baloo 09.01.04, 02:07 PN-ISO 11224:1996 Tekstylia. Włókniny. Terminologia dotycząca procesów formowania i łączenia runa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baloo Re: Procesy formowania i łączenia runa 09.01.04, 02:08 Grzyby, jagody, zbieractwo ... temat niespecjalnie styczniowy, ale moze na przyszlosc. A teraz na przyklad o przetworach ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Procesy formowania i łączenia runa 09.01.04, 02:08 Chyba zeby cuś o łowieckach ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Procesy formowania i łączenia runa 09.01.04, 10:06 poczuwszy się jak niemalże element runa leśnego, o złotym runie marzę... a jeszcze o runach celtyckich czy innych na tem wątku ponawijać można... Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Procesy formowania i łączenia runa 12.01.04, 13:03 to laczenia sie runa brzmi wieloznacznie Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Procesy formowania i łączenia runa 13.01.04, 02:45 hehe, tez wizualizowalas łaczenie runa ? miodzio , choc juz troche na krawedzi chartkoru , albo co najmniej naturalizmu. I troche jak najazd kamera ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
pierans Re: Procesy formowania i łączenia runa 13.01.04, 09:24 ale filmowane przez kalke techniczna na obiektywie celem, hmm, zmiekczenia obrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo Re: Procesy formowania i łączenia runa 20.03.05, 10:24 Podnosze w ramach rozciagania siatki. A poza tym idea laczenie runa nadal bardzo misie. Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Procesy formowania i łączenia runa 20.03.05, 19:10 Jazon pojechal po zlote. Tyle go widzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 09:34 mnie się tam bardziej podoba idea formowania runa... bardziej tfurcza... Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 10:56 U mnie w gustach wrecz przeciwnie: Podoba mi sie, ze mury runa, runa, runa... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 11:01 Znaczy jak jest firma zajmujaca sie wyburzeniami, to byloby marketingowo nosne jakby miala logo pismem runicznym? Pisalem juz ze kolo mnie taka runiczna firma pracowala i nazywala sie dzwiecznie "Schrecke Abbruch", co juz samo brzmi jak z filmu o okupacji, a brzmienie niemieckie da sie przyblizyc jako, ja wiem, "Straszak Rozwalka". Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:12 Khe, khe, ladne jak ze Szreka. Co do firmy runicznej, to sobie plastycznie wyobrazilam Baluma szukajacego w runietych murach runow o zlotym runie. I pilnie robiacego notatki o procesach powyzszych :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:14 Bo by byl akurat run na runy? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:16 Jakby wygladaly takie runner shoes? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:19 Chyba nieco inaczej niz porunne pantofle?... Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:23 No, przecie zwyczajnie, jak co rano, co nie? Zle nastawilam budzik i cza galopem. Przez pomylke, a nie przez lenistwo, bron Boze :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 14:26 Aha, tak jak juz jestesmy przy panu Zygmuncie, to mi sie ostatnio sklarowala kocnepcja freudowskiej ksiegowosci. Albo freudowskich pomylek w ksiegowosci. Mam blizej? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 17:25 To ja jutro tez bede ciekawa w/w teorii :-) Milego bicyklorunowania w strone pieleszy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 21.03.05, 17:40 A, bo to jest tak. Zauwazylem ze czlowiek ma tendencje do zapominania ze jakies pieniadze wydal albo ma w ramach stalych wydatkow wydac. A z drugiej strony ze jakies inne co mu sie nalezaly to juz dostal i drugi ich raz nie dostanie. W skrajnym przypadku przejawa sie to jako rodzaj solipsyzmu budzetowego: pozyczylem od A 100, te 100 pozyczylem B, znaczy razem mam 200. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 22.03.05, 17:17 Solipsyzm budzetowy jest przecudnej urody :))) Zapisze sobie zlotymi runami na kamiennej tablicy. I pomedytuje, czy takiej mnie dotyczy rowniez. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 22.03.05, 17:26 Aha, jeszcze jest specyficzna odmiana portfelowa tego SolBudz. Mianowicie: tu (przeciez) powinien byc jeszcze jeden papierek, dlaczego tylko cos brzeczy ? Przy czym ja naleze do tych, ktorym obrot gotowkowy zdecydowanie zwieksza solipsyzm. Dopoki bargeld alias gotowka nie wyciagniety ze sciany, to mniej wiecej wiadomo ile tam (+ - Freud, poprzednio wspomniany). Ale jak juz w kieszeni jest a obok Pierworodna, to juz furda tam materializm naukowy, my subiektywni idealisci i wgole, no! Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 14:43 Tak wlasnie jest. Odgalezieniem SolBudz jest ikeizm ze swoim Gabinetem Krzywych Luster. Kiedy jest sie w takowym, wszystko wyglada (odbija? sie?) jakby mialo gigantyczny aspekt Przydatnosc, a aspekt Koszt w Atrofii. Kiedy sie z tego wychodzi, to proporcje zamieniaja sie na miejsca i czesc :) A potem trzeba jeszcze to wszystko gdzies poupychac... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 14:51 Iiii, to jest mi znane ze slyszenia li tylko. Ministerstwo Gospodarki Przestrzennej lezy we kompetencji NO i panuje tam gospodarka planowa, teoria organizacji, rezimy technologiczne i takie tam inne. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 14:59 A nie jestes srubkowcem ani papierkowcem? Ze masz przydzial na Xm2 Bardzo Waznych Narzedzi Pracy, ale wlasnie znalazles Nowe Wspaniale i daje Ci to Xm2 + Y obiektow wolno lezocych? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 15:06 Niespecjalnie. Jak trzeba to wlasciwie srubkami i wieratarkami dam rade co trzeba. Ale zadnych tendencji do tworzenia jakichs Krolewskich Kolekcji Wiertel i temu podobnych. Ogolnie, zadnych tendencji do zbieractwa. Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 15:32 brezly napisał: > Ogolnie, zadnych tendencji do zbieractwa. Zazdroszczę NO :) U nas liczba komputerów na głowę zawyżą średnią światową (nie mam na myśli działających). Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 16:03 Takoz zazdroszce. Osobliwie dlatego, ze ciagle odczuwam ruchy sejsmiczno- poprzeprowadzkowe, czyli koncze przepakowywanie dwoch mieszkan do jednego. Czasem z panem K dochodzimy do wniosku, ze nalezy wyrzucic wszystko i gromadzic od nowa. Zadne runy nie opisza tego roz-Augiasza :) Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 23.03.05, 20:01 Aha, może przperowadzasz sie z mniejszego do wiekszego i zaczynasz sie zastanawiac jak to co zapełniło ci to wieksze dao rady zmieścic sie w mniejszym? A nie masz może wrażenia jak mój ko/laborant, że firma przeprowadzkowa zawyża koszty podsyłając dwa samochody z fałszywymi_twoimi_rzeczami i pustymi pudłami, które w nosza a potem chytrze wyrzucają przez okno? "Sporządziliśmy pierwsza lise tego co będzie nam niezbędne ale musieliśmy ja odrzucic. Było janse ze na Tamize nie wpłynie łódź takich rozmiarów". Odpowiedz Link Zgłoś
pieranka Re: Procesy formowania i łączenia runa 24.03.05, 09:08 Dojrzewam do pierwszego remontu. Ratunku! Postanowiłam zamówić kontener i wyrzucic wszystko, czego nie używałam przez ostatnie 180 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 24.03.05, 10:05 Czy te 180 liczy sie od daty decyzji czy daty aktu? Aktu wyrzucenia, znaczy. I czy dotyczy to rowniez albumow zdjec rodzinnych? I tu sie juz mozna zamyslic nad definicja uzywalnosci, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Procesy formowania i łączenia runa 24.03.05, 10:00 brezly napisał: > Aha, może przperowadzasz sie z mniejszego do wiekszego i zaczynasz sie > zastanawiac jak to co zapełniło ci to wieksze dao rady zmieścic sie w mniejszym? ==> E-e: kondensuje dwa w jednym, eliminujac po drodze. > A nie masz może wrażenia jak mój ko/laborant, że firma przeprowadzkowa zawyża > koszty podsyłając dwa samochody z fałszywymi_twoimi_rzeczami i pustymi pudłami, które w nosza a potem chytrze wyrzucają przez okno? ===> Cos tak, a nawet podrecznikowo: Wchodza przez zamkniete drzwi i zamieniaja moje nowe i ladne rzeczy na stare i brzydkie. (cf. Vaud i pan K, specjalisci od) > > "Sporządziliśmy pierwsza lise tego co będzie nam niezbędne ale musieliśmy ja > odrzucic. Było janse ze na Tamize nie wpłynie łódź takich rozmiarów". Skad to skad? Odpowiedz Link Zgłoś
anchan Re: Procesy formowania i łączenia runa 24.03.05, 10:03 ewakurz napisała: > > Skad to skad? stawiam na 3 panow w lodce Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 24.03.05, 10:17 ewakurz napisała: > > ==> E-e: kondensuje dwa w jednym, eliminujac po drodze. Aha, no to ja to dawno temu przezylem :-))) Moj skromny a nieduzy kat kawalerski stal sie celem inwazji. Mialem tak wizje typu Normanowie podbijaja Anglie, ciagnac za soba wozy z szafami, ksiazkami, talerzami, garnkami, plytami, pralkami, jakims tajnymi pojemnikami, etc. Dwa okrety wypelnione tylko welna i drutami. Gdzie to bylo "nagle stalo sie bardzo wiele rzeczy naraz"? :-)) > > "Sporządziliśmy pierwsza lise tego co będzie nam niezbędne ale musieliśmy > ja > > odrzucic. Było janse ze na Tamize nie wpłynie łódź takich rozmiarów". > > Skad to skad? Jerome K. Jerome "Trzech panow w lodce nie liczac psa". Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Procesy formowania i łączenia runa 09.06.05, 17:20 Jazon, Jazon, Jazonowi ludzie ...... Odpowiedz Link Zgłoś
vaud Re: Procesy formowania i łączenia runa 10.06.05, 03:27 budujem kolosy w sam raz na Rodosy... Odpowiedz Link Zgłoś