Dodaj do ulubionych

Moulin Rouge

IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.08.01, 18:55
kiedy premiera?
Obserwuj wątek
    • Gość: bebe Re: Moulin Rouge IP: *.etntwn1.nj.home.com 29.08.01, 02:06
      Wierz mi, nie chcesz tego wiedziec. Straszna szmira (nie ufaj zajawkom),
      oszczedz 2 dychy.
      :-)
    • Gość: zuza Re: Moulin Rouge IP: 157.25.164.* 29.08.01, 15:01
      kiedy premiera - nie wiem. Ale widziałam pokaz przedpremierowy i uważam że film
      warto zobaczyć. Świetny pastiż i niecodzienne poczycie humoru. Jeśli jednak
      nastwaiasz sie na skandal - to nie licz na to. po prostu kabaret, ze świetną
      muzyka, kostiumami i fabułą trochę przez palce.
    • Gość: Anka Re: Moulin Rouge IP: 10.20.0.* / 195.205.6.* 29.08.01, 16:03
      premiera we wrześniu
    • Gość: mathilda Re: Moulin Rouge IP: *.centrala.pbk.pl 30.08.01, 12:55
      podobno chala i szmira niesamowita! mnie, nie wiedziec czemu, kojarzy sie z
      Showgirls tylko z bardziej znanymi nazwiskami w obsadzie.
      • Gość: chacko Re: Moulin Rouge IP: *.Sale.netspace.net.au 31.08.01, 00:41
        premiera 28ego albo 29 wrezsnia, nie pamietam dokladnie. film jest zajebisty,
        naprawde. przez pierwsze 10 minut patrzysz w ekran i nie wiesz czy juz wyjsc
        czy jeszcze chwile poczekac, ale warto. od razu mowie, to jest film o milosci,
        baaardzo piekny film o milosci. i jezeli ten rodzaj kina nie odpowiada, to
        sobie mozna darowac. dla zainteresowanych: konwencja filmu to wybuchowa
        mieszanka kolorow dzwiekow postaci, jak w popierdzielonej bajce. i jest to film
        inny, chocby ta z poczatku krepujaca a w koncu ujmujaca konwencja dialogu
        spiewaniem, i to w dodatku znanymi na wylot "kawalkami" muzycznymi. zajebisty,
        bylem dwa razy, glownie dla muzyki, z oszczednosci kupilem kompakt :-). polecam
        i pozdrawiam. enjoy.
    • Gość: kaa Re: Moulin Rouge IP: *.library.uu.nl 01.10.01, 21:10
      Uwazam, ze rezyser zrobil dobra robote. Balansowal na granicy kiczu ale udalo
      mu sie nie spasc z cienkiej liny. Oczywiscie wazniejsza w tym filmie jest forma
      niz tresc (chociaz moje japonskie przyjaciolki naprawde sie wzruszyly). Nie
      jest to dokument (patrz postac Tulouse-Lotreca), ani film psychologiczny. To
      show, gra z konwencja, z utrwalonym w kultrurze obrazem Paryza konca wieku.
      ciekawie zaaranzowane, w powiazaniu z obecna pop kultura. Warto. Trzeba tylko
      zrozumiec konwencje.
    • Gość: Anka Re: Moulin Rouge IP: 10.20.0.* / 195.205.6.* 02.10.01, 17:15
      Gość portalu: Ixtlilto napisał(a):

> kiedy premiera?

premiera 5 października
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka