Dodaj do ulubionych

Pytanie do kobiet po zabiegu...

06.10.08, 08:51
Mailam zabieg tydz temu , dzis mnie cos zaczelo bolec ciagnac w srodku??na
poczatku nic z e mnie nie lecialo, teraz polecialy jakies skrzepki... Co jest
normalnym objawem po??? Isc do lekarza z tym??
Posty nie na temat prosze sobie darowac.
Obserwuj wątek
    • zero_0 Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 06.10.08, 09:03
      Martalko, u mnie było podobnie (dziś mijają cztery tygodnie), ale
      dla świętego spokoju poszłam do lekarza. Okazało się, że wszystko
      jest ok. Może poczekaj jeszcze trochę, a potem się skonsultuj. Ja
      poszłam do gin. po dwóch tygodniach. A czy mogłabyś mi odpowiedzieć
      jak czujesz się psychicznie?
      Pozdrawiam,
      • martalka-only Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 06.10.08, 09:39
        Psychicznie sobie radze, oczywiscie mam doly ale ja chce zyc i mam dla kogo wiec
        staram sie nie łamac....
        Brałaś jakieś leki po?? ja mam biseptol...ale chyba cos pomieszałam z nim,
        bralam nie tak jak trzeba...
        • zero_0 Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 06.10.08, 11:21
          Tak, brałam jakiś antybiotyk przez pięć dni w dawce podwójnej. Nie
          wiem w zasadzie dlaczego aż takie zabezpieczenie zastosował lekarz.
          Ten biseptol, to wskazanie lekarza? Może przypomnij sobie jak
          powinnaś go zażywać i rób to dalej. Ta osoba dla, której widzisz
          sens życia, to dziecko? Wypytuję tylko dlatego, że ja mam potworną
          traumę i bardzo żałuję aborcji. Mam już dziecko, ale ten fakt nie
          bardzo pomaga mi przetrwać, choć nie wiem jak byłoby gdybym nie
          miała dzieci, myślę, że gorzej.
          • martalka-only Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 06.10.08, 12:27
            Tak ta osoba to dziecko. Tak jak mowilam mam tez doly,ale nie zaluje , bo wiem
            ,ze zrobilam to co musialam w mojej sytuacji...
            • zero_0 Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 06.10.08, 14:05
              Mam nadzieję, że nie dopadnie Cię to co mnie, że będziesz silna, bo
              moje powody, które spowodowały, że poddałam się aborcji teraz wydają
              mi się nie do końca przemyślane, ale te rozważania nie mają już
              sensu, bo czasu nie cofnę. Jeśli nie chcesz poruszać tematu, to
              absolutnie nie przymuuszam, ale gdybyś chciała coś skrobnąć, to
              pisz. Mi np. pomaga kontakt z osobami o tym samym doświadczeniu i
              tak jak u mnie w nieodległym czasie. Wydajesz mi się bardzo silna
              psychicznie i konsekwentna, to chyba dobrze smile
            • skp110 Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 16.10.08, 00:19
              > Tak ta osoba to dziecko.
              Jakbyś nie zabiła miałabyś więcej osób dla których warto żyć

> ale nie zaluje , bo wiem,ze zrobilam to co musialam w mojej
              > sytuacji
              O jak łatwo przychodzi niektórym usprawiedliwianie się. Oczywiście
              mogłaś postąpić inaczej, nie oszukuj się, nie musiałaś
              • martalka-only Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 16.10.08, 08:16
                Nie Twoje życie i nie Twoja sprawa. Zajmij sie swoimi sprawami. Koniec dyskusji.
              • zero_0 DO skp110 !!!!!!!!!!!! 16.10.08, 09:43
                Słuchaj no, zajmij się swoimi sprawami, dobrze??? Człowieku bez
                skazy! Najłatwiej oceniać innych! Spójrz w lustro i wtedy oceniaj!
                Przejdź 1000 mil w cudzych mokasynach, a potem porozmawiamy. Miłego
                dnia.
          • martalka-only Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 06.10.08, 12:29
            Bralam ten antybiotyk przez 5 dni, ale nie wiem nie pamietam dlaczego dostalam
            go az 2 opakowania....
            • zero_0 Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 06.10.08, 13:56
              A może dostałaś dwa opakowania żeby brać podwójną dawkę, tak jak ja,
              albo żeby brać przez 10 dni.
              • martalka-only Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 06.10.08, 14:39
                Jeśli masz ochote to mzoemy na gg porozmawiac. Napisz na priva
                • monia-1973 Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 06.10.08, 23:47
                  Przeczytałam Twój post i teraz jak zwykle panika mnie ogarnęła ja jestem 4 miesiące po zabiegu ale po wszystkim lekarz nie zapisał mi antyb. (farmakologiczna)tak jak czytałam w necie to u mnie nic nie było wg opisu. Dostałam kilka tabletek proporcj. do wagi a na koniec 1 doustnie i to było wszystko a kolejnego dnia kontrola i już żadnych leków tylko anty. Ale dopiero po 1 miesiączce
                  • martalka-only Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 07.10.08, 11:47
                    Nie przejmuj sie ,ja sie dowiedzialam z,ę bralm jakis gowniany antybiotyk
                    niepotrzebnie!!
                    Jak dobrze sie czujesz, nic sie nie dzaialo to sie nie martw niczym.
                    • monia-1973 Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 07.10.08, 23:22
                      Dzięki Marta za info smile i pozdrawiam ciepło.Jak znam swoją naturę to pewnie uspokoje się dopiero po wizycie kontrolnej u gin.Minęły 4 miesiące a ją ciągle się martwię czy wszystko ok ponieważ wystąpiły torbiele a potem znaczne opóźnienie miesiączki we wtorek za tydz. Wszystko się okaże.
                      • martalka-only Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 08.10.08, 08:06
                        Ja tez mam torbiele... ale to nie od tego przecież...i jestem ciekawa kiedy
                        dostane okres??Jak Ty mialaś po tym??
                        • monia-1973 Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 08.10.08, 09:06
                          Martus nie martw się zaraz po zabiegu za klika godzin miałam mocne
                          bóle lezłam przestraszona nieruchome dopiero nastepnego dnia rano
                          nastąpiło poronie -potem przez kolejny tydzien bardzo skape
                          plamienia,dopiero gdzieś po 10 dniach nastapiło krwawienie kolejny
                          prawidłowy normalny okres dostałam za 6 tyg od zabiegu, wczesniej
                          byłam po 4 tyg od zabiegu na kontroli okazłao sie ze pojawily sie
                          torbiele lekarz zapisal leki anty 2 op i razem z pierwsza miesiaczka
                          zazyłam .Wizeiłam juz 2 opak ale przestalam dalej brac bo bardzo zle
                          sie czułam i teraz mam wszystko rozregulowane miesiaczka pojawiła
                          sie 10 dni pozniej teraz we wtorek kontrola i zobaczymy co
                          bedzie.Nie martw sie naprawde bo kazdy organiz reaguje inaczej ale
                          byłas u kontroli kolejego dnia po zabiegu?Pozdrawiam Cię cieplutko
                          jesli masz gg to mozemy popisać jak co pisz na priva
                          • martalka-only Re: Pytanie do kobiet po zabiegu... 08.10.08, 09:27
                            Ja jestem dopiero tydz po zabiegu, ale wydaje mi sie ,ze juz duzo dawniej to
                            bylo. Napisze na priva moj nr gg.
                            • zero_0 Re: do martalki 08.10.08, 09:51
                              Martalko, dostałaś mój mail na priv?
                              • martalka-only Re: do martalki 08.10.08, 09:56
                                Tylko jeden o gg. odpisałam na niego.Podałam nr, nie doszedł??
                                • zero_0 Re: do martalki 08.10.08, 10:21
                                  Niestety nic do mnie nie doszło. Zaraz na priv podam Ci mój inny
                                  adres mailowy, to na niego poślij mi Twój nr gg. Dziś powinnam
                                  zrobić porządek z moim gg, to się odezwe smile
                                  • alea76 Re: do martalki 14.10.08, 16:39
                                    witam
                                    potrzebuje pomocy i nie wiem gdzie jej szukać może wy mi pomożecie?
                                    • martalka-only Re: do martalki 14.10.08, 16:47
                                      jakiej pomocy potrzebujesz?? napisz na priwa jak chcesz
                                      • alea76 Re: do martalki 14.10.08, 18:18
                                        w jaki sposób bo nie jestem kumata
                                        • martalka-only Re: do martalki 15.10.08, 08:06
                                          martalka-only@gazeta.pl na ten adres
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka