Dodaj do ulubionych

Moda polska

04.04.04, 00:03
...jest bardzo ekonomiczna...Schodzialam cale centrum Targowek i nic nie
kupilam, nic nawet nie przymierzylam :((( Sprawdzialam swoje ulubione sklepy
i odnioslam wrazenie, ze nawet paniom ekspedientkom bylo wstyd, ze taki towar
musza sprzedawac. Gdzie Wy sie ubieracie w tej Warszawie, tylko nie mowcie,
ze w Bialym :)
Obserwuj wątek
    • anahella Re: Moda polska 04.04.04, 08:17
      Ja generalnie ubieram sie w sypialni, pewnie dlatego ze w sypialni stoi szafa;)
    • habitus Re: Moda polska 04.04.04, 10:37
      Ostatnio rzeczywiście nie mam ochoty nic kupić. Następnym razem jak się
      wybierzesz na zakupy:
      1. zadzwoń, to pojedziemy tam gdzie trzeba (na odpowiedni teren łowiecki)
      2. nie zakładaj, że coś kupisz bo to jest polowanie :)
    • freewolf Re: Moda polska 04.04.04, 11:57
      chatka_ napisała:

Jasne, że w Białym.
      Ale facetom to zawsze łatwiej. Wybór jest prosty - albo modne albo wygodne.
      • ralston Re: Moda polska 04.04.04, 18:13
        Powiem tak: często w Białym. I o dziwo rzadko miewam problemy z kupieniem
        koszuli na mój rozmiar. A w Warszawie i owszem...
    • ralston Re: Moda polska 07.04.04, 18:24
      chatka_ napisała:

> ...jest bardzo ekonomiczna...Schodzialam cale centrum Targowek i nic nie
      > kupilam, nic nawet nie przymierzylam :((( Sprawdzialam swoje ulubione sklepy
      > i odnioslam wrazenie, ze nawet paniom ekspedientkom bylo wstyd, ze taki towar
      > musza sprzedawac. Gdzie Wy sie ubieracie w tej Warszawie, tylko nie mowcie,
      > ze w Bialym :)

Będę polemizował z tą ekonomiczną modą. Wczoraj byliśmy z żoną w tym samym
      centrum handlowym. Nie potrzebowaliśmy schodzić całego centrum. Już w pierwszym
      sklepie rachunek był XXL :)
      • freewolf Re: Moda polska 07.04.04, 19:39
        ralston napisał:

> Będę polemizował z tą ekonomiczną modą. Wczoraj byliśmy z żoną w tym samym
        > centrum handlowym. Nie potrzebowaliśmy schodzić całego centrum. Już w
        > pierwszym sklepie rachunek był XXL :)

Ja się tylko zapytam: zakupy były dla Ciebie, czy dla żony?
        • ralston Re: Moda polska 07.04.04, 20:31
          Użyj dedukcji. Jeśli rachunek był XXL a piwo wcale nie jest takie drogie... ;)
          • saunne Re: Moda polska 07.04.04, 20:34
            no tak, bo tylko kobieta dużo wydaje... Ogarnia mnie irytacja jak czytam takie
            niesprawiedliwe i krzywdzące stereotypy. :-(
            • ralston Re: Moda polska 07.04.04, 20:47
              Saunneczko nie irytuj się, bo to są żarty przecież. Z moją żoną na ten przykład
              akurat jest tak, że sama by sobie tego w życiu nie kupiła, bo uważała że
              ubranie jest za drogie. Na szczęście zakupy robiliśmy wspólnie i w momencie jak
              była w przymierzalni i mierzyła jakiś inny ciuch, to jej przytargałem z
              wieszaka to, co jej się podobało i poprosiłem, żeby zmierzyła. Pasowało
              idealnie, więc nie miała wymówki, żeby odłożyć na półkę :)
              A jutro, jeśli tylko znajdę w biurze, prześlę Ci wyliczenie, które pokazuje
              czarno na białym - że to mężczyźni wydają więcej pieniędzy. Zgoda?
              • saunne Re: Moda polska 07.04.04, 21:00
                Ojej Rals to Ty jesteś wspaniały, że tak dbasz o żonę. Poważnie. Jestem pod
                wrażeniem :-)
                Całkiem możliwe, że się nie znam na żartach. Być może i to doświadczenie
                jeszcze przede mną. Popracuję i nad tym.
                Niemniej bardziej zniechęcił mnie post Freewolfa (zastanawiający jest sposób w
                jaki piszesz o kobietach na tym forum Wolfie) niż Twoja odpowedź, Ralstonie.
                A jeśli chodzi o wyliczenia to ufam Ci na słowo.
                • ralston Re: Moda polska 07.04.04, 21:07
                  saunne napisała:

> Ojej Rals to Ty jesteś wspaniały, że tak dbasz o żonę. Poważnie. Jestem pod
                  > wrażeniem :-)
                  > Całkiem możliwe, że się nie znam na żartach. Być może i to doświadczenie
                  > jeszcze przede mną. Popracuję i nad tym.
                  > Niemniej bardziej zniechęcił mnie post Freewolfa (zastanawiający jest sposób
                  w
                  >
                  > jaki piszesz o kobietach na tym forum Wolfie) niż Twoja odpowedź, Ralstonie.
                  > A jeśli chodzi o wyliczenia to ufam Ci na słowo.

Do wspaniałości mi daleko. Zapewniam. Wydawanie pieniędzy to nie wszystko. To
                  akurat jest nawet łatwe, jeśli się je po prostu ma. Ale nie wiem czemu akurat
                  tak Cię zirytowało pytanie Wolfa. Obawiam się, że z góry założyłaś w nim jakiś
                  podtekst...
                  A z tym ufaniem na słowo to poczekaj, aż zobaczysz wyliczenia :)))
                  Tak w ciemno bym mi nie ufał... :)))
                  • saunne Re: Moda polska 07.04.04, 21:18
                    ralston napisał:

Ale nie wiem czemu akurat
                    > tak Cię zirytowało pytanie Wolfa.

Ponieważ jest to kolejny uszczypliwy tekst o kobietach jego autorstwa. Z jednej
                    strony męczy mnie to, że kobiety są traktowane przedmiotowo (kobiety - czyli ja
                    też, jestem jedną z nich). Z drugiej zastanawiam się co właściwie Wolf chce
                    przez to pokazać (domyślam się, że ciężko jest mu powiedzieć wprost - łatwiej
                    zażartować).

>Obawiam się, że z góry założyłaś w nim jakiś
                    > podtekst...

Tak. Założyłam, że jest uszczypliwy.
                    • ralston Re: Moda polska 07.04.04, 21:24
                      Hmmm... nie doszukałem się uszczypliwości w tym pytaniu. A jeśli już to raczej
                      nie w stronę kobiet była ona skierowana, skoro była odpowiedzią na moją wobec
                      kobiet uszczypliwość...
                      • saunne Re: Moda polska 07.04.04, 21:26
                        Czy to, że ja się doszukałam a Ty nie oznacza, że któreś z nas kłamie?
                        • ralston Re: Moda polska 07.04.04, 21:28
                          Nie. Bo każde z nas mówi o swoich odczuciach i swoim odbiorze :)
                          • saunne Re: Moda polska 07.04.04, 21:32
                            Właśnie.
                            Ale to co napisałeś skłania mnie też do przemyślenia własnej postawy.
                            Dzięki.
                            • ralston Re: Moda polska 07.04.04, 21:36
                              No problem. Polecam się na przyszłość. Tylko nie wiem, czy nie trzeba brać na
                              mnie poprawki. W jakichś badaniach pseudopsychologicznych wyszło mi, że należę
                              do rzadszej grupy tych, którzy mają profil poznawczy postrzegający a nie
                              oceniający. Różnica z grubsza w tym, że jak coś widzę, to raczej patrzę CZYM to
                              jest a nie JAKIE jest.
                              • saunne Re: Moda polska 07.04.04, 21:40
                                cenna umiejętność... Zazdroszczę.
                                • ralston Re: Moda polska 07.04.04, 21:45
                                  To chyba nie jest umiejętność. Raczej w sferze predyspozycji trzebaby to
                                  rozpatrywać. Albo się to ma, albo nie. Wyuczyć się chyba nie da. Jak były
                                  robione badania u nas w Firmie, to wyszło, że raptem kilka procent ma taki
                                  profil. Olbrzymia większość miała oceniający. Oczywiście nasza firma nie
                                  spełnia w żaden sposób warunków próby statystycznej.
          • freewolf Re: Moda polska 07.04.04, 21:03
            ralston napisał:

> Użyj dedukcji. Jeśli rachunek był XXL a piwo wcale nie jest takie drogie... ;)

Zaraz:
            Piwo... piwo...
            Guiness: 5*4*50=1000 zł
            Teraz rozumiem. :)
            • ralston Re: Moda polska 07.04.04, 21:08
              :))))))
              • chatka_ Re: Moda polska 07.04.04, 23:26
                Rals gdzies sie tak obkupilscie, widac w innych sklepach bylismy, albo nie
                znalazlam lub tez nie doszlam do sklepow Solaru i do "Mody Polskiej" ;)

Poza tym juz wiem o co mi chodzilo, o torbe...Kupilam u nas w Bialym, a tak
                jakbym cala szafe na lato wymienila :) To jest oszczednosc :)
                • ralston Re: Moda polska 08.04.04, 10:05
                  Drugi sklep po prawej jak się wchodzi tym wejściem bliżej kina do Centrum
                  Targówek.
                  • ashanti5 Re: Moda polska 08.04.04, 17:56
                    Dobry wątek, bo na wiosne zawsze mnie nachodzi zakupowy szał. Własnie wpadłam w
                    jeden z tych niebezpiecznych transów, że ciągle sobie coś kupuję mimo iz debet
                    tuż tuż. Zawsze tak jest, że jak źle stoję finansowo, napataczją mi się w
                    sklepach super ubrania i same promocje (?). Kiedy chce kupić cos konkretnego i
                    mam na to pieniądze, zazwyczaj z zakupów wychodzą nici.
                    Niedawno przeniosło się moje biuro do kamienicy, w której piętro niżej ma
                    galerię Grażyna Hase. A w galerii ubranka śliiiiiczne. Cały miesiąc chodziłam
                    koło czarnej plisowanki. Takiej najzwyczajniejszej. Szkoda tylko, że cena nie
                    była taka zwyczajna. W końcu wczorja się skusiłam.
                    Po drodze mijam też fajny lumpeks, który nazywa się SZPER. Ubrania są
                    poselekcjonowane i może nawet odprane i odprasowane. Nie powiem...ciekawy
                    asortyment.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka