Gość: jerry IP: 82.148.37.* 22.07.05, 10:46 Chude jest piekne! Nikt mi nie wmowi ze "puszyste" dziewczyny sa ladne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mala Miss anoreksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 10:46 To jest tragedia!Mam koleżankę, która jest chora na anoreksję. Jest wartościową, mądrą, piękną, szczupłą dziewczyną - ale w to nie wierzy. Ciągle staram sie by uwierzyła w siebie, ale nie jest to łatwa sprawa. Może przekonam ją , żeby zjadła dziś kawałek mojego tortu urodzinowego... Odpowiedz Link Zgłoś
panie_p0sle Re: Miss anoreksji 22.07.05, 10:53 Dziewczyna musi miec to cos... cialo. Niekoniecznie zgrabne, ale niech bedzie do czego sie przytulic chociaz :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atram Re: Miss anoreksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:36 nie zje tortu.Jak by zjadla to nie jest anorektuczka.Ja wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głaz Re: Miss anoreksji IP: *.wroclaw.mm.pl 22.07.05, 11:55 Gość portalu: atram napisał(a): > nie zje tortu.Jak by zjadla to nie jest anorektuczka.Ja wiem. Niestety, nie jest to prawda. W psychiatrii klinicznej od lat już odchodzi się od rozdzielania anoreksji i bulimii. Są to zaburzenia łaknienia. Owszem, przeważnie ze skłonnością w jedną stronę, jednak bardzo łatwo przechodzi się od obiawów anorektycznych do bulimicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina morgan Re: Miss anoreksji IP: *.vicom.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:01 Ale czy piękne jest chude co waży 56 kg przy wzroście 1.75, czy takie co to ma 35 kilo przy wzroście tym samym? Jak to pierwsze, no to OK; jak to ostatnie - to współczuję, Tobie i dziewczynie; skończy się jak z moją znajomą i jej mężem: ona była norektyczką, zmarła w wieku 25 lat z powodu skrajnego wyczerpania organizmu, lekarze twierdzili, że była jak po obozie koncentracyjnym, on został sam, wdowiec w wieku 28 lat... PS. Uwagi o puszystych dziewczynach nie skomentuję, bo z głupimi uogólnieniami dyskutować nie będę :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty_anoreks Re: Miss anoreksji IP: 217.116.100.* 22.07.05, 11:09 Sorry ale kościotrup pokryty skórą to nie jest piękność. Krosty zamiast piersi i wystające kości to na pewno nic do pozazdroszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McLarenka Re: Miss anoreksji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:11 Chude moze tak, to kwestia gustu- a o nich sie nie dyskutuje - ale czy anorektyczne jest piekne???? tylko smutne ! Kobiety patrza na okladki pism gdzie kroluja komputerowo odchudzone i wygladzone dziewczyni i popadaja w kompleksy. Nalezy z tym walczyc, u podstaw a nie post-faktum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniels Re: Miss anoreksji IP: 212.122.214.* 22.07.05, 11:17 Autor artykułu sam nie wie o co mu chodzi. Jeśli chce walczyć z obsesyjnymi i głupimi kanonami "chudego" piękna, to czemu pisze o tym, że opisywana czeska modelka wcześniej miała "idealne wymiary 90-60-90". Każdy sztucznie wykreowany ideał tworzy niezdrowy wzorzec dla dzieciaków. Nie chodzi przecież o to, by wpadać z deszczu pod rynnę. Niech dziennikarze uważają co piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Miss anoreksji 22.07.05, 11:37 Wstrzasnal mna ostatnio wywiad z jedna z modelek, bardzo chuda, ktorej odmawiaja ostatnio wejscia na wybiegi nie ze wzgledu na wage, ale bo....... zdrowo wyglada!!!!!!!!!- tj. ma ladna cere, niepodkrazone oczy. A niezdrowy wyglad ma byc, ich zdaniem, ciekawszy! Odpowiedz Link Zgłoś
misiu369 "Bo to źli rodzice byli" 22.07.05, 12:28 Gość portalu: Daniels napisał(a): > Autor artykułu sam nie wie o co mu chodzi. Jeśli chce walczyć z obsesyjnymi i > głupimi kanonami "chudego" piękna, to czemu pisze o tym, że opisywana czeska > modelka wcześniej miała "idealne wymiary 90-60-90". Każdy sztucznie wykreowany > ideał tworzy niezdrowy wzorzec dla dzieciaków. Nie chodzi przecież o to, by > wpadać z deszczu pod rynnę. Niech dziennikarze uważają co piszą. Nie przesadzałbym. Ten "ideał" nie dość że jest powszechnie znany, to już dawno wyszedł z obiegu i w tej chwili im chudsza tym lepsza. Moim prywatnym zdaniem wynika to z czegoś innego. Zresztą z tego samego co pedofilia, a przynajmniej pewien jej rodzaj. Otóż większość ludzi w krajach rozwiniętych (w których to jest największy problem zarówno z anoreksją jak i pedofilią) średni wiek inicjacji seksualnej wynosi bodajże 16 lat. Co oznacza że dla wielu osób jest to około 14. Między innymi dlatego tamten wiek kojarzy się z pełnią życia, szczęściem, wolnością, pierwszą miłością, tak gorliwą i namiętną... Dzieje się tak nawet - a może szczególnie - kiedy konkretna osoba nie doznałą tego osobiście. Nic więc dziwnego że dorosły człowiek chce do tego wrócić. A trzeba zauważyć, że w tym wieku dziewczynki wyglądają zupełnie inaczej niż w wieku 18-20 lat. To właśnie ten wygląd 14-latki staje się tak pożądany - zarówno przez kreatorów mody, same kobiety, jak i pedofilów. Chciałbym tutaj podkreślić że nie uważam że jest to coś dobrego, ani też nie potępiam tego, nie nazywam np. pedofilów zwyrodnialcami - imho są to ludzie którzy próbują odnaleźć swoją drogę do szcześcia poprzez te skojarzenia, które opisałem. Zauważam po prostu taką prawidłowość. Potępiam natomiast krzywdzenie ludzi - czy chodzi o dzieci, modelki, czy kogokolwiek innego. Uważam również że czasami zbyt łatwo obrzuca się kogoś mianem pedofila. Otóż strasznie ciężko moim zdaniem jest określić, czy mamy do czynienia kiedy 16latek chodzi z 14latką, 25latek z 16latką albo 40latek z 18latką (bo przecież związku 20latka z 18latką pedofią byśmy nie nazwali)... A co z tym zrobić? Cóż, myślę że bardzo dużo zalezy tutaj od dobrego wychowania. Niestety, wbrew obiegowej opinii, dzieci uczą się z tego co widzą, a nie co im się mówi. Dziecku uczone że nie wolno kłąmać potem widzi jak tatuś tłumaczy Panu Policjantowi że się do szpitala do chorej matki spieszył - i dziecku już wie że można kłamać, tylko trzeba mówić że kłamstwo jest złe... Dzieci nie nauczone dbania o swoje zdrowie psychiczne, o swoje poczucie wartości i wiele wiele innych kluczowych rzeczy wyrastają później na dorosłych z większymi bądź mniejszymi problemami psychicznymi. Czy to się kiedyś zmieni? Cóż, w drugiej kolejności, po rodzicach, dzieci uczą się z otoczenia - zarówno rówieśników, sąsiadów, co i z massmediów. A te ostatnie, niestety, raczej w najbliższym czasie nie zamierzają zmieniać istniejących trendów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewika Re: Miss anoreksji IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.07.05, 11:37 Czy zdajesz sobie sprawę z tego co piszesz? Mam nadzieję, źe to jedynie prowokacja - w przeciwnym razie bylbys jedynie malym facecikiem, o malym rozumku i malym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunny123 Re: Miss anoreksji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 13:16 Głupiś. Pomiędzy anorektyczką a puszystą jest jeszcze trochę miejsca. Ja tam lubię poklepać dziewczynę po pupie, ale musi być w co poklepać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuzel Re: Miss anoreksji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:04 JASNE. A njpiękniejsze i najseksowniejsze są same szkielety. Po co te resztki ciała, błeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruba Re: Miss anoreksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 19:08 To dzięki takim jak ty - pustogłowym nastolatkom - dyskryminującym grubsze koleżanki moje dwie uczennice znalazły się po drastycznym odchudzaniu w szpitalu. Były wyśmiewane i poniżane,bo nie wyglądały jak te z BravoGirl czy innej szkodliwej "gazetki". Nie liczyło się to, że były ładne, rozsądne i uczynne - po prostu zwykłe dziewczyny, tylko większe. Z pomocą psychologa udało mi się je wyciągnąć z tego i pokazać, że choć gruba, to jestem lubiana i atrakcyjna, bo umiem być miła, uprzejma i uśmiechnięta, a niedoskonałości figury można umiejętnie zatuszować dobrze dobraną odzieżą. Spróbuj polubić sama siebie - może inni też cię polubią. Trochę poczucia humoru i dystansu do siebie nie zaszkodzi ;) Pozdrawiam wszystkich "dużych"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marianna Re: Miss anoreksji IP: *.dsl.look.ca 22.07.05, 23:40 Kto kreuje taki typ modelki, ktory przypomina bardziej szkielet, niz postac szczuplej kobiety? Kreatorzy mody, ktorzy palcem pokazuja, ktora to modelka moze w ogole pretendowac do takiego miana? Taki kreator mody , ktoremu na mysl przychodza modelki o jeszcze-wciaz dzieciecej sylwetce, z wciaz ukryta kobiecoscia, wrecz podobnej do - hmmm- mlodego chlopca? Wiem, wiem, zaraz sie odezwa glosy sprzeciwu, ze ja sie "gejow" czepiam! Ale , naprawde, nie widze powodow, zeby zaprzeczac faktom...A swoja droga, lekkomyslnosc mlodych dziewczyn jest bardzo ( czasami!)nieobliczalna w skutkach... Odpowiedz Link Zgłoś
frank_drebin Zal komentowac :( Co takiego ladnego jest 23.07.05, 13:46 w kosciotrupach ? Kobieta musi cialko w odpowiednich ilosciach jak cialka jest troszke za duzo tez to akceptuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak sobie mysle Re: Miss anoreksji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 16:46 jak dziewczyna juz jest anorektyczka to mamy problem i to nalezy leczyc zaczynajac chyba od psychologa bo to juz nie tylko problem w tym ze ona nie je ale ze nie widzi ze sie zabija wazniejsze wydaje mi sie jest to dlaczego ona ta anorektyczka zostala przeciez tu chodzi o zanizona samoocene dziewczyna chce byc doceniona przez otoczenie wszystko jest dla ludzi i diety odchudzajace tez jak ktos czuje sie niedowartosciowany to predzej czy pozniej wpadnie w jakies bagno...depresja, narkotyki,.....albo tez anoreksja sami sobie nawzajem stwarzamy to pieklo ten jest lepszy bo ma wiecej kasy, ten bo lepiej wyksztalcony a tamten bo szczuply a gdzie miejsce na cos bardziej istotnego na odrobine milosci i dobroci tak na codzien do kazdego moze wtedy byloby mniej tych wszystkich tragedii pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczupła Re: Miss anoreksji IP: *.68.67.26.kutno67.tnp.pl 25.07.05, 09:25 Idiota, są różne rodzaje piękna, ale nie ma nic pięknego w chodzących kościotrupie Odpowiedz Link Zgłoś