Dodaj do ulubionych

Momo i PRZYJACIELE...;-)))))))))))))))))

22.05.02, 23:09
Głos Ludu został wysłuchany;-)))))), witam w odnowionym wątku...
Maax, od razu jak Janko wystąpił w Twojej obronie, to się odezwałeś....jednak
nie ma jak męska solidarność...ale cieszę się że jesteś, Dziubasku
Lnianowłosy...

Chochliku, mój drogi, szanuj zdrowie, nie przepracowuj się, szczególnie gdy
dostaniesz od Janka obiecanego pomocnika i koniecznie pochwal się, czy
faktycznie taki pomocny, to może i mi podeśle, kto wie...
Camel-ko...a co z Tobą...tez zapracowana biedactwo? Czy tez Twoja Bajka o
Kopciuszku toczy sie na bieżąco i nie masz dla nas czasu;-)))?

Janko, zachęć nasze abecunio bardziej, może częściej będzie nas odwiedzała...
Kończę tymczasem, bo musze jeszcze napisać rozprawke o Abelardzie i Heloizie w
nowoczesnym wydaniu;-)))))
Pa, buziaczki dla Wszystkich
Wasza Momo

Obserwuj wątek
    • Gość: Momo Re: Momo i PRZYJACIELE...;-))))))))))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 00:08
      Camel-ko....słodka istotko....jesteśmy już tutaj....nie rozrywaj sie na dwa
      wątki, chcemy Cię w całości, ale już tutaj, dobrze, kochanie? I jak dobrze, że
      sie odezwałaś....
      A teraz pora spać, bo grzeczne dziwczynki o tej porze juz spią...
      Dobranoc i kolorowych snów...
      Momo
      • Gość: Momo Re: Momo i PRZYJACIELE...;-))))))))))))))))) IP: 195.116.107.* 23.05.02, 08:44
        Do trzech razy sztuka...więcej sie wpisywać pod rząd nie będę...czekam na Was
        kochani...dzień dobry...jestem tutaj...
        Momo oczekująca
        • Gość: Chochlik Re: Momo i PRZYJACIELE...;-))))))))))))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 23.05.02, 10:09
          Dzień dobry :))))
          Jestem i ja w nowym miejscu. Weny dziś troszkę brak, więc piszę tylko, tak
          jestesmy wyjątkowi i niech tak zostanie na długo :)
          D. Camelko- dzięki za opis Twego ogródka, Zamknęłam oczy i przenisłam sie tam ,
          upojnie było. W moim prywatnym też mam podobne kwiatki, moje clematisy zakwitły
          właśnie całe obsypane kwieciem po prostu cudo. :))))
          D. Janko- dzięki pomocnik dotarł , z pewnością mnie nie zawiedzie :)
          D. Maaxie- mam nadzieję że wybaczysz mi e niewinne żarciki, fajnie że jesteś.:))
          D. Momo - Tęsknie za naszymi rozmowami :)))
          Pędzę już
          Wasz Choch....
          • Gość: Janko Re: Momo i PRZYJACIELE...;-))))))))))))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 23.05.02, 17:13
            Wierny poddany wita wszystkich miłośników przyrody w nowym wątku.
            Co my byśmy zrobili bez naszej Momo. Jedno słowo i już zostaliśmy wysłuchani.
            Pięknie piszecie o swoich kwiatkach, dobre wróżki. A ja napiszę Wam kilka słów
            o swojej ulubionej ulicy. Biegnie ona przez park trochę zaniedbany ale dzięki
            temu bardziej naturalny. Wielkie buki, których korony zasłaniają niebo dodają
            mu tajemniczego wyglądu.
            Ulica była kiedyś szlakiem komunikacyjnym. Jeździłem tamtędu pierwszym swoim
            motocyklem. Ach te wspomnienia. Ulica zaczyna się i kończy w parku otoczonym
            szerokimi obwodnicami. Ta droga do nikąd wybrukowana jest wielkimi kamieniami
            dokładnie poukładanymi jeszcze przez niemców. Wysokie granitowe krawężniki
            lekko omszałe nadają jej majastatycznego wyglądu. Dzielnie opiera się czasowi.
            Niewielu tędy chodzi. Są przecież alejki. Dobrze, że na wiosnę toś uprząta
            stare liście, opadłe gałęzie. Może lubi Ją tak jak ja. Rano, kiedy idę do pracy
            nie spotykam tu nikogo. Specjalnie nadkładam drogi żeby tędy przejść. O każdej
            porze roku można spotkać tu jakieś atrakcje. Teraz na przykład cudnie zaczynają
            pachnieć akacje. Też tu rosną. Słodki miodowy zapach. Lubię tak iść po samym
            bruku i czuć pod stopami nierówności. Kiedy wkraczam na moją ulicę, myśli
            podświadomie żeglują w kierunku rzeczy przyjemnych i miłych.
            I choć wiem jak działa ten automat wciąż mnie to zadziwia. I kiedy w pracy bywa
            różnie, jak to w pracy, nastrój z porannego spaceru pozostaje na długi czas.
            Pozdrowienia. Janko
            • Gość: Janko Do camel-ki IP: *.teleton.pl 23.05.02, 21:20
              Myślałem, myślałem i nic sensownego nie wymyśliłem. Dla ratowania honoru
              niewieściego na wiele bym się odważył. Ale ta sytuacja chyba mnie przerasta.
              Ale myślę, że nic się nie stanie jeśli w tym miejscu przerwiesz opowieść.
              Nie Ty pierwsza wrzucisz niedokończony rękopis do kosza.
              A my możemy rozpocząć wymyślanie jakiejś nowej opowieści. Momo jest tu chyba
              specjalistką. A my może jej pomożemy. Może wszyscy weźmiemy udział? Co Wy na to.
              Pozdrawiam wszystkich a szczególnie uwolnioną, mam nadzieję, z opresji camel-kę.
              Janko.
              • camel-ka Re: Do camel-ki 23.05.02, 21:36
                Czuję się zwolniona z obowiązku! :-)))))))))))))))))))
                Dziękuję Janko. Wiedziałam , że mogę liczyć na Ciebie.
                Twój pomysł wydał mi się świetny! Dawno myślałam o tym , że
                moglibyśmy wspólnie pisać opowiadanko. Będzie ciekawie. :-)))
                Pozwólmy Momo zacząć a potem ustalmy porządek wg którego
                będziemy dopisywać dalszy ciąg , maxymalną objętość i co tam
                jeszcze nam wpadnie do głowy. Poooooodoba mi się bardzo!
                A Wam? Co sądzicie o pomyśle Janka?
                camel-ka
                • Gość: Momo Re: Do camel-ki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 22:12
                  Dobry wieczór Wszystkim...

Pomysł przedni, tylko czemu ciężar odpowiedzialności spada na mnie????? Janko,
                  oj lubisz Ty brac pod włos, w kazdej sytuacji;-))))...
                  Ja jednakowoż uważam i to nie jest bynajmniej spychologia, że KAZDY z WAS może
                  zacząć jakąś opowieść...Wszak tu są sami wyjątkowi Bajkopisarze;-)))))

Serdecznie Was pozdrawiam, ciekawa będąc, czy ktos jeszcze zajrzy tu i cos
                  wpisze...ja sprawdzę za niedługo...;-)))))))))))))
                  Momo
                  • maax Re: Do camel-ki 23.05.02, 22:49
                    Droga Camel-ko!
                    Ale z Ciebie detektyw! Zdemaskowalas mnie.
                    Rzeczywiscie czytuje inne watki (ach! ,lubie te dynamiczne, z ostra wymiana
                    zdan), ale zawsze od razu po sprawdzeniu poczty pierwsze lece tutaj a potem
                    dopiero na te inne mniej zyczliwe watki, Tylko czasami mam duzo do odpisywania
                    a czasu malo, ze nie starcza go, by sie Tu wpisac. Ale zawsze czytam.
                    Ja jestem troche taka postac z innej bajki, blakam sie tu i tam.
                    I powiedz mi jeszcze Camel-ko Ogrodowa, skad sie wzial Twoj nick? Czy jestes
                    moze namietna palaczka 'Cameli'? (juz dawno chcialem o to zapytac)

Drogi Janko! Musze przyznac, ze znacznie lepiej wkomponowales sie w nastroj
                    Ogrodka ode mnie.

Drogi Chochliku. Mozesz zartowac do woli(w koncu chochliki od tego wlasnie sa)
                    Na pewno sie nie obraze. :-)))

Doga Momo, a moze zmienie nicka, na 'Dziubasek'? (ciekawe, czy tos sobie juz go
                    zarezerwowal)I sorry, ale ja nie osmiele sie zaczac Waszej bajki (no wiecie -
                    brak weny)

Pozrawiam wszystkich

Pozdrawiam Wszystkich
                    • Gość: Momuś DO MAAXA.....DZIUBASKA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.02, 23:18
                      Maaxiu...na Ciebie własnie liczyłam i moja wytrwałośc została
                      nagrodzona...ciesze się...
                      Ale nieco bunt we mnie się rodzi, gdy Ty co jakiś czas wmawiasz i sobie i nam,
                      że niezbyt pasujesz do nas i komus innemu lepiej niz Tobie wychodzi
                      aklimatyzacja w nastrój Ogrodu...szczerze mówiąc zaraz ciśnie mi się do głowy
                      pytanie: czy On chce nas zostawić, ze tak pisze? To byłoby nie fair...!!!!!
                      Pasujesz do nas, jak puzzle w układance, a w układance nieraz tak jest, ze
                      wydawać by się mogło,iż bez jakiegos kawałka da się ułożyć, nie będzie widać
                      braku, ale jednak okzuje sie, ze nie ma ów obraz tego wygladu co powinien...Ty
                      jesteś takim elementem większej całości i JESTEŚ TU POTRZEBNY I AKUTRAK
                      WKOMPONOWANY TAK JAK POTRZBA...czy jasno się wyraziłam? Chodx sobie gdzie
                      chcesz, pisz sobie do kogo chcesz, wszak jest wolnośc i demokracja, ale JESTEŚ
                      NASZ i pamietaj o nas, koniecznie....wow...ale przemowa....ide spać...dobranoc..
                      Momo
                      • camel-ka Re: DO MAAXA..... 24.05.02, 00:24
                        Drogi Maaxiu,
                        CAMEL - tak nazywał się mój dom w Stanach Zjednoczonych.
                        Poprzedni właściciel , pomalował elewację w wiadomym ,
                        camelowym kolorze a nad wejściem umieścił tę nazwę.
                        Może kochał wielbłądy!? :-))))))))))))))))))))))
                        Nie czuję specjalnego sentymentu do tamtych miejsc ,
                        ale kiedy miałam wybrać sobie nick - właśnie to
                        przyszło mi do głowy. Ot .. i cała historia .. :-)))))))))))))))))))))

Pozdrawiam wszystkich serdecznie
                        i cmooooooook!
                        camel-ka
                        • Gość: Momo Momo i Przyjaciele;-))))) IP: 195.116.107.* 24.05.02, 08:40
                          Witam w piątkowy poranek, jestem zadowolona, ze już ostatni dzień pracy w tym
                          tygodniu...mam juz dość szczerze mówiąc...
                          Czekam na propozycje naszej interaktywnej opowieści...może ktoś ma jakiś
                          pomysł...

Buziaki dla Janka, Maaxa, Camel-ki, Chochlika i innych czających sie gdzieś w
                          pobliżu...
                          Momo
                          • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele;-))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 24.05.02, 11:13
                            Witam wszystkich przyjaciół wesolutko.
                            Ja też Momo już bardzo czekałem na te wolne dni. Będzie trochę czasu dla siebie.
                            Ależ dużo dzieje się w naszym Ogrodzie. Same wyjątkowe osoby zebrały się tutaj.
                            Przyciąganie chyba jakieś?
                            Moja ulubiona Momunia trochę się wykręca od obowiązków gospodarza - w sprawie
                            wspólnej opowieści. Pomóżmy więc wszyscy. Ja postaram się coś po weekendzie
                            zaproponować ale bardzo liczę na fantazję pozostałych - szczególnie
                            piękniejszej połowy ogrodu, nawet tej kryjącej się w wysokiej trawie. Hi, Hi.
                            Maaxio, "Dziubasek" jest mi z pewnych względów bardzo bliski. Ale niech tam.
                            Odstępuję Ci go. Mam coś jeszcze na pociechę. Niech przyniesię Ci szczęście.
                            Piszesz że czujesz się jak ktoś z innej bajki. Zaryzykuję twierdzenie, że każdy
                            z nas coś podobnego czuje. Ja mam na ten temat nawet całą teorię.
                            Dobrze Ci Momo napisała. Ci to znaczy, że nie masz czasu, że nie możesz się
                            dostatecznie wkomponować - zwykłe wykręty. Jeśli się nie postarasz to możesz
                            zostać przedmiotem naszej opowięści. Lepiej nie ryzykuj. Będę już kończył.
                            Papuśki dla wszystkich. Janko
                            • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele;-))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 24.05.02, 11:21
                              • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele;-))))) IP: 195.116.107.* 24.05.02, 13:37
                                Nasz Chochlik to ostatnio takie puste gołąbki wysyła, czy jest taki
                                zapracowany, czy tez po prostu buja w obłokach i nie zauważa, ze nic nie
                                napisała;-)))))
                                No Maaxiu...toś dostał po grzbiecie...musisz sie zrechabilitować...
                                Momunia nie wymiguje sie od obowiazkó, tylko jest kulturalna i ustępuje pola do
                                popisu innym;-)
                                Całuski popołudniowe...
                                Ogarnia mnie frywolny nastrój, a co niektórzy, dłużej ze mną przebywający w
                                Ogródku, wiedzą czym to pachnie;-)))...hihihihi...

Napisałam taki sobie malutki wierszyk:

"Ukołysz mnie lekko
                                w swych mocnych ramionach,
                                a wtulę się w Ciebie
                                bliskości spragniona...
                                I daj mi spróbować
                                smaku ust kochanych
                                i poprowadz mnie, proszę,
                                po szlakach nieznanych...
                                Daj mi poznać siłę
                                i żar namiętności.
                                Ucieknij w marzenia
                                w krainie miłości..."

Wasza Momunia;-)
                                • gor1 Re: Momo i Przyjaciele;-))))) 24.05.02, 15:08
                                  Oj niedobrze, niedobrze. Momo w frywolnym nastroju. Abecuniooooo, nie ma tam
                                  gdzieś w kąciku jakiejś wyższej kępy trawy żeby się schować??? Daj znak,
                                  poratuj.
                                  Zaniepokojony Janko.
                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele;-))))) IP: *.teleton.pl 24.05.02, 18:37
                                    E tam. Obiecanki cacanki a głupiemu ....:))))))))
                                    Jestem tu Momusia, czekam.
                                    • Gość: Maniek Re: Momo i Przyjaciele;-))))) IP: *.rrcnet.com 29.07.02, 20:29
                                      ?
                                  • abc2001 Re: Momo i Przyjaciele;-))))) 24.05.02, 19:10
                                    na takie wezwanie, nie można nie odpowiedzieć,
                                    a w trawie wysokiej miło i zacisznie - ale po dzisiejszej
                                    burzy trochę mokro. Dlatego wyłażę, może wyjdzie słonko
                                    i mnie osuszy?
                                    pozdrowienia i całuski dla wszystkich

abecunio
                                    • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele;-))))) IP: *.teleton.pl 24.05.02, 19:25
                                      Na słonko chyba nie ma co już liczyć. Ale jak nas bądzie więcej to i cieplej
                                      będzie. Miło, że odpowiedziałaś. Jeszcze jedna dobra duszyczka na którą można
                                      liczyć. Również całuski dla wszystkich. Podniesiony na duchu Janko.
                                    • Gość: Janko Do abecuni IP: *.teleton.pl 24.05.02, 22:36
                                      Witaj kwiatuszku. Jesteś w pobliżu? Może dotrzymasz mi towarzystwa? Piórka
                                      pewnie już wyschły.
                                      Pozostali pewnie balują gdzieś wesoło. Albo nie mogą na razie być z nami. Ja
                                      poczekam jeszcze. Napisz proszę coś o sobie, albo o czymś innym. Janko
                                      • Gość: Momo To tylko Ja..... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.02, 01:38
                                        widzisz Janko!!!! Abecunia uciekła,ciekawe czemu...a ty faktycznie czekałes na
                                        mnie w tej trawie? Kurcze...szkoda, ze nie zawołałes głosniej...a juz
                                        wiem...tak sie skradałeś do abecuni, ze zapomniaeś na smierć o mnie...

Wiem, pisze już takie sobie głupotki, bo i pora jest raczej do spania, a nie do
                                        mądrzenia się w kwesiach damsk-męskich;-)

Ale, ale...gdzie jest ten nasz Maaxiunio...on chyba reaguje jedynie na głos
                                        Janka...

Buziaki...i czekam....w tej trawie;-)
                                        M.
                                        • Gość: Momo Re: To tylko Ja..... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.02, 11:35
                                          O ludzie ile mozna czekać...idę gdzieś indziej...;-))))))))
                                          M.
                                          • maax Re: To tylko Ja..... 26.05.02, 21:04
                                            Gość portalu: Momo napisał(a):

> O ludzie ile mozna czekać...idę gdzieś indziej...;-))))))))
                                            > M.

No i gdzie poszlas, Momo?

Janko, Ty takze jestes/byles dziubaskiem?
                                            Camelko, dzieki za wyjasnienia o nicku. Dobrze, ze nie palisz Cameli. :-)))

Pzdr wszystkich
                                            • abc2001 Re: do Maaxa 26.05.02, 21:11
                                              Drogi Maaxiu,
                                              nieśmiało spytam, a cóż szczególnie złego jest w paleniu Cameli?
                                              • maax Re: do Maaxa 26.05.02, 21:38
                                                Droga/i abc

Wlasciwie to nic zlego w paleniu Cameli (lepiej juz palic je niz np. Fajranty)
                                                Ale ciesze sie, ze nick Camel-ki nie jest od papierosow (takie mialem jedno z
                                                pierwszych skojarzen, jak zastanawialem sie, dlaczego go wybrala).
                                                A w ogole, to nie lubie palenia.
                                                • Gość: Chochlik Re: do Przyajciół :))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 27.05.02, 14:05
                                                  Witam !
                                                  Jestem , czytam, cieszy mnie Wasza obecność, ale musze zmykać
                                                  całuski
                                                  Choch...
                                                  • Gość: Janko Momo i Przyjaciele :)))))) IP: *.teleton.pl 27.05.02, 17:37
                                                    Witajcie Kwiatuszki i Ty Maaxio.
                                                    Słusznie Maaxio. Może się niektórym narazimy ale ja też nie lubię palenia.
                                                    Tak Momo Czarodziejko czekałem, czekałem i nie doczekałem się. Żałuję, że znów
                                                    się minęliśmy. Podchody do abecuni też się nie udały. Właśnie. Czyżbym aż tak
                                                    się pomylił. Podpisałaś/łeś się abecunio. Czy to jakaś pośrednia forma Hi, HI,
                                                    Hi. Bez obrazy proszę,zwykła ciekawość.
                                                    Kilka dni temu odkryłem piękny Tulipanowiec Amerykański w pełni kwitnienia. I
                                                    to kilkaset metrów od domu. Czy widzieliście jak kwitnie to drzewo. Coś
                                                    pięknego. Z naszej wspólnej opowieści chyba nic nie wyjdzie. Poza nielicznymi
                                                    wyjątkami nie widzę entuzjazmu. Damy chyba spokój. Może kiedyś? Pozdrowienia
                                                    dla wszystkich. Janko
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :)))))) IP: 195.116.107.* 28.05.02, 10:06
                                                    Witam i o zdrowie pytam...))))
                                                    co do naszej opowieści, może uda sie cos wymyslic...ide na urlop, wiec bede
                                                    miala troszkę wiecej czas...na RÓŻNE RZECZY, hihihihihihih...szczególnie
                                                    zaprzęgnę wyobraźnię, bo coś komuś obiecałam i wymaga to spokoju i skupienia,
                                                    aby wywiązac się z zadania...
                                                    Poza tym, to mało nas ostatnio tutaj, ale dobrze, ze jednak ktoś tu bywa...
                                                    a jesli chodzi o abecunie, toż to kobietka, Janku drogi...
                                                    Chochli...bedę miała okazje z toba porozmawiać niedługo na gg, juz sie cieszę..
                                                    Camel-ko...pozdrawiam Cię serdecznie
                                                    Maaxiu...gdzie jesteś Dziubasku? Lninowłosy mój drogi...
                                                    Całuje wszystkich mocno, mocno
                                                    Wasza Momo

• Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :)))))) IP: *.teleton.pl 28.05.02, 20:22
                                                    Witam cieplutko wszystkie kobietki i panów.
                                                    Zdrówko owszem, dziękuję Momunia. Ech niektórzy to mają plecy. Jeszcze dobrze
                                                    nie zaczęli pracy a już mają urlop. A ja tu sobie ręce urabiam do 18 godziny.
                                                    Pochowali się gdzieś ogrodowicze. Może opalają się gdzieś na uboczu. No nie,
                                                    nie ma słonka przecież. Hej, gdzie smerfujecie. Pozdrawia w trochę
                                                    nostalgicznym nastroju Janko.
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :)))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.02, 11:56
                                                    Gość portalu: Janko napisał(a):

. Ech niektórzy to mają plecy. Jeszcze dobrze
                                                    > nie zaczęli pracy a już mają urlop.

Szkoda, ze to nie tak, ale to przy okazji...
                                                    też mam nostalgiczny nasatrój, szczególnie z powodu tego urlopu...głupia
                                                    sprawa...albo ja jakaś niefartowna...
                                                    Pozdrawiam...
                                                    Momo
                                                  • Gość: Janko Do Momo. IP: *.teleton.pl 29.05.02, 18:01
                                                    Witaj Przyjaciółko Pomarańczowa.
                                                    Chciałem dzisiaj trochę rozweselić wszystkich. Miałem już przygotowany temat.
                                                    Ale po przeczytaniu Twojego wpisu całkiem mi przeszło. Przykro mi,że masz
                                                    pecha. Ale w żadnym wypadku nie myśl, że jesteś niefartowna to takie czasy.
                                                    Wiem, że w końcu wszystko się ułoży, tylko kiedy?
                                                    A jeśli ktoś Ci się przysłużył to powiedz. Zaraz obmyślimy dla niego coś
                                                    odpowiedniego. Na razie tyle. Ściskam wszystkich a specjalnie Momo.
                                                    Janko.

• maax Re: Do Momo. 29.05.02, 21:45

> Maaxiu...gdzie jesteś Dziubasku? Lninowłosy mój drogi...

Jak to Droga Momo, gdzie jestem? W kafejce, tak jak co dzien (tylko teraz
                                                    chodze do takiej nie trzesacej) i wlasnie pisze te slowa do Ciebie . :-)))

Ja juz pracuje w jednej firmie 3 mies. Tez chcialbym jakis urlop! Ale tylko
                                                    moge o nim pomarzyc.Ale w najblizszy poniedz. i wtorek bedzie tu swieto :
                                                    jubileusz krolowej. Juz teraz niektore autobusu sa pomalowane na zloto. Tak, ze
                                                    czeka mnie 3 dni wolne.

Janko, dobrze ze nie palisz. Od razu bardziej Cie lubie. :-)))
                                                  • Gość: Momo Momo do Przyjaciół IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.02, 10:43
                                                    Dzięki serdeczne za dobre słowa...
                                                    Ciesze sie, że chcesz mi Jaku pomóc...bo faktycznie ktos się WYBITNIE
                                                    przysłużył abym dostała dożywotni urlop z tej akurat firmy...dwie "przemiłe"
                                                    kobietki...niech je gęś kopnie...ale nic to...wiem, że będzie dobrze i dlatego
                                                    nie tracę optymizmu wrodzonego...
                                                    Maaxiu...stęskniłam sie za Toba w Ogródku i fajnie, że sie odezwałeś...i nie
                                                    chcej takiego urlopu jak ja;-))))...nie warto...Dziubasku...

Camel-ko...Twoje znikniecia i powroty przywodza mi na myśl przypływy i odpływy
                                                    nad morzem, z tym, że morze robi to w sposób przewidywalny i systematyczny, a
                                                    TY Kochanie moje - jesteś nieujarzmiona i zagadkowa...i za To Cie lubię...
                                                    Chochliku...słodki, tak mi było milutko pogaworzyć z Tobą, jak za dawnych
                                                    dobrych czasów...okazuje sie, ze mój przymusoway urlop na coś się jednak
                                                    przydał...
                                                    Drodzy czytajacy a nic nie piszacy...napiszcie i pokażcie że zyjecie...
                                                    Wasza kochana Momo;-)))
                                                  • Gość: Janko Momo i Przyjaciele :)))))) IP: *.teleton.pl 30.05.02, 22:42
                                                    Witajcie przyjaciele.
                                                    Cieszę się droga Momo, że nie tracisz optymizmu. W ogrodzie tak przyjemnie.
                                                    Tyle kwiatów. A jak jeszcze można coś pięknego poczytać. Mało komu chce się
                                                    chyba siedzieć przy kompiku.
                                                    Napisz Abecunio czy poradziła sobie koleżanka z kontrolą PIP. Bardzo wciągnęła
                                                    mnie Wasza korespondencja. Co ta Wiosna wyprawia. Hi hi hi. Pozdrawiam piękną
                                                    połowę naszego Ogrodu i Ciebie Maaxio. Pa.
                                                  • proo Re: Momo i Przyjaciele :)))))) 31.05.02, 20:46
                                                    A kuku!

Nie odchodźcie.
                                                    Tak Was coraz mniej.Nie nicków ale obecności Waszej.
                                                    Taki piękny wątek. Pełen niezwykłych , wrażliwych ludzi.
                                                    Tacy jak Wy .. Jesteście wymierajacym gatunkiem.

• Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :)))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 31.05.02, 21:19
                                                    Witaj nieznajomy/ma. Zapraszamy do nas. Szczególnie płci brzydszej (a niech
                                                    tam) trochę brakuje. Może weselej by się zrobiło. Bo coraz bardziej ta nasza
                                                    smutna rzeczywistość przypomina świat z powieści Franza Kafki. A może
                                                    przesadzam? Pozdrowienia dla wszystkich. Janko.
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :)))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 10:58
                                                    Witam w sobotę...
                                                    Drogi gościu...nie przejmuj sie, to taka kolej rzeczy, czasem jest nas tu
                                                    pełno, a czasem nikogo...sinusoida, ot co...teraz jest weekend dłuższy i pewnie
                                                    dlatego nie ma Camel-ki, czy Chochlika...
                                                    Ale są inni, np. Janko Muzykant;-))))..., Maax dziubasek lnianowłosy, albo
                                                    nawet ja...Momo...
                                                    A poza tym przyszedłeś i TY i zostan na dłuzej...dobrze? Wszak wymierające
                                                    gatunki potrzebują nieraz pomcy z zewnąterz;-)

Całuję Was kochani w policzek i ide łapać z kimś kontakt, bo nie moge jakoś
                                                    tego kogos znaleźć, a obiecał, ze jeszcze troszkę poczeka...ale to było
                                                    wczoraj, a dziś może już mu sieznudziło na mnie czekać...kto wiem...
                                                    M
                                                  • Gość: ptaszek uśmiech prosto z drzewa z okazji Dnia Dziecka IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.02, 12:56
                                                    ;)))))))))))
                                                  • Gość: Janko Momo i Przyjaciele :-) IP: *.teleton.pl 01.06.02, 23:23
                                                    :-))))
                                                  • abc2001 Re: Momo i Przyjaciele :-) 02.06.02, 22:05
                                                    witam wszystkich bardzo cieplutko,
                                                    ślę wszystkim pozdrowionka

Janko! o wyniki kontroli powinieneś spytać koleżankę,
                                                    mnie nie wypada o tym mówić, bo nie mnie to dotyczyło,

Momo nosek do góry. jeszcze nigdy tak nie było,
                                                    żeby nie mogło być gorzej,
                                                    a więc MUSI być lepiej i tak będzie - trzymaj się

abc
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :-) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 03.06.02, 11:06
                                                    Witam kochani w ten piekny poranek. Słoneczko świeci, ptaszki świergolą na
                                                    zewnatrz i na forum, powiew świeżego powietrza, tego nam trzeba. Witaj
                                                    więc "Ptaszku" w naszym gronie, mam nadzieję że
                                                    Twoje częstsze wizyty pozwola na bliższe poznanie. Dzieki za miłe słowa pod
                                                    adresem Ogrodowiczów. D. Momo - cieszy mnie bardzo Twój optymizm, a tearaz do
                                                    roboty , musimy znależc sie na drugim końcu sinusoidy, całuski moja droga, moje
                                                    słoneczko sie złoci. D. Camelko - dawno Cię nie było = tęsknie , mam nadzieję
                                                    że miło spędzasz czas - całuski :)))
                                                    D. ABC = fajnie że jesteś , dzięki za powiew nadziei , nie tylko Momo go
                                                    potrzebuje ;))))
                                                    D. Janko - chciałabym napisać coś naprawdę wyjątkowego specjalnie dla Ciebie
                                                    ale poprostu brak mi słów, mogh tylko powiedzieć że dzielnie i po mistrzowsku
                                                    reprezentujesz swą płeć i chwała Ci za to. Całusek jeden w policzek ale
                                                    wyjątkowy :))))))
                                                    Maaxie- co tam u dworu słychać , może jakiś mały reportażyk. Mam nadzieję że
                                                    miło spędziłeś wolne dni, dla Ciebie też całusek :))))))
                                                    Pozdrawiai wszystkich czytających i nie .... również, a zwłaszcza ZWN z
                                                    nadzieją że jeszcze nas czyta ????
                                                    Wasz Choch...
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :-) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 15:54
                                                    Hejka, ja dziś tylko podpisze liste i znikam, bo źle mi jest roszku i weny
                                                    brak, całuję Was domownicy i goście kochani..
                                                    M.
                                                  • maax Re: Momo i Przyjaciele :-) 03.06.02, 20:40
                                                    Gość portalu: Chochlik napisała :

> Maaxie- co tam u dworu słychać , może jakiś mały reportażyk. Mam nadzieję że
                                                    > miło spędziłeś wolne dni, dla Ciebie też całusek :))))))

Dzieki Chochliku, dzieki Ci za calusek. Odwzajemniam.

Co u dworu? Byl tu dzis zloty jubileusz, ale przyznam, ze nie chcialo mi sie
                                                    jechac do centrum. Co to ja krolowej nie widzialem? Jest tu na kazdym banknocie
                                                    i znaczku poczt.
                                                    Za ogladam pilke nozna w tv. Jutro bedzie szczegolnie ciekawie.

A reportaz? Oj, przydalby sia jakis interwencyjny o tutejszych autobusach
                                                    miejskich. Ale musialbym do niego uzyc duzo zwrotow niecenzuralnych i tyle
                                                    pasji, ze klawiatura na pewno by nie wytrzymala. :-)))

Pozdrawiam wszystkich

Momo, nie lam sie! Przesylam Ci troche swojej energii zyciowej... :-)))))
                                                    Pomoglo?

Specjalne pozdrowienia dla Janka, co ostatnio tyra za dwoch w Ogrodku ,po 18
                                                    godzinach w swojej pracy (przyznaj sie, jak Ty to robisz?) :-)))

• Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 03.06.02, 21:41
                                                    Witajcie Przyjaciele.
                                                    Dołożyłem troche uśmiechów do tytułu by dostosować się do nastroju. Zrobiło się
                                                    znacznie weselej i ludniej w Naszym Ogrodzie. Przybyło nowych żyjątek,
                                                    ptaszków - WITAJCIE. Gdyby nie smutna Momo byłoby już prawie dobrze. Ale teraz
                                                    z nową energią od Maaxia (może i mi coś się uda wysłać) na pewno będzie lepiej.
                                                    Dzięki Cochliku za miłe słowa - milutki z Ciebie Skrzacik. Mam nadzieję, że w
                                                    pracy jakoś się ułożyło. Nigdzie nie ma teraz lekko. Ale 18 godzin, drogi
                                                    Maaxio, to ja nie pracuję - najwyżej do osiemnastej. To już byłoby zboczenie.
                                                    Ale za to praca w Ogrodzie to już czysta przyjemność.
                                                    Camel-ko gdzie się podziewasz? Jakie to wydarzenia tak Cię zaabsorbowały, że
                                                    nie odzywasz się do nas? Podziel się z nami. Pozdrawiam wszystkich cieplutko -
                                                    szczególnie moją ulubioną Momo. Janko.
                                                  • Gość: RÓŻYCZKA Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.02, 22:10
                                                    Hihihihih...to ja Momo....tak mi się dobrze zrobiło dzięki opiece kochanych
                                                    przyjaciół...Chochli...zaczęła, potem Maax przesłał pozytywne wibracje, i na
                                                    końcu Janko uroczo pocieszył...DZIĘKUJE WAM....
                                                    Wasza M.
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 05.06.02, 10:20
                                                    Witam !
                                                    Wpadam na minutke aby sie przywitac, gdzie jestescie kochani, watek nam opada w
                                                    dol wiec podciagam
                                                    Caluski
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.02, 16:28
                                                    Ha....cóż, pustki szczere, ale Chochlik kochany na straży stanął i juz
                                                    wywindował nas na szczyt...ja dokładam kolejną cegłę i lecimy w górę...
                                                    Za kilka dni wyjeżdźam na wakacje nad morze, hura, hura, jak ja kocham morze,
                                                    dla mnie to...to...o ludzie, juz sama nie wiem, co to dla mnie, ale coś
                                                    wyjątkowego i ukochane miejsce na wypoczynek i marzenia...
                                                    Całuję mocno moich dzielnych przyjaciół, czyli Chochli..., Maaxa, Camel-kę i
                                                    Uroczego Janka...a także pozostałych co to się po kątach pochowali i tylko na
                                                    gotowe czekają, oj nie ładnie, nie ładnie leniuszki...
                                                    Momo
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) IP: *.teleton.pl 05.06.02, 21:27
                                                    Pozdrawiam urlopowo, wakacyjnie. Tak droga Momo. Trudno będzie teraz zebrać się
                                                    w komplecie. Ale ile bedzie do opowiedzenia po powrocie. Życzę Ci cieplutkiego
                                                    piaseczku na plaży, dużo słoneczka a jeśli chmurki to tylko czasami, takie
                                                    puchate, białe w różnych bajecznych kształtach. Ale przecież wpiszesz się tu
                                                    jeszcze do nas. Wiec na razie pozdrowienia dla wszystkich. Janko
                                                  • maax Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) 06.06.02, 22:08
                                                    Czesc wszystkim!!!

Czcialem tylko troche podciagnac watek do gory, bo go juz prawie nie mozna
                                                    znalezc. :-)))
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 22:10
                                                    Witam, wieczorową porą;-))))
                                                    Miałam dziś ogromnie pracowity dzień, a jutro czeka mnie jeszcze bardziej
                                                    zabiegany...
                                                    Chochliku, będę miała do Ciebie prośbę, i proszę, spełnij ją..szczegóły w
                                                    poczcie do Ciebie...jesteś kochana i jest mi nieco smutno, ze w tym tygodniu
                                                    nie miałam mozliwości porozmawiać z Tobą
                                                    Maaxiu...no co Ty dziubasku nas opuszczasz coraz częściej, tak Ci dobrze gdzieś
                                                    indziej?
                                                    Camel-ko...a TY, juz nas nie lubisz? Bo my za Toba tęsknimy...ja tesknię,
                                                    bardzo...
                                                    Drogi Janku...zostałeś, jako jedyny mężczyzna na placu boju...ale wierzę , ze
                                                    dasz radę...prawda?
                                                    Pozdrawiam serdecznie
                                                    M.
                                                  • proo Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) 07.06.02, 10:32
                                                    Nie rozpierzchajcie się ...
                                                    To śliczna wieloosobowa przyjaźń , rzadka w dzisiejszych czasach.
                                                    Podyskutujmy o czymś.
                                                    Czy lubicie poranki? Dlaczego?
                                                    Ja lubię bardzo!
                                                    Bo niosą nowy dzień , nowe zdarzenia.
                                                    Bo znowu widzę i słyszę tych , których kocham.
                                                    Bo zmagam się z życiem , ktore kocham od nowa.
                                                    I znowu przeczytam co tam w wątku "Momo i przyjaciele" :-)
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 07.06.02, 15:15
                                                    Witajcie kochani !
                                                    Jestem, czytam i zastanawiam sie również gdzie to Was kochani poniosło.
                                                    Mam nadzieję że weekend będzie relaksujący i już w pełni sił twórczych
                                                    zawitacie tutaj wkrótce :))))))
                                                    D. Janko- twoja nieobecność bardzo mnie rozstraja, wracaj więć mój drogi ukoić
                                                    me skołatane newry pleaaaaaaaaaaaaaaaase :))))))
                                                    D. Momo- miłego pobytu nad morzem :))))))
                                                    D. Camel-ko - tęsknię
                                                    Last but not least - D. Maaxie- mio wiedzieć że czuwasz.
                                                    Witaj proo- to niezwykle miłe co piszesz- tak lubię poranki, a zwłaszcza te gdy
                                                    przychodzę tutaj i czytam wieśći od moich drogich Ogrodowiczów, witaj więc ,
                                                    zapraszam do częstszych wizyt.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Wasz Choch....
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 20:42
                                                    Miłe to i takie chwytające za serce, to co napisał(o) proo....
                                                    czemu ja lubie poranki?
                                                    bo zaczyna się następny dzień moich zmagań na arenie zycia...to fascynujaca
                                                    podróż i jestem wdzięczna za to, ze żyję...
                                                    lubię, kiedy wiem, co konkretnie mnie czeka, ale cieszę, ze że może coś
                                                    nieoczekiwanego rozświetli mój dzień...
                                                    kocham poranek, bo znowu nastaje nastepny dzień do okazania moim bliskim jak
                                                    bardzo sa mi bliscy i to samo od nich dostaję..to jest piękne...
                                                    kiedy spiewa jakiś ptaszek o piątej rano, tez lubię, bo cieszę się, ze ja mogę
                                                    ejszcze chwilkę pospać....
                                                    i.. t..d...

proo...bywaj u nas częściej...jestes fajne...
                                                    Momo
                                                  • maax Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) 07.06.02, 21:10
                                                    Alez Momo, nigdzie mi nie bedzie tak dobrze jak tutaj! Staram sie tylko
                                                    obejrzec wieczorem w tv troche footballu i jeszcze odpisuje na maile, stad
                                                    mniej czasu na Ogrodek.
                                                    Drogie Proo, poranki? Ja je lubie tylko wtedy, jak jestem wyspany, bo jak sie
                                                    spi np. 4 godz., to mam wrazenie, ze to dopiero srodek nocy, a ten wstretny
                                                    budzik juz dzwoni. :-(((
                                                    A wtedy nawet spiew ptaszka mnie nie cieszy.
                                                    Najbardziej lubie wieczory piatkowe, gdy wychodze z pracy i wiem, ze jeszcze
                                                    tylko jutro troche pracy w sobote i zaraz bedzie wolna niedziela. :-)))

Pozdrawiam wszystkich!!!
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) IP: *.teleton.pl 07.06.02, 23:26
                                                    Witam wszystkich Przyjaciół.
                                                    Coraz więcej się dzieje w Naszym Ogrodzie. Dzięki Momo za zaufanie. Ale nie
                                                    jestem jedynym mężczyzną w Ogrodzie (na placu boju). Oj dostało się Maaxiowi.
                                                    Czy naprawdę Maaxio nie da się tak zorganizować czasu abyś spał normalnie?
                                                    Jakoś trudno mi w to uwierzyć. W każdym razie spróbuj się postarać.
                                                    Ja też lubię poranki droga proo. Do tych wszystkich pięknych rzeczy dodałbym
                                                    jeszcze to, że o kolejny dzień przybliżyło się osiągnięcie celów, które sobie
                                                    postawiliśmy, tego na co czekamy. A szczególnie lubię te poranki kiedy jest
                                                    znośna pogoda i mogę wyjść wcześniej i zrobić sobie spacer do pracy.
                                                    Bądź spokoja Drogi Chochliku. Nie chcę być powodem Twojego rozstroju
                                                    nerwowego. Będę odwiedzał Nasz Ogród kiedy tylko czas pozwoli. Sprawiłaś mi
                                                    dużą radość. Momo droga - pomarańczowa różyczko :))), czy długo Cię nie będzie?
                                                    Będziemy tęsknić za Tobą. Może znajdziesz jakąś kawiarenkę :))).
                                                    Camel-ko, wierzę że wrócisz do nas. Może jakieś wichry, jak to w życie się
                                                    przydarza, zakręciły Tobą i musisz się odnaleźć.
                                                    Po burzy zawsze nastaje dzień i słońce. Czekamy na Ciebie. Pozdrawiam
                                                    wszystkich a szczególnie nowego gościa. Janko
                                                  • camel-ka Re: Momo i Przyjaciele :-)))))))))) 07.06.02, 23:40
                                                    Ciepło tu u nas w Ogródku! :-)))))))))))))))))))
                                                    A u mnie zimmmnnnoooooo......brrrrrrrr............
                                                    Janko! Weszłam tu jednocześnie z Twoim postem! Jak się cieszę ,że pamiętasz ..
                                                    że pamiętacie .. to takie słodkie. Tak masz rację .. zawirowania koło mnie ....
                                                    Jak się trafi jakaś prosta to zaraz ją wykrzywi.
                                                    Nie wszystko jest tak jak chciałabym. To boli.
                                                    Ale pewnie nie zawsze może być tak jak chcielibyśmy , prawda?
                                                    Są rejony w których nie działa żaden z dostępnych nam zmysłów , ani rozum ,
                                                    ani praca .. tylko trudności obiektywne i los. Tak się to nazywa?
                                                    No , nie poprawiłam tu nastroju , raczej przeciwnie.
                                                    Przepraszam.

No i po co mam się wpisywać?
                                                    Wolę czytać. Robię to kilka razy dziennie. :-)
                                                    To dobre.

Wasza camel-ka
                                                  • Gość: Momo DO CAMEL-KI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 11:47
                                                    Słodka Camel-ko...alez pisz...nawet smutki...serio...przecież nie mozna tylko o
                                                    dobrych sprawach pisać, bo byłoby za słodko i nieprawdziwie...poza tym tutaj
                                                    zawsze cię wysłuchają zyczliwe Ci osoby...w kazdym razie ja zawsze czekam na
                                                    Twoje słowa, czy słoneczne, czy zakropione łzami..

Maaxiu...no to się nieco zrehabilitowałeś...masz szczęście, ze nie uciekasz
                                                    dalej w obce strony...a wstawanie o 4 rano to faktycznie kanał...

Chochliku, słodki, dziękuję za ....wiesz co...już się cieszę...i sciskam Cię
                                                    bardzo serdecznie....
                                                    Janku Drogi...dorodny tulipanie;-)))...to miłe, ze bedziecie tęsknic, a co do
                                                    kawiarenki, to nie wiem, czy jakąś znajdę...może...może...
                                                    Drogie proo........pisz dalej, i powiedz coś o sobie, prosimy kolektywnie;-))
                                                    Całuję Was i jutro wyjeżdżam, pojawię się ok. 18-go czerwca..
                                                    Momo...Różyczka;-)))
                                                  • Gość: Janko Momo i Przyjaciele :-))))))))))))))))))) IP: *.teleton.pl 08.06.02, 17:19
                                                    Witajcie wszyscy przyjaciele.
                                                    Cieszę się że znów jesteś camel-ko. Słusznie pisze Momo. Cóż to by byli za
                                                    przyjaciele gdyby nie można było podzielić się z nimi smutkami również. Trzeba
                                                    by zmienić tytuł na Towarzystwo Wzajemnej Adoracji :)) Ja w podobnych
                                                    sytuacjach wysilam się jednak na odrobinę filozofii i dystansu. Pomaga, choć
                                                    wiem, że to trudne. Chochliku milusi, bądź dzielna :))))) muszę wyjechać na 2
                                                    dni w miejsce gdzie nie ma komputerów. Ale wracając nie zapomnę wpaść do
                                                    kolejowej kawiarenki - jeśli nie będzie kolejki. Jeszcze raz życzę Ci Momo
                                                    figlarzu pięknej pogody i wypoczynku. A Nasz Ogród polecam opiece pozostałych.
                                                    czytasz Maaxio.... Pozdrowienia dla wszystkich. Janko
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :-))))))))))))))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 10.06.02, 14:39
                                                    Hej, hej
                                                    :)))))))
                                                  • maax Re: Momo i Przyjaciele :-))))))))))))))))))) 10.06.02, 21:48
                                                    Hej!
                                                    :-)))
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :-))))))))))))))))))) IP: *.teleton.pl 11.06.02, 22:44
                                                    Witajcie drodzy Ogrodowicze. To już chyba jakieś letnie rozleniwienie
                                                    zapanowało?
                                                    Trudno o bardziej zwięzłą formę wpisów. Dobrze, nie bedę narzekał. Ale żeby to
                                                    było ostatni raz. Właśnie wróciłem i melduję się na stanowisku. Co u Was, poza
                                                    tym, że się szukacie w Ogrodzie :-)) Jakie plany na urlop? Stęskniłem się już
                                                    za poetyckimi wpisami. Chochliku, camel-ko nie dajcie się zbyt długo prosić.
                                                    Pozdrawiam wszystkich, odciętą od sieci Momo również. Janko.
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :-))))))))))))))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 12.06.02, 13:14
                                                    witajcie kochani!
                                                    O pezję trochę trudno będzie, ale podbudowana Twym pojawieniem D. Janko śpieszę
                                                    donieść że żadnego wakacyjnego rozleniwienia u siebie nie zauważyłam, a szkoda
                                                    hihihihi.
                                                    Co prawda pogoda poprawiła sie tutaj we Wrocku, ale do weekendu daleko, oj
                                                    daleko. A tu jeszcze koniec roku szkolnego i dziecina ma mnóstwo zajęć z tym
                                                    związnaych, poprostu szał. Jak wiesz Twoja obecnośc wpływa na mnie kojąco ,
                                                    więc całuska Ci przesyłam :)))
                                                    D.Maaxie- co u Ciebie- jakieś ciekawe spacery w pogoni za jaikmś
                                                    pantofelkiem ?:))))) Tak czy inaczej miło wiedzieć że jesteś i czuwasz i
                                                    uśmieszki przesyłasz. Całusek również.
                                                    Nasza Momo gdzieś na plaży wygrzewa swe body, mam nadzieję że miło spędza
                                                    czas, ;)))))
                                                    D. Camelko- pozdrawiam mając nadzieję że zawirowwnia wszelakie oddalają sie od
                                                    Ciebie w tempie ponaddżwiękowym. Uściski serdeczne i cmoczek
                                                    przyjaciółkowy :)))))
                                                    Wszystkich czytających oczywiście pozdrawiam , napiszcie słoweczko , :)))))
                                                    Wasz Choch...
                                                  • maax Re: Momo i Przyjaciele :-))))))))))))))))))) 12.06.02, 21:41
                                                    Ja tez, Moi Drodzy, nie jestem bynajmniej wakacyjnie rozleniwiony (jak mysli
                                                    Janko). Ostatnio tylko jestem strasznie roztargniony. To na pewno z powodu tego
                                                    poszukiwnia pantofelka(Chochliku, jestes jasnowidzem/dzka??) moje mysli sa tak
                                                    daleko. No i przez to cierpi moja praca. Moze mnie nawet wyrzuca?
                                                    Pozdrawiam wszystkich, takze nieobecnych.
                                                    Teraz widac jaka niezastapiona jestes - Momo. Ja za Ciebie wierszy nie
                                                    napisze. :-(((
                                                    A ty Camelko, gdzie jestes?

• Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :-))))))))))))))))))) IP: *.teleton.pl 12.06.02, 22:38
                                                    Witam wszystkich.
                                                    Zgadza się maaxiu. Momo jest niezastąpiona. Całe szczęście, że już niedługo
                                                    wróci. Może i nie jest to jeszcze letnie rozleniwienie ale jak przyjemnie
                                                    pomarzyć - prawda. Życzę Wam wspaniałych warunków do oddawania się takiemu
                                                    rozleniwieniu. Widzę, że nie tylko mnie jest to potrzebne.
                                                    Maaxio, u Ciebie to chyba wiosna się po prostu nieco spóźniła. Pozdrawiam
                                                    wszystkich, tych niepiszących też i zachęcam do rozmowy.
                                                    Odwzajemniam całuski Chochliku. Janko
                                                  • abc2001 Re: Momo i Przyjaciele :-))))))))))))))))))) 13.06.02, 02:44
                                                    oczka mi się kleją,
                                                    ale ponieważ zabłąkałam się do ogródka,
                                                    korzystając z okazji - pozdrawiam wszystkich
                                                    z lekka ziewająca
                                                    abc
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :-))))))))))))))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 13.06.02, 16:07
                                                    Witam wszystkich piszących, czytających, nieśmiałych i zabłąkanych w Naszym
                                                    Ogrodzie. Wprawdzie pogoda całkiem nieodpowiednia do odwiedzania ogrodu ale w
                                                    dobrym towarzystwie to przestaje być takie ważne. Maaxio, pisz niekoniecznie
                                                    wiersze, może jakieś historie z kawiarenek. Muszę na razie kończyć. Może
                                                    później. Pozdrowienia. Janko
                                                  • maax Re: Momo i Przyjaciele :-))))))))))))))))))) 13.06.02, 22:06
                                                    Ale, Janko, tu sie (na szczesie) nic takiego w tych kawiarenkach ciekawego nie
                                                    dzieje (taka nudna normalnosc).
                                                    Jak mnie cos/ktos sprowokuje - to cos napisze.
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :-))))))))))))))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 14.06.02, 09:32
                                                    Witam w piątkowy deszczowy poranek.
                                                    Jak to niezmiernie miło znależć się w towarzystwie wspaniaiłych gentelmenów.
                                                    Panie nas narazie opuściły, mam nadzieję jednak że szybko wrócą. Wiem że D.
                                                    Momo miło spędza czas, przesyła pozdrowienia dla Wszystkich Ogrodowiczów.
                                                    Przykazała mi dbać o Ogródek, co ninejszym czynię.
                                                    D. Camelko- nosek do góry, pióro (zn. klawiaturę) w dłoń i skrobnij słóweczko -
                                                    choć jedno- :))))
                                                    D. Maaxie- mam nadzieję że ten cudowny pościg za pantofelkiem i wiosenny zawrót
                                                    głowy zakończy sie ogromnym uśmiechem na Twej twarzy- hihihihi :)).
                                                    D. ABC - pozdrawiam , cieszy mnie bardzo że dajesz znaki że jesteś, proszę o
                                                    więcej:))
                                                    Wasz Choch....

P.S. ZWN- ja ciągle to samo- pozdrawiam :))
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :-))))))))))))))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 14.06.02, 12:17
                                                    Witam wszystkich cieplutko.
                                                    Pogoda wprawdzie zmienna, ale nie jest najgorzej. Tulipanowiec wciąż kwitnie i
                                                    wypuszcza nowe pąki, wczesne lipy już ślicznie pachną. Chce się żyć. Nawet
                                                    jeśli wieczór nie był najlepszy to w taki poranek można życie pokochać od nowa -
                                                    jak napisała dzielna proo (dlaczego już nie piszesz? :))
                                                    Maaxio, jeśli nic nie dzieje się w tych kawiarenkach to znajdź takie w których
                                                    coś się dzieje. Bo będziesz chodził z tym pantofelkiem do końca świata. Miło,
                                                    że towarzyszysz nam Chochliczku. Wciąż nie możesz zapomnieć "marnotrawnego"
                                                    zwn. Tak to już jest z nastrojami, zmieniają się.
                                                    Hej, hej camel-ko. Uśmiechnij się, chociaż na chwilkę. Pozdrawiam wszystkie
                                                    ślicznotki i ciebie Maaxio. Janko.
                                                  • zawszewnastroju a wnastroju z drzewa... 15.06.02, 12:44

... spadł po przeczytaniu chochlikowego wpisu,
                                                    klawiatura się też zarumieniła,
                                                    ale zanim wnastroju czucie na skutek upadku
                                                    w umyśle stracił,
                                                    zdążył jeszcze wysłać pozytywną energię
                                                    w kierunku utalentowanych literacko
                                                    ogródkowiczów,
                                                    wnastroju tak łatwo słowa nie spływają na papier,
                                                    wnastroju nie ma tak często natchnienia do pisania,
                                                    i jest leń,
                                                    zwłaszcza, że widzi jak:
                                                    Momo, Camel-ka, Choch, Abc, Proo
                                                    i chłopaki, czyli Janko z Maksiem
                                                    godnie Ogród reprezentują,
                                                    to wnastroju daje na luz
                                                    włazi na drzewo i czyta,
                                                    wnastroju się tylko zastanawia,
                                                    czemu Camel-ka
                                                    wycieczkuje po morzach burzliwych,
                                                    miast do bezpiecznego, ogródkowego portu zawinąć.

ukłony dla Wszystkich!!!

wnastroju

• Gość: Chochlik Re: a wnastroju z drzewa... IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 17.06.02, 15:16
                                                    Witam poniedziałkowo !
                                                    Ach co za niespodzianka, ZWN sprawiłeś mi wielką radosc, swoim wpisem.
                                                    Mam nadzieję że upadek z drzewa nie był zbyt bolesny, całusek mój drogi, na
                                                    wszelki wypadek , oczywiście w policzek, ale wyjątkowy.
                                                    widże że jesteś na bieżaco, i czuję sie totalnie dowartościowana. :)
                                                    Pozdrawiam Cię serdecznnie.
                                                    D. Janko - mam nadzieję że maiłes przyjemny weekend, ale czas już wracać do
                                                    Ogródka- u nas też wszystko kwitnie i pieknieje :)))
                                                    D. Maaxie- jak tam na wyspach lato czy wiosna jeszcze ? szepnij słówko.
                                                    D. Momo- chyba już powoli zbierasz sie do powrotu- czekają naCiebie tu
                                                    nispodzianki :)))0
                                                    D. Camel-ko Twoje przedłużające sie milczenie niepokoi mnie- daj znak życia
                                                    choćby słóweczkiem - trzymaj sie kochan i nie daj sie - pozdrowienia :))))
                                                    Wszystkich czytających i nie piszących również serdecznie pozdrawiam i
                                                    zapraszam do Ogródka magicznego
                                                    Wasz Choch- niezmiernie uradowany
                                                  • Gość: Janko Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 17.06.02, 16:42
                                                    Witam wszystkich wesolutko.
                                                    Jestem, jestem Chochliczku. Po prostu nie chciałem Ci odbierać przyjemności
                                                    powitania pierwszej długo nie widzianego przyjaciele. A weekend miałem naprawdę
                                                    bardzo miły, ciekawy i pełen niespodzianek. Gdybym był fatalistą to bałbym się,
                                                    że teraz to już musi być pora na jakieś smutki. Ale jakoś nie przychodzą.
                                                    Maaxio drogi, zaniedbujesz przyjaciół. Co u Ciebie? Zrób nam przyjemność i
                                                    napisz.
                                                    Ja też Chochliku już niepokoję się o camel-kę. A może czas pomyśleć o jakiejś
                                                    ekspedycji ratunkowej. Camel-ko gdzie jesteś? W którym kierunu mamy ruszać z
                                                    odsieczą?
                                                    Momo łapie pewnie promyki pomiędzy chmurkami nad morzem ale powinna już
                                                    niedługo wrócić. Może coś zaradzi.
                                                    Pozdrawiam wszystkich przyjaciół w Ogrodzie, w trawce i na drzewach :))))
                                                    Janko.
                                                  • maax Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) 17.06.02, 22:04
                                                    U mnie to juz chyba lato, Chochliku i Janko. Tak dzisiaj bylo goraco! Jestem
                                                    caly mokry!
                                                    Nie spodziewalem sie, ze Zwn jeszcze pojawi sie na watku. Jaka mila
                                                    niespodzianka!
                                                    Momo wracaj! Opalilas sie troche?

Pozdrawiam wszystkich
                                                  • camel-ka Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) 18.06.02, 10:59
                                                    Jestem! :-))))
                                                    Jak tu dawno nie byłam!
                                                    Witam Was wszystkich serdecznie i cieszę się że nadal trwacie w naszym Ogrodzie.
                                                    Momo widzę zażywa słoneczka i wypoczywa. Życzę jej głębokiego oddechu dającego
                                                    siłę do życia. Całuję Cię mocno , Wróżko Brzoskwiniowa.
                                                    Chochliku , przy ciepełku Twojego serduszka można ogrzać wychłodniałe , własne.
                                                    Dziękuję za wszystkie słowa skierowane do mnie. Trzymam się dzielnie i nie jest
                                                    już tak źle. :-))
                                                    ZWN - cierpliwość damskiej części Ogrodu została nagrodzona! Ależ my za Tobą
                                                    tęskniłyśmy! Stare , dobre czasy przypominasz .. te herbatki .. , te szarlotki..
                                                    ten kominek ..Czwartego i .. golonkę :-)) ,mrumru .. ech! Łza się w oku kręci..
                                                    Czy pamiętacie kiedy to się zaczęło? To już kawał czasu jesteśmy ze sobą.

Maax! Jak sobie radzisz ze wspomnieniami i tęsknotą? Coraz lepiej , prawda?
                                                    Wsiąkasz tam ... ? Nie zapominaj o nas.

Janko , Ty jesteś Ogrodnikiem. Zbierz nas razem i mocną ręką pielęgnuj.
                                                    Przecież zbliża się pełnia lata - odwdzięczymy się pięknymi kolorami naszych
                                                    kwiatów , zapachem .. pozdrawiam. :-))

Wasza camel-ka
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 18.06.02, 11:22
                                                    Dzień naprawdę dobry, gdy można sie spotkać ż Wami!
                                                    D. Camel-ko tak sie cieszę że jesteś, uścisków tysiąc.
                                                    D. Momo miałas wracac 18 tego , czekamy :))))))
                                                    D. Janko,i Maaxie pozdrawiam również
                                                    Zmykam już
                                                    Wasz Choch....
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl 18.06.02, 15:39
                                                    Witam w pełni lata i niemalze prosto z plaży przybywam i coż widze????
                                                    Ze jeszcze mnie pamietacie (to miłe), że liczycie na moja pomoc (to
                                                    dowartościowuje) i że sugerujecie mi, że moje miejsce jest w domu a nie na
                                                    plazy skoro jest dziś 18 (co brutalnie sprowadza na ziemię)...ale ja jeszcze do
                                                    jutra byczyć sie zamiaruję i bładzić w chmurach i oddawać się różnym fajnym
                                                    marzeniom i myslom odważnym i leniuchować chcę jeszcze te ostatnioe godziny...a
                                                    słońce tak praży i woda taka przyjemna i piasek taki goracy....
                                                    Chochliku kochany jak miło że dbasz o naszą działkę bajkową....
                                                    Camel-ko...masz rację...nadzieją umiera ostatnia bo doczekałysmy się na zwn,
                                                    który dziwnie zgubił 'z' ze swojego nastroju...dlaczego????
                                                    Maaxu...nie ma ludzi nie zastąpionych...pamiętaj o tym...całusek w czoło...
                                                    Drogi Janku...a co to za niespodzianki cie spotkały w weekend...może uchylisz
                                                    rabka tajemnicy...proszę;-))))
                                                    Proo, abc...dziwczyny piszcie, piszcie, będzie nas więcej...
                                                    Siedze sobie w maleńkiej kawiarence i słucham relacji z meczu Korea-?
                                                    No dobrze, starczy na dziś....

Całuję was kochani słonecznie i radośnie
                                                    Wasza Momo
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.teleton.pl 18.06.02, 22:20
                                                    Witam wszystkich przyjaciół naszego Czarodziejskiego Ogrodu.
                                                    Jak miło, że camel-ka znowu jest z nami. Widzisz jak tęsknimy gdy Cię nie ma.
                                                    A cóż może jedna, nawet silna męska ręka poradzić w tak delikatnej materii jak
                                                    szkody sercowe. W każdym razie na pewno łatwiej jest być wtedy z
                                                    przyjaciółmi.
                                                    Witaj Momo czarodziejko. Widzę, że bierzesz mnie na spytki. Nie moge zdradzić
                                                    szczegółów moich sobotnich "wyczynów" hi, hi (ale byście się uśmiali) w końcu
                                                    jest się gentlemanem - przynajmniej się staram. A jeśli to Ci nie wystarczy
                                                    Momusiu, musisz bardziej się postarać ;-)))))
                                                    Dobrze, że już niedługo będziesz z nami.
                                                    Pozdrawiam wszystkich przyjaciół w ten duszny i parny wieczór. Janko.

• Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 19.06.02, 09:07
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 19.06.02, 09:12
                                                    ojej pusty mi sie wysłał,
                                                    witam kochani,
                                                    D. Momo zazdroszczę tej plazy jak nie wiem co, ale jestem totalnie
                                                    dowartościowana że znalażłaś dla nas chwilę. :)

D. Janko - Hihihi powiadasz, pobudzając moją wyobraźnię, Momo to umie Cię
                                                    wypytać hihihihi, chyba nie będe czekać z zapartym tchem na dalszą częśc Twej
                                                    opowieści :))))))
                                                    Camelko usmiechy słoneczne ślę :)))))
                                                    Maaxie - pozdrowienia również słoneczne.
                                                    ZWn- leniuszku drogi fajnie że czytasz :))))
                                                    Wasz Choch....
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.tabulaprojekt.pl / 192.168.1.* 20.06.02, 09:19
                                                    ok, odpowiadam więc sama sobie
                                                    Witam Cie Chochliku -:))))
                                                    Ok, wiem że cierpliwośc nie jest mocną stroną Chochlików,
                                                    Wpadłąm na chwilę aby się przywitac, miłego dnia życzyć, i niestety donieśc że
                                                    będę off the net na tydzień około, przeprowadzka firmy,a ze nasz wielki
                                                    monopolista pracuje jeszcze w systemie z ubiegłej epoki etc.... :((((
                                                    Obiecuję że wrócę do Was jak najszybciej to możliwe więć dbajcie o Ogródek i
                                                    nie zapomnijcie o ogrodowym Chochliku
                                                    Do usłyszenia
                                                    Choch....
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.02, 00:17
                                                    Witam po północy...i żałuję, że Chochlik opuścił nas na czas jakiś i że minęlam
                                                    się z nim o włos...
                                                    Nieco reflesyjnie mi dzisiaj...Ktoś miły mojemu sercu...nawet bardzo miły,
                                                    ofarował mi coś bardzo, bardzo cennego...to takie wspaniałe...a przy okazji
                                                    zapytał o pewną bardzo mądrą sprawę i wywołal niemało wspomnień, z którymi nie
                                                    potrafię sie dziś pozbierać, ale postaram się to zrobić jutro (czyli dziś, po
                                                    południu)...

Camel-ko...hej, kobieto nasza słodka, wracaj do nas...
                                                    Maaxiu, gdzie Cie znowu poniosło, Dziubasku?
                                                    Zwn-no mój drogi...czemu zgubiłeś jedną literkę? Powiedz, Wizardzie, co się
                                                    dzieje? Myslisz, ze zapomniałam o Tobie i tych różach czerwonych ofiarowanych
                                                    mi z głebi serca? Mylisz się...ja tez jestem wytrwała w uczuciach;-)))
                                                    A tyle dobrego się dzieje w moim życiu...jest mi tak dobrze...a Tobie?

Janku...mówisz, bym się bardziej postarała?...Masz to jak w banku, hihihihi;-)

Buziaki dla pozostałych niewymienionych i dla kochanych Przyjaciół z Ogrodu
                                                    Momo
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 21.06.02, 18:32
                                                    Witam wszystkich Przyjaciół wakacyjnie.
                                                    Lato zbliża się szybko. Dzieci szleją już z powodu wakacji a my co? Tylko
                                                    krótki urlop. To były czasy, 2 miesiące. Momo pojechała nad morze, wypoczęła
                                                    poleniuchowała i już weselsza i już wszystko zaczyna wyglądać lepiej. Coraz
                                                    bardziej podoba mi się to piosenka Golców. Żeby tak jeszcze wygrać w totka.
                                                    Chyba wyślę kupon. Maaxio drogi, mam nadzieję że jeśli nie siedzisz w
                                                    kawiarence to znalazłeś jakieś ciekawe damskie towarzystwo i wkrótce coś nam
                                                    opowiesz. Camel-ko wyjdź na słoneczko i pozwól żeby zadziałał "cud niepamięci".
                                                    Pozdrawiam serdecznie Momo- czekoladkę zamyśloną, Chochlika pracowicie
                                                    układającego papierki w nowym miejscu, Maaxia uganiającego się za jakąś
                                                    białogłową, Camel-kę, Abecunię, Proo, ZWN i pozostałych niewymienionych także.
                                                    Janko.
                                                  • abc2001 Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) 21.06.02, 19:07
                                                    Drogi Janko, dziękuję za imienne pozdrowienia,
                                                    jak tu po czymś takim nie dać głosu :))
                                                    a tak wogóle to ledwie zipię, ten skwar mnie wykończy,
                                                    taki upał w Warszawie jest koszmarny,
                                                    dobrze chociaż, że jest Ogródek, a w nim trochę cienia
                                                    dla ochłody,
                                                    a może tak jeszcze cola z lodem?

pozdrawiam wszystkich

Abecunia
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.teleton.pl 22.06.02, 22:21
                                                    Hop, hop, jest tu kto?
                                                    Nikogo nie widać. Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień spędziliście w
                                                    przyjemniejszych miejscach niż nagrzane mury miast. Tak Abecuniu, cola z lodem
                                                    jest wspaniała tylko że po niej jeszcze bardziej chce się pić. Jak w życiu. To
                                                    co najprzyjemniejsze nie zawsze wychodzi na dobre :)))) Polecam miętową
                                                    herbatkę hi hi hi. Pozdrawiam wszystkich. Janko
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 11:14
                                                    Witam w pierwszy dzień lata...ktos mnie dziś przywitał buziakiem w nosek i nie
                                                    tylko;-) z tej okazji, więc od razu zrobiło się weselej...
                                                    Jak nie ma Chochliczki, to juz prawie zlecielismy na łeb na szyję...cisza taka
                                                    że aż strach...
                                                    Drogi Janku, mówisz, że te najprzyjemniejsze rzeczy nie zawsze wychodzą nam na
                                                    zdrowie...hmmmm....od razu frywolne mysli mi przychodza do głowy, hihihihhi,
                                                    jak czytam takie zdanie, i to w "ustach" uroczego mężczyzny...
                                                    Kochani moi, czyli zaginiona Camel-ko, Maaxiu...dziubasku...,Zwn, który nie
                                                    dość że sam zaginął to zgubił "z", i Chochliku, i jeszcze abcunia, i proo i
                                                    inni, pozdrawiam was serdecznie i letnio (lecz goraco)..fajna tak gra słów co
                                                    nie?
                                                    Wasza Brzoskwiniowo-Pomarańczowa Momo
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.02, 11:47
                                                    Wpadłąm ukradkiewm aby sie przywitać i daĆ znak życia, poczytałam sobie trochę
                                                    i lepiej mi troszkę całuski dla wszystkich bez wyjątku
                                                    choc...
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.teleton.pl 24.06.02, 19:39
                                                    Witam wszystkich Ogrodowiczów w ten pierwszy dzień astronomicznego lata. Nie
                                                    wiem jak u Was ale na północnym zachodzie cieplutko i słonecznie. Dzieki Momo
                                                    za miłe słowa - Ty to potrafisz mężczyźnie schlebić. A w kwestii przyjemnych
                                                    rzeczy - tych najbardziej frywolnych to one akurat są potrzebne dla
                                                    zdrowia:))))) Miło Chochliku, że piszesz choć ukredkiem. Można na Ciebie
                                                    liczyć. Pozostałych już nie mam siły zanęcać. Pozdrawia jednak wszystkich mocno
                                                    rozproszony od południa Janko :)))))
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.02, 09:49
                                                    :)))))))) narazie
                                                    Choch...
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.teleton.pl 26.06.02, 21:23
                                                    Dzień dobry wszystkim.
                                                    Mało nas strasznie w Ogrodzie. Pustki dookoła. Pozostała chyba już tylko
                                                    nadzieja. Momo Ty tu jesteś gospodarzem. Napisz albo zdecyduj coś.
                                                    Cmok Chochliczkowi w czółko. Janko "przy nadziei" Hi,hi,hi.
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.02, 13:12

> Dzień dobry wszystkim.
                                                    > Mało nas strasznie w Ogrodzie. Pustki dookoła. Pozostała chyba już tylko
                                                    > nadzieja. Momo Ty tu jesteś gospodarzem. Napisz albo zdecyduj coś.
                                                    > Cmok Chochliczkowi w czółko. Janko "przy nadziei" Hi,hi,hi.

Aż mi głupio..tak się zaniedbać...ludzie ratunku...wybaczcie...
                                                    Janko rozproszony i przy nadziei....ho ho, ciekawe co za Księżniczka i z Której
                                                    Bajki taki zamet i nadzieje wprowadza w życie naszego Janka...powodzenia życzę;-
                                                    )))...

Choch...zaczepiam cię na gg, ale cię nie ma, tesknię za tobą...a tu wiecznie
                                                    czerwień słoneczka Twojego bije mnie po oczach...ale jestem cierpliwa...wszak
                                                    nadzieja umiera ostatnia...
                                                    Maax całkiem sie zatracił, pytanie tylko czy w pracy, czy tez w jakiejś uroczej
                                                    dziewczynie...powiedz nam...spragnionym wiedzy o tobie przyjaciołom..
                                                    Camel-ka milczy jak grób...nie dobrze, oj nie dobrze...
                                                    pozostali mili goście...dla Was specjalne całuski na zachęte...
                                                    ale, ale...zapomniało mi sie jeszcze o (z)wn...odezwij sie znów...

Ja natomiast walczę z urzedami, albo one ze mną...jak zwał tak zwał...na jedno
                                                    wychodzi...mam juz troszkę ich dość..ale na szczęście wychodze na prostą z tymi
                                                    papierami, ta biurokracja jest dobijajaca, ale nie tracę dobrego nastawienia,
                                                    jest lato, cieplutko, w głowie zielono i w sercu gorąco..
                                                    Wasza Ogrodowa Wróżka...Momo
                                                  • anonymus Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) 28.06.02, 00:04
                                                    Wróżko Ogrodowa!
                                                    Utop papiery,smutki i inne takie w jeziorze,
                                                    nad którym opalać się powinnaś.
                                                    Jak na lato,za dużo tu melancholii.
                                                    Cieszyć się trzeba.
                                                    Pozdrawiam z Hawajów koło Błotnicy,
                                                    powiat Bagieński.

Gallus
                                                  • camel-ka Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) 28.06.02, 00:53
                                                    Witaj Anonymusie!
                                                    Jak miło Cię czytać!

Pozdrawiam Momo , Janko , Chochlika i Maaxa.

Wasza camel-ka
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.teleton.pl 28.06.02, 00:59
                                                    Witam wszystkich.
                                                    Nie jest jednak tak źle. Cieszę się, że coś sie dzieje. Witam nowego goscia w
                                                    wieńcu z lilii wodnych jak przystało na Hawaje Bagienne hi, hi. Pozdrowionka.
                                                    Droga Momo jak widzę, na etapie porządkowania spraw. Czasem trzeba i tymi
                                                    przyziemnymi się trochę zająć. Rozumiemy. Potem będziesz miała więcej czasu dla
                                                    Naszego Ogrodu - mam nadzieję. Czekam niecierpliwie na Twoje barwne wpisy. Ja
                                                    wyjeżdżam na urlop na kilkanaście dni. Może jednak będę mógł się wpisać w
                                                    międzyczasie. Chochliku milusi nie rozstrajaj się tylko z tego powodu. Bo bedę
                                                    smutny. Jadę do ciepłych krajów. Po powrocie może będę miał coś ciekawego do
                                                    opowiedzenia. Na razie ściskam wszystkich i do poczytania. Janko
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.teleton.pl 28.06.02, 01:02
                                                    Witaj camel-ko. Minęliśmy się wpisując. Fajnie , że jesteś. :))))))
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.02, 09:53
                                                    Witam 1
                                                    Nadrobiłam zaległosci Ogródkowe, i lepiej mi z samego rana. Zycie u nas toczy
                                                    sie letnim torem ale jest i to najważniejsze.
                                                    D. Janko- czekam na wakacyjne opowieści, bedę dzielna- całusek przyzwoity . :)
                                                    D. Momo - urżedy jak wiadomo są dla urzędników więc trzymaj sie dzielnie i keep
                                                    smiling.:)))))
                                                    D. Camelko miło że dałąś znak- pozdrawiam serdecznie.
                                                    Annonymusie- cóz za przemiła niespodzianka- nic tylko Mai- Tai Ci potrzebny- od
                                                    którego aż zaszumi w głowie i może częściej do nas zawitasz z tych Hawaii :)))
                                                    Maaxie- gdzie jesteś ? ?????????? :)))))))
                                                    ZWN o Tobie niezmiennie pamętam LENIUSZKU MÓJ DROGI :)))))
                                                    Ach ABC- pozdrawiam -chyba czas na następny post- nie śadzisz- chyba że i Ty
                                                    wygrzewasz sie gdzieś w ciuepłych krajach - :)))?
                                                    Miłego weekendu życze, pozdrawiam czytających również
                                                    Wasz Choch....

• Gość: Janko Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.teleton.pl 28.06.02, 21:26
                                                    Jeszcze raz przed odjazdem podciągnę choć nieco wątek. Bawcie się dobrze i
                                                    korzystajcie z lata. Pozdrawiam wszystkich cieplutko a specjalnie moja ulubioną
                                                    Momo. Janko - prawie już w siodle.
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.02, 10:37
                                                    Witajcie kochani...tak się fajnie zrobiło na Naszym watku...znaleźli sie Ci,
                                                    którzy dawno zniknęli i chowali siępo jakichś mokradełkach..(ukłony dla
                                                    Annonymusa i cmok w oba policzki)...
                                                    A ja zajrzałam w głąb Ogrodu i wiecie co zobaczyłam? Nowego gościa...ma na imię
                                                    Lato...jest młody i nieśmiały...Wiosna go zostawiła samego i uciekła w
                                                    podskokach do ciepłych krajów, a on biedactwo stoi taki nachmurzony troszkę,
                                                    nieco niepewny, że aż łezka poleci mu nieraz i to nawet obficie, ale wystarczy
                                                    Go dostrzec i juz mu się pyszczydekłko cieszy...Przywitajmy więc Lato
                                                    serdecznie i niech sie już nie smuci tylko zaprosi jeszcze Słoneczko do Ogrodu
                                                    i niech zagości radość, nadzieja i wspaniałe marzenia, jak przystało na
                                                    Basniowy Ogród...
                                                    Całusy ...zdalne...dla Janka...niech wypoczywa i przywiezie nam wiele promieni
                                                    słońca...
                                                    Chochliku...wracaj juz na stałe do nas bo smutno bez Ciebie...
                                                    Camel-ko...no, kochanie, co tak mało Cię z nami?
                                                    Dla pozostałych pozdrowienia
                                                    Momo
                                                  • abc2001 Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) 29.06.02, 21:14
                                                    witam Lato baaardzo serdecznie,
                                                    a innym bardzo gorąco pozdrawiam:)))
                                                  • maax Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) 30.06.02, 21:19
                                                    Czesc Wam Wszystkim! :-)))
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 10:37
                                                    Witam 1
                                                    Pozdrawiam letnio. :))))))
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 14:58
                                                    No proszę...
                                                    Nawet i maax sie pojawił...to miło...
                                                    Teraz przez najbliżesz dwa tygodnie, Maaxiu, musisz byc tu częściej, bo Janko
                                                    sobie wypoczywa daleko stąd...więc jako przedstawiciel rodu
                                                    męskiego ...PROSZĘ...zadbaj o nas, delikatne kobietki...
                                                    Chochliku, kiedy zaświci Ci się żółte słoneczko??? Co dzień zerkam i robi mi
                                                    sie smutno...czerwień i czerwień...
                                                    abecuniu, Camel-ko...pozdrowienia serdeczne i letnie...
                                                    Momo
                                                  • Gość: Chochlik Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 09:49
                                                    Witam , listę podpisuje , całuski i :)))))))))))) mnóstwo .
                                                    Zmykać muszę , miłego weekendu
                                                    Pa
                                                    Wasz choch....
                                                  • Gość: e.amelka Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 04.07.02, 19:10
                                                    hej, czytałam sobie was wczoraj do poduszki, i sny miałam pyszne i
                                                    kolorowe.. :o)
                                                    i magicznie ogrodowe :o)
                                                    i takie ciepłe, i puchate, i kochane, bo..dawno takich u mnie nie było..

dzięki! :o)

i..szkoda, że tak wszystkich gdzieś wyniosło..

zostawiam pozdrowienia i przytulania dla tych, którzy zaglądają, i dla tych,
                                                    których nie ma teraz, ale będą potem :o)
                                                    a mnie strasznie miło było być tu przez chwilkę,

e.amelka
                                                  • maax Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) 04.07.02, 20:52
                                                    Niestety, nie moge byc tu czesciej, bo mam duzo spraw na glowie, np.
                                                    przeprowadzka (przymusowa) do mojego juz czwartego domu od czasu przyjazdu.
                                                    Ale czesto Was czytam.

Pozdrawiam
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 21:48
                                                    Witajcie, kochane ludziki...jakoś tak ostatnio podupadliśmy jesli chodzi o
                                                    tworzenie nastrojów Baśniowych...czuję się nieco odpowiedzialna za braki więc
                                                    na "zanęcenie" coś "po mojemu"..czyli wierszyk wakacyjno-wspomnieniowy:

„POWRÓĆMY DO WSPOMNIEŃ”

Marzeniom nadajesz kształty,
                                                    Rzecz niemożliwa się dzieje...
                                                    Szczęście do mnie przychodzi,
                                                    Dzień razem ze mną się śmieje...

Pamiętam Twoje spojrzenie
                                                    I uśmiech trochę nieśmiały.
                                                    Wspominam Twoje pieszczoty
                                                    I to jak całowałeś...

Gdy zamknę oczy na chwilę
                                                    Znów morze szumi tak pięknie...
                                                    A my idziemy po plaży,
                                                    Trzymając się mocno za ręce...

Powróćmy razem w marzeniach
                                                    Do chwil radości i szczęścia.
                                                    A nasza miłość wzajemna
                                                    Niech rośnie większa, wciąż większa...

Specjalne pozdrowienia i ucałowania dla Chochlika...Droga moja...JA NA PRAWDĘ
                                                    TĘSKNIĘ ZA ROZMOWĄ Z TOBĄ..!!!!!!
                                                    Maaxiu...biedaku...akiś wędrowniczek? Powodzenia wiec życzę na nowym miejscu...
                                                    e.amelko?...trochę brzmi jak camel-ko, ale pewnie to tylko zbieżność;-)))
                                                    pozdrawiam Cię i niech więcej w twoim życiu do poduszki będzie takich miłych
                                                    chwil...
                                                    Janku...tęsknię za Tobą...troszkę...ale baw sie dobrze...
                                                    Tymczasem wsłuchana w piękną deszczowa piosenki Edyty Bartosiewicz żegnam sie z
                                                    wami dzisiaj...
                                                    Wasza Brzoskiwniowa Wróżka...Momo
                                                  • camel-ka Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) 05.07.02, 09:47
                                                    Ej! e.amelko! Czy my mamy jakiś związek ze sobą? :-))) hmm ....

Witam wszystkich!
                                                    Sezon ogórkowy nie ominął także nas.Pustki w ogrodzie.
                                                    Pośpieszne wpisy i już nas nie ma.
                                                    Ale ja bedę częściej , bo czasu będzie więcej niż dotychczas.
                                                    Zmiany wielkie pozwolą mi na podlewanie kwiatuszków i opiekę
                                                    nad Ogrodem. Bądźcie tu ze mną.Tak bardzo brak mi serca czułego.

Wasza camel-ka :-))
                                                  • Gość: e.amelka Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 05.07.02, 16:25
                                                    hej wszystkim :o)
                                                    e to pierwsza litera mojego imienia, a amelka..to jakaś bajka z dzieciństwa, o
                                                    rusałce..pamięta ktoś?

czy my mamy coś wspólnego camel-ko?
                                                    może..jesteśmy bratnimi duszami..na przykład?
                                                    albo może..nie.. :o)
                                                    albo może..tak..? ;o)

ściskam wszystkich słonecznie :o)
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 18:02
                                                    Witajcie Dobre Duszki Basniowego Ogrodu....
                                                    szczególnie sciskam Camel-kę...kochaną i wyczekiwaną w napięciu...DOBRZE, ŻE
                                                    JESTEŚ... bo brak tu Twojej elektryzującej kropeczki nad i...oj brak...
                                                    e.amelko...jesteś niesamowicie pozytywnie naładowana....jakie to
                                                    szczęście...zarażaj nas swoim opytmizmem i radością bijącą z Twoich nawet
                                                    krótkich postów...
                                                    Janku, kochany...zapewne bawisz się dobrze i opalasz swe szlachetne ciało..,
                                                    ale znowu to powiem: brakuje mi ciebie....
                                                    Maaxiu, Dziubasku lnianowłosy, czy już mieszkaszx na nowym miejscu?
                                                    Choch...czyżby i Tobie rozpoczął sie wreszcie urlop? Czy tez po prostu dłuższy
                                                    weekend?
                                                    Pozostali, nie wymienieni, ale w mojej pamięci żyjący, ślę Wam całuski...
                                                    Wasza Momuś
                                                  • camel-ka Re: Momo i Przyjaciele :)))))))))))))))))))) 05.07.02, 19:28
                                                    Wróżko Pomarańczowa?! Dziękuję za szczególne "ściski"! Są mi potrzebne.Bardzo.
                                                    Opowiedz o urlopie. Czuję , że było kosmicznie bosko! :-))
                                                    Teraz Janko opowie kiedy wróci... a potem pewnie Chochli (też ma urlop?)
                                                    i kolejka wypadnie na mnie.:-) Jest tylko jedno miejsce , które może mi sprawić
                                                    przyjemność! Jeśli wyjadę gdzieś indziej .. to będę tęsknić za pewnymi osobami,
                                                    miejscami i sytuacjami ... Ach! Rozklejam się ..
                                                    Całuję gorąco Was wszystkich.
                                                    Wasza camel-ka

PS.
                                                    e.amelko , lubię TYLKO jedno imię zaczynające się na "e". Ewa :-)))

• Gość: Momo Do Camel-ki..;-))))))))))))))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.02, 21:33
                                                    Camel-ko...masz rację było kosmicznie bosko, a wierszyk kilka postów wcześniej
                                                    co nieco zdradza mój nastrój...to był najwspanialszy urlop od lat moich
                                                    dziewczęcych, ale żeby opowiedzieć, musiałabym napisac Ci długiego maila,
                                                    poniewaz stęskniłam się za Tobą wiec nie wykluczone, ze gołabek przyleci, ale
                                                    dopiero po niedzieli..ok...?całuski i proszę, jełsi nie masz nic przeciwko, to
                                                    napisz proszę, co słychać w Twoim serduszku...dobrze?
                                                    M.
                                                  • camel-ka Momo i przyjaciele :-)))))))) 06.07.02, 17:05
                                                    Momo! Dziękuję za gołąbki!Mają śliczne szaro-niebieskie piórka. :-))
                                                    Jedno zostało mi na dłoni ... gołąbek - przelotny gość - zjawił się i znika
                                                    w chmurach a piórko po nim zostało.

Chochliku ..? Gdzie jesteś? Pływasz w chabrowo-błękitnym oceanie?
                                                    A muszle .. muszle z dna przywieź nam. Położymy je w Ogrodzie.
                                                    Przypomną nam lato - jesienią. cmoook! :-)

Janko , mrowi mnie na myśl co też nam opowiesz o ciepłych krajach!
                                                    Wracaj , już się niecierpliwimy. :-))

Maaxsie , czy kolejna przeprowadzka jest tą ostatnią? Niech już się
                                                    skończy Twoja wędrowka. cmoooook! ;-)

Wasza camel-ka

PS.
                                                    e.amelko , jesteś Ewą? :-))pozdrawiam Cię cieplutko.
                                                  • Gość: gołąbek Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: 168.143.113.* 06.07.02, 18:11
                                                    Czy gołąbek miał znaki rozpoznawcze?
                                                    Zdaje mi się , że to moje piórko!
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 00:19
                                                    Hej, gołąbku...może to Twoje piórka, kto wie...ale najpierw pomieszkaj tu z
                                                    nami, a wtedy się okaze, czy to ciebie prosimy o pomoc zawsze, gdy mamy między
                                                    soba tajemne sekrety...
                                                    Całuski posyłam - przez GOŁĄBKA - dla moich przyjaciół..
                                                    Momo...rozmarzona...
                                                  • maax Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) 07.07.02, 18:19
                                                    Ja juz od wczoraj w nowym domu. Bardzo tu wygodnie. Jakie mam luksusy: salonik,
                                                    pralko-suszarka (w kraju nigdy takiej nie mialem).
                                                    Ten dom, to byl kiedys kosciol, przerobiony teraz na mieszkania.

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 23:20
                                                    Hejka...
                                                    Maaxiu...fajowo, że masz już mieszkanko..więc teraz bywaj u nas nieco częściej..
                                                    Spię już prawie, więc posyłam buziaczki dla RESZTY SWIATA, czyli Chochlika,
                                                    Camel-ki, Maaxiunia (oczywiście), e.amelki, abecuni, proo, i innych czytających
                                                    i leniuszków, i OCZYWIŚCIE dla nieobecnego ciałem, lecz zapewne duchem
                                                    Janka...drogiego naszego...
                                                    Momo
                                                  • Gość: e.amelka Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 08.07.02, 08:47
                                                    hej, wpadłam tylko na chwilkę, wiecie..uwielbiam poranki w ogrodach, kiedy
                                                    dzień się budzi, słońce się budzi, zieleń się budzi,
                                                    mgła już opadła,
                                                    ale pozostało jeszcze po niej malutkie wspomnienie, a żadna stopa ludzka
                                                    jeszcze nie zagościła..
                                                    to jest taka magiczna pora dnia.. :o)

zmykam, ściskam ciepło :o)

camel-ko..skąd wiedziałaś,że ja..?! :o)

• camel-ka Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) 08.07.02, 12:46
                                                    Dzień dobry! :-)))
                                                    Wpadłam na malutką chwilusię i zaglądam do kompika bo tęsknię za
                                                    słowem "czytanem".... a tu co widzę?
                                                    Tak ślicznie i tłoczno i .. tak jak kiedyś! :-)
                                                    W Ogrodzie soczyście! Zielono , żółciutko - kolorowo!
                                                    Życie pięknieje. W moim sercu także. Po cyklonie który
                                                    mi je spustoszył , odradza się znany porządek! Znowu widzę
                                                    piękno wokół siebie , radość w duszach przyjaciół i tak jakoś
                                                    jaśniutko ... :-))))))))))
                                                    Smutno tylko troszeczkę z powodu wyjazdu dzieciątka na wakacje.
                                                    Ten wielki dzień nastąpi JUTRO! Dziś - gorączka ostatnich zakupów,
                                                    pakowania walizek .. :-(
                                                    Ale potem następny , już wspólny wyjazd! I to jest wielce optymistyczne!

Pozdrawiam Was bardzo , bardzo serdecznie! Dobrze że tu cały czas byliście
                                                    i czekaliście na mnie i krzepili słowem jakiem! :-)
                                                    cmoook! ( że też nie ma Czwartego .. mógłby pokrzyczeć troszkę na mnie
                                                    a ja bym mu powiedziała : Och! The4th - jak ja to luuuuuubię! :-))))))))))

Wasza camelusia

PS.
                                                    e.amelko to moja rozwrażliwiona , ostatnimi czasy , dusza .. :-))))))
                                                    Ciebie także ciumam! A co mi tam ! :-)))
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 20:15
                                                    Dobry wieczór....
                                                    Jak to miło, że jesteście...i że jesteście takie romantycznie zwiewne, delikatne
                                                    i czarujące wokół wszystko...Camel-ko...masz rację, tak jak kiedyś...zielono,
                                                    pachnąco i rześko, aż się chce żyć...
                                                    e.amelka zachwyca mnie...to nowa postać w naszym kąciku ale dla mnie
                                                    rewelacja...tylko bez podtekstów, proszę;-))))
                                                    Camel-ko, kochana...natomiast Ciebie tak mi było brak, nawet sobie nie
                                                    wyobrażasz, tak sie cieszę, ze znowu słoneczko i dla ciebie zajaśniało...
                                                    Nasz słodki Choch...gdzieś wybył, i szkoda, bo tak pusto, bez jej wpisów uroczych
                                                    ipełnych ciepła, ale jeśli jej nieobecnośc ma jakiś związek z urlopem, to niech
                                                    sobie odpoczywa jak najwięcej...
                                                    Natomiast dziś gołąbek zaprzyjażniony ze mną przyniósł mi wieści od naszego
                                                    Janka...otóż ma ON się dobrze, pozdrawia WSZYSTKICH (tak nawiasem mówiąc,
                                                    e.amelka - czuję to- zrobi na nim wrażenie!!!!), poza tym, opala brzuszek i całe
                                                    dnie siedzi w wodzie...i zeznał, ze tęskni troszkę...
                                                    Dla całej reszty buziaki
                                                    Momo
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 23:36
                                                    Tak mnie naszło i weszłam jeszcze raz nieco liryzmu swojego pozostawić...

"„WIECZORNY SPACER PO NIEBIE”

Spójrz w niebo gdy już zmierza
                                                    I noc okrywa świat,
                                                    I wybierz sobie w myślach
                                                    Tę jedną z wielu gwiazd...

Co wieczór, choć na chwilę
                                                    Wzlecimy, hen wysoko,
                                                    By wspólnie na nią spojrzeć
                                                    I poczuć w sercu spokój...

I choć na krańcach świata,
                                                    I tak daleko od siebie.
                                                    A jednak tacy bliscy,
                                                    Bo mamy swój świat na niebie...

A teraz juz ide spać...
                                                    Pa, pa...
                                                    M.

• Gość: chochlik Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 09:03
                                                    :))))))))))) całuski dla wszystkich
                                                  • camel-ka Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) 09.07.02, 20:36
                                                    Witaj Chochliku , jak milo znowu Cie czytac! Napisz cos wiecej o sobie.
                                                    Pozdrawiam wszystkich i musze konczyc , bo nie wydobywam z klawiatury zadnych
                                                    ogonkow , kropeczek i kreseczek.Straaaaaaszne!
                                                    Caluje mocno
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.02, 22:05
                                                    Witam, a raczej dobry wieczór...
                                                    Chochlik nauśmiechał się jedynie do nas i uciekł...Camel-ce kreseczki i kropeczki
                                                    odmówiły współpracy, a RESZTY ŚWIATA nie ma...a ja także uciekam na kilka
                                                    dni...tym razem góry zdobywać...zaraz, dokłądnie za godzinę , mam pociąg i
                                                    ruszam...choć wolałabym powtórkę z Międzyzdrojów....ZDECYDOWANIE!!!!ze wszystkimi
                                                    atrakcjami, jakie mnie tam spotkały...
                                                    Całuje mocno wszystkich i do nastepnego...
                                                    Momo
                                                  • camel-ka Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) 10.07.02, 09:16
                                                    Witam , moi drodzy przyjaciele! :-))
                                                    Popracowalam nad kompikiem ale niestety klawiatura nadal odmawia ogonkow
                                                    i kreseczek! Byc moze powodem jest zainstalowany ostatnio programik.
                                                    Jest tak niezbedny ze mimo wszystko zostawie go.Czytajcie mnie bez kropeczek
                                                    kreseczek i ogonkow.Przepraszam i prosze o wybaczenie. :-)))))
                                                    Momo , baw sie dobrze! Jestes blizej mnie niz zwykle! I to napawa mnie radoscia!
                                                    Janko , czy juz jestes w Polsce? Jak Ci tam bylo? Opowiedz kilka szczegolikow!
                                                    Chochliku! Masz zawirowania? Jesli tak - nie martw sie.
                                                    To nauka na przyszlosc bowiem nic nie dzieje sie bez pozytywnego skutku.
                                                    Potem nigdy nie popelniamy tych samych bledow i na tym samym lub podobnym polu -
                                                    - czeka nas tylko zwyciestwo. Trzymam kciuki i zycze pozytywnego zakonczenia. :-))
                                                    Maax! Napisz co robisz po pracy i co Ci sprawia przyjemnosc w wolnych chwilach.
                                                    Pozdrawiam Was serdecznie.

Wasza camel-ka

PS.
                                                    e.amelko rzadko tu bywasz ale czekamy na Twoje wpisy. :-))
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.uc.nombres.ttd.es 10.07.02, 15:44
                                                    Witam serdecznie wszystkich przyjaci naszego ogrodu. Uklony, usmiechy, uciski ze
                                                    slonecznej Hiszpanii dla wszystkich ze szczegolnym uwzglednieniem piekniejszej
                                                    czesci naszego ogrodu.
                                                    Wybaczcie drobne bledy ale klawiaturka tu inna. Nawet nie przeczytalem wszystkich
                                                    wpisow tyle ich - brdzo mi milo. Dziekuje za pamiec. SZCZEGOLNIE GORACO WITAM
                                                    NOWYCH, PRZEMILYCH PRZYJACIOL. Relacje beda z Polski tutaj strasznie drogo. 1
                                                    euro 10 min. A kompik chodzi wolno. W Polsce bede dopiero w czwartek jak dobrze
                                                    pojdzie. Pisze dopiero teraz bo wczesniej nie wpadlem, ze komputery sa tutaj w
                                                    wielkich salonach gier. Siedze wsrod mlodziezy meczacej kilkadziesiat wielkich
                                                    automatow do gier najrozniejszych. Ale juz jestem, koniec frustracji i kolatania
                                                    serca- hi hi. Na razie tylko tyle. Jeszcze raz pozdrawiam serdecznie. Janko
                                                  • Gość: e.amelka Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 11.07.02, 15:47
                                                    dzień dobry chmurzasto (bo..na niebie :o)
                                                    ale za to bardzo słonecznie u mnie w środku, kiedy was czytam. i troszkę mi
                                                    smutno, bo im bardziej was lubię, tym mniej czasu na zaglądanie tutaj..
                                                    dlaczego tak jest..no, dlaczego..?

ale jestem chociaż troszkę, i to bardzo miłe :o)

uściski mocne,
                                                    idę czekać na upragnioną burzę letnią :o)

e.amelka
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.uc.nombres.ttd.es 11.07.02, 16:21
                                                    POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH.
                                                    Szczegolnie dla ulubionej Momo. Zgadas ze polubie na pewno e.amelke. Tytulowa
                                                    bohaterka ostatniego dobrego filmu na jakim bylem w kinie. Wyobrazam sobie ze
                                                    masz e.amelko z nia wiele wspolnego. Choc powodow by Cie lubic jest na pewno
                                                    wiecej. Jeszcze raz pozdrawiam. Strasznie mi tu przeszkadzaja. DO NASTEPNEGO
                                                    RAZU. Wasz Janko
                                                  • camel-ka Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) 11.07.02, 17:48
                                                    Wiedzialam , ze tak bedzie!
                                                    e.amelka zdetronizowala nas u Janka!
                                                    Jestem na szarym koniuszku listy! Bede plakac.
                                                    Ale pociesza mnie fakt , ze sama e.amelka mnie lubi!
                                                    Prawda e.amelko? Mamy te dusze pokrewne .. ? Mamy! :-))))))
                                                    I to jest najlepsza wiadomosc dnia.
                                                    Caluje wszystkich. Najmocniej Janka! A co!? :-))))))))))))))))))))))

Wasza camel-ka
                                                  • camel-ka Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) 12.07.02, 11:36
                                                    Ja tu chyba trzymam wartę samotnie! :-))))
                                                    No cóż , przyszła na mnie pora.
                                                    Całuję i pozdrawiam bez wyjątku.

Wasza camel-ka
                                                  • Gość: chochlik Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.02, 13:45
                                                    Witam Drodzy Ogrodowicze !
                                                    Jestem iczytam Was kiedy mogę ale czarne chmury i burze wszelakie z gradobiciem
                                                    zgromadzily sie nad moją skołataną głowa więc nie stac mnie na nic ponad
                                                    zaznaczeniem swojejj obecności , nie zapominajcie o Waszym Chochliku, zawitam
                                                    napewno jak tylko będę mogła
                                                    Till then
                                                    Choch...
                                                  • Gość: e.amelka Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 12.07.02, 14:30
                                                    hej..chyba się w was zakocham,
                                                    jesteście wszyscy tak fajni.
                                                    proszę..nie róbcie mi tego.. ;o)
                                                    bo..będę ogromnie tęsknić, i będę musiała tu często zaglądać, i sprawdzać, co u
                                                    was i..
                                                    i może jeszcze coś..

a u mnie wczoraj spadły trzy kropelki deszczu.
                                                    jedna, druga, trzecia..i koniec.
                                                    i to miała być ta wyczekiwana, letnia ulewa? a burza?
                                                    ja chcę burzy! :o)

a teraz zmykam, i ściskam mocno wszystkich (i..jeszcze raz camel-kę ;o)

e.amelka
                                                  • camel-ka Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) 12.07.02, 18:44
                                                    Jestem tu jeszcze raz!
                                                    Tęsknię za Wami .. baaaardzo.
                                                    Urlop już blisko , pracy coraz mniej a Was tak niewiele ..
                                                    Dobrze , e.amelko , ze Ty tu zaglądasz! :-)))
                                                    Lubię Cię. Coś magicznego jest w Tobie.
                                                    Moooooocno całuję wszystkich! A szczególnie mocno e.amelkę.:-))

Wasza camel-ka
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.uc.nombres.ttd.es 13.07.02, 16:42
                                                    Witajcie drodzy ogrodowicze.
                                                    Siedze znow przy tym smiesznym wrzutowym komputerku. Straszny tu szum. Ale jestem
                                                    z Wami. Maxiu czy u Ciebie tez sa komputerki z automatem na monety?
                                                    Chyba jeszcze urosnè po tych ostatnich wpisach camelki. Jestes strasznie mila.
                                                    Baaardzo Cie lubie. Janko nie zapomina o starych przyjaciolach ani nie zaniedbuje
                                                    ich. Tylko troche mi trudno pisac wsrod tych kolorowych czubow. Obiecuje nadrobic
                                                    zaleglosci po powrocie. Poczytalem troche. Jakis mily wierszyk wywolal wiele
                                                    wspomniem i przyjemnych mysli.
                                                    Milo, ze trzymasz straz camelko. ale gdzie Momo znow sie podziala. Bede tesknic
                                                    teraz ja - na zmiane. CHochliku nie zapominam tez o Tobie. Nie daj sie tym
                                                    papierkom. Pozdrawiam tez pozostalych. wyjezdzam stad w poniedzialek rano. Chyba
                                                    zobacze sie z Wami dopiero przy swoim komputerku. A teraz zegnam sie z Wami
                                                    cieplutko na pare niestety dni. Sciskam wszystkich mocno bez wyjatku. Janko.

• maax Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) 13.07.02, 19:52

> Maxiu czy u Ciebie tez sa komputerki z automatem na monety?

Widzialem taki tutaj tylko raz. I to nikt go nie uzywal,bo bylo w nim drogo. Za
                                                    to do kafejek chodzi tu mnostwo ludzi. Coraz czesciej sie zdarza,ze dopiero w
                                                    drugiej lub w trzeciej znajduje wolne stanowisko.
                                                    Jesli chodzi o moj wolny czas, Camel-ko, to mam go malo. Ostatnio rzadziej
                                                    odwiedzam internet, bo staram sie troche uczyc jezyka(np czytam ksiazki
                                                    angielskie).
                                                    I jeszcze szukam pracy na niedziele.

Pozdrawiam Wszystkich
                                                  • camel-ka Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) 13.07.02, 22:39
                                                    Uff! Jak goooooooorąco! :-))

W moim piekarniu całe popołudnie pieką się ciasta ... a teraz mięsa!
                                                    W kuchni - jak w piekle!
                                                    Mamo kochana! Jaki tam panuje upał!
                                                    Ale ja myślę o Was. I pozdrawiam. I całuję! :-)))

Wasza camel-ka
                                                  • camel-ka Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) 14.07.02, 17:06
                                                    Samotna warta ... to gorsze niż wojna!
                                                    Wracajcie , bo brak mi sił!
                                                    Chochliku wysyłałam ci gołąbka ale narobiłam sobie bałaganu
                                                    w skrzynce pocztowej i .. nic z tego! :-)))
                                                    Może jutro napiszę jeszcze raz , bo dzisiaj już nie mam niestety czasu. :-))
                                                    Pozdrawiam Cię gorąco.
                                                    Całuję wszystkich.

camel-ka
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i przyjaciele :-)))))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.02, 00:42
                                                    Witam, witam po północy...
                                                    kilkanaście godzin temu wróciłam z Tatr...mówisz Camel-ko, że byłam bliżej
                                                    ciebie niż zwykle? to super...!!!
                                                    Janko...jestem troszkę zazdrosna;-)))...wracaj szybko!!!
                                                    Maaxiu...rozumiem, ze musisz sie uczuć języków, ale...
                                                    Chochliku, kochany...co się dzieje, ja widzę, ze to jakaś zima polarna, a nie
                                                    tylko burza z piorunami...jak Tobie pomóc?
                                                    e.amelko...zwiewna istotko...gdzie się podziewasz?
                                                    Buziaki słodkie
                                                    Momo
    • Gość: e.amelka Re: Momo i PRZYJACIELE...;-))))))))))))))))) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 16.07.02, 10:14
      hej, ponieważ mam tylko chwilkę malutką, chciałam napisać:
      niech żyje ten wątek! w górę go!
      i tak trzymać! ;o)

wasza faunka ;o)
      eamelka
      • Gość: e.amelka Re: Momo i PRZYJACIELE...:o) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 17.07.02, 12:23
        popołudnie fauna ;o)
        samotnego fauna..
        siedzi sobie taki faun, za oknem deszcz pada..a tutaj nikt nie zagląda..
        i smutno takiemu faunowi..
        ale myśli sobie:oni są na wakacjach, szczęściarze..i dobrze im, więc..
        dobrze, niech tak będzie..poczekam sobie troszkę na wasze opowieści
        wakacyjne :o)
        a potem..ja zmykam na wakacje! :o)

a tymczasem ściskam wszystkich,
        pa!
        e.amelka
        • Gość: camel-ka Re: Momo i PRZYJACIELE...:o) IP: 204.99.158.* 17.07.02, 18:42
          Gość portalu: e.amelka napisał(a):

> popołudnie fauna ;o)
          > samotnego fauna..
          > siedzi sobie taki faun, za oknem deszcz pada..a tutaj nikt nie zagląda..
          > i smutno takiemu faunowi..
          > ale myśli sobie:oni są na wakacjach, szczęściarze..i dobrze im, więc..
          > dobrze, niech tak będzie..poczekam sobie troszkę na wasze opowieści
          > wakacyjne :o)
          > a potem..ja zmykam na wakacje! :o)
          >
          > a tymczasem ściskam wszystkich,
          > pa!
          > e.amelka

Kochana e.amelko,
          taki smutny jest Twój post , że aż mi się "serce pokroiło
          na ćwiarteczki" ( cytuję kogoś baaaaardzo mi bliskiego)!
          Dlaczego samotnie siedzisz przy tym oknie???
          Ja jestem z Tobą ... a nie wpisuję się bo mi jakaś cholera
          wysyła Trojany i inne zarazy. Niech się cieszy! Osiągnęła cel!
          I co ?? Czy to nie jest smutniejsze od samotnego siedzenia
          przy oknie za którym pada deszcz?
          Nooo! Widzisz e.amelko?!
          My chyba razem wyjedziemy na ten urlop , prawda? Termin , jak widzę podobny.
          I przecież mamy pokrewne dusze , czyż nie? :-))))))))

Całuję Cię słodziutko .. cmoooooook!
          I nie bądź już smutna.:o)

Camelusia

PS.
          Na miłość boską co się z Wami dzieje??!
          Wracać do Ogrodu! Natychmiast!

• Gość: e.amelka Re: Momo i PRZYJACIELE...:o) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 18.07.02, 12:58
            hej, ojejku, nie chciałam tak, żeby było Ci smutno, camel-ko (ale przy
            okazji..miłych całusów nigdy zbyt wiele :o)
            a mnie już smutno nie jest, bo dziś słońce, poza tym..pomyślałam sobie, że
            zajmę się trochę różami w tym ogrodzie..takie piękne są..a..pamiętacie
            przecież,że róże to bardzo wrażliwe stworzenia, i lubią, kiedy się z nimi
            rozmawia :o)

pozdrowienia uśmiechnięte :o)
          • Gość: Momuś Re: Momo i PRZYJACIELE...:o) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 14:44
            Camel-ko...juz jestem...posłusznie wracam i widzę jedynie dwie istoty pokrewne
            duszami i smutne jakoś...nie smucić sie proszę tylko uszy do góry...
            Janko...a Ty gdzie....kochany się podziewasz...ptaszki spiewały żeś wrócił, ale
            jakoś nie widać...szkoda..
            Maaxiu...Chochliku..!!!!!...wpiszcie choć słówko...
            Całuje mocno i pędzę dalej...
            Momo
            • Gość: Momo Re: Momo i PRZYJACIELE...:o) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.02, 17:01
              Ale zawróciłam, bo mi się tak jakos zrobiło na duszy i pomyślałam...hmmm, czas
              nieco poczarować w Ogrodzie...i mi brakuje tych nastrojowych spotkań przy
              kominku...taaaak, teraz zwłaszcza;-)...no to może nad strumieniem, myślę, że
              lepiej brzmi...czuje lekki wiaterek na buzi i szum potoczku pod kładką, wierzby
              płaczą, ale tak niezbyt smutno...ptaszki śpiewają romantycznie, a w Ogrodzie
              taka cisza...wszyscy pewnie gdzieś się pochowali przed słońcem...ale Wróżka
              Brzoskwiniowa ma do opowiedzenia pewna Bajkę...taką sobie życiową bajkę, ale to
              juz nie dziś...przyjdziecie posłuchać?
              Całuje mocno Was Kochani Moi Pryjaciele...
              Wasza Pomarańczami pachnąca Momo
              • Gość: Janko Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.teleton.pl 18.07.02, 21:43
                Witajcie przyjaciele.
                Nareszcie przy swoim kompiku. Teraz będę tu częściej
                Jestem zabiegany od rana maksymalnie. Jak to po urlopie.
                Ale już jestem i grzecznie piszę camelko - zgodnie z Twoim życzeniem.
                Widzę że coraz gwarniej w naszym ogrodzie. Camelka dochodzi do formy - nie
                myślę o formie do ciasta hi, hi.A cóż to była za okazja, jeśli wolno spytać?
                Naszej Momo także jakby wyostrzał się dowcip po przejściach z urzędami hmm.
                Chyba już będzie coraz lepiej.
                Z tym deszczem to chyba nasza e.amelka trochę narozrabiała. Pamiętam kto
                pisał "ja chcę burzy". A może to była przenośnia :))) A potem była smutna przy
                tej mokrej szybie.
                A ja 2 dni jechałem w strugach deszczu przez pół Europy - koszmar.
                Więc grzecznie proszę droga Amelko - ostrożnie z tymi szamańskimi sztuczkami.
                Deszcz ma być krótki i orzeźwiający. Dziekuję z góry. :)))
                Brakuje mi Chochlika milusiego. Gdzie się zagubiłaś w wielkim świecie. Nie
                zostawiaj nas samych na tak długo.
                Ale miałem Wam opowiedzieć coś. Może najpierw z podróży.
                Jeszcze przed deszczem zatrzymałem się na odpoczynek w uroczym miejscu na
                parkingu. Było bardzo ciepło i położyłem się pod gołym niebem na drzemkę.
                Dodatkową atrakcją było egzotyczne towarzystwo. tylko proszę bez pochopnych
                wniosków. Towarzystwo składało się z Fikusa o 3 konarach brutalnie przyciętych
                3 metry nad ziemią oraz starej Agawy chyba usychającej z ogromnym kwiatem na 8
                metrowej łodydze. Podobno kwitną tylko raz i giną.
                Niebo było pełne gwiazd i bardzo blisko. Kiedy tak kontemplowałem spokój tego
                miejsca niebo przecięła smuga światła ze spadającej gwiazdy. Wykorzystałem
                oczywiście okazję na wyrażenie życzenia. Życzenie było śmiałe z tych
                najtrudniejszych do spełnienia. Fikus chyba usłyszał mój szept i zakołysał
                mięsistymi liściami w jakimś bezgłośnym chichocie. Trochę obruszyłem się na
                niego. Bo jeśli życzenie to z rozmachem - prawda. Nie warto marnować na byleco.
                Trochę opowiedziałem mu o sobie żeby nie myślał naiwny, że ludzie - władcy
                świata mają tak dobrze bo chodzą gdzie chcą, polegają gdzie i z kim chcą i inne
                takie. Może coś z tego zrozumiał. Agawa chyba zrozumiała bo jakoś smutno
                pokiwała kwiatem. Taak. Każdy ma swoje radości i swoje smutki. Zrobiło mi się
                jej trochę żal. Życzliwie pochwaliłem za wychowanie tylu pięknych nasionek i
                obiecałem zajrzeć tu jeszcze kiedyś. Potem już milczeliśmy a ja marzyłem i
                wcale nie chciało mi się spać.
                Nastepne relacje później. Pozdrawiam cieplutko - wszystkich nie wymienionych
                także. Janko

• Gość: Janko Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.teleton.pl 19.07.02, 22:58
                  Hej ślicznotki, dusze pokrewne i pozostali. Gdzie jesteście ?
                  Przyjemnego weekendu. Janko
                  • Gość: Momo Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.02, 01:52
                    Nie wiem, doprawdy (!) do której grupy mam sie zaliczyć, czy do ślicznotek
                    (chciałabym!), czy do dusz pokrewnych (czemu nie!!), lub do pozosostałych
                    (wszak mało tu bywam, jak na swoje możliwości, hehe), ale mówię, głośno i
                    wyraźnuie: Janko! kochany! tu jestem!...co prawda pora doś wczesna, bo prawie
                    druga w nocy, albo dość późna, bo juz druga...ale ja mam potrzebę odezwać sie
                    so moich przyjaciło z Ogrodu...
                    Całuję mocno
                    Wasza brzoskwiniowa Momo
                    • Gość: Janko Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.teleton.pl 20.07.02, 12:59
                      Witam Przyjaciół Czarodziejskiego Ogrodu.
                      Czy mam z Momo dyżur? Trudno, jakoś wytrzymam, szczególnie że w dobrym
                      towarzystwie. Wracając do mojej klasyfikacji, myślę Momo że zrezygnujemy z
                      przyznawania jabłka Parysa. Pamiętam, że źle się to skończyło he,he,he.
                      Stwierdzam, że wszystkie jesteście ślicznotkami a jednocześnie pokrewnymi
                      duszami. Maxio niestety tylko pokrewną duszą :)))
                      Ktoś powiedział, że są tacy wspaniali mężczyźni, którzy w każdej kobiecie
                      potrafią znaleźć i docenić piękno. Nie wiem tylko czy mężczyzna dostrzegający
                      piękno w kobietach których jeszcze nie widział też zasługuje na to pochlebne
                      miano :))) Teraz wypiję kawę po Hiszpańsku. Zamawia się tzw. bonbona.
                      A oto przepis:
                      Parzy się bardzo mocną kawę z ekspresu. Nalewa się do filiżanki skondensowanego
                      mleka słodzonego ~20%, potem kawę i trochę koniaku. Ja zamieniłem koniak na
                      swój ulubiony rum. Proporcje można zmieniać według gustu. Pycha.
                      Pozdrawiam i smacznego. Janko.
                      • maax Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) 21.07.02, 17:38
                        Witajcie Ogrodowicze. Pierwszy raz od tygodnia zajrzalem do internetu. A tu
                        widze, na forum wszystko po staremu. :-)))

Pzdr
                        • Gość: e.amelka Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 22.07.02, 11:10
                          dzień dobry :o)
                          jak pysznie mieć słońce za oknem, wpaść tu, czytać was i..
                          ciągle się uśmiechać, bo to prawie jak ciąg dalszy tego słońca :o)

a teraz muszę zmykać, bo ja jestem taki duszek ogrodowy, który ciągle
                          skrzydełkami macha :o)
                          uściski dla wszystkich,
                          a specjalne buziaczki o smaku toffi dla camel-ki (nie wiem, czy takie lubi..?)
                          (właśnie..adresatka buziaczków proszona o potwierdzenie lub nie..celem
                          ewentualnej korekty ;o)

pa!
                          wasza faunka,
                          e.amelka
                        • Gość: Momo Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 11:14
                          Witam, w poniedziałek...jestem pierwsza...lecz oby nie ostatnia...mam do was
                          prośbe...wpiszę dziś obiecana bajkę, bez zakończenia...może jakieś refleksje
                          się nasuną...napisałam, ze to będzie życiowa bajka, a interpretacja należy do
                          kazdego z osobna...może się spodoba?
                          Ale zanim to zrobię, to pozdrowię imiennie: Chochlika, Camelusię, e.amelkę,
                          Maaxa i Janka...
                          A teraz...

OPOWIEŚĆ O DWÓCH SAMOLOTACH

Pewnego pięknego dnia z dwóch krańców świata wystartowały dwa małe samoloty...a
                          tak naprawdę, to jeden z nich zawołał S.O.S. w przestrzeń powietrzną, a drugi
                          to wołanie usłyszał i ruszył na ratunek...co prawda wołający o pomoc chciał
                          jedynie poczuć, że nie jest sam w przestworzach i dlatego postanowił wysłać
                          sygnał, w nadziei, że ten drugi go usłyszy i wzleci razem z nim.
                          I tak się stało, oba samoloty złapały ze sobą kontakt i postanowiły nieco sobie
                          pobyć razem...Alfabetem Morse’a, używając świateł, rozmawiały ze sobą i
                          odkrywać zaczęły uroki takiego radosnego szybowania we dwójkę. Coraz bardzie
                          przybliżały się do siebie, choć w dalszym ciągu na wielką odległość trwała ich
                          komunikacja...
                          Po jakimś czasie zupełnie spontanicznie oba samoloty zaczęły wykonywać różne
                          akrobacje w powietrzu i z radością zauważyły dziwną zgodność i harmonię w
                          swoich wzajemnych relacjach. Znowu więc podleciały do siebie bliżej..
                          Lecz któregoś dnia, nagle zapragnęły się usłyszeć i po wnikliwych oględzinach
                          znalazły nadajniki wewnątrz swoich kabin i............usłyszały się...Było to
                          dla niech ogromnym przeżyciem, tak wielkim, że już każdy z nich, na własną
                          rękę, ale znów niesamowicie kompatybilnie z tym drugim wykonywał różne
                          niebezpieczne i zapierające dech w piersiach wariacje na tle czystego
                          błękitnego nieba...Dla każdego z samolotów to wzajemne zrozumienie i dążność do
                          jednego celu, wraz z możliwością porozumiewania się, z której skwapliwie
                          korzystały, było źródłem wielkich uniesień, i zawirowań. A ślady tych akrobacji
                          widać było długo, długo na niebie, w postaci poskręcanych w piękne wzory
                          białych smug, które nie zdążyły się rozpłynąć w atmosferze, a już pojawiały się
                          następne i następne i następne, jeszcze piękniejsze, większe, jednoznaczne w
                          swej treści.
                          I znowu nadszedł moment, że te dwa samoloty, chciały się zobaczyć z bliska, bo
                          już bardzo, bardzo się ulubiły i stwierdziły iż nie potrafią fruwać w
                          pojedynkę. Kiedy któryś na chwile niknął drugiemu z oczu, wkradał się niepokój
                          i tęsknota, za obecnością tego drugiego...więc podleciały do siebie bardzo
                          blisko i każdemu z nich obraz towarzysza zapadł w umysł i serce...Fruwały zatem
                          już blisko siebie i coraz bardziej się do siebie zbliżały swoimi wnętrzami,
                          uczuciami i myślami...
                          Pragnęły być blisko siebie, ale wiedziały, ze dopóki są w powietrzu nie mogą
                          się do siebie całkowicie zbliżyć, bo mogłyby siebie nawzajem zniszczyć....Jeden
                          z samolotów raz już przeżył taką katastrofę i miał żywo w pamięci
                          niebezpieczeństwa związane z lataniem zbyt blisko siebie....pamiętał ten ból,
                          cierpienie, udrękę i bał się choć na moment pozwolić sobie na zapomnienie, bo
                          wiedział, że skutki tego mogą być opłakane...Natomiast drugi samolot, tak
                          bardzo pragnął dokonać niemożliwego, pomimo, że też raz już miał podobne
                          przeżycie....ale wydawało mu się, że tym razem się uda....Wykonywał więc różne
                          wariacje, podlatywał bardzo blisko, niemalże ocierając się o towarzysza i
                          marząc o czymś nierealnym, na co drugi samolot, reagował żywo i też próbował,
                          czy to się uda...ale dawne wspomnienia wzięły górę i uprosił bardzo swojego
                          towarzysza, aby zwolnił, nieco się uspokoił, bo czeka ich niechybna
                          katastrofa....a tak bardzo pragnął fruwać dalej, bez zgrzytów, bez turbulencji.
                          Lecz kiedy tak alfabetem Morse’a nadawał sygnały ostrzegawcze o
                          niebezpieczeństwie, drugi samolot pomylił się w odczytaniu komunikatu.
                          Zrozumiał, że jego towarzysz chce sobie odlecieć, uciec, i nagle nie panując
                          nad sobą i będąc w rozpaczy wpadł w jakiś tunel powietrzny i zaczął spadać w
                          dół, myśląc, że to już koniec...Na szczęście drugi samolot widząc co się
                          dzieje, podleciał najbliżej jak tylko mógł i raz jeszcze nadał sygnał, że
                          kocha, że chce dalej fruwać obok w parze na tle błękitnego nieba, tylko zaklina
                          na wszystko, aby zachować konieczną odległość, bo w takich sytuacjach nie ma
                          wyjątków....zawsze są przegrani i okaleczeni...a przecież jest tak cudownie
                          razem, tak pięknie, wspaniale i najlepiej jak tylko można sobie
                          wyobrazić...Więc ten drugi niesforny samolot jakoś ostatkiem sił podciągnął się
                          w górę, pokonał zawirowanie podobne do tornada i wzniósł się znowu w
                          niebo...Nieco był zgaszony i zmęczony i poturbowany podobnie jak jego
                          towarzysz, ale powoli, powoli, wzniosły się oba na swoją ulubiona wysokość i
                          każdy z nich, jakby na komendę wykonał cudowny piruet w powietrzu, nadał
                          alfabetem Morse,a sygnał o wielkim uczuciu i pozostawił ślady w kształcie serca
                          i wyznania wielkiej miłości już na zawsze.......
                          • camel-ka Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) 22.07.02, 15:48
                            Momo! To piękna historia o miłości! :-))
                            Jak ślicznie umiesz opowiadać o uczuciach. Wzruszyłam się.
                            Puentą przede wszystkim. Życzę samolotom , żeby tak sobie latały do końca
                            świata i jeszcze jeden dzień i .. niech im paliwa nie zabraknie! :-)

Droga e.amelko , kocham toffi i karmelki! :-))))Dziękuję Ci baaardzo ,
                            baaardzo ... Tak mi miło , że pamiętasz o mnie. Całuję Cię w oba policzki!
                            Słodko? Toffiowo? :-)
                            Pozdrawiam Chochlika ,.. co Ci..?? Jestem serduszkiem z Tobą. :-)
                            Janko , Maax - jesteście opaleni i letnio piękni? :-)
                            Wasza camel-ka
                            • Gość: Janko Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.teleton.pl 22.07.02, 23:03
                              Witajcie Ogrodowicze.
                              Tak, piękna i wzruszająca historia Momusia, chociaż smutna.
                              Pozdrawiam wszystkich. Janko.
                              • Gość: e.amelka Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 23.07.02, 08:29
                                hej, MOMO, bajka jest..kochana bardzo.
                                i..to niesamowite..ostatnio chodzi za mną coś,
                                co usłyszałam: THE SKY IS THE LIMIT.
                                a teraz ta bajka..magia.. :o)

chciałabym(tak nieśmiało.. :o)
                                żeby to MOMO opowiedziała, jaki jest koniec.
                                albo..niech koniec zostanie taki, jaki jest..niedopowiedziany..
                                a wtedy, czytając sobie to przed snem, za każdym razem mogę wyobrażać sobie coś
                                innego..

ściskam wszystkich :o)
                                e.amelka

• Gość: Momo Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 09:21
                                  Witajcie...
                                  Kniec bajki? nie ma końca, bo życie toczy się dalej i pisze scenariusz, wiec
                                  nie można powiedziec , że jest smutna...a nie tylko od jednego samolocikun
                                  zalezy jak potoczy się dalej ta podniebna miłość.
                                  całuję porannie i życze miłego dnia
                                  Wasza Momuś
                                  • Gość: Janko Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.teleton.pl 23.07.02, 22:41
                                    Witam wieczorową porą.
                                    Nie jest zbyt gwarno w naszym ogrodzie. Może to pora taka. Ostatnio inwigiluję
                                    dziwne drzewo. Tulipanowca o którym wspominałem. Po przekwitnięciu wyrosły po
                                    kwiatach jakieś dziwne twory. Coś w rodzaju małych bardzo twardych zielonych
                                    ogóreczków. Czyżby są to nasiona czy coś w rodzaju szyszek. Zna się ktoś na
                                    tym?
                                    Pozdrawiam wszystkie ślicznotki i Maxia oczywiście.
                                    Janko.
                                    • Gość: Momo Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.07.02, 09:34
                                      A ja witam o poranku;-))))), przed południem...narazie mam taką fajową prace,
                                      że o tej porze jestem już po...dobrze mi, co nie?
                                      Chochliku....odgrzeb sie na momencik z tych papierzysk i szepnij nam choć słówko
                                      Camelusiu...nie zmykaj znowu...nam z oczu
                                      e.amelko...jesteś ok...lubie Ciebie bardzo
                                      Maaxiu...och ty niedobry Dziubasku....tak ostatnio nas zaniedbujesz.!!!
                                      Janku...drogi...czy napiszesz jeszcze jakąś fajną przygodę z twoich wczasów..?
                                      Całuję mocno wszystkich i pójdę sie zdrzemnąć, wszak szybko kończe pracę, ale i
                                      szybko muszę wstawać do niej
                                      Wasza Brzoskwiniowa Momo
                                      • Gość: e.amelka Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 24.07.02, 15:45
                                        mammamia! :o)
                                        niektórzy to mają fajnie..(no tak..ale o której MOMO musisz wstawać?
                                        to chyba niezbyt przyjazna pora dla takich śpiochów, jak ja.. :o)

fajnie o sobie przeczytać, że jest się OK. :o)
                                        ja też was wszystkich lubię bardzo, bardzo, bo..tutaj jest trochę jak w bajce,
                                        a ja bajki uwielbiam(chociaż jestem już dużą dziewczynką)

camel-ko, oni sobie wakacjują albo wakacjowali, a my jeszcze nie. ale pamiętasz
                                        Kubusia Puchatka?
                                        jedzenie miodu to duża przyjemność, ale ta chwilka przed jedzeniem miodu.. ;o)

ściskam słonecznie :o)
                                        e.amelka
                                        • Gość: Janko Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.teleton.pl 24.07.02, 22:59
                                          Witam wszystkich przyjaciół.
                                          Co to się robi z tą pogodą. Zimno, wietrznie, współczuję tym co szykują się na
                                          urlop hi,hi. Chyba, że do Moskwy. Tam znów rekordowe upały. Pytasz Momo o
                                          przygody z wakacji. Jakoś omijały mnie przygody. No, może do przygód można
                                          zaliczyć bliski kontakt z taką jedną co to przytulić się chciała do mnie na
                                          morzu dość daleko od brzegu. Musiałem salwować się ucieczką. Na szczęście
                                          skończyło się na lekkim poparzeniu nogi. Była to meduza z tych parzących. Na
                                          drugi dzień zapomniałem. Jeśli to Was interesuje to opowiem o wrażeniach z
                                          ceremoniału sporządzania paedzi (tak się mówi z "namaszczeniem" w rejonie Kosta
                                          Blanca) Bardziej znana nazwa to paella(tak się pisze). Ale może następnym
                                          razem. Teraz pozdrawiam wszystkich cieplutko a dzielną Momo szczególnie.
                                          Janko.
                                          • Gość: Momuś Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.02, 09:44
                                            Hej, hej...Drużyno Pierścienia...gdzie was nosi..?
                                            Chciałam powiedzieć e.amelko, że jedno twoje zdanie w Twoim wpisie wywołało we
                                            mnie dreszczyk emocji, wspominasz kubusia puchata i stwierdzasz, że jedzenie
                                            miodu to duża przyjemność, ale ta chwilka przed jedzeniem...i tak mnie ciarki
                                            preszły, takie sympatyczne... To prawda, oczekiwanie na coś miłego,
                                            sympatycznego jest chyba jednym z najmilszych uczuć mi znanych...teraz też
                                            sobie o czyms milusim pomyslałam, ze byc może mnie spotka i kiedy i az mnie
                                            dreszczyk przeszedł...lubie sobie wtedy, gdy na coś ekscytującego czekam,
                                            wyobrażać, jak to będzie, co wtedy pomyślę, co powiem, jak się zachowam i
                                            najśmieszniejsze jest to, że w takich okolicznościach, gdy juz TO staje sie
                                            rzeczywistością, jest zupełnie inaczej niz w mojej wyobraźni, lecz nieraz
                                            lepiej, cieplej, sympatyczniej...
                                            e. amelko...no coż, ptaszki wstają nieco wcześniej niz ja i słoneczko też, więc
                                            nie jestem taką pionerką w tej materii...ale ok. 4:40 trzeba się zerwać z
                                            ciepłego łóżeczka...szczególnie, że, jest, jak napisał Janko, ostatnio zimno i
                                            pochmurno...
                                            Życzę miłego dnia i cieplutkie buziaki dla piszących i niepismiennych;-)
                                            Wasza Momusia kochana
                                            • Gość: Janko Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.teleton.pl 25.07.02, 22:07
                                              Hej, hej Momusia i przyjaciele, witam.
                                              Rzeczywiście jakoś przerzedziło się w naszym ogrodzie.
                                              Ale najwytrwalsi nadal bywają. Prawie intymny nastrój hi hi hi.
                                              Dzisiaj nie będzie żadnej opowieści. Niewiele mam czasu a szkoda. Może innym
                                              razem.
                                              Pozdrawiam ciepło wszystkich a szczególnie piszących. Janko.

• Gość: Momuś Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.02, 08:35
                                                Dzień doberek...dodałabym, że robi się team...wszak na zmiane pisze Janko i ja,
                                                czasem ktoś dorzuci słówko..
                                                Dzisiaj chciałabym pogaworzyć o faunie...szczególnie o kotach;-)
                                                Jako miłośniczka tych futrzaków jestem włascicielką uroczej Flory, czarno-
                                                białej kocicy o nietuzinkowym charakterku...Jest bardzo przywiązana do mnie i
                                                czasami aż męczy mnie swoją czułością i natarczywym proszeniem o pieszczoty.
                                                Kiedy dam jej leciutkiego, bezbolesnego klapsika, wtedy patrzy na mnie
                                                złowieszczo i nawet pacnie mnie łapą. Idzie pod stół i patrzy dalej, z
                                                potępieniem, jak mogłam ją od siebie odsunąć. Kiedy przemówię doń łagodnie i
                                                wyciągne rekę, szybko podbiega, miałcząc, jakby się żaliła, że jej było smutno
                                                i przykro, ale wybacza mi, wszak jestem jej ukochaną panią.
                                                Czasami tak jest że takie kotki na dwóch nogach, też dostaną od KOGOŚ takiego
                                                lekkiego kuksańca, aby się uspokoiły i poczekały na stosowniejszy moment by
                                                okazać czułość i uczucie. Lecz mogą też czuć się szalenie rozżalone i nawet
                                                złe;-)...i czekają, az ktoś przemówi doń łagodnie i powie: no chodź, nie
                                                burmusz się, przecież cię wiesz, ze Cie bardzo lubię...

I ym akcentem pozdrawiam szczególnie tych wytrwalszych, lecz także NASZYCH
                                                czytelników...
                                                M.
                                                • camel-ka Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) 27.07.02, 08:10
                                                  A kuku , moi drodzy .. :-)))
                                                  Jak tu pustawo! Tylko Janko i Momo na posterunku!
                                                  Jesteście cudowni.Czekacie na całą resztę z wytrwałością Penelopy.
                                                  U mnie miło i wakacyjnie. Już prawie urlop! :-))
                                                  Pozdrawiam.
                                                  Strasznie mnie atakują wirusy!
                                                  Nie używam więc konta na gazeta.pl i stąd moje rzadkie wpisy.
                                                  Boję się tam zaglądać bo ..coś wstrętnego może czekać.
                                                  Ale mam nadzieję że to kiedyś minie.
                                                  Pozdrawiam i całuję.

camel-ka

PS.
                                                  e.amelko dziękuję za wszystkie słowa skierowane do mnie.
                                                  To miłe że pamiętasz.
                                                  Momo , obiecane gołąbki zmyliły trasę? ;-)
                                                  • Gość: Momo Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 23:41
                                                    Dobry wieczór..godzina duchów za kilkanascie minut...
                                                    Camelko...wybacz, proszę, ale szykuję cos specjalnego i pamietam...
                                                    Pozdrawiam RESZTĘ serdecznie, ale weny dziś brak..;-(
                                                    M.
                                                  • Gość: Janko Re: Momo i PRZYJACIELE...:o)))) IP: *.teleton.pl 28.07.02, 10:39
                                                    Dzień dobry wszystkim w ten piękny poranek.
                                                    Jest tak ładnie a mnie dopadły właśnie jakieś demony. Ale nie pierwszy już raz.
                                                    Nic nowego. Pojadę teraz nad cichy strumyk do starego lasu. Poleżę na trawce,
                                                    porozmawiam ze strumykiem i jakoś sobie poradzę. "Jak to dobrze że ktoś maluje
                                                    na niebie obrazy" Janko.
    • Gość: e.amelka Re: Momo i PRZYJACIELE... :o) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 29.07.02, 08:37
      hej, mogę poczytać wam coś, zanim dzień mnie wciągnie?
      (kolejna kartka z kalendarza, która potem powędruje do kosza, i jeszcze cztery
      takie kartki,i..wakacje! :o)

"życie jest zbyt zabawnie słodkie, a świat tak uroczo zagmatwany! jest on snem
      podchmielonego winem boga, który z zebrania tęgo pijących bogów wyśliznął się
      a'la francaise, położył spać na samotnej gwieździe i sam już nie wie, czy to on
      stworzył to wszystko, o czym śni; Iliada, Plato, bitwa pod Maratonem, Mojżesz,
      Wenus medycejska, katedra sztrasburska, rewolucja francuska, Hegel, okręty
      itd. - oto poszczególne dobre pomysły w tym twórczym boskim śnie; lecz nie
      potrwa on długo, bóg obudzi się, przetrze zaspane oczy i uśmiechnie się - a
      nasz świat rozpłynie się w nicości, ba! nigdy nie istniał..."

wyciągnęłam ten kawałek z OSTATNIEJ BITWY TEMPLARIUSZA, pana Arturo Perez-
      Reverte'a , ale wiem, że to nie jego tylko..
      zapomniałam :o)
      czytam to sobie czasami, kiedy mi smutno, albo kiedy jakieś chmury wiszą nade
      mną, albo..
      czasami po prostu czytam :o)

pozdrawiam wszystkich ciepło :o)
      e.amelka

• Gość: Momo Re: Momo i PRZYJACIELE... :o) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 17:20
        Jestem tu po raz ostatni...żegnajcie...
        • camel-ka Re: Momo i PRZYJACIELE... :o) 29.07.02, 18:17

> Jestem tu po raz ostatni...żegnajcie..

???????????????????????????????????????

Momo ...????????
          Dlaczegoooooooooooooooooo ???????!

Najpierw Chochlik wpadł w tarapaty i ... znikł!
          Teraz Ty ... ?!
          Janko! Maax ! Ratuuuuunku!

camel-ka

• Gość: Momo Re: Momo i PRZYJACIELE... :o) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 21:10
            Dobrze...zostaję...
            buziaki
            M.
            Ps. to było chwilowe spięcie w sieci...mam nadzieję, z eteraz juz będzie ciut
            lepiej...
            • Gość: Momo Re: Momo i PRZYJACIELE... :o) IP: 212.160.235.* 30.07.02, 13:33
              witam...
              czasami w życiu tak bywa że następuje wielkie przemeblowanie w naszej
              osobowości, jakis kosmiczny kataklizm powoduje, ze budzimy się rano i
              stwierdzamy, że jesteśmy bezanadziejni. Zycie daje nam kopniaki, czasem za dużo
              ich dostaniemy, ale nasza wina i wtedy mamy dwa wyjścia:
              1. rozczulić się nas sobą i obrazić na cały świat - zła opcja..
              2. zacisnąć zęby, z pokora przyjąć co nam się nalezy i wyciągnąć nauke na
              przyszłość - opcja dobra.
              Wiem, marudzę...ale od tego sa przyjaciele na forum, zeby mozna było
              pomarudzić..
              pozdrawiam Cieplutko i zycze miłoego popołudnia
              M.
              • Gość: e.amelka Re: zbieram uściski dla MOMO :o))) IP: *.big.pl / 212.160.117.* 30.07.02, 14:39
                hej, dostałam kiedyś na urodziny książkę, nazywała się MAŁA KSIĘGA UŚCISKÓW,
                było w niej o tym, że: uściski, ogólnie mówiąc, to strasznie fajna rzecz :o)
                i tak sobie myślę, że jeśli takie maleństwo jak ja wyśle uściski, i wy wszyscy,
                stali bywalcy też to zrobicie, to MOMO zrobi się tak ciepło i dobrze, że
                wszystkie ciemne chmury odpłyną..prawda? :o)

no to ja swój już teraz..uwaga.. :o)
                MOMO, nie martw się, MYŚLĘ SOBIE,ŻE..TA ZIMA KIEDYŚ MUSI MINĄĆ :o)
                tak, wiem jest lato, ale ja czasem zimą nazywam różne zawirowania :o)
                (a tekst nie mój, tylko pana Waglewskiego)

zmykam, i ściskam :o)
                wasza faunka ;o)
                • Gość: Janko Re: zbieram uściski dla MOMO :o))) IP: *.teleton.pl 30.07.02, 20:51
                  witajcie przyjaciele.
                  Przyłaczam się chętnie do uścisków dla mojej ulubionej Momo :o)
                  Ech Momo. Kto by tego nie znał. Pozdrawiam :O)))
                  • maax Re: zbieram uściski dla MOMO :o))) 30.07.02, 21:58
                    Ja tez bym chcial uscisnac Momo.
                    Przepraszam, ze rzadko tu ostatnio bywam, ale po prostu nie mam sily albo czasu
                    chodzic po pracy wieczorem do kafejki.
                    I jeszcze te upaly mnie wykanczaja. :-(((

Buziaki dla wszystkich
                    • Gość: Chochlik Re: zbieram uściski dla MOMO :o))) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 09:13
                      Witam Kochani 1
                      Dawno mnie nie było, więc musze nadrobić zaległości w czytaniu.
                      pragnę tylko przesłac Wam Wszystkim Magicznym Istotom parę słonecznych
                      usmiechów , uścisków i całusków,:))))))))))))
                      Wasz Chochlik (zarobiony :))))))
                      • Gość: Janko Momo i Przyjaciele :)))))))))) IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 01.08.02, 16:55
                        Witam wszystkich.
                        Jak znosicie te straszne upały? Ja chyba pomału się roztapiam.
                        Czy ktoś umie przywołać deszcz?
                        Chodziła za mną myśl z wpisu e.amelki o śnie podchmielonego boga i
                        wykombinowałem, że można by dać temu podstawy naukowe. Jeśli pozwolicie
                        przypomnę, że gdyby jądro atomu - podstawowej cząsteczki materii, w
                        uproszczeniu oczywiście, powiększać aż do rozmiarów dużej piłki to elektron -
                        pyłek, krążyłby po wielu orbitach w odległości kilkuset metrów z niesamowitą
                        szybkością. Z taką szybkością, że orbity tworzyłyby kulę o średnicy około
                        kilometra ze szczelną powłoką nie do przebrnięcia. Czyli, że materii jest w tym
                        wielkim tworze tyle co nic. Stąd wniosek, że wszystko dookoła jest niemal tylko
                        światłem, kolorem i energią. My też(przyjemne prawda). Więc co widzimy, kto nas
                        zaprogramował?
                        Jak niewiele rzeczywistość realna różni się od wirtualnej. Chciałem dalej
                        ciągnąć wnioski ale przestraszyłem się , że się zaplączę. I znów narozrabiam.
                        Więc kończę. Może ktoś inny pociągnie dalej?. Sciskam wszystkich przyjaciół a
                        szczególnie ulubioną Momo. I prośba. Momo rozpocznij nowy wątek bo ten otwiera
                        się już tragicznie. xoxoxo)))) Janko.

• Gość: Momo Podziekowania dla moich Przyjaciół:-o)) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 20:59
                        Wasze uściski zainicjowane przez e.amelkę zadziałały i czuję się już dużo
                        lepiej. Co prawda jeszcze, niczym ślimaczek, ostrożnie wystawiam moje czułki
                        spod skorupki, co by mnie cosik niespodziewanego nie trafiło, ale powolutku
                        dochodzę do pionu. Co prawda przd półgodziną dowiedziałam się, że niestety małe
                        kameralne, zaplanowane na sobote spotkanko z okazji spóźnionej juz o miesiąc
                        rocznicy ślubu się nie odbędzie i żaluję bardzo, ale może coś jeszcze milszego
                        mnie spotka za to, kto wie...
                        W kazdym razie jak to fajnie że Was mam, kochani moi i przesyłam buziaki
                        serdeczne dla Camelusi, E.amelusi, Chochlika kochanego, Maaxia, co nagle się
                        znalazł i Janka naszego, co samtnie meska wartę trzyma wśród nas.
                        Wasza momo- ślimaczek;-)...bynajmnije nie z powodu szybkości, hihihi
                        • Gość: Momo zapraszam za chwile do nowego watku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 21:05
                          skoro trudności obiektywne sie pojawiają, to trzeba im zapobiegać, ale może
                          jeszcze dygresja mała, apropos wypowiedzi Janka, a w szczególności zdania, ze
                          rzeczywistość realna tak mało rózni się od wirtualnej...mój wniosek jest taki,
                          jak to dobrze, że choc troche sie różni, bo kiepsko by z nami nieraz było;-)
                          a teraz rozpocznijmy nowy rozdział naszej Bajki w Basniowym Ogrodzie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka