Gość: E. Re: 'Twój Styl' - przestałam czytać IP: proxy / 213.76.146.* 13.12.02, 14:01 Cóóóżżżż Beznadzeja. Cały czas zadaję sobie pytanie dlaczego to kupuję??? (gdyby to było inne forum to pewne osoby by na mnie napadły za to zdanie, ale na szczęście tu sie nie pojawiają) Miałam nadzieję, ze z okazji rocznicy bardziej sie postaają. Ciszej and tą trumną Pozdro Monika (czy Ty może jesteś Moniaag1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: 'Twój Styl' - przestałam czytać IP: *.pol.lublin.pl 16.12.02, 12:41 Nie, nie jestem moniaq1, a czemu pytasz? Pozdrawiam tez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ReRe-QmQm Re: 'Twój Styl' - przestałam czytać IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.12.02, 19:43 Moja mama przestała czytać, bo stwierdziła, że jest za dużo reklam w środku. Ja osobiście nogdu nie czytałam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annie Re: 'Twój Styl' - przestałam czytać IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.12.02, 17:19 tak jednym glosem wszystkie trabia panie, ze nie czytaja TS a jednak jestescie/my w mniejszosci!! przed swietami robilam 'gazetowe' zakupy w empiku, cos dla mnie shape, max niestety tylko wersja wloska - dlaczego sie nie utrzymal nasz!!?? ponoc to 'zasluga' tych ktorzy przewidzieli maxa jako czasopismo dla facetow.. no com... jakies gole baby dla meza,rzucil mi sie w oczy brak TS. nie mam pojecia jaki maja naklad, ale elle widzialam i inne urody, panie i co tam jest jeszcze - TS JUZ NIE BYLO!!, nawet zapytalam... wiec chyba niestety czytanie ts wciaz nalezy do dobrego tonu - sprawdzcie fryzjerow i poczekalnie u dentystow.. pozdrowki poswiateczne annie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc A ja lubię Two Styl IP: *.satkabel.com.pl 30.12.02, 07:56 I nie widzę powodu by przestać go czytywać. Owszem, pewne teksty są nie do przyjęcie. Wiele prawdy wtym, że jest to gazetka przeznaczona raczej dla osób z bardzo zasobnym portfelem, bądź, dla żon, których mężowie takie portfele posiadają. Ale nawet Ci, którzy za dużo nie zarabiają, mają prawo do rozrywki. Czy to nie śmieszne, przeczytać w dodatku męskim, że są tacy w Polsce, co szyją koszule na miarę i koszt takiej koszuli przekracza czasem roczne zarobki osoby z tzw. budżetówki? Mnie to śmieszy i z radością czytuję. A kto nie chce, przecież nie musi. Ale jeszcze bardziej śmieszą mnie posty typu: od pięciu lat nie czytam i nie kupuję - bo to dno! Zastanówcie się, skąd wiecie, że w ciągu pięciu, czy iluś tam lat nic się nie zmieniło? To tak jak z filmem Ksiądz. Mało który z księży go oglądał, ale wszyscy prawie krzyczeli, że to beznadzieja. To prawda, że artykuły TS są bardzo oderwane od życia przeciętnego, szarego tłumu. Ale jak sobie przejżę Wyborczą, Rzeczpospolitą, jak obejrzę Wiadomości, poczytam o kolejnym zamachu, morderstwie czy o porzuconych noworodkach to mam ochotę na odrobinę luzu. A propos porzuconych noworodków. Czytelniczki TS raczej teog nie robią, bo wiedzą o środkach antykoncepcyjnych. I to jest zasługą m.in. TS, podobnie jak rozpropagowanie badań mammograficznych. Cześć i chwała im za to i za tę odrobinę rozrywki Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: A ja lubię Two Styl 30.12.02, 12:37 No dobrze, masz i Ty rację! Ale mi głównie chodzi o to, że pamiętam "TS" od 1- go numeru - jakiż to był cymes! Nie ujmując czytelnikom wiadomości z tzw. wielkiego świata (gdzie jakie buty, gdzie koszula), propagując badania mammograficzne, itd. - dawał b. fajne sprawy dla ducha i jednocześnie "zabawowe". Ja np. pamiętam świetny cykl "Prababka w kolorze sepii". A dzisiaj powielają samych siebie, zero nowych pomysłów, no i ta nieznośna maniera pisania! Oni wręcz pisać nie umieją! A poczytaj Ty sobie nowelki p. A. Grigo! Owszem, leży sobie "TS" u fryzjerów i dentystów - i tam jego miejsce. Tam go czasem przeglądam i b. żałuję, że tak paskudnie się stoczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: A ja lubię Two Styl IP: *.satkabel.com.pl 30.12.02, 13:42 Niestety, ja też żałuję Prababki w koleorze sepii, tego mi brak. Mam nadzieję na coś podobnego dzięki Wyborczej. Wrocławska gazeta wymyśliła wraz z Ossolineum konkurs na opowieści o rodzinnych dziejach, może ciekawsze fragmenty, szczególnie te kobiece, pojawią się w Wysokich Obcasach? A tak przy okazji, to ostatnimi czasy najczęściej czytuję podróżnicze i historyczne gazetki, ot chociażby Voyage i Podróże, a także Mówią Wieki. Bo tam, nawet jak piszą o wycieczce za grubą forsę, to mimow szystko trafiają się i opisy wycieczek przeznaczonych dla szarego tłumu, a w TS faktycznie, jeżeli już podróż, to do SPA i to najlepiej na Bali, a tygodniowy pobyt to koszt zarobków kilkumiesięcznych np. nauczycielek, które też TS czytują. Nie zmienia to jednak faktu, że w kolejce u dentysty (rzadko czekam, bo umawiam się z reguły na konkretną godzinę) ale i tak najczęściej czytam książki. A TS czytuję w wannie, gdy już rodzinka śpi i nikt się nie przejmie, że gazeta wpadnie do wody i się zniszczy. Książki byłoby mi szkoda... Pozdrawiam Ciebie M. i wszystkie panie i te które czytają TS, i te które czytały go lat temu kilka A teksty p. Griego są jakie są. Gdyby ona umiałaby pisać lepiej, to może stworzyłaby coś na miarę Olgi tokarczuk, bądź Chmielewskiej. A że nie umie, to zarabia na chleb w TS.Zarabia jak umie :-)! Odpowiedz Link Zgłoś