Dodaj do ulubionych

Procesy formowania i łączenia runa

09.01.04, 02:07
PN-ISO 11224:1996 Tekstylia. Włókniny. Terminologia dotycząca procesów
formowania i łączenia runa.

Obserwuj wątek
    • baloo Re: Procesy formowania i łączenia runa 09.01.04, 02:08
      Grzyby, jagody, zbieractwo ...

temat niespecjalnie styczniowy, ale moze na przyszlosc. A teraz na przyklad o
      przetworach ;o)
      • baloo Re: Procesy formowania i łączenia runa 09.01.04, 02:08
        Chyba zeby cuś o łowieckach ;o)
        • czarnajagoda Re: Procesy formowania i łączenia runa 09.01.04, 10:06
          poczuwszy się jak niemalże element runa leśnego, o złotym runie marzę...
          a jeszcze o runach celtyckich czy innych na tem wątku ponawijać można...
    • pierans Re: Procesy formowania i łączenia runa 12.01.04, 13:03
      to laczenia sie runa brzmi wieloznacznie
      • baloo Re: Procesy formowania i łączenia runa 13.01.04, 02:45
        hehe, tez wizualizowalas łaczenie runa ?

miodzio , choc juz troche na krawedzi chartkoru , albo co najmniej naturalizmu.
        I troche jak najazd kamera ;o)
        • pierans Re: Procesy formowania i łączenia runa 13.01.04, 09:24
          ale filmowane przez kalke techniczna na obiektywie celem, hmm, zmiekczenia
          obrazu.
    • baloo Re: Procesy formowania i łączenia runa 20.03.05, 10:24
      Podnosze w ramach rozciagania siatki. A poza tym idea laczenie runa nadal
      bardzo misie.
    • vaud Re: Procesy formowania i łączenia runa 20.03.05, 19:10
      Jazon pojechal po zlote. Tyle go widzieli.
      • czarnajagoda Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 09:34
        mnie się tam bardziej podoba idea formowania runa... bardziej tfurcza...
        • ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 10:56
          U mnie w gustach wrecz przeciwnie: Podoba mi sie, ze mury runa, runa, runa...
          • brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 11:01
            Znaczy jak jest firma zajmujaca sie wyburzeniami, to byloby marketingowo nosne
            jakby miala logo pismem runicznym?

Pisalem juz ze kolo mnie taka runiczna firma pracowala i nazywala sie dzwiecznie
            "Schrecke Abbruch", co juz samo brzmi jak z filmu o okupacji, a brzmienie
            niemieckie da sie przyblizyc jako, ja wiem, "Straszak Rozwalka".
            • ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:12
              Khe, khe, ladne jak ze Szreka.
              Co do firmy runicznej, to sobie plastycznie wyobrazilam Baluma szukajacego w
              runietych murach runow o zlotym runie. I pilnie robiacego notatki o procesach
              powyzszych :)
              • brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:14
                Bo by byl akurat run na runy?
                • brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:16
                  Jakby wygladaly takie runner shoes?
                  • ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:19
                    Chyba nieco inaczej niz porunne pantofle?...
                    • brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:20
                      A runtime error?
                      • ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:23
                        No, przecie zwyczajnie, jak co rano, co nie? Zle nastawilam budzik i cza
                        galopem. Przez pomylke, a nie przez lenistwo, bron Boze :)
                        • brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:26
                          Aha, tak jak juz jestesmy przy panu Zygmuncie, to mi sie ostatnio sklarowala
                          kocnepcja freudowskiej ksiegowosci. Albo freudowskich pomylek w ksiegowosci. Mam
                          blizej?
                          • ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 15:55
                            taktaktak!

plis.
                            • ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 17:25
                              To ja jutro tez bede ciekawa w/w teorii :-)

Milego bicyklorunowania w strone pieleszy.

:)

• brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 17:40
                                A, bo to jest tak. Zauwazylem ze czlowiek ma tendencje do zapominania ze jakies
                                pieniadze wydal albo ma w ramach stalych wydatkow wydac. A z drugiej strony ze
                                jakies inne co mu sie nalezaly to juz dostal i drugi ich raz nie dostanie.

W skrajnym przypadku przejawa sie to jako rodzaj solipsyzmu budzetowego:
                                pozyczylem od A 100, te 100 pozyczylem B, znaczy razem mam 200.
                                • ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 22.03.05, 17:17
                                  Solipsyzm budzetowy jest przecudnej urody :)))

Zapisze sobie zlotymi runami na kamiennej tablicy.

I pomedytuje, czy takiej mnie dotyczy rowniez.

;)
                                  • brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 22.03.05, 17:26
                                    Aha, jeszcze jest specyficzna odmiana portfelowa tego SolBudz. Mianowicie: tu
                                    (przeciez) powinien byc jeszcze jeden papierek, dlaczego tylko cos brzeczy ?
                                    Przy czym ja naleze do tych, ktorym obrot gotowkowy zdecydowanie zwieksza
                                    solipsyzm. Dopoki bargeld alias gotowka nie wyciagniety ze sciany, to mniej
                                    wiecej wiadomo ile tam (+ - Freud, poprzednio wspomniany). Ale jak juz w
                                    kieszeni jest a obok Pierworodna, to juz furda tam materializm naukowy, my
                                    subiektywni idealisci i wgole, no!
                                    • ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 14:43
                                      Tak wlasnie jest. Odgalezieniem SolBudz jest ikeizm ze swoim Gabinetem Krzywych
                                      Luster. Kiedy jest sie w takowym, wszystko wyglada (odbija? sie?) jakby mialo
                                      gigantyczny aspekt Przydatnosc, a aspekt Koszt w Atrofii. Kiedy sie z tego
                                      wychodzi, to proporcje zamieniaja sie na miejsca i czesc :)
                                      A potem trzeba jeszcze to wszystko gdzies poupychac...
                                      • brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 14:51
                                        Iiii, to jest mi znane ze slyszenia li tylko. Ministerstwo Gospodarki
                                        Przestrzennej lezy we kompetencji NO i panuje tam gospodarka planowa, teoria
                                        organizacji, rezimy technologiczne i takie tam inne.
                                        • ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 14:59
                                          A nie jestes srubkowcem ani papierkowcem? Ze masz przydzial na Xm2 Bardzo
                                          Waznych Narzedzi Pracy, ale wlasnie znalazles Nowe Wspaniale i daje Ci to Xm2 +
                                          Y obiektow wolno lezocych?
                                          • brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 15:06
                                            Niespecjalnie. Jak trzeba to wlasciwie srubkami i wieratarkami dam rade co
                                            trzeba. Ale zadnych tendencji do tworzenia jakichs Krolewskich Kolekcji Wiertel
                                            i temu podobnych. Ogolnie, zadnych tendencji do zbieractwa.
                                            • anchan Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 15:32
                                              brezly napisał:

> Ogolnie, zadnych tendencji do zbieractwa.

Zazdroszczę NO :) U nas liczba komputerów na głowę zawyżą średnią światową (nie
                                              mam na myśli działających).
                                              • ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 16:03
                                                Takoz zazdroszce. Osobliwie dlatego, ze ciagle odczuwam ruchy sejsmiczno-
                                                poprzeprowadzkowe, czyli koncze przepakowywanie dwoch mieszkan do jednego.
                                                Czasem z panem K dochodzimy do wniosku, ze nalezy wyrzucic wszystko i gromadzic
                                                od nowa. Zadne runy nie opisza tego roz-Augiasza :)
                                                • brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 20:01
                                                  Aha, może przperowadzasz sie z mniejszego do wiekszego i zaczynasz sie
                                                  zastanawiac jak to co zapełniło ci to wieksze dao rady zmieścic sie w mniejszym?
                                                  A nie masz może wrażenia jak mój ko/laborant, że firma przeprowadzkowa zawyża
                                                  koszty podsyłając dwa samochody z fałszywymi_twoimi_rzeczami i pustymi pudłami,
                                                  które w nosza a potem chytrze wyrzucają przez okno?

"Sporządziliśmy pierwsza lise tego co będzie nam niezbędne ale musieliśmy ja
                                                  odrzucic. Było janse ze na Tamize nie wpłynie łódź takich rozmiarów".
                                                  • pieranka Re: Procesy formowania i łączenia runa 24.03.05, 09:08
                                                    Dojrzewam do pierwszego remontu. Ratunku!
                                                    Postanowiłam zamówić kontener i wyrzucic wszystko, czego nie używałam przez
                                                    ostatnie 180 dni.
                                                  • ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 24.03.05, 10:05
                                                    Czy te 180 liczy sie od daty decyzji czy daty aktu?
                                                    Aktu wyrzucenia, znaczy.
                                                    I czy dotyczy to rowniez albumow zdjec rodzinnych?
                                                    I tu sie juz mozna zamyslic nad definicja uzywalnosci, czyz nie?
                                                  • ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 24.03.05, 10:00
                                                    brezly napisał:

> Aha, może przperowadzasz sie z mniejszego do wiekszego i zaczynasz sie
                                                    > zastanawiac jak to co zapełniło ci to wieksze dao rady zmieścic sie w
                                                    mniejszym?

==> E-e: kondensuje dwa w jednym, eliminujac po drodze.

> A nie masz może wrażenia jak mój ko/laborant, że firma przeprowadzkowa zawyża
                                                    > koszty podsyłając dwa samochody z fałszywymi_twoimi_rzeczami i pustymi
                                                    pudłami, które w nosza a potem chytrze wyrzucają przez okno?

===> Cos tak, a nawet podrecznikowo: Wchodza przez zamkniete drzwi i zamieniaja
                                                    moje nowe i ladne rzeczy na stare i brzydkie. (cf. Vaud i pan K, specjalisci od)
                                                    >
                                                    > "Sporządziliśmy pierwsza lise tego co będzie nam niezbędne ale musieliśmy ja
                                                    > odrzucic. Było janse ze na Tamize nie wpłynie łódź takich rozmiarów".

Skad to skad?
                                                  • anchan Re: Procesy formowania i łączenia runa 24.03.05, 10:03
                                                    ewakurz napisała:
                                                    >
                                                    > Skad to skad?

stawiam na 3 panow w lodce
                                                  • brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 24.03.05, 10:17
                                                    ewakurz napisała:
                                                    >
                                                    > ==> E-e: kondensuje dwa w jednym, eliminujac po drodze.

Aha, no to ja to dawno temu przezylem :-))) Moj skromny a nieduzy kat kawalerski
                                                    stal sie celem inwazji. Mialem tak wizje typu Normanowie podbijaja Anglie,
                                                    ciagnac za soba wozy z szafami, ksiazkami, talerzami, garnkami, plytami,
                                                    pralkami, jakims tajnymi pojemnikami, etc. Dwa okrety wypelnione tylko welna i
                                                    drutami. Gdzie to bylo "nagle stalo sie bardzo wiele rzeczy naraz"? :-))

> > "Sporządziliśmy pierwsza lise tego co będzie nam niezbędne ale musieliśmy
                                                    > ja
                                                    > > odrzucic. Było janse ze na Tamize nie wpłynie łódź takich rozmiarów".
                                                    >
                                                    > Skad to skad?

Jerome K. Jerome "Trzech panow w lodce nie liczac psa".
                                                  • brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 09.06.05, 17:20
                                                    Jazon, Jazon, Jazonowi ludzie ......
                                                  • vaud Re: Procesy formowania i łączenia runa 10.06.05, 03:27
                                                    budujem kolosy w sam raz na Rodosy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka