Gość: Ixtlilto IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.08.01, 18:55 kiedy premiera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bebe Re: Moulin Rouge IP: *.etntwn1.nj.home.com 29.08.01, 02:06 Wierz mi, nie chcesz tego wiedziec. Straszna szmira (nie ufaj zajawkom), oszczedz 2 dychy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Moulin Rouge IP: 157.25.164.* 29.08.01, 15:01 kiedy premiera - nie wiem. Ale widziałam pokaz przedpremierowy i uważam że film warto zobaczyć. Świetny pastiż i niecodzienne poczycie humoru. Jeśli jednak nastwaiasz sie na skandal - to nie licz na to. po prostu kabaret, ze świetną muzyka, kostiumami i fabułą trochę przez palce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Moulin Rouge IP: 10.20.0.* / 195.205.6.* 29.08.01, 16:03 premiera we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mathilda Re: Moulin Rouge IP: *.centrala.pbk.pl 30.08.01, 12:55 podobno chala i szmira niesamowita! mnie, nie wiedziec czemu, kojarzy sie z Showgirls tylko z bardziej znanymi nazwiskami w obsadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chacko Re: Moulin Rouge IP: *.Sale.netspace.net.au 31.08.01, 00:41 premiera 28ego albo 29 wrezsnia, nie pamietam dokladnie. film jest zajebisty, naprawde. przez pierwsze 10 minut patrzysz w ekran i nie wiesz czy juz wyjsc czy jeszcze chwile poczekac, ale warto. od razu mowie, to jest film o milosci, baaardzo piekny film o milosci. i jezeli ten rodzaj kina nie odpowiada, to sobie mozna darowac. dla zainteresowanych: konwencja filmu to wybuchowa mieszanka kolorow dzwiekow postaci, jak w popierdzielonej bajce. i jest to film inny, chocby ta z poczatku krepujaca a w koncu ujmujaca konwencja dialogu spiewaniem, i to w dodatku znanymi na wylot "kawalkami" muzycznymi. zajebisty, bylem dwa razy, glownie dla muzyki, z oszczednosci kupilem kompakt :-). polecam i pozdrawiam. enjoy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaa Re: Moulin Rouge IP: *.library.uu.nl 01.10.01, 21:10 Uwazam, ze rezyser zrobil dobra robote. Balansowal na granicy kiczu ale udalo mu sie nie spasc z cienkiej liny. Oczywiscie wazniejsza w tym filmie jest forma niz tresc (chociaz moje japonskie przyjaciolki naprawde sie wzruszyly). Nie jest to dokument (patrz postac Tulouse-Lotreca), ani film psychologiczny. To show, gra z konwencja, z utrwalonym w kultrurze obrazem Paryza konca wieku. ciekawie zaaranzowane, w powiazaniu z obecna pop kultura. Warto. Trzeba tylko zrozumiec konwencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Moulin Rouge IP: 10.20.0.* / 195.205.6.* 02.10.01, 17:15 Gość portalu: Ixtlilto napisał(a): > kiedy premiera? premiera 5 października Odpowiedz Link Zgłoś