rola
          wspomagania nas dziewczynki, a nie osądzania. Cieszę się, że tu jesteś. Ale
          prócz filmu sam wyciągnij wnioski co posuwa kobiety do podjęcia takiej decyzji.
          Rodzice? Właściwie nie. Facet, który w chwili kiedy kobieta ogarnięta jest ,
          hormonem strachu , pozwól że tak to nazwę, zostaje sama. Najczęściej usłyszy,
          ciąża twój problem. Może wy, bo cieszę się, że w końcu oprócz pokazania filmu
          zabieracie głos w dyskusji poinformujecie nas panie co i jak robić.
          Wy macie potrzebę bycia samcem alfa, a my kobietki mamy potrzebę was, panów.
          Absolutnie nie chcę się tu przyczynić to wojny damsko męskiej ale do dojścia do
          porozumienia. W końcu to, że kobieta usuwa ciążę nie jest w 100% zależne tylko
          od jej zachcianki ale od tej drugiej strony, która ją wspiera.
          Buziaki dla ciebie. Może w tym naszym troskliwym i dla was panów babińcu
          zrozumiesz, dlaczego kobieta dopuszcza się aborcji.
          Film, tak, ale nie na tym forum. Twoje pocieszenie i wsparcie męskiej ręki
          bardzo chętnie.
          • iskierka40 Re: drastyczny film 10.03.07, 21:37
            myślę,że jeśli kobieta chce dokonać aborcji to jej dokona i ten film nic tu nie
            pomoze niestetysad
            • szklanka_wody Re: drastyczny film 11.03.07, 11:01
              Chciałabym obejżec ten film, ale nie mogę się zmusić. Boje się że kolejne dni,
              mogły by być koszmarem, podobnym do tego, jaki przezyłam rok temu (bo to już
              prawie rok).
              Nie chce rozdrapywać u siebie starej, lecz nadal nie zagojonej rany...
              • redudek Re: drastyczny film 11.03.07, 14:01
                szklanka wody,nie oglądaj,nie ma tam nic ciekawego,nie oglądaj bo jeszcze
                bardziej sie pograżysz,po co ?
                Nie zmuszaj sie do tego.
                • karolinka1116 Re: drastyczny film 11.03.07, 22:46
                  a mnie kreci, zeby zobaczyc
                  po porodzie chcialam zabrac do domu swoje lozysko
                  porod mnie skrzywil, i jak nigdy w zyciu zainrteresowala mnie aborcja
                  jestem z WAMI od 3 miesiecy!
                  • iskierka40 karolina 11.03.07, 23:31
                    w jakim sensie cie kręci??
                    po co ci łożysko w domu??

pytam z ciekawosci???
                  • madzia1708 Karolina 12.03.07, 08:50
                    Skoro Cię to kręci, to sobie obejrzyj, dodaj stronkę do Ulubionych i ogladaj w
                    każdej wolnej chwili
                    • iskierka40 Re: Karolina 12.03.07, 09:21
                      nie wiem co w tym jest ,że cię kręci ,myślisz ,że fajnie patrzy się na
                      zabijanie dziecka ,boszeeee paranoja
                      • spokofacet Re: Karolina 12.03.07, 11:13
                        ach ta nowomowa - "kręci" ma sie rozumiec jako: interesuje mnie temat, chetnie
                        udzielam sie w danej dziedzinie, pogłebiam wiedze i przynosci mi to osobistą
                        satysfakcje. raczej nie sądze żeby jej chodziło o "kręci" w sensie: zajebiste
                        są te filmiki, ful wypas sobie pogawedzic o aborcji. ale czsem trzeba wiedziec
                        kiedy i co powiedziec. przeciez i lekarze i ksieza i kazda grupa spoleczna ma
                        swoje "branzowe" odzywki, ale uzywaja tego slownictwa w swoim kregu.
                        • iskierka40 spokofacet 12.03.07, 19:46
                          forum aborcja jest bardzo specyficzne i wiadomo z jakimi problemami się tu
                          spotykamy, może jeśli chce się uczestniczyć w dyskusji należy być chodz trochę
                          dojrzałym i umieć się wyrazić???
                          • karolinka1116 Re: 12.03.07, 22:03
                            bo to forum jest nie dla mnie
                            i zdazylam juz to zauwazyc
                            u wszystkich zaczelo sie podobnie-niechcianą ciążą, tylko inaczej potoczylo...
    • pyska32 Re: drastyczny film 13.03.07, 13:15
      Film ogląda się podobnie jak wiadomośći o zwłokach niechcianych niemowląt na
      śmietnikach. Zamieszczanie tego typu filmów na tym forum uważam za ,delikatnie
      mówiąc - nietakt.Mogę Panów zapewnić ,że żadna z kobiet nie marzy o dokonaniu
      aborcji.Te które to przeżyły zasługują na wsparcie , a nie na "kopanie ". Ten
      film może uratować kilka nienarodzonych dzieci , może też wpędzić kilka kobiet
      w ciężką depresję - kto jest ważniejszy ?
      • karolinka1116 !!!!! 13.03.07, 13:29
        Kobieta, ktora decyduje sie na aborcje ma swiadomosc tego, jak ona wyglada
        skoro wie, ze jest, to pewnie-z lekka, wie ma czym ma polegac
        i nie mysle tu o zastnawianiu sie nad sytuacja plodu, tylko swoja
      • marek.k72 Re: drastyczny film 13.03.07, 14:42
        Mimo wszystko myślę, że warto uratować przynajmniej jedno nienarodzone dziecko
        nawet jeżeli ktoś przez to wpadnie w ciężką depresję...

p.s. absolutnie nie miałem zamiaru nikogo "kopać" Myślę, że nawet kobiety po
        aborcji po obejrzeniu mogą sobie uświadomić, że miały błędne informacje o
        aborcji i w jakimś stopniu poczuć się lżej.
        • kizdam47 Re: drastyczny film 13.03.07, 14:57
          no nie kochany Marku, lżej to sie absolutnie nie poczułam. Ale uważam, ze masz
          jak najlepsze intencje.
    • marek.k72 Re: drastyczny film 13.03.07, 15:35
      Czy ja kogoś obrażam? Chyba, że za obrazę uznać powiedzenie prawdy. Niepokojące
      jest to, że za to można zostać delikatnie mówiąc niemile potraktowanym.
      Nie uważam, że winne są tylko kobiety nawiasem mówiąc. Może czasami najmnniej...
      • marigomic33 Re: drastyczny film 13.03.07, 15:41
        tylko wiesz...to jest bardzo trudne. Prawdy sie nie boimy, tylko uswiadamaiamy
        sobie, ze tego nie da się naprawić nijak. To przeraża i bardzo boli. wszystko
        otwiera, bo mało kto wytrzyma i tam nie zaglądnie.
        • marek.k72 Re: drastyczny film 13.03.07, 15:50
          w opisie forum pojawiają się lniki w stylu
          jak wyglada abortowane dziecko?
          Aborcja online!!!
          co prawda nie czynne ale wydawało mi się, że moja wypowiedź jest w duchu tego
          forum.
          Mnie ten film na tyle poruszył, że poczułem chęć podzielenia się z innymi.
          Najbardziej mnie denerwuje, że kobietom się wmawia, że aborcja w sumie to nic
          takiego (usunięcie zlepka komórek) a potem one cierpią strasznie...
          • spokofacet Re: drastyczny film 13.03.07, 23:51
            chlopie, juz wyluzuj. chciales dobrze, przeprosiles, temat zamkniety, wrzuc cos
            pozytywnego: ze pomogles w domu samotnej matki, ze przeczytales jedna z ksiazek
            o aborcji, ze posiedziales z dziecmi niepelnosprawnymi na swietlicy... nie daj
            sie wkrecic w pyskowke, bo stracisz impet. chcesz byc krzykaczem?! chcesz byc
            taki sam jak walczace feministki albo nawiedzone dewotki ?! jak cie tak ruszylo
            to poczekaj az ci przejdzie i potem pomysl co mozesz zrobic dla tych malych
            dzieci. staraj sie wiecej rozumiec i pytac niz pouczac.
    • mratemenes Re: drastyczny film 24.03.07, 21:40
      Uważałam, że decyzja o przerwaniu ciąży to sprawa kobiety do czasu, kiedy
      zobaczyłam film "Niemy krzyk". Po tym co tam widziałam, zyskałam świadomość
      czym jest aborcja i odtąd wiedziałam, że tego dobrowolnie nie zrobię. Jeśli
      kogoś taki film, jak ten zamieszczony, może powstrzymać od zabicia dziecka to
      warto go było zamieścić. Dokonuje się wielka rzeź jak widać, to pole bitwy,
      więc nie bądźmy dla siebie tacy delikatni. Skoro oni mogli to "przeżyć – nie
      przeżyć", to tmy możemy o zobaczyć. Żadnego dziecka nie można tak rozrywać na
      strzępy. Jednak to, co się już stało to się nie odstanie, żal powinien
      zaowocować czynem, trzeba pomóc dzieciom, które można jeszcze uratować. Osoby
      wierzące mogą podjąć Duchową Adopcję Dziecka Poczętego -jutro Dzień Świętości
      Życia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka