Dodaj do ulubionych

Po co mnichom maczety?

IP: *.chello.pl 31.08.05, 10:17
no tak, "buddyzm zakłada umiarkowanie, a także zakazuje wszelkiej agresji",
ale jak tylko pojawi się jakaś dziewczyna na horyzoncie, to nawet mnich nie
wytrzyma... ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: psaiakość Hej mnisi! IP: 217.153.26.* 31.08.05, 11:18
      Nie bijta się.
      Ma góralka dwa warkocze.
      Podzielita się.

...
      jaka góralka?
      i czy ma dwa, czy jeden.

A jak jeden to ciach go maczetą i będą dwa.

No i po to mnichom są potrzebne warkocze.
      (jakie pytanie, taka odpowiedź)

• Gość: psiakość Re: Hej mnisi! IP: 217.153.26.* 31.08.05, 11:31
        • Gość: psiakość i maczety IP: 217.153.26.* 31.08.05, 11:32
          • Gość: dyryry ja wiem ze czasem są upadki i wzloty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:54
            ja wiem ze czasem są upadki i wzloty - dziewczyny to nic więcej jak tylko
            kłopoty!!
    • Gość: przeor Re: Po co mnichom maczety? IP: *.244.149.234.ostrow2.tnp.pl 31.08.05, 12:55
      podobna scena była zdaje się w 'Hot Shots'
    • Gość: Budda Maitreya Buddyzm, co innego głosi co innego robi IP: 193.0.117.* 31.08.05, 13:26
      Z buddystami tak to jest zakłada wstrzemięźliwość i spokój, a tu bójka o
      kobietę ;P
      innym ideałem buddystów jest miłosierdzie bodhisattwów, ale jakoś sami buddyści
      nic z siebie nie dają, w Polsce nie ma ani jednej fundacji, czy jakiejkolwiek
      akcji robionej bezinteresowanie i dla innych w wykonaniu buddystów, nichby
      chociaż okazjonalana pokazówka ;P
      • kun3 Re: Buddyzm, co innego głosi co innego robi 31.08.05, 21:32
        Mam wrażenie że buddyści są ludźmi, jak dżiniści, katolicy, sikkhowie,
        judaiści, animiści, mahometanie, sintoiści ...
      • Gość: Pan Jezus Re: Buddyzm, co innego głosi co innego robi IP: 213.17.145.* 31.08.05, 21:37
        Gość portalu: Budda Maitreya napisał(a):

> Z buddystami tak to jest zakłada
        > wstrzemięźliwość i spokój, a tu bójka o
        > kobietę ;P
        >
        No cóż... Katolicyzm też zakłada miłość do bliźniego swego, a przecież katolicy
        i po mordzie sobie lubią dać od czasu do czasu, i coś ukraść bliźniemu itp...
        Katoliccy kapłani też do niewiniątek nie należą, dzieciom wkładają łapy do
        majtek, a dorosłym do portfeli. Piknie jest tak sobie pouogólniać, prawda???
        ;D
      • Gość: Religious_Fanatic Re: Buddyzm, co innego głosi co innego robi IP: *.217.135.145.coditel.net 01.09.05, 00:22
        ? Oczywiscie ze sa cele charetatywne tylko nie sa takie glosnie bo nie ma
        funduszow na marketing. Trzeba tylko troche polazic po stronach i sie znajdzie...

A jak chodzi o mnichow to w koncu to tez ludzie. Czasami sa wpadki. Ale z tego
        co pamietam to za taka akcje to automatycznie sie wylatuje z klasztoru.
    • karmarys Re: Po co mnichom maczety? 31.08.05, 13:27
      faceci to psy i zawsze sie pogryza o suke.
      chociaz buddyzm dotad uwazalem za najdalszy od naszej zwierzecej natury...
    • Gość: Gracja Re: Po co mnichom maczety? IP: *.ikb-leasing.pl 31.08.05, 13:58
      Chyba dwóch...
    • Gość: abc A co to 'dwu nowicjuszy'? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 16:48
      cholera, skończyłem tylko ogólniak i z j. polskiego miałem 3 ale z chęcią zostaną dziennikarzem.
      • tztz3 Chemia, bracie, chemia 31.08.05, 18:15
        Toż to związek chemiczny - rozróżniamy: *dwunowicjuszy*, *dwuchućnowicjatu* -
        pewnie ten związek się tam tak naprawdę wytworzył w wyniku niezamierzonych
        reakcji z tlenkiemdziwiczym, oraz ewentualnie *zasadę nowicjatową*.
      • tygrysio_misio Re: A co to 'dwu nowicjuszy'? 31.08.05, 18:38
        no własnie gdybys mial 4 z polskiego albo chociaż czytał troche to wiedział
        bys, że istnieją 2 poprawne formy onaczające to samo....dwu i dwóch!!!
    • Gość: Grzegorz I w Tajlandii mnisi łysi IP: .1P1D* / 151.193.220.* 31.08.05, 19:08
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka