Dodaj do ulubionych

WSPANIAŁA UROCZYSTOŚĆ W SULEJÓWKU.

03.05.05, 23:01
Odbyła się z udziałem zaprzyjażnionej delegacji z Francji. Najlepiej
zaprezentował się Pan Burmistrz, który wygłosił piękne i wzruszające
przemówienie po polsku i po francusku. Kto by pomyślał, że włada dość dobrze
nie tylko językiem angielskim, ale również potrafi przemawiać po
francusku.Byli radni popierający współpracę Sulejówka z Francją, z
Przewodniczącą na czele. Z opozycji widziany był tylko twórca "belwederku".
Obserwuj wątek
    • maciong1 Re: WSPANIAŁA UROCZYSTOŚĆ W SULEJÓWKU. 04.05.05, 20:41
      Uroczystość była miła jak każde święto 3 maja i dzień Matki Bożej Królowej
      Polski.Zdziwiona byłam pojawieniem się tylu komunistów na mszy i tylko
      tyle.Burmistrzn niepotrzebnie się popisywał a siedzące obok mnie nauczycielki
      chyba z liceum komentowały głośno jąkania burmistrza.Jesli byłeś Tygrysie to
      zapewne sam sie śmiałeś z pana Chochulskiego
      • kogut15 Re: WSPANIAŁA UROCZYSTOŚĆ W SULEJÓWKU. 04.05.05, 22:29
        maciong1 napisała:

> Uroczystość była miła jak każde święto 3 maja i dzień Matki Bożej Królowej
        > Polski.Zdziwiona byłam pojawieniem się tylu komunistów na mszy i tylko
        > tyle.
        Ooo chyba uroczystośc mnie ominęła... A jestem ciekaw, czy byli na mszy Ci, dla
        których komunistyczne konfiskaty, są więcej warte, niż prawo moralne
        (pomysłodawcy budowy "belwederku"), że już o agitacji w pierwszym dniu żałoby
        narodowej, po stracie wielkiego Polaka nie wspomnę...

> Burmistrz niepotrzebnie się popisywał a siedzące obok mnie nauczycielki
        > chyba z liceum komentowały głośno jąkania burmistrza.Jesli byłeś Tygrysie to
        > zapewne sam sie śmiałeś z pana Chochulskiego
        Tak jak śmieją się z radnych takich jak B-K, na prawie każdej sesji? :]
        Swoją drogą... ciekawe co ona by powiedziała po francusku... "Więcej forsy"?
        (Ciekawe kiedy ta pikieta... :] )
      • wanda43 Re: WSPANIAŁA UROCZYSTOŚĆ W SULEJÓWKU. 05.05.05, 06:59
        Czy jest jakiś zakaz uczestnictwa komunistow w mszach?A coz ma wspolnego religia
        z polityką?
        • maciong1 Re: WSPANIAŁA UROCZYSTOŚĆ W SULEJÓWKU. 05.05.05, 17:55
          Od 1989 roku polityka coraz mniej wpływa na religię i to najwspanialsza rzecz
          jaka mogła przydarzyć sie Polsce.Od tego momentu komuniście masowo chrzcili się
          potajemnie przed zwierzchnim kierownictwem i niektórzy po latach wspólnego
          pożycia zawierali sakrament małżeństwa.Potem ponownie zapomnieli o kościele
          głosując na SLD a teraz muszą bywać bo za niedługo wybory więc trzeba się
          wylansować.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • kogut15 Re: WSPANIAŁA UROCZYSTOŚĆ W SULEJÓWKU. 05.05.05, 18:41
            Skoro mowa o SLD... ponoć radna Borowska była w KPEiR, która była polityczną
            przedłużką SLD... Chociaż... SLD nigdy nie miało chyba stanowiska, uznającego
            konfiskatę mienia Piłsudskich... Ciekawe.
          • wanda43 Re: WSPANIAŁA UROCZYSTOŚĆ W SULEJÓWKU. 06.05.05, 07:10
            Z moich obserwacji wynika,ze po 1989r to religia miesza sie i ma wplyw na
            polityke.A przechrzczeni byli pzperowcy sa dla mnie tyle samo warci,co
            oszolomstwo.Czyli nic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka