Dodaj do ulubionych

Jakie piwo lubicie pić najbardziej?

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.02, 09:37
Idziecie sobie do baru, pubu i zamawiacie piwo. Jakie bierzecie najczęściej?
Mi najbardziej smakuje Żywiec, ewentualnie Warka Strong....
Obserwuj wątek
    • Gość: Pijak Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *. / *.DO1.srv.t-online.de 18.08.02, 10:37
      Warsteiner , Veltins i Krombacher.Piwa o zlotym,przezroczystym kolorze,pieniace sie do konca.
      Zdrowie!
      • Gość: bartin Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.08.02, 16:12
        Żywiec to najlepsze polskie piwko. szkoda że w pubach nie sprzedają dębowego
        mocnego bo to zajebiste piwko
        • Gość: redd Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.pl 18.08.02, 21:35
          Taaak, właśnie sobie sączę dębowe ziiimne, z buteleczki.
          • Gość: Sasza Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 18.08.02, 21:39
            Polecam Dojlidy Żubr za smak, odpowiednią ilość gazu i kształt butelki.
            • Gość: oj rety Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 62.233.164.* 26.10.03, 11:09
              Abrowarek to najlepiejsmakuje z butelki.
        • Gość: georg11 Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 212.160.199.* 02.11.02, 01:39
          Gość portalu: bartin napisał(a):

> Żywiec to najlepsze polskie piwko. szkoda że w pubach nie sprzedają dębowego
          > mocnego bo to zajebiste piwko

A co Dębowe do Żywca?
        • damian1975 Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? 26.10.03, 07:27
          Okocim, jest najlepszym.
          Taka jest prawda.
          Koniec tematu.
      • Gość: :) Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 15:35
        ja lubie redskika
      • Gość: goldi Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 07:20
        Wszystkie pszeniczne niemieckie Hacker-Pschorr,Erdinger,Paulaner,Lowenbrau
        (Schneider i Franziskaner tez niezle tylko za bardzo gazowane)niezly tez jest
        maximilian z jakiegos niemieckiego browaru ktorego nazwy nie pamietam.Pozatym
        belgijskie Duval,Orval,wszystkie angielskie i irlandzkie typu Ale moze byc tez
        stout Beamish oraz nowosc Becks's Gold.
    • Gość: joanna Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.02, 21:29
      Piwko Tuborg, to je ono. Tylko dlaczego tak trudno je spotkać w sklepach.
      • Gość: Szybki Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.proxy.aol.com 25.08.02, 01:36
        Ja natomiast lubie Heineken ,Becks i od czasu do czasu Corona. Pozd. z
        Kaliforni.
        • Gość: Dog Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.02, 01:55
          Zauwazyles,jakiego kaca ma sie po Heinekenie.To sa
          same chemikalia.
          • cavafis47 Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? 25.08.02, 06:15
            Tylko Dojlidy :))))))))))))))
          • Gość: Szybki Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.proxy.aol.com 25.08.02, 07:11
            Gość portalu: Dog napisał(a):

> Zauwazyles,jakiego kaca ma sie po Heinekenie.To sa
            > same chemikalia.

To zalerzy ile wypijesz -ja mam piwko wieczorem i wystarczy. Trzeba rowniez
            wypic troche winka. Pozd.z Kaliforni.
      • Gość: hoobs Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.10.02, 10:07
        TAK!!!!!!!!!Ja te uwielbiam Tuborga.Kupuje go w Niemczech-niestety tylko w
        puszce-ok.50 centow(EURO)
        • Gość: Slavo Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.arcor-ip.net 06.10.02, 17:21
          Jesli mówimy o niemieckich piwach to polecam bawarskiego Augustinera Edelstof -
          pycha... szczególnie dobrze smakuje na Oktobersfescie z litrowych kufli.... :-
          ). Nie do kupienia w puszce - tylko butelka!

pozdrówka z Monachium,
          Slavo
        • Gość: wert Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 62.233.164.* 21.10.03, 14:03
          zdecydowanie dębowe, a na słowacjii kelt z metalowym korkiem
    • Gość: lucky Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 193.0.117.* 04.09.02, 18:04
      Z mocnych preferuje okocim, zas jesli chodzi o standardowe to polecam perłę-te
      piwo moim zdaniem powinno zadowolić nawet bardzo wymagające "gardła"
      na zdrowie :)!
      • Gość: Polo Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 195.141.69.* 04.09.02, 18:51
        Hevelius, Debowe Mocne, a potem biale bawarskie typu Paulaner...
        • Gość: pepe Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.firma / 192.168.20.* 05.09.02, 12:07
          Zywiec, Dojlidy Zubr, Hevelius...
          A w innych miejscach niz mieszkam zawsze piwo lokalne. Tak odkrylem Zwierzynca
          (na Roztoczu), Regine (na Mazurach) i pare innych. O dziwo w domu juz tak nie
          smakuja.
        • Gość: martucha Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.chello.pl 06.09.02, 09:30
          Gość portalu: Polo napisał(a):

> Hevelius, Debowe Mocne, a potem biale bawarskie typu
          Paulaner...

Ja uwielbiam Zywca, Heinekena, Pilsnera i Tuborga.
          Natomiast po zadnym piwku nie odbija sie tak rewelacyjnie
          jak po Paulanerze!!! (osobiscie, to ostatnie nie jest
          najlepsze)
      • Gość: Kaszana Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 62.233.164.* 26.10.03, 11:11
        A ja lubię DRAGONa z Lider Price :-)))
    • hokusai Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? 05.09.02, 21:12
      Chimay we wszystkich kolorach (nalepek na butelkach). Niebo w gebie i ciele -
      moze dlatego,ze wg mnisiego przepisu
      • Gość: Holsten Zimne IP: 5.2.1R1D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 06.09.02, 00:44
        Zimne
    • Gość: umiarkowany Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 212.160.153.* 06.09.02, 06:56
      Co sądzicie o palm-ie? Mnie smakuje.
      • Gość: savena Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 5.1R* / *.187-136-217.adsl.skynet.be 06.09.02, 15:32
        a czy wiecie, ze belgia taki malutki kraj produkuje 586 gatunkow piwa, m.in.
        palm wyzej wspomniany i jak tu dyskutowac o smakach przy takiej wielorakosci
        tychze.
        • Gość: Heinz Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.02, 21:05
          U nas jest ok.5000 gatunkow piwa i ponad 1200 browarow.
          Produkcja piwa jest tu normowana najstarsza ustawa na swiecie z 1516 roku,
          ktora mowi,ze piwo wazy sie tylko z dodatkiem chmielu,jeczmiemia i wody.
    • Gość: jarek Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 217.153.46.* 11.09.02, 19:17
      Gość portalu: M&M napisał(a):

> Idziecie sobie do baru, pubu i zamawiacie piwo. Jakie
      bierzecie najczęściej?
      > Mi najbardziej smakuje Żywiec, ewentualnie Warka Strong....

A to dziwne - przeciez Zywiec ma duzo goryczki
      a Warka nalezy imo do tych slodszych.
      Ja z jasnych - Zywiec, z ciemnych - Guiness (szkoda, ze
      taki drogi)

jarek
    • Gość: umiarkowany Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 212.160.153.* 12.09.02, 20:12
      A co sądzicie o angielskich (ales)? Warzone bez chmielu, ciemne, piana
      niewielka, goryczka pochodzi z mocniej upalonego słodu.
      zdrowie
    • philip_marlowe Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? 16.09.02, 16:21
      W pubie najlepiej smakuje zimne piwko w kuflach z prawdziwego zdarzenia. Np gdy
      na stołach znajduje się cerata w kratę i są drewniane krzesła.:)
      --
      Kłopoty to moja specjalność.
    • Gość: smakosz Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.02, 21:03
      Gość portalu: M&M napisał(a):

> Idziecie sobie do baru, pubu i zamawiacie piwo. Jakie bierzecie najczęściej?
      > Mi najbardziej smakuje Żywiec, ewentualnie Warka Strong....
      a mi tam z birów (Bier) to smakuje najlepiej sikacz marki WINO

>>//<<
    • wortal Tyskie pokonało 14 gatunków....... 17.09.02, 03:08
      Tyskie pokonało 14 gatunków w naszym konkursie piwnym.
      Ostatnie miejsce zajął Volt.
      Ale każde piwo dobre gdy człowiek zmęczony, ciepło na dworze a piwo zimne ;-))

---------
      Zapraszam na strone startową w net ::
      www.wortal.prv.pl
    • ewusia94 Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? 17.09.02, 05:02
      A my z rodziną mamy inne zdanie.
      Jesli mam pić piwo - lubię Tyskie. Co prawda "Gronie" jest znośne, ale ideał
      to "Książęce". Najlepiej przywiezione ze Śląska, butelkowane.
      Mój mąż pija najchętniej Pilznera Urquela. Ponieważ należy wspomóc zalanych w
      powodzi praskich piwowarów - na pewno jeszcze w tym roku pojedziemy do Pragi, a
      na razie pijemy Staropramen.
      • Gość: ukowalski Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 212.182.123.* 17.09.02, 22:37
        Dawno, dawno temu: Okocim O.K. i Zagłoba (ze starymi prostokątnymi etykietami).
        Obecnie: Heineken, Carlsberg, Pilsner Urquell, Staropramen, Budvar, Zlaty
        Bażant (ale tylko oryginalny), z polskich toleruję jedynie Tyskie (lepsze jest
        Książęce), EB i czasem Strong.
        Będąc na wakacjach wybieram miejscowe. O dziwo, czasami lokalne w cenie sikacza
        jest bardzo bardzo smakowite.
        Aaaa, jest jeszcze Kuntersztyn. Rewelacja!!!
        Pozdrawiam.
        • Gość: G'day Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 5.2.1R* / *.prem.tmns.net.au 18.09.02, 09:37
          Dobrze schlodzone i nie ochrzczone, ale niestety u nas to niebywala (ciagle
          jeszcze) rzadkosc.
    • Gość: Frank Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.lodz.gazeta.pl 18.09.02, 11:23
      Tylko i wyłącznie Porter - Żywiec!
      • Gość: Hiszpan Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 213.25.43.* 18.09.02, 12:30
        REDD'S
    • Gość: jarek Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 19:12
      od kilku dni w moim sklepiku we Wrocławiu pojawiło się daaaaawno nie widziane
      Okocim O.K. Beer, jakiś odrzut z eksportu dla Stawski Imports Chicago. Kupuje
      dopóki jest. Mniam.
      A tak zazwyczaj Plznenski Prazdroj=Pilsner Urquelle.
      jarek
      • Gość: SATUK Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.proxy.aol.com 21.09.02, 11:36
        Bush,millokitebest,colt,miller
        lubie tanie piwa
        dobrze sie po nich pierdzi
        • Gość: Adamek Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.02, 14:29
          Gość portalu: SATUK napisał(a):

> Bush,millokitebest,colt,miller
          > lubie tanie piwa
          > dobrze sie po nich pierdzi

Ale zle rziga.Te piwa sa naszpikowane chemikaliami.Na starosc nerki kaput.
        • Gość: al Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.proxy.aol.com 26.09.02, 04:47
          Gość portalu: SATUK napisał(a):

> ...
          > lubie tanie piwa
          > ...

Tanie i dobre (mowa o gruncie amerykanskim).
          Bez wahania do nich zalicze jeszcze Schlitz, Hurricane, Natural Ice, wymieniony
          przez Ciebie Miller.
    • Gość: Arti Złoty Lech IP: *.teleaudio.com.pl 24.09.02, 20:06
      Najbardziej lubie Lecha, ale tego w złotej puszce, lub ze złota etykietą. To
      jest Lech Pils, dostępny tylko w Wielkopolsce.
      • Gość: martucha Re: Złoty Lech IP: *.chello.pl 26.09.02, 14:26
        Zywiec, Pilsner i Zloty Bazant to niebo w gebie. Dorzuce
        jeszcze piwo, ktore pilam raz w zyciu (w Pradze )-
        Velvet. Czy ktos wie, gdzie mozna to dostac w Wawie?
        Pozdrawiam wszystkich milosnikow zlotego plynu.
        • clive Re: Złoty Lech 27.10.02, 01:57
          Z okien domu widze Czeską republikę więc podaj adres a Ci przyśle Velvet, choć
          szczerze mówiąc nie wiem co Ty w tym syfie widzisz. Nawiasem mówiąc to piłem
          już kilkanaście gatunków czeskiego piwa i żadne nie jest jakieś specjalne. No
          może pomijając pilsnera i jeden gatunek Złotego Bażant.
      • ynleborg Re: Złoty Lech 31.10.02, 15:32
        Zgadzam się, to też moje piwo. Powiem więcej uwielbiam je i nie kupuję innego
    • Gość: Jarecki Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.qc.sympatico.ca 26.09.02, 23:29
      Mam tutaj spory wybor polskich najpopularniejszych piw......Super
      jest "Lezajsk" i "Zubr"...... a z Kanadyjskich polecam"Rickard's Red"
      i "Creemore" o pieknym czerwonym i bursztynowym ,glebokim kolorze i wspanialym
      bukiecie zapachowym .No i iczywiscie wszystkie piwa "Weisse" z
      przenicy.Oczywiscie wszystko tylko z beczki i w "ogrodku".Pozdrawiam
      wszystkich .Jarecki
    • Gość: Dr.KrisK Tylko Guinness. IP: *.eng.fsu.edu 27.09.02, 16:23
      Oraz podobne wyroby.
      Oczywiście przyswajam bez szkody dla zdrowia inne wyroby browarnicze. Nawet
      Budweisera oraz Foster's. Ale kudy im do Guinness'a!!
      My godness, my Guinness!!
      Niech żyje górna fermentacja!
      Jasne piwo to SIKI!!!
      KrisK Zaczepny
      • Gość: Niech Re: Tylko Guinness. IP: 217.197.165.* 27.09.02, 17:13
        A ktory z Guinnessow?
        • Gość: Dr.KrisK Który z Guinnessów.. IP: *.eng.fsu.edu 27.09.02, 17:18
          Stout. Aż uszy się prostują - jak ktoś ma krzywe.
          KrisK
          • Gość: Niech Re: Który z Guinnessów.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 12:17
            Ale ktory (bo w Polszy tylko stalta daja)? Zolty czy bialy? Bo mnie,
            wielbicielowi polskiego portera, tylko zolty (eksportowy) wchodzi. Ale kiedys
            pilem drota z puszki (tak, tak, z puszki, moge cos o niej wam napisac), i byl
            znakomity.
            PS. Pisownia moja.
            • Gość: Dr.KrisK Re: Który z Guinnessów.. IP: *.eng.fsu.edu 01.10.02, 16:45
              Gość portalu: Niech napisał(a):

> Ale ktory (bo w Polszy tylko stalta daja)? Zolty czy bialy? Bo mnie,
              > wielbicielowi polskiego portera, tylko zolty (eksportowy) wchodzi.
              No to mamy wspólne zainteresowania!
              Draught (faktycznie, dlaczego nie pisać "drut" na przykład?) bardo przyjemny
              też, zwłaszcza z beczki. Najlepszy piłem w Pradze, w takim irlandzkim pubie - a
              może akurat miałem takie pragnienie i taki smak mnie naszedł? To są pytania z
              gatunku egzystencjalnych..
              KrisK
          • Gość: Padre Re: Który z Guinnessów.. IP: *.acn.pl 30.12.02, 14:05
            Niestety, w Polsce trudno o dobrego Guinnessa. Z puszki, raczej nie. W
            knajpach, no coz moim zdaniem zbyt duzo barmanow chrzci to szlachetne piwo,
            poza tym jest drogie. No i trzeba pamietac, ze Guinness nie lubi podrozowac.
            Poza tym mam wrazenie, ze nawet w knajpach ktore nie chrzcza piwa, a znam taka
            jedna, Guinness sie jakos popsul, moze sprowadzili kiepska partie.
            Co mnie ciesz, pojawil sie w Polsce Beamish, z browaru w Cork. Widzialem go
            tylko w jednej knajpie w Krakowie, ale do dostania w supermarketach. Mi smakuje.

Zaluje, ze coraz trudniej w kanjpach o cider, szczegolnie StrongBow. Mile,
            odswiezajace. Grzeczny napitek
    • Gość: jarek Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 20:51
      free.polbox.pl/w/wokaj/beer.htm
      w zależności od regionu kraju może być pomocny ten link

jarek
    • fnoll DĘBOWE MOCNE 27.09.02, 23:58
      z browarów tyskich - ale w pubie go jeszcze, niestety, nie widzialem
    • Gość: Legia14/88 Piwo-napój bogów... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.09.02, 15:57
      FOSTER'S!!!!!! Poza tym: Tuborg,Holsten,Carlsberg, ew. Leszek jeśli w większej ilości. O paru zapomniałem,a te które wymieniłem tylko ORYGINALNIE ROZLEWANE.
      • Gość: MA Re: Piwo-napój bogów... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.02, 22:26
        Jak będziecie we Wrocku zapraszam do Spiża w Rynku. Piwko robione na miejscu w
        knajpie. Warto dla niezłego smaku, ale do codziennego użytku wolę Żywiec,
        Heveliusa.
        • Gość: Michal Re: Piwo-napój bogów... IP: *.telia.com 04.10.02, 20:19
          Tylko Warsteiner.
    • otok Strag-Warka , EB 06.10.02, 20:55
    • bnsk DĘBOWE MOCNE I ŻYWCZYK MOŻE BYĆ KRÓLEWSKIE 11.10.02, 11:37
      ja najbardziej lubie dędowe jest o wiele lepsze od leszka do którego się
      zraziłem
    • clive BRACKIE 27.10.02, 02:04
      Pił ktoś może Brackie? To mały browar na południu Polski. Piwo smakuje naprawdę
      jak piwo. Jest gorzkie, nie jest mdłe (patrz: tyskie), nie jest kwaśne
      (patrz:EB) i nie jest słodkie (patrz: ...sami wiecie). Kto będzie na Śląsku i
      zobaczy, że gdzieś leją ten Brackie niech zaryzykuje i spróbuje, polecam.
      • Gość: al Re: BRACKIE IP: *.proxy.aol.com 27.10.02, 04:05
        clive napisał:

> Pił ktoś może Brackie? To mały browar na południu Polski. Piwo smakuje
        naprawdę
        >
        > jak piwo. Jest gorzkie, nie jest mdłe (patrz: tyskie), nie jest kwaśne
        > (patrz:EB) i nie jest słodkie (patrz: ...sami wiecie). Kto będzie na Śląsku i
        > zobaczy, że gdzieś leją ten Brackie niech zaryzykuje i spróbuje, polecam.

To jest moje ulubione piwo ((!)) Produkuje go browar w Cieszynie. Dawniej bylo
        ono pod nazwa Zywiec bracki.

• Gość: kanuk XXXB IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.02, 21:28
          A komu sie zdarzy byc w polnocnej Anglii niech sprobuje piwo typu Ale pod nazwa
          XXXB , jest wspaniale goryczkowe ,z minimalna iloscia gazu, niezapomniane.
          czyta sie te nazwe "tripl eks bi". Co do piw polskich - wiele jest wsrod
          najlepszych.
          • Gość: Tarwac Jurand IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 30.10.02, 17:15
            Jurand piwo z Mazur to jest prawdziwo perełka na polskim rynku. Łączy wspaniały
            smak wraz z niesamowitą mocą. Jurand jest the beściak!!!
          • Gość: Padre Ale IP: *.acn.pl 30.12.02, 14:11
            Podobno w czyms co sie nazywa Soma - knajpa-browar, w Wwie. Mozna dostac ale.
            Niestety, nie moge powiedziec nic wiecej, nigdy tam nie bylem. Ale jest to
            ciekawe.
            • adam_16 Re: Ale 09.01.03, 22:51
              Gość portalu: Padre napisał(a):

> Podobno w czyms co sie nazywa Soma - knajpa-browar, w Wwie. Mozna dostac ale.
              > Niestety, nie moge powiedziec nic wiecej, nigdy tam nie bylem. Ale jest to
              > ciekawe.

Znam Somę. Nawet należę do Klubu Miłośników Piwa Soma.
              Robią tam różne piwa i asortyment ciągle się zmienia.
              Znam następujące:
              Pils, Pszeniczne, Imbirowy Potrer, Malinowe, Pale Ale, Stout Owsiany.
              Soma to tzw. Browar Restauracyjny. Mieści się w Warszawie przy ul. Foksal 19.
              W Polsce mamy trzy browary restauracyjne. Dwa pozostałe, chyba bardziej godne
              odwiedzenia to Wrocławski Spiż (ul Rynek-Ratusz 9) i C.K. Browar (ul. Podwale
              6) w Krakowie.
              Warto spróbować każdego piwa robionego w tych miejscach, bo są to piwa
              niepasteryzowane.
      • adam_16 Re: BRACKIE 01.11.02, 18:52
        O tak! Brackie to jedno z niewielu już piw z charakterem. Produkowane w
        bardziej tradycyjny sposób niż cała ta masówka typu Tyskie, Zywiec. A mały
        browar, należący nawiasem mówiąc do Grupy Żywca, w Cieszynie trzyma się mocna -
        i niech tak pozostanie.
        • Gość: jerzy Re: BRACKIE IP: *.proxy.ok.wroc.pl / 10.7.202.* 01.11.02, 19:21
          Brackie to wspaniałe, pyszne piwo!
          Niestety jest niedostępne chyba nigdzie poza Cieszynem i najbliższymi okolicami. Taką ma Grupa Żywiec politykę, że wszędzie promuje ten swój flagowy syf, który przez osoby podatne na reklame jest nazywane piwem, a perełkę chowa głęboko i nie sprzedaje jej zainteresowanym smakoszom :-(((
        • Gość: kkll Re: BRACKIE IP: 195.94.206.* 02.01.03, 14:19
          Kasztelan z SIERPCA - i too by było na tyle
    • ynleborg Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? 31.10.02, 15:44
      Budvar, Gambrinus, Lech Pils z kija. Wielka szkoda, że Lecha Pilsa nie ma już z
      kija. Budvar słodki i pachnący, Gambrinus gorzki rześki jak rosa. Czesi są
      mistrzami w podawaniu piwa, Niemcy nie dorastają im do pięt.
      Uwielbiam tę piankę spływającą po zroszonym kuflu. Zwracam uwagę,że piwa z kija
      w Czechach nie sątak strasznie jak nasze naładowane CO2.
      Pozdrawiam
    • ariwa TYSKIE PONAD WSZYSTKIE! 10.11.02, 14:27
      Ponad wszystkie-TYSKIE!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka