Gość: M&M IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.02, 09:37 Idziecie sobie do baru, pubu i zamawiacie piwo. Jakie bierzecie najczęściej? Mi najbardziej smakuje Żywiec, ewentualnie Warka Strong.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pijak Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *. / *.DO1.srv.t-online.de 18.08.02, 10:37 Warsteiner , Veltins i Krombacher.Piwa o zlotym,przezroczystym kolorze,pieniace sie do konca. Zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartin Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.08.02, 16:12 Żywiec to najlepsze polskie piwko. szkoda że w pubach nie sprzedają dębowego mocnego bo to zajebiste piwko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redd Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.pl 18.08.02, 21:35 Taaak, właśnie sobie sączę dębowe ziiimne, z buteleczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.widzew.net / 10.22.1.* 18.08.02, 21:39 Polecam Dojlidy Żubr za smak, odpowiednią ilość gazu i kształt butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj rety Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 62.233.164.* 26.10.03, 11:09 Abrowarek to najlepiejsmakuje z butelki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: georg11 Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 212.160.199.* 02.11.02, 01:39 Gość portalu: bartin napisał(a): > Żywiec to najlepsze polskie piwko. szkoda że w pubach nie sprzedają dębowego > mocnego bo to zajebiste piwko A co Dębowe do Żywca? Odpowiedz Link Zgłoś
damian1975 Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? 26.10.03, 07:27 Okocim, jest najlepszym. Taka jest prawda. Koniec tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 15:35 ja lubie redskika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 07:20 Wszystkie pszeniczne niemieckie Hacker-Pschorr,Erdinger,Paulaner,Lowenbrau (Schneider i Franziskaner tez niezle tylko za bardzo gazowane)niezly tez jest maximilian z jakiegos niemieckiego browaru ktorego nazwy nie pamietam.Pozatym belgijskie Duval,Orval,wszystkie angielskie i irlandzkie typu Ale moze byc tez stout Beamish oraz nowosc Becks's Gold. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.02, 21:29 Piwko Tuborg, to je ono. Tylko dlaczego tak trudno je spotkać w sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybki Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.proxy.aol.com 25.08.02, 01:36 Ja natomiast lubie Heineken ,Becks i od czasu do czasu Corona. Pozd. z Kaliforni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dog Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.dip.t-dialin.net 25.08.02, 01:55 Zauwazyles,jakiego kaca ma sie po Heinekenie.To sa same chemikalia. Odpowiedz Link Zgłoś
cavafis47 Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? 25.08.02, 06:15 Tylko Dojlidy :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szybki Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.proxy.aol.com 25.08.02, 07:11 Gość portalu: Dog napisał(a): > Zauwazyles,jakiego kaca ma sie po Heinekenie.To sa > same chemikalia. To zalerzy ile wypijesz -ja mam piwko wieczorem i wystarczy. Trzeba rowniez wypic troche winka. Pozd.z Kaliforni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hoobs Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.10.02, 10:07 TAK!!!!!!!!!Ja te uwielbiam Tuborga.Kupuje go w Niemczech-niestety tylko w puszce-ok.50 centow(EURO) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slavo Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.arcor-ip.net 06.10.02, 17:21 Jesli mówimy o niemieckich piwach to polecam bawarskiego Augustinera Edelstof - pycha... szczególnie dobrze smakuje na Oktobersfescie z litrowych kufli.... :- ). Nie do kupienia w puszce - tylko butelka! pozdrówka z Monachium, Slavo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wert Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 62.233.164.* 21.10.03, 14:03 zdecydowanie dębowe, a na słowacjii kelt z metalowym korkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucky Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 193.0.117.* 04.09.02, 18:04 Z mocnych preferuje okocim, zas jesli chodzi o standardowe to polecam perłę-te piwo moim zdaniem powinno zadowolić nawet bardzo wymagające "gardła" na zdrowie :)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 195.141.69.* 04.09.02, 18:51 Hevelius, Debowe Mocne, a potem biale bawarskie typu Paulaner... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.firma / 192.168.20.* 05.09.02, 12:07 Zywiec, Dojlidy Zubr, Hevelius... A w innych miejscach niz mieszkam zawsze piwo lokalne. Tak odkrylem Zwierzynca (na Roztoczu), Regine (na Mazurach) i pare innych. O dziwo w domu juz tak nie smakuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martucha Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.chello.pl 06.09.02, 09:30 Gość portalu: Polo napisał(a): > Hevelius, Debowe Mocne, a potem biale bawarskie typu Paulaner... Ja uwielbiam Zywca, Heinekena, Pilsnera i Tuborga. Natomiast po zadnym piwku nie odbija sie tak rewelacyjnie jak po Paulanerze!!! (osobiscie, to ostatnie nie jest najlepsze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaszana Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 62.233.164.* 26.10.03, 11:11 A ja lubię DRAGONa z Lider Price :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
hokusai Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? 05.09.02, 21:12 Chimay we wszystkich kolorach (nalepek na butelkach). Niebo w gebie i ciele - moze dlatego,ze wg mnisiego przepisu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holsten Zimne IP: 5.2.1R1D* / *.cpe.net.cable.rogers.com 06.09.02, 00:44 Zimne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umiarkowany Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 212.160.153.* 06.09.02, 06:56 Co sądzicie o palm-ie? Mnie smakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: savena Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 5.1R* / *.187-136-217.adsl.skynet.be 06.09.02, 15:32 a czy wiecie, ze belgia taki malutki kraj produkuje 586 gatunkow piwa, m.in. palm wyzej wspomniany i jak tu dyskutowac o smakach przy takiej wielorakosci tychze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinz Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.dip.t-dialin.net 06.09.02, 21:05 U nas jest ok.5000 gatunkow piwa i ponad 1200 browarow. Produkcja piwa jest tu normowana najstarsza ustawa na swiecie z 1516 roku, ktora mowi,ze piwo wazy sie tylko z dodatkiem chmielu,jeczmiemia i wody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 217.153.46.* 11.09.02, 19:17 Gość portalu: M&M napisał(a): > Idziecie sobie do baru, pubu i zamawiacie piwo. Jakie bierzecie najczęściej? > Mi najbardziej smakuje Żywiec, ewentualnie Warka Strong.... A to dziwne - przeciez Zywiec ma duzo goryczki a Warka nalezy imo do tych slodszych. Ja z jasnych - Zywiec, z ciemnych - Guiness (szkoda, ze taki drogi) jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umiarkowany Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 212.160.153.* 12.09.02, 20:12 A co sądzicie o angielskich (ales)? Warzone bez chmielu, ciemne, piana niewielka, goryczka pochodzi z mocniej upalonego słodu. zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
philip_marlowe Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? 16.09.02, 16:21 W pubie najlepiej smakuje zimne piwko w kuflach z prawdziwego zdarzenia. Np gdy na stołach znajduje się cerata w kratę i są drewniane krzesła.:) -- Kłopoty to moja specjalność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.02, 21:03 Gość portalu: M&M napisał(a): > Idziecie sobie do baru, pubu i zamawiacie piwo. Jakie bierzecie najczęściej? > Mi najbardziej smakuje Żywiec, ewentualnie Warka Strong.... **************** a mi tam z birów (Bier) to smakuje najlepiej sikacz marki WINO >>//<< Odpowiedz Link Zgłoś
wortal Tyskie pokonało 14 gatunków....... 17.09.02, 03:08 Tyskie pokonało 14 gatunków w naszym konkursie piwnym. Ostatnie miejsce zajął Volt. Ale każde piwo dobre gdy człowiek zmęczony, ciepło na dworze a piwo zimne ;-)) --------- Zapraszam na strone startową w net :: www.wortal.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia94 Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? 17.09.02, 05:02 A my z rodziną mamy inne zdanie. Jesli mam pić piwo - lubię Tyskie. Co prawda "Gronie" jest znośne, ale ideał to "Książęce". Najlepiej przywiezione ze Śląska, butelkowane. Mój mąż pija najchętniej Pilznera Urquela. Ponieważ należy wspomóc zalanych w powodzi praskich piwowarów - na pewno jeszcze w tym roku pojedziemy do Pragi, a na razie pijemy Staropramen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukowalski Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 212.182.123.* 17.09.02, 22:37 Dawno, dawno temu: Okocim O.K. i Zagłoba (ze starymi prostokątnymi etykietami). Obecnie: Heineken, Carlsberg, Pilsner Urquell, Staropramen, Budvar, Zlaty Bażant (ale tylko oryginalny), z polskich toleruję jedynie Tyskie (lepsze jest Książęce), EB i czasem Strong. Będąc na wakacjach wybieram miejscowe. O dziwo, czasami lokalne w cenie sikacza jest bardzo bardzo smakowite. Aaaa, jest jeszcze Kuntersztyn. Rewelacja!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G'day Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 5.2.1R* / *.prem.tmns.net.au 18.09.02, 09:37 Dobrze schlodzone i nie ochrzczone, ale niestety u nas to niebywala (ciagle jeszcze) rzadkosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frank Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.lodz.gazeta.pl 18.09.02, 11:23 Tylko i wyłącznie Porter - Żywiec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiszpan Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: 213.25.43.* 18.09.02, 12:30 REDD'S Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 19:12 od kilku dni w moim sklepiku we Wrocławiu pojawiło się daaaaawno nie widziane Okocim O.K. Beer, jakiś odrzut z eksportu dla Stawski Imports Chicago. Kupuje dopóki jest. Mniam. A tak zazwyczaj Plznenski Prazdroj=Pilsner Urquelle. jarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SATUK Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.proxy.aol.com 21.09.02, 11:36 Bush,millokitebest,colt,miller lubie tanie piwa dobrze sie po nich pierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamek Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.02, 14:29 Gość portalu: SATUK napisał(a): > Bush,millokitebest,colt,miller > lubie tanie piwa > dobrze sie po nich pierdzi Ale zle rziga.Te piwa sa naszpikowane chemikaliami.Na starosc nerki kaput. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.proxy.aol.com 26.09.02, 04:47 Gość portalu: SATUK napisał(a): > ... > lubie tanie piwa > ... Tanie i dobre (mowa o gruncie amerykanskim). Bez wahania do nich zalicze jeszcze Schlitz, Hurricane, Natural Ice, wymieniony przez Ciebie Miller. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arti Złoty Lech IP: *.teleaudio.com.pl 24.09.02, 20:06 Najbardziej lubie Lecha, ale tego w złotej puszce, lub ze złota etykietą. To jest Lech Pils, dostępny tylko w Wielkopolsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martucha Re: Złoty Lech IP: *.chello.pl 26.09.02, 14:26 Zywiec, Pilsner i Zloty Bazant to niebo w gebie. Dorzuce jeszcze piwo, ktore pilam raz w zyciu (w Pradze )- Velvet. Czy ktos wie, gdzie mozna to dostac w Wawie? Pozdrawiam wszystkich milosnikow zlotego plynu. Odpowiedz Link Zgłoś
clive Re: Złoty Lech 27.10.02, 01:57 Z okien domu widze Czeską republikę więc podaj adres a Ci przyśle Velvet, choć szczerze mówiąc nie wiem co Ty w tym syfie widzisz. Nawiasem mówiąc to piłem już kilkanaście gatunków czeskiego piwa i żadne nie jest jakieś specjalne. No może pomijając pilsnera i jeden gatunek Złotego Bażant. Odpowiedz Link Zgłoś
