Dodaj do ulubionych

"Twój Styl" - przestałam czytać

• Gość: E. Re: 'Twój Styl' - przestałam czytać IP: proxy / 213.76.146.* 13.12.02, 14:01
      Cóóóżżżż
      Beznadzeja. Cały czas zadaję sobie pytanie dlaczego to kupuję???
      (gdyby to było inne forum to pewne osoby by na mnie napadły za to zdanie, ale
      na szczęście tu sie nie pojawiają)

Miałam nadzieję, ze z okazji rocznicy bardziej sie postaają.

Ciszej and tą trumną
      Pozdro Monika (czy Ty może jesteś Moniaag1?
      • Gość: Monika Re: 'Twój Styl' - przestałam czytać IP: *.pol.lublin.pl 16.12.02, 12:41
        Nie, nie jestem moniaq1, a czemu pytasz? Pozdrawiam tez!
    • Gość: ReRe-QmQm Re: 'Twój Styl' - przestałam czytać IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 13.12.02, 19:43
      Moja mama przestała czytać, bo stwierdziła, że jest za dużo reklam w środku.
      Ja osobiście nogdu nie czytałam :-)
      • Gość: annie Re: 'Twój Styl' - przestałam czytać IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 26.12.02, 17:19
        tak jednym glosem wszystkie trabia panie, ze nie czytaja TS a jednak
        jestescie/my w mniejszosci!!
        przed swietami robilam 'gazetowe' zakupy w empiku, cos dla mnie shape, max
        niestety tylko wersja wloska - dlaczego sie nie utrzymal nasz!!?? ponoc
        to 'zasluga' tych ktorzy przewidzieli maxa jako czasopismo dla facetow.. no
        com... jakies gole baby dla meza,rzucil mi sie w oczy brak TS. nie mam pojecia
        jaki maja naklad, ale elle widzialam i inne urody, panie i co tam jest jeszcze -
        TS JUZ NIE BYLO!!, nawet zapytalam...
        wiec chyba niestety czytanie ts wciaz nalezy do dobrego tonu - sprawdzcie
        fryzjerow i poczekalnie u dentystow..
        pozdrowki poswiateczne
        annie
    • Gość: abc A ja lubię Two Styl IP: *.satkabel.com.pl 30.12.02, 07:56
      I nie widzę powodu by przestać go czytywać. Owszem, pewne teksty są nie do
      przyjęcie. Wiele prawdy wtym, że jest to gazetka przeznaczona raczej dla osób z
      bardzo zasobnym portfelem, bądź, dla żon, których mężowie takie portfele
      posiadają. Ale nawet Ci, którzy za dużo nie zarabiają, mają prawo do rozrywki.
      Czy to nie śmieszne, przeczytać w dodatku męskim, że są tacy w Polsce, co szyją
      koszule na miarę i koszt takiej koszuli przekracza czasem roczne zarobki osoby
      z tzw. budżetówki? Mnie to śmieszy i z radością czytuję. A kto nie chce,
      przecież nie musi. Ale jeszcze bardziej śmieszą mnie posty typu: od pięciu lat
      nie czytam i nie kupuję - bo to dno! Zastanówcie się, skąd wiecie, że w ciągu
      pięciu, czy iluś tam lat nic się nie zmieniło? To tak jak z filmem Ksiądz. Mało
      który z księży go oglądał, ale wszyscy prawie krzyczeli, że to beznadzieja. To
      prawda, że artykuły TS są bardzo oderwane od życia przeciętnego, szarego tłumu.
      Ale jak sobie przejżę Wyborczą, Rzeczpospolitą, jak obejrzę Wiadomości,
      poczytam o kolejnym zamachu, morderstwie czy o porzuconych noworodkach to mam
      ochotę na odrobinę luzu. A propos porzuconych noworodków. Czytelniczki TS
      raczej teog nie robią, bo wiedzą o środkach antykoncepcyjnych. I to jest
      zasługą m.in. TS, podobnie jak rozpropagowanie badań mammograficznych. Cześć i
      chwała im za to i za tę odrobinę rozrywki
      • monikate Re: A ja lubię Two Styl 30.12.02, 12:37
        No dobrze, masz i Ty rację! Ale mi głównie chodzi o to, że pamiętam "TS" od 1-
        go numeru - jakiż to był cymes! Nie ujmując czytelnikom wiadomości z tzw.
        wielkiego świata (gdzie jakie buty, gdzie koszula), propagując badania
        mammograficzne, itd. - dawał b. fajne sprawy dla ducha i
        jednocześnie "zabawowe". Ja np. pamiętam świetny cykl "Prababka w kolorze
        sepii". A dzisiaj powielają samych siebie, zero nowych pomysłów, no i ta
        nieznośna maniera pisania! Oni wręcz pisać nie umieją! A poczytaj Ty sobie
        nowelki p. A. Grigo! Owszem, leży sobie "TS" u fryzjerów i dentystów - i tam
        jego miejsce. Tam go czasem przeglądam i b. żałuję, że tak paskudnie się
        stoczył.
        • Gość: abc Re: A ja lubię Two Styl IP: *.satkabel.com.pl 30.12.02, 13:42
          Niestety, ja też żałuję Prababki w koleorze sepii, tego mi brak. Mam nadzieję
          na coś podobnego dzięki Wyborczej. Wrocławska gazeta wymyśliła wraz z
          Ossolineum konkurs na opowieści o rodzinnych dziejach, może ciekawsze
          fragmenty, szczególnie te kobiece, pojawią się w Wysokich Obcasach? A tak przy
          okazji, to ostatnimi czasy najczęściej czytuję podróżnicze i historyczne
          gazetki, ot chociażby Voyage i Podróże, a także Mówią Wieki. Bo tam, nawet jak
          piszą o wycieczce za grubą forsę, to mimow szystko trafiają się i opisy
          wycieczek przeznaczonych dla szarego tłumu, a w TS faktycznie, jeżeli już
          podróż, to do SPA i to najlepiej na Bali, a tygodniowy pobyt to koszt zarobków
          kilkumiesięcznych np. nauczycielek, które też TS czytują. Nie zmienia to jednak
          faktu, że w kolejce u dentysty (rzadko czekam, bo umawiam się z reguły na
          konkretną godzinę) ale i tak najczęściej czytam książki. A TS czytuję w wannie,
          gdy już rodzinka śpi i nikt się nie przejmie, że gazeta wpadnie do wody i się
          zniszczy. Książki byłoby mi szkoda... Pozdrawiam Ciebie M. i wszystkie panie i
          te które czytają TS, i te które czytały go lat temu kilka
          A teksty p. Griego są jakie są. Gdyby ona umiałaby pisać lepiej, to może
          stworzyłaby coś na miarę Olgi tokarczuk, bądź Chmielewskiej. A że nie umie, to
          zarabia na chleb w TS.Zarabia jak umie :-)!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka