polemiczny.raszyn 02.12.06, 22:51 zapraszam na niekurier.blox.pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 02.12.06, 23:42 no jeszcze nam tu plemnika brakuje, na becikowe gminie nie wystarczy Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: polemika z radnym Iwickim 02.12.06, 23:44 fakt..podobno jakis pomor w gimnazjum w tej sprawie ... Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 02.12.06, 23:46 wszystkie w ciąży?i dyrektorka też? Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: polemika z radnym Iwickim 02.12.06, 23:48 trzeba by oficjalne zapytanie wystosowac... Odpowiedz Link
raszyniak1 Re: polemika z radnym Iwickim 02.12.06, 23:54 To znowu pewnie sprawka tego Wiśniewskiego.... Odpowiedz Link
kabaniarz Re: polemika z radnym Iwickim 03.12.06, 00:49 ziggyksiazek napisał: > no jeszcze nam tu plemnika brakuje, na becikowe gminie nie wystarczy taki mały a rozpętał burzę... widać megalomania nie jest w cenie.. Odpowiedz Link
mad-nomad Re: polemika z radnym Iwickim 06.12.06, 22:14 Chłop żywemu nie przepuści, a fe geje jedne! Apage satanas! Odpowiedz Link
kabaniarz Re: polemika z radnym Iwickim 07.12.06, 10:22 Kasiu on nie ma synka, on nawet nie jest absolwentem gimnazjum, to Kamilek Iwicki.... Odpowiedz Link
kasia748 Re: polemika z radnym Iwickim 07.12.06, 17:56 a fee Taki"dobrze ułozony"chłopiec a takie rzeczy pisze?Co na takie zachowanie Min.Giertych? Odpowiedz Link
kasia748 Re: polemika z radnym Iwickim 07.12.06, 18:07 dzisiaj Gimnazjum w Raszynie w czsie przerwy odwiedził Wójt Rajkowski.Uczniowie powitali go gromkimi brawami,co wprowadziło w lekkie zakłopotanie p.v-ce Z. Panie Iwicki,czy pan został kiedykolwiek tak spontanicznie przez młodzież przyjęty? Odpowiedz Link
klara993 Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 08:28 nie kasiu wójt rajkowski bardzo się starał w stosunku do gimnazjaum tak,że inne jednostki mogły tylko pomażyć nie ma to jak po palcu Odpowiedz Link
kasia748 Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 08:41 klaro,ale młodzież która teraz jest w gimnazjum /nawet ta w 3 klasie/ to jako wójta znała p.Iwickiego. Czyli Iwicki się nie starał!!!!!!!! Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 14:11 czy nauczyciele beda obnizac zachowanie uczniom ktorzy klaskali czy wrecz przeciwnie? Odpowiedz Link
kasia748 Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 15:02 pewno ani jedno ani drugie.Bo nie sposób zapamiętać 1 osobie?p.Zatyka ok. 150 osób Odpowiedz Link
raszynstraszyn Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 16:39 muszą klaskać-to z radości i z wdzięczności-przecież pan Rajkowski stworzyl gimnazjalistom fantastyczne miejsce na tylach WBK a pod oknami swojego biura(przypominam -piszę o rynku w Raszynie-jak zwykle zresztą) gdzie w spokoju mogą oddawać się odreagowywaniu stresów szkolnych..... Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 16:45 przepraszam,ze pytam jesteś juz po imieninach Marii,czy zaszkodziły Ci "opary" bo wracałeś z W-wy w korku? Bo wg mnie to młodzież nic nie musi.Oni albo chcą albo nie,i nikt a także nic nie jest w stanie zmusić ich,żeby robili to co wypada lub nie w przeciwieństwie do wielu"dorosłych". Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 16:56 kwiatek i _g za ostatnie zdanie, nic nie kapuję Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 21:25 jolka_g napisała: > też powrót z W-wy? chyba nie bo nie jeżdżę do metropolii, mogą być tylko dwa powody 1-niewyraźny masz charakter pisma 2-kadzidło, bo dziś, podczas śpiewania Akatystu, ksiądz przesadził Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 21:53 nie jestem pewien, co autor chciał powiedzieć... "co wypada lub nie w przeciwieństwie do wielu"dorosłych"? Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 21:58 dorośli czasami się zastanawiają czy wypada to zrobić? czy wypada to czy tak powiedzieć?, a młodzież w wieku 13-15 lat reaguje spontanicznie a czasami nawet bezmyślnie.Taki to juz ich wieku przywilej Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:00 możesz rozwinąć "reaguje spontanicznie a czasami nawet bezmyślnie"? Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:07 albo kogos lubią i to okazują a jak nie lubią to tez "okazują"- nie zastanawiając się ,że sprawiają przykrość lub wyrządzają szkodę Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:12 a to chyba wreszcie zrozumiałem, chcesz powiedzieć, że gimnazjum nie lubi nowej starej władzy? wierzyć mi się nie chce, to jakiś obłęd Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:18 nie nie zrozumiałes.Gimnazjum lepiej /owacyjnie /przyjęło wójta Rajkowskiego,czego nie robili /drugi rok mam dziecko w gimnazjum/w stosunku do wójta Iwickiego,raczej p.Iwicki był nie lubiany. Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:21 no przecież, no to teraz rozumiem, to p.Iwickiego nie lubili i dlatego brawo bili dzięki Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:23 nie "cuduj"przecież cie znam i wiem,że jesteś bardzo madrym i inteligentnym człowiekiem, Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:25 ale kadzisz, lepiej niż ksiądz na liturgii dzisiejszej Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 21:51 to raszynstraszyn usadowił mlodych "na rynku" więc grzecznie zapytałam czy się "nachlał czy naćpał",przecież młodzież na piękny park do odreagowania szkolnych stresów,co prawda zakłocają /teraz/ spokój choremu p.Kwiecińskiemu ale jest zima więc niech chory zamknie okna, Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 21:55 jolka_g a czyś ty się odrobinę szaleju nie najadła albo grzybków lucynogennych, halo, ty masz coś do poprzedniej władzy? Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:04 mam.zadufani w sobie,aroganccyi bezmyślni.Siebie uważali za coś lepszego, /wójt i v-ce/.Kiedyś usłyszałam od p.Wójta "ja ich załatwię kulturą , ja im pokaże kto tu lepszy. /ich tzn.radnych - słowa wypowiedziane na korytarzu w czasie przerwy w sesji/ Ale po co mnie podpuszczasz,przeciez sam wiesz ? Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:07 a do starej nowej władzy też coś masz? Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:12 na razie nie ,ale tez będę na każdej sesji i ich poobserwuję.Tak jak Wójtowi Iwickiemu "dałam" 2 letni kredyt zaufania tak i Wójt Rajkowski go dostanie.A jak będzie coś nie tak to będe o tym mówic i jezeli to forum będzie to i pisać Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:14 a 8 lat temu też się kredytami na 2 lata zajmowałaś? Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:20 nie. nie miałam styczności z URZEDEM GMINY RASZYN, nawet podatek płaciłam u swojego sołtysa a nie w kasie. Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:22 a cóż to się zmieniło, że 'styczności z URZEDEM GMINY RASZYN' na-miałaś się ostatnio? Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:26 ostatnio tzn. od 29 listopada /ostatnia sesja/Teraz "styczność "nastąpi 15.XII 2006 r. o godz.14 /sesja/ a w poniedziałek odbiorę na nią materiały Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:29 materiały wybuchowe? na pewno A, B, C i N co sądzisz o "Wójt Rajkowski będzie pewnie musiał podjąć jakąś mało popularną decyzję...." Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:31 czy to dotyczy materiału ze strony Gmina Raszyn Razem? Odpowiedz Link
ziggyksiazek Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:34 materiałów odbieranych z UG Raszyn Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:36 materiały na sesję odbiore w poniedziałek.Dzisiaj nie wiem co w nich bedzie Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:39 odwiedzałes dzisiaj stronę niekurier? Odpowiedz Link
jolka_g Re: polemika z radnym Iwickim 08.12.06, 22:44 zamieścili fajne zdjęcia to z lewej lepsze bardziej ludzkie Odpowiedz Link
muszka61 Re: polemika z radnym Iwickim 09.12.06, 21:46 raszynstraszyn napisała: > muszą klaskać-to z radości i z wdzięczności-przecież pan Rajkowski stworzyl gim > nazjalistom > fantastyczne miejsce na tylach WBK a pod oknami swojego biura(przypominam - pisz > ę o rynku w > Raszynie-jak zwykle zresztą) gdzie w spokoju mogą oddawać się odreagowywaniu st > resów szkolnych..... to prawda że dzieciaki spędzają mnóstwo czasu w kafejce nitronetu, a cyklicznie na tyłach budynku urządzają solówy z udziałem publiki rzędu 50-60 osób Odpowiedz Link
kabaniarz Re: polemika z radnym Iwickim 10.12.06, 00:56 no dobrze muszko ale co chciałaś nam przez to powiedzieć????? Odpowiedz Link
kabaniarz Re: polemika z radnym Iwickim 10.12.06, 01:07 że to wina "bardziej byłego-nowego" wójta, który nie przewidział że francuska firma splajtuje, skutkiem czego jest obecny, godny pożałowania stan "rynku"? czy to wina niegdysiejszego-obecnie bez*radnego*, który mógł prawnie odebrać teren rynku francuskiej firmie(po 5 latach stagnacji inwestycyjnej)?(powołouję się na jedną z gazetek GRR) i zapobiec degrengoladzie moralno-fizycznej młodziaków? bo to, że młodziaki nieźle "rzucają mięskiem" w kafejce, to chyba recz wiadoma Odpowiedz Link
muszka61 Re: polemika z radnym Iwickim 10.12.06, 21:43 ... to że jestem przerażona zainteresowaniami tych dzieciaków, a raczej ich brakiem - zastanawia mnie jakim cudem r. został tam tak dobrze przyjęty - pewnie zrobiły sobie jaja z oficjała i całej uroczystości Odpowiedz Link
patrzacy.z.boku Re: polemika z radnym Iwickim 11.12.06, 19:21 a to moze faktycznie rajkowski wygral glosami tych rodzicow z gimnazjum...przeciez dzieci "mieso" i poglady wynosza z domu... Odpowiedz Link