ynleborg Re: Złoty Lech 31.10.02, 15:32 Zgadzam się, to też moje piwo. Powiem więcej uwielbiam je i nie kupuję innego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarecki Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.qc.sympatico.ca 26.09.02, 23:29 Mam tutaj spory wybor polskich najpopularniejszych piw......Super jest "Lezajsk" i "Zubr"...... a z Kanadyjskich polecam"Rickard's Red" i "Creemore" o pieknym czerwonym i bursztynowym ,glebokim kolorze i wspanialym bukiecie zapachowym .No i iczywiscie wszystkie piwa "Weisse" z przenicy.Oczywiscie wszystko tylko z beczki i w "ogrodku".Pozdrawiam wszystkich .Jarecki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Tylko Guinness. IP: *.eng.fsu.edu 27.09.02, 16:23 Oraz podobne wyroby. Oczywiście przyswajam bez szkody dla zdrowia inne wyroby browarnicze. Nawet Budweisera oraz Foster's. Ale kudy im do Guinness'a!! My godness, my Guinness!! Niech żyje górna fermentacja! Jasne piwo to SIKI!!! KrisK Zaczepny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Tylko Guinness. IP: 217.197.165.* 27.09.02, 17:13 A ktory z Guinnessow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Który z Guinnessów.. IP: *.eng.fsu.edu 27.09.02, 17:18 Stout. Aż uszy się prostują - jak ktoś ma krzywe. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Który z Guinnessów.. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.09.02, 12:17 Ale ktory (bo w Polszy tylko stalta daja)? Zolty czy bialy? Bo mnie, wielbicielowi polskiego portera, tylko zolty (eksportowy) wchodzi. Ale kiedys pilem drota z puszki (tak, tak, z puszki, moge cos o niej wam napisac), i byl znakomity. PS. Pisownia moja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr.KrisK Re: Który z Guinnessów.. IP: *.eng.fsu.edu 01.10.02, 16:45 Gość portalu: Niech napisał(a): > Ale ktory (bo w Polszy tylko stalta daja)? Zolty czy bialy? Bo mnie, > wielbicielowi polskiego portera, tylko zolty (eksportowy) wchodzi. No to mamy wspólne zainteresowania! Draught (faktycznie, dlaczego nie pisać "drut" na przykład?) bardo przyjemny też, zwłaszcza z beczki. Najlepszy piłem w Pradze, w takim irlandzkim pubie - a może akurat miałem takie pragnienie i taki smak mnie naszedł? To są pytania z gatunku egzystencjalnych.. KrisK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Padre Re: Który z Guinnessów.. IP: *.acn.pl 30.12.02, 14:05 Niestety, w Polsce trudno o dobrego Guinnessa. Z puszki, raczej nie. W knajpach, no coz moim zdaniem zbyt duzo barmanow chrzci to szlachetne piwo, poza tym jest drogie. No i trzeba pamietac, ze Guinness nie lubi podrozowac. Poza tym mam wrazenie, ze nawet w knajpach ktore nie chrzcza piwa, a znam taka jedna, Guinness sie jakos popsul, moze sprowadzili kiepska partie. Co mnie ciesz, pojawil sie w Polsce Beamish, z browaru w Cork. Widzialem go tylko w jednej knajpie w Krakowie, ale do dostania w supermarketach. Mi smakuje. Zaluje, ze coraz trudniej w kanjpach o cider, szczegolnie StrongBow. Mile, odswiezajace. Grzeczny napitek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 20:51 free.polbox.pl/w/wokaj/beer.htm w zależności od regionu kraju może być pomocny ten link jarek Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll DĘBOWE MOCNE 27.09.02, 23:58 z browarów tyskich - ale w pubie go jeszcze, niestety, nie widzialem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legia14/88 Piwo-napój bogów... IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.09.02, 15:57 FOSTER'S!!!!!! Poza tym: Tuborg,Holsten,Carlsberg, ew. Leszek jeśli w większej ilości. O paru zapomniałem,a te które wymieniłem tylko ORYGINALNIE ROZLEWANE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MA Re: Piwo-napój bogów... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.02, 22:26 Jak będziecie we Wrocku zapraszam do Spiża w Rynku. Piwko robione na miejscu w knajpie. Warto dla niezłego smaku, ale do codziennego użytku wolę Żywiec, Heveliusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Re: Piwo-napój bogów... IP: *.telia.com 04.10.02, 20:19 Tylko Warsteiner. Odpowiedz Link Zgłoś
bnsk DĘBOWE MOCNE I ŻYWCZYK MOŻE BYĆ KRÓLEWSKIE 11.10.02, 11:37 ja najbardziej lubie dędowe jest o wiele lepsze od leszka do którego się zraziłem Odpowiedz Link Zgłoś
clive BRACKIE 27.10.02, 02:04 Pił ktoś może Brackie? To mały browar na południu Polski. Piwo smakuje naprawdę jak piwo. Jest gorzkie, nie jest mdłe (patrz: tyskie), nie jest kwaśne (patrz:EB) i nie jest słodkie (patrz: ...sami wiecie). Kto będzie na Śląsku i zobaczy, że gdzieś leją ten Brackie niech zaryzykuje i spróbuje, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: BRACKIE IP: *.proxy.aol.com 27.10.02, 04:05 clive napisał: > Pił ktoś może Brackie? To mały browar na południu Polski. Piwo smakuje naprawdę > > jak piwo. Jest gorzkie, nie jest mdłe (patrz: tyskie), nie jest kwaśne > (patrz:EB) i nie jest słodkie (patrz: ...sami wiecie). Kto będzie na Śląsku i > zobaczy, że gdzieś leją ten Brackie niech zaryzykuje i spróbuje, polecam. To jest moje ulubione piwo ((!)) Produkuje go browar w Cieszynie. Dawniej bylo ono pod nazwa Zywiec bracki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanuk XXXB IP: proxy / *.cpe.net.cable.rogers.com 27.10.02, 21:28 A komu sie zdarzy byc w polnocnej Anglii niech sprobuje piwo typu Ale pod nazwa XXXB , jest wspaniale goryczkowe ,z minimalna iloscia gazu, niezapomniane. czyta sie te nazwe "tripl eks bi". Co do piw polskich - wiele jest wsrod najlepszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tarwac Jurand IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 30.10.02, 17:15 Jurand piwo z Mazur to jest prawdziwo perełka na polskim rynku. Łączy wspaniały smak wraz z niesamowitą mocą. Jurand jest the beściak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Padre Ale IP: *.acn.pl 30.12.02, 14:11 Podobno w czyms co sie nazywa Soma - knajpa-browar, w Wwie. Mozna dostac ale. Niestety, nie moge powiedziec nic wiecej, nigdy tam nie bylem. Ale jest to ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_16 Re: Ale 09.01.03, 22:51 Gość portalu: Padre napisał(a): > Podobno w czyms co sie nazywa Soma - knajpa-browar, w Wwie. Mozna dostac ale. > Niestety, nie moge powiedziec nic wiecej, nigdy tam nie bylem. Ale jest to > ciekawe. Znam Somę. Nawet należę do Klubu Miłośników Piwa Soma. Robią tam różne piwa i asortyment ciągle się zmienia. Znam następujące: Pils, Pszeniczne, Imbirowy Potrer, Malinowe, Pale Ale, Stout Owsiany. Soma to tzw. Browar Restauracyjny. Mieści się w Warszawie przy ul. Foksal 19. W Polsce mamy trzy browary restauracyjne. Dwa pozostałe, chyba bardziej godne odwiedzenia to Wrocławski Spiż (ul Rynek-Ratusz 9) i C.K. Browar (ul. Podwale 6) w Krakowie. Warto spróbować każdego piwa robionego w tych miejscach, bo są to piwa niepasteryzowane. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_16 Re: BRACKIE 01.11.02, 18:52 O tak! Brackie to jedno z niewielu już piw z charakterem. Produkowane w bardziej tradycyjny sposób niż cała ta masówka typu Tyskie, Zywiec. A mały browar, należący nawiasem mówiąc do Grupy Żywca, w Cieszynie trzyma się mocna - i niech tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: BRACKIE IP: *.proxy.ok.wroc.pl / 10.7.202.* 01.11.02, 19:21 Brackie to wspaniałe, pyszne piwo! Niestety jest niedostępne chyba nigdzie poza Cieszynem i najbliższymi okolicami. Taką ma Grupa Żywiec politykę, że wszędzie promuje ten swój flagowy syf, który przez osoby podatne na reklame jest nazywane piwem, a perełkę chowa głęboko i nie sprzedaje jej zainteresowanym smakoszom :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkll Re: BRACKIE IP: 195.94.206.* 02.01.03, 14:19 Kasztelan z SIERPCA - i too by było na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
ynleborg Re: Jakie piwo lubicie pić najbardziej? 31.10.02, 15:44 Budvar, Gambrinus, Lech Pils z kija. Wielka szkoda, że Lecha Pilsa nie ma już z kija. Budvar słodki i pachnący, Gambrinus gorzki rześki jak rosa. Czesi są mistrzami w podawaniu piwa, Niemcy nie dorastają im do pięt. Uwielbiam tę piankę spływającą po zroszonym kuflu. Zwracam uwagę,że piwa z kija w Czechach nie sątak strasznie jak nasze naładowane CO2. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś