Dodaj do ulubionych

górka na sanki

15.01.13, 09:45
Poszukuję górki do zjeżdżania na sankach. Oczywiście dla dziecka :) Był wątek jakoś rok temu. Zgoorek pisał o górce w Górkach, ale nie znalazłem jej (mam słabą orientację w terenie). A link do zumi nie działa.
Jeśli można to proszę o link do map googla :)
Obserwuj wątek
    • kruszyna41 Re: górka na sanki 15.01.13, 14:18
      ciężko czasem wytłumaczyc osobie nie miejscowej . ja tez nie miejscowa ale tak na górkach w lesie niedaleko " zielonych górek " jest taka góra do zjezdzania .
      • essa_to_ja Re: górka na sanki 15.01.13, 14:32
        Mozesz to opisac bardziej precyzyjnie?
        Jak gorka saneczkowa jest polozona wzgledem np. skrzyzowania drog (droga od strony kapliczki z droga na kack) albo wzgledem tej gorki skad masowo wywozony jest piasek?
        Chetnie sie tam wybierzemy :-)
        • zgoorek Re: górka na sanki 15.01.13, 14:48
          essa_to_ja napisała:

> Mozesz to opisac bardziej precyzyjnie?
          > Jak gorka saneczkowa jest polozona wzgledem np. skrzyzowania drog (droga od str
          > ony kapliczki z droga na kack) albo wzgledem tej gorki skad masowo wywozony jes
          > t piasek?

Gdybyśmy to skrzyżowanie nazwali (zgodnie z prawdą, choć nazywanie dróg w lesie co najmniej budzi wątpliwości) skrzyżowaniem ulicy [b]Partyzantów[/b] (biegnącej od 'centrum' Górek na południe ku temu piaszczystemu 'wąwozowi') i ulicy [b]Granicznej [/b](biegnącej na zachód - do Kącka), to proszę przyjąć, że w pobliskim lesie (dalej na południe) są [b]właściwe górki [/b]- czyli wzgórza morenowe. Jedna z nich jest przy Granicznej, za 2-3 zabudowaniami po lewej (patrząc ku Kąckowi).
          Następne górki znajdują się już w głębi lasu, warto je odwiedzić grzybną jesienią...
          • essa_to_ja Re: górka na sanki 15.01.13, 16:32
            Z tego co zrozumiałam, górka jest na południe od ul. Granicznej, mniej więcej na przeciwko domu naszej radnej? A zarośnięta jest bardzo drzewami?

I jeszcze pytanie - do kogo uderzyć w sprawie sani, konia i kuligu na sankach dla dzieciaków?
            • joshima Re: górka na sanki 15.01.13, 21:01
              essa_to_ja napisała:

> I jeszcze pytanie - do kogo uderzyć w sprawie sani, konia i kuligu na sankach d
              > la dzieciaków?
              Pytaj w stadninie w Wielgolesie (dojazd od strony Dębego, jadąc od Górek ul Batalionu Parasol i w lewo ul Polną) oni ściągają człowieka, który robi przejażdżki bryczką kiedy jest impreza dla dzieciaków, więc zgaduję, że może dysponować również saniami.
              • zgoorek Re: górka na sanki 15.01.13, 22:25
                essa_to_ja: Tak właśnie, o tę górkę chodzi.
                Zaś bryczkę widywano również w pobliskiej stajni w Kącku, więc może i sannę dałoby się tutaj także załatwić. Oni się kiedyś w internecie ogłaszali z usługami, ale już nie pamiętam nazwy :(
            • pprokopc Re: górka na sanki 18.01.13, 00:07
              Zabijcie mnie, ale ja nie mogę znaleźć tej górki :(
              Szukałem w środę z żoną i nic.
              Może mi ktoś ją oznaczyć na mapie lub podać współrzędne GPS? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka