marysia888 26.06.05, 11:15 kto zna jakieś dobre sposoby na bąble po komarach??? LUB na odstraszenie komarów:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aand Re: komary... 26.06.05, 11:30 Na ugryzienia dobre są krople do nosa np. Xylometazolin, Rhinophenazol czy inne - błyskawicznie obsuszają i przestaje swędzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: komary... 27.06.05, 11:13 anka1 napisała: > a co zrobic zeby nie gryzly ? > (((( Oko za oko - zacząć je gryźć. Może odpuszczą? Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: komary... 27.06.05, 16:26 Można też spróbować się zaprzyjaźnić. To się nazywa braterstwo krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: komary... 27.06.05, 16:34 Hmmm... o takim rozwiązaniu nie pomyślałem. A tu potencjalnie same plusy - idziesz do lasu - a tam czekają na cię setki tysięcy przyjaciół... Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: komary... 27.06.05, 12:28 kupic srodek na te komary >>>> OFF sie chya to nazywa, w takiej niebianskiej butelce - spray :) sie popryskac i zapomniec o komar Odpowiedz Link Zgłoś
wanad31 Re: komary... 27.06.05, 08:31 aand napisał: > Na ugryzienia dobre są krople do nosa np. Xylometazolin, Rhinophenazol czy > inne - błyskawicznie obsuszają i przestaje swędzieć. > >------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: komary... 27.06.05, 15:36 Poziomk ale tych srodkow dla dzieci lepiej nie stosowac. ((( Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: komary... 27.06.05, 15:37 Rals ja nie mam motocykla a podobno tylko wtedy komara ugryziesz jak nim jedziesz i sie smiejesz :)) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: komary... 27.06.05, 15:38 tzn. jak motocyklem jedziesz, bo tzw. komary to chyba juz daaawnoo wyginely na zlomie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: komary... 27.06.05, 16:03 anka1 napisała: > Rals ja nie mam motocykla a podobno tylko wtedy komara ugryziesz jak nim > jedziesz i sie smiejesz :)) Uwierz mi - rower starcza :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: komary... 27.06.05, 16:38 anka1 napisała: > Poziomk ale tych srodkow dla dzieci lepiej nie stosowac. ((( A dzieci można nasmarować olejkiem waniliowym. Podobno pomaga... Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: komary... 27.06.05, 16:57 wymieniam temperature 33° przeciw,( contre) komary!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: komary... 27.06.05, 17:06 Nie jestem przekonany, że wysoka temperatura załatwia sprawę. W ostatni długi weekend, pomimo upałów powyżej 30 stopni, te bestie cięły niemiłosiernie. Wczoraj jak jeździłem po Puszczy też było ciepło, choć już nie tak upalnie, a cały jestem pokąsany... Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: komary... 27.06.05, 18:19 po francusku citronnelle,znalazlam w tlumaczu;melisa lekarska ale to jest efektywnie przed komarami ,to jest krem troche sm.... ale dobrze dziala ,wspolczuje :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: komary... 28.06.05, 10:35 janou napisała: > po francusku citronnelle,znalazlam w tlumaczu;melisa lekarska ale to jest > efektywnie przed komarami ,to jest krem troche sm.... ale dobrze > dziala ,wspolczuje :(((( trochę sm? Sado-maso? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: komary... 28.06.05, 12:04 janou napisała: > wymieniam temperature 33° przeciw,( contre) komary!!!!!! taka temperatura to kontra na inne żyjątka:) Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: komary... 28.06.05, 08:07 na komary moze pomoc ale przyciagnie osy, a te sa jeszcze gorsze. a rowerem nie jezdze tak szybko i komary uciekaja :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: komary... 28.06.05, 09:22 To musisz opracować technikę przechwytywania na zjazdach. Z górki dasz radę. Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: komary... 28.06.05, 10:01 stary sposób mojej siostry, żeby komary nie gryzły połykać w dużych dawkach witaminę B-compleks Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: komary... 28.06.05, 10:34 W zbyt dużych chyba nie można. Zdaje się, że tylko witaminy C nie da się przedawkować... Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: komary... 28.06.05, 12:03 myślałam o dawkach dopuszczalnych :) chodzi o to by połykać je regularnie, a nie raz na trzy dni :) Odpowiedz Link Zgłoś
chain_lighting MAM REWELACYJNY SPOSOB... 28.06.05, 17:07 ...na swedzace ugryzienia komarow swietnie pomaga posmarowanie ich pasta do zebow, najlepiej mietowa. TO NIE ZART. Jesli natomiast chodzi o srodek przeciwko komarom to ostatnio sprawdzilo sie u mnie mleczko Autan Family. Nawet moje dziecko przetrwalo weekend na Mazurach bez ukaszenia komara. a przeciez Noe mogl kropnac te dwa komary... i byloby po sprawie =) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: MAM REWELACYJNY SPOSOB... 28.06.05, 17:35 chain_lighting napisała: > a przeciez Noe mogl kropnac te dwa komary... i byloby po sprawie =) Do dziś mu tego nie mogę wybaczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chain_lighting =) 28.06.05, 17:53 tak, tak... a moze jest w tym jakis Boski plan, skoro ocalaly... slyszalam kiedys w TROJCE w powtorce z rozrywki swietna piosenke, troche niecenzuralna... lecialo to jakos tak... Pi*******e muchy i komary j****e.... costam costam... musze poszukac w sieci moze ktos wie, jaki to ma tytul i kto to spiewa? Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: MAM REWELACYJNY SPOSOB... 28.06.05, 18:35 Autan, tak. W sztyfcie jest b. dobry. Off istnieje w wersji dla dzieci, ale chyba od lat 3. Co do Noego - własnych rodziców ani dzieci zrozumieć się nie da, co tu dopiero mówić o takim osobniku sprzed paru tysięcy lat. Może miał wroga? Odpowiedz Link Zgłoś
longinos2 Re: komary... 02.07.15, 09:47 Ja do ogrodu polecam się pryskać jakimś sprayem na komary a w domu zamontować skuteczne moskitiery katowice i wszystko będzie ok. Nie mam już problemu z komarami od dawna;) Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Kleszcze jak tarantule ... 10.05.16, 12:44 Do grzybiarzy i miłośników przyrody ..... jak sobie myślicie radzić w kolejnym roku inwazji kleszczy na rodzaj ludzki ? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Kleszcze jak tarantule ... 28.07.16, 16:36 Jak co roku. Wyjmować i rozgniatać na paznokciu. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Kleszcze jak tarantule ... 18.09.16, 16:41 W maju pisałem: > Do grzybiarzy i miłośników przyrody ..... jak sobie myślicie radzić w kolejnym > roku inwazji kleszczy na rodzaj ludzki ? Sezon mija. Armia nowych zarażonych boreliozą rośnie. Państwo olewa ten problem. A przecież to rosnące koszty/wydatki na leczenie chorych, nieszczęścia ludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś