Gość: mrblast Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: 80.51.176.* 04.02.05, 14:33 nie no koszulka z plemnikami jak najbardziej ok, zabawna i pomysłowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leelee ja taka koszulke widzialam w sprzedzy w krakowie w IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.05, 14:35 ja taka koszulke widzialam w sprzedzy w krakowie w sklepie ze smiesznymi koszulkami juz chyba 3 lata temu. wiec nie wiem czy to na pewno warszawscy traganiarze na to wpadli, a jesli juz to dawno temu. hahaha mnie sie podoba, nie przesadzajmy z ta powaga, a moja japonska kolezanka byla zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakow W Krakowie juz dawno takie bylo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 17:41 rzeczywiscie nie wiem ,czemu to halo. takie koszulki od dawna byly widoczne w naszym miescie, wiec czemu Gazeta zauwaza to teraz??? moze to juz szukanie tamatu na sile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: ja taka koszulke widzialam w sprzedzy w krako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 23:02 a czy sa tez koszulki w pindole? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: 212.75.114.* 04.02.05, 14:46 nie widzę w tym nic złego Odpowiedz Link Zgłoś
fretka_frustratka TRAFIONE W DZIESIĄTKĘ!!! 04.02.05, 15:10 Czarna żałobna koszulka plus informacja, że wszyscy chcą nas... hmmm... powiedzmy... wychuchać. No to nadstawiajcie, orły, sokoły, co tam macie. Prorokuję, że za dziesięć lat tak nas zniewolą i tak nam mózgi wypiorą, że: a) wybijemy wszystkie psy, żeby muzułmanów nie urażać b) zlikwidujemy szkoły, żeby nielubiących się uczyć nie gnębić c) przyjmiemy wszystko za dobrą monetę i z radością się będziemy podcierać Orłem Białym d) plus szlagier: podpaski z Polską Walczącą (takie fajne skojarzenie - tam krew i tu krew) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: TRAFIONE W DZIESIĄTKĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:24 cala ta wymiana uwag tutaj to totalna glupota , ludziki w polsce.natomiast twoja propozycja zawarta w punkcie d odnosnie krew tu i krew tam , swietna. brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzz Re: TRAFIONE W DZIESIĄTKĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:34 a jedyną lekturą będzie Gazeta Wybiórcza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barosz4 zerzniete... IP: *.chello.pl 04.02.05, 15:31 pomysl zerzniety! od 3 lat mam czerwona koszulke zakupiona z szwajcarii z krzyzem bialym oczywiscie i plemnikami i haslem identycznym z wyjatkiem poland... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: *.bchsia.telus.net 04.02.05, 15:56 jak nie wiesz wczym problem to sprawdz sobie ten glupi leb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sojomail Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: *.stk.net.pl 04.02.05, 15:57 autorka tekstu jest pewnie dziewica i straszna cnotka, jest zrzeszona w LPR lub mlodziezy fszehpolskiej, poza tym jest pewnie zakompleksiona tym ze jest fatalnym dziennikarzem, widzi ze minela sie z powolaniem, nie ma o czym pisac wiec na sile wymysla niewiadomo co, szuka dziury w calym, itd itp etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzz Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:36 szuka dziury w calym, Niech sobie poszuka, ale gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patriota Powiedzmy ZDRADZIE DOSC!!! IP: *.pl 04.02.05, 15:57 Ktos (zapewne o nazistowskich pogladach) zbija forse nie baczac na symbole narodowe polakow i na ich odczucia, srajac (spermiac) na godlo, narusza dobre imie Polski!!! Pokazmy dezaprobate sprzedawcom handlujacym takim towarem, NIE KUPUJMY ICH TOWAROW, powiedzmy glosno dosc HANBIENIA POLSKI!!! Jezeli polacy nie beda szanowac swych symboli to i swiat nie bedzie szanowal Polski i polakow!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzz Re: Powiedzmy ZDRADZIE DOSC!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:37 to i swiat nie bedzie szanowal Polski i > polakow!! Zwłaszcza małą literą Odpowiedz Link Zgłoś
kropaszenko Re: Kontrowersyjna promocja Polski 04.02.05, 15:58 Jaaassssnnneee Warszawscy straganiarze, pie..nie. Ja sam mam taką koszulkę od kilku lat i nie kupiłem jej w Warszawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varg Wielkie halo!!! IP: *.sbi.com 04.02.05, 16:17 Wielkie halo!!! Zaraz polaczki-katoliczki będą jęczeć, a "Wyborcza" im w tym wtóruje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: To Nie Sperma Chopie to Plemniczki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 23:05 plemnik to polczlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: *.158.237.42.Dial1.Chicago1.Level3.net 04.02.05, 18:33 to moze niedlugo zaczna sie pie..c na herbie? debilizm jestesmy kurw.... sprzedajemy swoj honor za pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jus Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.02.05, 19:07 te koszulki z imionami sa swietne! moja kolezanka ma wersje z 10 imionami meskimi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:09 od kilku juz lat mozna kupic podobne podkoszulki w Szwajcarii, gdzie plemniki leca na kontur kraju. Tam nikt nie robi o to zadnego larum, nikt nie mowi ze to nieetyczne. Chyba jestesmy jeszcze gleboko za europa skoro takie rzeczy nas oburzaja i zawstydzaja. Choc Szwajcarzy na pierwszy rzut oka nie wydaja sie mega "cool" goscmi, to i tak sa daleko do przodu niz my. Tak na marginesie smieszne maja podkoszulki nawiazujace do gor, czekolady milka i krow np. zamiast dwoch bykow i napis red bull to sa dwie krowy i napis red cows. Jak ktos ma okazje leciec na przyklad przez Zurich to tych podkoszulek reklamujacych Szwajcarie jest masa, dziesiatki rodzaji. Sa tez czapeczki, koszule, swetrty, bluzki, spodnie i masa, masa innych rzeczy. Sa zapalniczki, breloczki, kubki i inne rzeczy. A wszystko to aby szwajcar, a najlepiej obcokrajowiec to kupil i nosil. Bo dzieki temu jest to darmowa reklama kraju w swiecie. Czy to kurcze nie dziwne ze biora sie za to ludzie na jakims straganie a nie porzadne wielkie firmy. Cholera czasami bierze jak sie widzi co sie dzieje na zachodzie a co u nas. pozdrawiam tych myslacych z rynku i mam nadzieje ze zarobia kupe kasy i beda sprzedawali te podkoszulki jak i inne rzeczy w wielu miejscach w naszej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzz Re: Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:40 na przyklad przez Zurich Albo Pariż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Szwajcaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 21:53 Przez jakiekolwiek miasto w europie zachodniej. na ulicy zabija sie staruszkow by zabrac 50gr, katuje sie 3.5 miesieczne dzieci, podpala sie bezdomnych, jezdzi jak wariat na drogach ... (wyliczanka bylaby dluga) a niemozna miec plemnikow na podkoszulce. Gdzie my zyjemy??????? Troche wiecej luzu!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzacik plemnik Re: no to nos sobie plemniki! IP: 68.249.89.* 06.02.05, 10:44 czy ktos w polsce zabrania tobie noszenia plemnikow na podkoszulce? Noszenia plemnikow w gardle? we wlosach? Na twarzy??? Jesli masz ochote nosic plemniki na sobie to masz do tego prawo nie tylko w szwajcarii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sex-worker Sperma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 19:21 coś ci się koleżanko pomyliło. To nie sperma, tylko plemniki. Widać żeś dawno chłopa nie miała, biedactwo, bo ci się kojarzy Odpowiedz Link Zgłoś
wicurpix Re: Kontrowersyjna promocja Polski 04.02.05, 20:09 Cóż, jesteśmy krajem tolerancyjnym i nawet dla zboczeńców mamy pamiątki. Osobiście mam to gdzieś czy ktoś wymaże sobie gębę spermą czy gównem-to jego sprawa dopóki trzyma się z dala ode mnie i moich spraw. Jak chce może nawet wsadzić sobie śledzia w tylek i udawać syrenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misfit Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 22:29 Jesus! Sytuacja ta nie jest ani trochę kontrowersyjna! Natomist kontrowersyjny jest fakt, iż koszulki te sprzedawane są przez straganiarzy, a nie przez duże sklepy z autoryzacją.W Krakowie chociażby takie koszulki dostępne są już od dawna, ale tam jest jednak więcej turystów. Dlaczego nikt nie podnosi larum w Stanach (koszulka Dobry Bush to tylko i wyłącznie między nogami u kobiety), w Irlandii (w centrum Dublina stoi duża wieża- popularna jest tam koszulka z podpisem - dublińska erekcja). W wielu miastach widziałem również koszulki: miasto x jest super - dużo atrakcji: seks, picie, kac, picie, seks. Nie chodzi mi o to, abyśmy naśladowali za wszelką cenę wzorce zachodnie. Powinniśmy być mniej konserwatywni, a taki artykuł nie powinien się wogóle pojawić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agregat Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: *.kosson.com 04.02.05, 22:47 Do plejady dołączam Kazika. Odegrali hymn państwowy na 11 listopada w stylu "pierdzonca trompka" Brzmiało prześmiewczo. Inni muzycy odegrali poważnie i patetycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Ludzie, myśleć! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.05, 02:43 Po pierwsze- mylicie pojęcia. U nas na koszulkach był Orzeł Biały- SYMBOL narodowy. Wy mówicie o flagach, konturach kraju,ale tu chodzi o symbol-GODŁO. Jest to element kultury, tradycji polskiej i dlatego pomysł jest, powiedzmy, nietrafiony. Chetnie nosiłbym koszulkę z flagą Polski, czy zarysem kraju łacznie z innymi elementami (może nie takim jak wspomniane :) ), ale godło, to godło. Nie wiem, czy w szwajcarii na koszulkach było godło i plemniki- myśle ,że nie. Ponadto, podane przykłady z Dublinem itd maja niewiele wspólnego z tematem godła. Po drugie,tytułem uzupełnienia "pierwszego" argumentu: to sa tylko koszulki, które nosić mają osoby niepubliczne. Są to koszulki w złym guście,kto nosi, ten...bez komentarza. W kazdym razie sprawa reklamy na fladze to inna sprawa- wymachiwała nią publiczna osoba, dlatego to zostało nagłośnione. Po trzecie: do tych osób,które przedstawiały dziwne argumenty- Dlaczego to niby wszystko to,co jest na zachodzie, jest na wyzszym poziomie cywilizacyjnym? To znaczy,że np. nasze wartości czy pewna historia związana z pewnymi zasadami czy symbolami to oznaka zacofania? Czy to,że ciagle relatywnie mało osób jada u nas w fastfoodach to oznaka zacofania? (no bo na zachodzie więcej je, jak by powiedział zapewne jeden z wypowiadających się forumowiczów ). Czy to,że polskie wędliny są lepsze ,niz na zachodzie, to tez oznaka zacofania? (pewnie tak,bo u nas jeszcze tak bardzo nie faszerują zwierząt i nie ma jeszcze takiej masówki, bo rolników nie stać na to). Czy to,że u nas sprzedjae sie duzo chleba pszenno-zytniego to też oznaka zacofania? (pewnie tak, bo na zachodzie to właściwei tylko pszenny). Mozna mnozyć pytania i będa one absurdalne, tak jak niektóre wypowiedzi forumowiczów. Ludzie- przestańcie patrzeć ślepo na ten wasz "Zachód" i myślcie nie o tym, co zrobić,by było jak na zachodzie, ale o tym, by żyło się nam dobrze, w naszej Polsce, z naszymi symbolami i tradycjami, przyzwyczajeniami itp. To ,że w USA amerykanskie flagi są wszędzie to oznaka bezguścia i jest co najmniej śmieszne, gdy widzi się je na każdym kroku, prawie w każdym filmie. Nie wpadajmy w paranoję, bo, jak pokazała jedna forumowiczka swoimi "propozycjami" na przyszłość, możemy doczekać sie wybijania psów i podpasek "historycznych". Polityczna poprawność też ma swoje granice, na zachodzie często o tym zapominaja,ale nie zapominajmy MY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc Re: Ludzie, myśleć! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 03:24 Polaki-sztywniaki... Nie ma się co tak onanizować symbolami, kiedy rzeczywistość skrzeczy. Politycy kradną na potęgę, reszta nie za bardzo może, ale już WIE, że wolno i nawet trzeba. Sobiepaństwo i psie kupy dookoła a ten mi tu o tradycjach. Jakich? Picia na umór? Rokoszy? Liberum veto? Prywaty? >Czy to,że polskie wędliny są lepsze ,niz na zachodzie, to tez oznaka zacofania? Już przegoniliśmy zachód. Tego świństwa jeść się nie da. Kupuję tylko szynkę parmeńską lub szwarcwaldzką. O jakości polskiego jedzenia to legendy krążą, ale bez potwierdzenia w faktach. Ostatnią, prawdziwą szynkę robi gospodarstwo kurii biskupiej, lecz jest niedostępna dla mężczyzn w spodniach i kobiet. >możemy doczekać sie wybijania psów A to ciekawe... w jakim celu? Bo to, że miliony kundli zatruwają nasze życie hałasując i zanieczyszczając bezkarnie okolice, to prawda. Ale taka jest wola kulturalnych inaczej krajan... A mają oni przewagę liczebną. Kiedyś żywiołem Polski było błoto, teraz psie gówna... a ty płaczesz nad koszulinką. Znaj proporcjum, mocium panie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Ludzie, myśleć! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.02.05, 01:24 A ja uważam,że w sprawie wędlin to nie przegonilismy , na szczęście, jeszcze Zachodu. Kiełbasy jeszcze jakoś smakują, wędliny też, chociaż racja- raczej te droższe. Parę lat temu wędliny były smaczniejsze,ale przecież powinniśmy się cieszyć- gonimy zachód :) Co do tego, co ważniejsze- masz rację, trzeba zając się rzeczywistością,ale mimo wszystko uważam,że powinno się zachowac pewne symbole narodowe, szanowac je, by nie stały się częscią tej papki popkulturowej, bo nie wiem,czy w przyszłości będzie tak łatwo odzyskać symbole będące w pewnym sensie częścia naszej kultury, której, jak zresztą słusznie zauważyłeś, ostatnio brakuje w polskim środowisku. Miejmy jednak nadzieję,że bedzie lepiej :) P.S. Do forumowiczów, którzy narzekają,że temat jest beznadziejny :Nie martwcie się, wkrótce usłyszycie zapewne o jakiejś nowej komisji śledczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Ludzie, myśleć! IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.05, 14:38 Hm, ciekawy punkt widzenia, godlo niby wazniejsze niz flaga... Mi sie zawsze wydawalo, ze to rownorzedne symbole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Athar Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: *.st.Uni-Magdeburg.DE 05.02.05, 08:08 Nie rozumiem, dlaczego GW wogóle zadaje pytanie czy NIK zaijmie się tą sprawą??!! Z jakiej racji?? Zwykły pomysł któregoś z artystów, nikt nie ma prawa ograniczać ich twórczośći, czy mamy demokrację, czy może redakcji się zapomniało się co nieco??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowoczesny APEL DO WIERNYCHI!! IP: *.pl 05.02.05, 10:54 Skinheadzi, apeluje do Was byscie nie odbierali (nam wysmiewcom OJCZYZNY) koszulek hanbioncych narod polski, bysnie nie brali nas na glany, byscie zostawili nas w spokoju. My chcemy zyc jak nam sie podoba, dla nas wielkie idealy to PIENIADZ przez duze P. Czujemy sie bardziej niemieccy niz sami Niemcy. Zachod jest dla nas wytyczna w sprawach moralnosci i "stylu bycia". POZWULCIE NAM HANBIC NARODOWE SYMOBLE Kraju, przeciez mamy wolnosc slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaspana Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: *.bb.online.no 05.02.05, 10:59 a namaluja huzara na plecach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tMq Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: *.dtcentrum.pl 05.02.05, 11:28 Ciekawe ile myśleli nad tym "logiem". Ż(rz?)enada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: *.dsl.telepac.pt 05.02.05, 13:50 zasada jest prosta: narod z kompleksami, leniwy, pelen nierobow i zlodziei, nie majacy sie czym zajac, bedzie zawsze szukal spiskow przeciwko sobie, intryg, nieprzyjaciol, osmieszania symboli narodowych, itp. a narod majacy i umiejacy cos sensownego zrobic, jak szwajcarzy, bedzie mial takie rzeczy w dupie. bo umie w inny sposob walczyc o swoj prestiz - pracujac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kij Re: Kontrowersyjna promocja Polski IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 05.02.05, 14:14 Kłosówna, jeżeli dalej bedziej pisała takie "artykuly" to ty nigdy nie zostaniesz dziennikarką. Odpowiedz Link Zgłoś
tom1003 Re: Kontrowersyjna promocja Polski 05.02.05, 14:20 nie widziałem na tej koszulce spermy, ale widziałem plemniki (bybnajmniej nie pływające w spermie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: israel mi sie podoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 17:16 przeciez wiadomo, ze to nie brak szacunku, ale dobre zdrowe, humorystyczne podejscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j007 Re: LUDZIE oddawali życie ZA TEN ZNAK ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 20:47 To skanda. Ale twórca tej koszulki może być pewien że skończy w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś