Gość: ww IP: *.adsl.inetia.pl 19.02.10, 10:52 Wyczułam u siebie lekko powiększony węzeł chłonny pod pachą, który boli, jaka może być tego przyczyna?Czy mam powód do zmartwienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emka Re: od czego powiększony węzeł chłonny pod pachą? IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 19.02.10, 11:12 Do lekarza- w jaki sposób mamy ci na forum diagnozę postawić żeby określić czy masz czy nie masz powód do zmartwienia. To wcale nie musi być węzeł chłonny. Odpowiedz Link Zgłoś
maskotkaaa Re: od czego powiększony węzeł chłonny pod pachą? 19.02.10, 11:54 to moze byc cos z piersiami, bo podczas ich samobadania powinno sie dotykac tych wlasnie wezlow chlonnych, zeby sprawdzic czy aby nie spuchly. ale pewnie moze byc tez wiele innych przyczyn. powinnas isc do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: od czego powiększony węzeł chłonny pod pachą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.10, 16:55 Ja gdy wyczułam zgrubienie pod pachą natychmiast poleciałąm do lekarza. Pani ginekolog zbadała mnie palpacyjnie, powiedziała, że wszytsko ok, a ja miałam wrażenie, że mam guza wielkości jajka kurzego. W ten sam dzień poszła na usg, bo jakoś pani ginekolog nie zaufałam. Myslałam, że to powiększony węzeł chłonny. Pani radiolog, która robiła mi usg powiedziała, że nic tam nie mam, węzły ok, a zgrubienie, które czuję to tkanki, w których nagromadziła sięwoda - byłam przed miesiączką krótko. Od kilku miesięcy przed okrese wyczuwam zgrubienie pod pachą, które z miesiączką zanika i pojawia się krótko przed nastepną. Mam nadzieję, że to nic złego. Kontrolne usg miałam zrobić po pół roku, więc w marcu zrobię. Tak w skrócie napisałam o sobie, bo może w Twoim przypadku to wcale nie węzeł chłonny? A nawiązując do tematu wątku..... lekarz rodzinny powiedział mi, że węzły chłonne pod pachą mogą się powiększać po infekcach (np po kuracji antybiotykowej), lub w trakcie jakiegoś przeziębienie. Mogą też się powiększyć jak Cięprzewieje. Oczywiście lepiej udaj się do lekarza, aby sprawdzić. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lejdi111 Re: od czego powiększony węzeł chłonny pod pachą? 19.02.10, 19:34 ale masz go pod pachą tam gdzie rosną włosy czy między pachą a piersią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorka postu Re: od czego powiększony węzeł chłonny pod pachą? IP: 77.255.8.* 19.02.10, 20:57 tam gdzie rosną włosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: od czego powiększony węzeł chłonny pod pachą? IP: *.centertel.pl 21.02.10, 22:04 Ja miałam tak kilka razy.Za pierwszym razem poleciałam do lekarza, gdyż byłam bardzo zaniepokojona. Myślałam, że to rak. Pani doktor stwierdziła, że mam zapalenie (chyba mieszka włosowego, już dokładnie nie pamiętam) na wskutek depilacji. Dała jakąś maść i po kilku dniach przeszło. Myślę, że powinnaś pójść do lekarza, żeby rozwiać wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martha Re: od czego powiększony węzeł chłonny pod pachą? IP: *.chelm.mm.pl 19.02.10, 19:27 ja miałam kiedys powiekszone i bolace węzły od dezodorantu. po zmianie na inny po kilku dniach mi przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: od czego powiększony węzeł chłonny pod pachą? 20.02.10, 08:49 A to nie jest jakiś czyrak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eli Re: od czego powiększony węzeł chłonny pod pachą? IP: *.238.64.26.ip.abpl.pl 20.02.10, 14:03 Mój mąż tak miał, okazało się, że to zapalenie gruczołu potowego, więc nie ma się co martwić na zapas. Ale do lekarza trzeba iść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: od czego powiększony węzeł chłonny pod pachą? IP: *.bb.sky.com 22.02.10, 07:11 Też tak miałam i to kilka razy. Wyskakiwał bolący guzek,a czasem znikał w ten sam dzień. Może być to skutek używania antyperspirantów. Odpowiedz Link Zgłoś