chiseida 13.06.06, 19:32 co to jest?ktos wie? w sumie badanie mojeo 1-gowyszło ok, oprocz tego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaronja Re: stopotrząs? 14.06.06, 10:34 Pewnie chodzi o stopowstrząs - czyli drżą jej nóżki, neurolog może też celowo wywołać takie drżenie. A ile Twoja ma miesięcy ? I poza tym jak reszta jest OK, to nie musisz się chyba niczym martwić. Odpowiedz Link
kaka9005 Re: stopotrząs? 28.02.14, 15:20 Właśnie mi się przypomniało jak ja przez to panikowała. Sama sprawdzałam itp. 3 razy do neurologa chodziłam i babka mówiła mi, że wszystko ok (bo ona nigdy nie mogła tego wywołać) a ja dalej dziecko męczyłam sprawdzaniem tego sama (kiedy spał to mu tę nóżkę zginałam). Bo miał już 5 miesięcy a niby do 6 powinno zaniknąć. Na szczęście trafiłam na lekarza bardzo dobrego, ze Stanów z którym skontaktowałam się mailowo i on powiedział, że jest to naturalny odruch, większość dzieci go ma i może występować do 1 r. ż lub nawet dłużej! I jeżeli nic innego się dziecku nie dzieje to absolutnie nie ma się co tym przejmować i zwracać na to uwagi (jego opinie potwierdziło kilku innych lekarzy). Z czasem odruch zanikał było coraz mniej tych ruchów drżenia, ale ja też po prostu dałam sobie ,,siana" i przestałam go sprawdzać, zaczęłam cieszyć się moim dzieckiem i skończyłam szukać sobie problemów. Odpowiedz Link
marcin7993 Re: stopotrząs? 19.04.14, 14:01 ssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss Odpowiedz Link