betty08803 23.11.07, 09:28 Czy ktoś orientuje się czy lodowisko w Mińsku jest czynne? Czy wogóle będzie czynne w tym roku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kampepyta Re: Lodowisko w MM 07.12.07, 23:12 Burmistrz Grzesiak lodowisko otwiera tylko przed wyborami w ramach kampani trzeba by sie skrzyknąć i zrobić referendum to na przyszły rok lodowisko pewne.;) Odpowiedz Link
mmpio Re: Lodowisko w MM 07.12.07, 23:30 żarty żartami, ale miasto ma spory problem z tym budynkiem i wykonawcą Odpowiedz Link
robiw Re: Lodowisko w MM 08.12.07, 08:24 Ja tylko mam nadzieję, iż ktoś zgłosi sprawę np. do prokuratury i rozliczy osoby odpowiedzialne za podpisanie umów w tym kształcie...a z tego co wiem to akurat nie do końca wina wykonawcy więc może to wykonawca ma problem z miastem. Jakby nie patrzeć umowy były i są jakie są!...robiw Odpowiedz Link
mmpio Re: Lodowisko w MM 09.12.07, 01:53 ughhhhhhh... Nigdzie nie napisałem że to wina wykonawcy, czy ze to wina miasta, a jedynie że miasto ma problem, bo niewątpliwie nieskończony obiekt który pochłonął nie małą sumę i który wciąż żeby został otwarty wymaga wielu prac a co za tym idzie nowych środków finansowych nieprzewidzianych w budżecie to niewątpliwie spory problem... co do prokuratury, przytaczam za Nowym Dzonewm: "Basen z lodowiskiem budowany przy ul. Granicznej w Mińsku Mazowieckim to najbardziej kontrowersyjna inwestycja w mieście. Spór pomiędzy firmą Holma, która jest wykonawcą obiektu, a miastem trwa od kilku miesięcy.Teraz wiadomo, że 7 grudnia po raz kolejny obie strony spotkają się w sądzie.", stąd wnioskuję, że sąd wyda wyrok w sprawie kto jest winny takiemu stanowi rzeczy, czy miasto, czy wykonawca. Z punktu widzenia mieszkańca wolałbym by wina leżała po stronie wykonawcy, zawsze to wiecej pieniędzy w kasie miejskiej na inne inwestycje, ale jak było faktycznie, to już niech sąd rozstrzyga... Odpowiedz Link
nie.my Lodowisko będzie otwarte 14.12.07, 09:28 Witam, spieszę donieść, że lodowisko będzie czynne już w najbliższym czasie (jak będę znał datę to napiszę). Lodowisko będzie czynne przez całą zimę we wszystkie dni tygodnia. Nie przewiduje się opłat za korzystanie, czyli tak jak w zeszłym sezonie. Więcej szczegółów wkrótce. Pozdrawiam NieMy Odpowiedz Link
nie.my Re: Lodowisko będzie otwarte 15.12.07, 14:41 Lodowisko będzie czynne od jutra od godz. 17.00, wstęp bezpłatny. Odpowiedz Link
mmpio godziny otwarcia 17.12.07, 23:38 Godziny pracy lodowiska: poniedziałek - piątek 10.00 - 14.00 Grupy zorganizowane (ewentualnie z opiekunowie z dziećmi do lat 12) 14.00 - 15.00 Przerwa techniczna 15.00 - 17.00 lodowisko ogólnodostępne 17.00 - 18.00 Przerwa techniczna 18.00 - 20.00 lodowisko ogólnodostępne sobota - niedziela informacja podana będzie w najbliższym czasie Opłaty: Wstęp darmowy. Wypożyczenie łyżew : 4 zł /1h, 2 zł/0,5h. Lokalizacja: Lodowisko zlokalizowane jest na styku ulic Graniczna/Zachodnia Odpowiedz Link