Gość: ankam IP: *.chello.pl 31.08.05, 10:17 no tak, "buddyzm zakłada umiarkowanie, a także zakazuje wszelkiej agresji", ale jak tylko pojawi się jakaś dziewczyna na horyzoncie, to nawet mnich nie wytrzyma... ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: psaiakość Hej mnisi! IP: 217.153.26.* 31.08.05, 11:18 Nie bijta się. Ma góralka dwa warkocze. Podzielita się. ... jaka góralka? i czy ma dwa, czy jeden. A jak jeden to ciach go maczetą i będą dwa. No i po to mnichom są potrzebne warkocze. (jakie pytanie, taka odpowiedź) ___________________ www.julunga.pl - zero agresji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyryry ja wiem ze czasem są upadki i wzloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:54 ja wiem ze czasem są upadki i wzloty - dziewczyny to nic więcej jak tylko kłopoty!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeor Re: Po co mnichom maczety? IP: *.244.149.234.ostrow2.tnp.pl 31.08.05, 12:55 podobna scena była zdaje się w 'Hot Shots' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Budda Maitreya Buddyzm, co innego głosi co innego robi IP: 193.0.117.* 31.08.05, 13:26 Z buddystami tak to jest zakłada wstrzemięźliwość i spokój, a tu bójka o kobietę ;P innym ideałem buddystów jest miłosierdzie bodhisattwów, ale jakoś sami buddyści nic z siebie nie dają, w Polsce nie ma ani jednej fundacji, czy jakiejkolwiek akcji robionej bezinteresowanie i dla innych w wykonaniu buddystów, nichby chociaż okazjonalana pokazówka ;P Odpowiedz Link Zgłoś
kun3 Re: Buddyzm, co innego głosi co innego robi 31.08.05, 21:32 Mam wrażenie że buddyści są ludźmi, jak dżiniści, katolicy, sikkhowie, judaiści, animiści, mahometanie, sintoiści ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Jezus Re: Buddyzm, co innego głosi co innego robi IP: 213.17.145.* 31.08.05, 21:37 Gość portalu: Budda Maitreya napisał(a): > Z buddystami tak to jest zakłada > wstrzemięźliwość i spokój, a tu bójka o > kobietę ;P > No cóż... Katolicyzm też zakłada miłość do bliźniego swego, a przecież katolicy i po mordzie sobie lubią dać od czasu do czasu, i coś ukraść bliźniemu itp... Katoliccy kapłani też do niewiniątek nie należą, dzieciom wkładają łapy do majtek, a dorosłym do portfeli. Piknie jest tak sobie pouogólniać, prawda??? ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Religious_Fanatic Re: Buddyzm, co innego głosi co innego robi IP: *.217.135.145.coditel.net 01.09.05, 00:22 ? Oczywiscie ze sa cele charetatywne tylko nie sa takie glosnie bo nie ma funduszow na marketing. Trzeba tylko troche polazic po stronach i sie znajdzie... A jak chodzi o mnichow to w koncu to tez ludzie. Czasami sa wpadki. Ale z tego co pamietam to za taka akcje to automatycznie sie wylatuje z klasztoru. Odpowiedz Link Zgłoś
karmarys Re: Po co mnichom maczety? 31.08.05, 13:27 faceci to psy i zawsze sie pogryza o suke. chociaz buddyzm dotad uwazalem za najdalszy od naszej zwierzecej natury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gracja Re: Po co mnichom maczety? IP: *.ikb-leasing.pl 31.08.05, 13:58 Chyba dwóch... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc A co to 'dwu nowicjuszy'? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:48 cholera, skończyłem tylko ogólniak i z j. polskiego miałem 3 ale z chęcią zostaną dziennikarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
tztz3 Chemia, bracie, chemia 31.08.05, 18:15 Toż to związek chemiczny - rozróżniamy: *dwunowicjuszy*, *dwuchućnowicjatu* - pewnie ten związek się tam tak naprawdę wytworzył w wyniku niezamierzonych reakcji z tlenkiemdziwiczym, oraz ewentualnie *zasadę nowicjatową*. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: A co to 'dwu nowicjuszy'? 31.08.05, 18:38 no własnie gdybys mial 4 z polskiego albo chociaż czytał troche to wiedział bys, że istnieją 2 poprawne formy onaczające to samo....dwu i dwóch!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz I w Tajlandii mnisi łysi IP: .1P1D* / 151.193.220.* 31.08.05, 19:08 Odpowiedz Link Zgłoś